GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Banksy

#3876 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Banksy »

Prpa.ba wrote: Socijaliste iz propalog GRAS-a ne samo da treba sve redom otpustiti, pa zaposliti one koji su potrebni nakon reforme firme, vec ih treba tuziti sve do jednog zbog saobracajnog kolapsa, ilegalnog okupljanja i strajka te nepruzanja placene usluge. Svaki radnik svake godine dobije novac od svakog poreskog obveznika, i za taj novac ima da rade i da pruzaju vrhunsku uslugu. U budzet da svaki radnik vrati svaku marku koju smo utukli u taj socijalisticki bastion nerada i javasluka, pa cemo onda pricati.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#3877 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Truba »

respo wrote:
The Realist wrote:
PS
Samo me nervira ovo sa Centrotransom, pa ti bi nam kožu ogulili, samo da zarade.
sta fali centrotransu bolje i oni u ovom trenutku nego da imamo ovakav gras
mislim da bi centotrans bio dobar mjesec dva i onda gori od grasa...
Kinaski

#3878 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Kinaski »

Zar moze biti gore od Grasa ?
The Realist

#3879 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by The Realist »

respo wrote:
The Realist wrote:
PS
Samo me nervira ovo sa Centrotransom, pa ti bi nam kožu ogulili, samo da zarade.
Zato što su uvijek bili naskuplji, a nisu se baš proslavili u Istočnom Sarajevu. To je privatna firma, znamo kako takve posluju, pogotovo kada žele veći profit.
Ponosan

#3880 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Ponosan »

The Realist wrote:Evo, tvrde da će sigurno biti podignute prijave protiv pokretača štrajka. Čak reče ovaj (premijer, ili šta već): "ili neće biti nas, ili neće biti njih", te da će nekako obezbijediti funkcionisanje saobraćaja.

Vidim da su i mediji protiv GRAS-ovaca ovaj puta. Hajde, riješite više ovo....

PS
500 000 gradjana je uvijek bilo protiv GRASA,svako normalan zeli konkurenciju jer je tim i kvalitet usluga bolji,sto je logicno,a ko ne zeli konkurenciju??? bagra iz Grasa ili lezihljebovici koji nista ne rade osim sto drze gradjane Sarajeva kao taoce kad im je ceif.... umjesto 1500 neradnika,treba zaposliti 200-300 vrijednih ljudi i GRAS ce dici na noge bez problema... nelogicno je da ovoliko ljudi rad eu jednoj tako neprofitabilnoj firmi,koja iz godine u godinu biljezi visemilionske gubitke!
Last edited by Ponosan on 11/01/2013 18:45, edited 1 time in total.
last mohicans

#3881 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by last mohicans »

Samo me interesira kad je ko dobio otkaz u tom grasu. Ljudi svaki dan ostaju bez posla, oni se igraju s gradjanima kao sa igračkama. Kako bi meni organizator dobio otkaz i smanjenje plate, svima za 10%, to je zakonska mjera. Pa će razmišljati ubuduće.
Alfons Kauders

#3882 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Alfons Kauders »

Kinaski wrote:Zar moze biti gore od Grasa ?
Moze. Zamisli da imenuju Zeljkovica za direktora. Srecom vec su mu dali vazniju funkciju. :D

Mobilisati stoku i kraj price.
harell

#3883 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by harell »

Stvarno su idioti jos bez najave ikakve, a sta sad jel bi mogo Centro recimo da pusti buseve na sve njihove linije dok ovi jedu govna?
respo

#3884 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by respo »

Black swan wrote:
respo wrote:
The Realist wrote:
PS
mislim da bi centotrans bio dobar mjesec dva i onda gori od grasa...
ne sumnjam ja u to al kazem dok se ne sredi gras daj ct i gotovo lakse je ct "ugasiti" kao gradskog prevoznika nego gras ako ne igraju po pravilima
and

#3885 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by and »

o grasu brigu vodi vlada.oni kao pojma nemaju šta se zadnjih 20 godina dešavalo u grasu i gdje nestaju pare?građani biraju i daju povjerenje strankama koje biraju vladu?sad radnici grasa krivi što štrajkuju?
The Realist

#3886 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by The Realist »

Ma daj bilo koga, da radi sada, ali dugoročno to treba pametno odigrati.
The Realist

#3887 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by The Realist »

and wrote:o grasu brigu vodi vlada.oni kao pojma nemaju šta se zadnjih 20 godina dešavalo u grasu i gdje nestaju pare?građani biraju i daju povjerenje strankama koje biraju vladu?sad radnici grasa krivi što štrajkuju?
Normalno da su radnici krivi, kad su u pola dana odjednom krenuli štrajkovati. Kako da ljudi kućama dođu? Nisu mogli najaviti štrajk i nakon sedam dana krenuti u isti? Osim toga, 70% vozila MORA ostati u prometu, takav je zakon.
Zatamnjena stakla

#3888 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Zatamnjena stakla »

Pjehe ba :D

Žao mi raje sa Ilidže što ispašta :-?
Alfons Kauders

#3889 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Alfons Kauders »

and wrote:o grasu brigu vodi vlada.oni kao pojma nemaju šta se zadnjih 20 godina dešavalo u grasu i gdje nestaju pare?građani biraju i daju povjerenje strankama koje biraju vladu?sad radnici grasa krivi što štrajkuju?
Da, krivi su.

