Ako ne počneš od početka, nećeš znati dje udaraš...gidra wrote:Ja vala ne mogu čekati haman godinu nakon ove epizode....![]()
Odakle da počnem čitati, koja knjiga, dio, a da nije od početka?
Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Moderator: _BataZiv_0809
- Mišo_Kovač
#3876 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
- dječak sa šibicama
#3877 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Jebemti, ja sam tek danas skuzio da je OVO Melisandra.

Pa ja sam se na ovu plavku opasno lozio

- shmizlica
#3878 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
toliko da je nisi skont'o 
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#3879 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
nije joj mnogo gledao u lice 
- dječak sa šibicama
#3880 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Pa promijenila se 
ziku ih ba

Missandei

Cersei

Khalesi, ma ziku kraljice zmajeva, ne lici na sebe
ziku ih ba

Missandei

Cersei

Khalesi, ma ziku kraljice zmajeva, ne lici na sebe
- Truba
#3881 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
...
Last edited by Truba on 16/06/2014 22:39, edited 2 times in total.
- alexz
#3882 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Pa nekako...nije da ne valja epizoda, samo, meni je najbolja bila ona sa sudjenjem, pa dvoboj, a ova i prosla su mi jedna s drugom, tu negdje.
Mislim da sam se malo zafrkala sto sam vec znala da ce Tyrion ubiti baba i da ce Stannis doci na Zid, pa onda nekako nisam osjecala napetost.
Ali najbolji su mi bili dijelovi Zid i Tyrion, naravno
Ispocetka mi je Daenerys stvarno bila zanimljiva, ali nekako mi vise postaje podosadna, sva ustogljena i bez emocija sve vise.
Izdvojicu jedno od milion pitanja koje imam, ne skontah sta bi sa Varysom, nesto on krenuo od broda, pa kad skonta da se nesta desilo, valjda zvucni signal da je Tywin ubijen, onda se kao vrati i sjede, meni se ucini do onog kovcega gdje je Tyriona smjestio. Jel ono on bjezi iz King's Landinga?
Malo mi je bilo zao Psa, nece valjda stvarno zaginuti.
Jos mi nije bilo jasno, kako Arya rece Valar Morghulis i drzi onaj novcic u ruci i nista se ne desi a Jaqen joj rekao da ce on doci kad ga zovne tako da uzme novcic i kaze: "Valar Morghulis".
Definitivno sam odlucila procitati knjige, ne isplati se cekati da serija sustigne. A i spoileri na sve strane ubise. Ima li ko da bi htio prodati knjige, mada ne znam zasto bi neko to uradio, ja definitivno ne bih
Mislim da sam se malo zafrkala sto sam vec znala da ce Tyrion ubiti baba i da ce Stannis doci na Zid, pa onda nekako nisam osjecala napetost.
Ali najbolji su mi bili dijelovi Zid i Tyrion, naravno
Ispocetka mi je Daenerys stvarno bila zanimljiva, ali nekako mi vise postaje podosadna, sva ustogljena i bez emocija sve vise.
Izdvojicu jedno od milion pitanja koje imam, ne skontah sta bi sa Varysom, nesto on krenuo od broda, pa kad skonta da se nesta desilo, valjda zvucni signal da je Tywin ubijen, onda se kao vrati i sjede, meni se ucini do onog kovcega gdje je Tyriona smjestio. Jel ono on bjezi iz King's Landinga?
Malo mi je bilo zao Psa, nece valjda stvarno zaginuti.
Jos mi nije bilo jasno, kako Arya rece Valar Morghulis i drzi onaj novcic u ruci i nista se ne desi a Jaqen joj rekao da ce on doci kad ga zovne tako da uzme novcic i kaze: "Valar Morghulis".
Definitivno sam odlucila procitati knjige, ne isplati se cekati da serija sustigne. A i spoileri na sve strane ubise. Ima li ko da bi htio prodati knjige, mada ne znam zasto bi neko to uradio, ja definitivno ne bih
- Averus
#3883 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Samo da pozdravim kolege s teme i da najavim da vjerovatno neću više ni zalaziti 'vamo 