Ako im se ne svidja u GRAS-u, neka fino dodju malo kod nas u privredu, gdje ljudi s istim kvalifikacijama rade za duplo manje plate.
Alfons Kauders

#3890 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Alfons Kauders »

Sorel wrote:Pjehe ba :D

Žao mi raje sa Ilidže što ispašta :-?
Jebajiga, svakako su njihovi zemljaci. :D
sorcerer

#3891 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by sorcerer »

al ce taxisti zaradit veceras ,cuo sam da sutra caste aduka11 i john spencer :D
munevera44

#3892 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by munevera44 »

Centrotrans treba izvesti autobuse na bar ove glavne linije kuda vozi trola i tramvaj i to DŽABA, pa da vidimo ko će više zajebavati i narod i Centrotrans...................................
and

#3893 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by and »

The Realist wrote:
Normalno da su radnici krivi, kad su u pola dana odjednom krenuli štrajkovati. Kako da ljudi kućama dođu? Nisu mogli najaviti štrajk i nakon sedam dana krenuti u isti? Osim toga, 70% vozila MORA ostati u prometu, takav je zakon.
ma kad ljudima nije problem biti bez hljeba,imati penziju 100 eura....i nikad niko nizašta nije protestvovao,ne vidim šta je problem jedan dan biti bez prevoza?
last mohicans

#3894 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by last mohicans »

:-) Nije poenta ko je pokrao već na koji način prekidaju saobraćaj,ostavljaju ljude na cjedilu, kako neadekvatno ispunjavaju svoje obaveze, to jest NIKAKO. Kako bi bilo da profesor ostavi školu i djecu bez najave, policajac stanicu,doktor bolnicu, pa to niko od njih ne radi, a ova bagra po kozna koji put to radi :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
The Realist

#3895 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by The Realist »

and wrote: Normalno da su radnici krivi, kad su u pola dana odjednom krenuli štrajkovati. Kako da ljudi kućama dođu? Nisu mogli najaviti štrajk i nakon sedam dana krenuti u isti? Osim toga, 70% vozila MORA ostati u prometu, takav je zakon.
ma kad ljudima nije problem biti bez hljeba,imati penziju 100 eura....i nikad niko nizašta nije protestvovao,ne vidim šta je problem jedan dan biti bez prevoza?[/quote]

Jedan dan? Onda kažeš "danas", da "sutra" nećeš voziti, a ne u pola dana da prestaneš sa radom i ljude ostaviš na ulicama.

Dalje, zakon kaže 70% vozila mora ostati na ulicama, nema se tu šta raspravljati.
Alfons Kauders

#3896 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Alfons Kauders »

and wrote:
The Realist wrote:
ma kad ljudima nije problem biti bez hljeba,imati penziju 100 eura....i nikad niko nizašta nije protestvovao,ne vidim šta je problem jedan dan biti bez prevoza?
Nista onda, prezivjeli smo i rat, mozemo i jedan dan biti bez struje, grijanja, vode i telefona. Sta fali, ako se kome u Elektroprivredi ili Telecomu sutra digne kurac pa se odluce za strajk jer im direktor nije po volji (kao da su radnici vecinski dionicari, a ne drzava, odnosno mi)
vade_mecum

#3897 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by vade_mecum »

poslije vecerasnjeg poteza samo lud covjek moze podrzati gras :x
and

#3898 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by and »

Alfons Kauders wrote:
Da, krivi su.

Ako im se ne svidja u GRAS-u, neka fino dodju malo kod nas u privredu, gdje ljudi s istim kvalifikacijama rade za duplo manje plate.
pa i treba da radite i bez plate kad ko miševi šutite i zaokružujete ove koji nas sve bez vazeljin :dance:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#3899 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Truba »

Kinaski wrote:Zar moze biti gore od Grasa ?
vjeruj mi da može (Šifra Centrotrans IS)... na relacijama na kojima ja vozim

vozači grasa često neće da mi naplate kartu koliko god to čudno zvučalo
VjecitiStudent

#3900 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by VjecitiStudent »

Sugrađani, malo solidarnosti sada, molim vas!
Ko god ima mjesta u autu, neka poveze nekoga.
Post Reply