Ovi koji su čitali knjige, a nisu dovoljno iskompleksirani da spojlaju ostalima seriju, hvala na korisnim informacijama koje ste nudili.
Ovi koji su čitali/čitaju knjige i smatraju životnim dostignućem da na ovoj temi pišu stvari (ilil najmanje, nebitne detalje) koje će se desiti tek u slijedećoj sezoni - želim vam da se što prije riješite svojih frustracija i kompleksa, krajnje vam je vrijeme
Budite pozdravljeni!
Ovi koji su čitali knjige, a nisu dovoljno iskompleksirani da spojlaju ostalima seriju, hvala na korisnim informacijama koje ste nudili.
Ovi koji su čitali/čitaju knjige i smatraju životnim dostignućem da na ovoj temi pišu stvari (ilil najmanje, nebitne detalje) koje će se desiti tek u slijedećoj sezoni - želim vam da se što prije riješite svojih frustracija i kompleksa, krajnje vam je vrijeme
Budite pozdravljeni!
-
Juliuscezar
#3884 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Rijekotok=Riverun
Nesto kontam ovo je kraj Lannisterovih. Tywin je bio faca. Nemaju vise rudnike, Stanis se povezao sa Bravosom, Ceresi nece da se uda za Lorasa znaci kraj saveza sa Tyreli familijom. Tyrelli i Martell granice pa ne vidim zasto ne bi oni neki savez (to da je serija normalna, ali kako nije ocekujte skroz drugo
).
Nesto kontam ovo je kraj Lannisterovih. Tywin je bio faca. Nemaju vise rudnike, Stanis se povezao sa Bravosom, Ceresi nece da se uda za Lorasa znaci kraj saveza sa Tyreli familijom. Tyrelli i Martell granice pa ne vidim zasto ne bi oni neki savez (to da je serija normalna, ali kako nije ocekujte skroz drugo
-
sizifinho
#3885 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
pa budući da je pomogao da osumnječeni za ubistvo kralja i ubrzo kraljeve desnice pobjegne, vjerovatno je shvatio da neće dugo ostati šaptač xDalexz wrote:Izdvojicu jedno od milion pitanja koje imam, ne skontah sta bi sa Varysom, nesto on krenuo od broda, pa kad skonta da se nesta desilo, valjda zvucni signal da je Tywin ubijen, onda se kao vrati i sjede, meni se ucini do onog kovcega gdje je Tyriona smjestio. Jel ono on bjezi iz King's Landinga?
Nikad nije to rekao, već ju je pozvao da ide s njim u Bravoos, ali ona je odbila. Tada joj je dao taj novčić i rekao da ako ikad htjedne ići u Bravoos, samo treba pokazati ga. Budući da je Jaqen član Faceless men, poznate i cijenjene skupine plaćenih "ubica", taj novčić znači poštovanje, kao što smo vidjetialexz wrote:Jos mi nije bilo jasno, kako Arya rece Valar Morghulis i drzi onaj novcic u ruci i nista se ne desi a Jaqen joj rekao da ce on doci kad ga zovne tako da uzme novcic i kaze: "Valar Morghulis".
nema ljubavi između te dvije porodicebhnapoleon1 wrote:Rijekotok=Riverun
Nesto kontam ovo je kraj Lannisterovih. Tywin je bio faca. Nemaju vise rudnike, Stanis se povezao sa Bravosom, Ceresi nece da se uda za Lorasa znaci kraj saveza sa Tyreli familijom. Tyrelli i Martell granice pa ne vidim zasto ne bi oni neki savez (to da je serija normalna, ali kako nije ocekujte skroz drugo).
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#3886 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

e yes seronja trebo je još jednom sprašit sguza pa onda udavit...

napokom
- Riddle
#3887 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
dječak sa šibicama wrote:Jebemti, ja sam tek danas skuzio da je OVO Melisandra.
Scena farbanja ostaje duboko urezana u sjecanje.
- rage_guy
#3888 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Najbolje bi bilo da pocnes sa prvom knjigom, ili eventualno da krenes od druge, posto prva sezona prilicno tacno prati prvu knjigu.gidra wrote:Ja vala ne mogu čekati haman godinu nakon ove epizode....![]()
Odakle da počnem čitati, koja knjiga, dio, a da nije od početka?
Problem sa cetvrtom sezonom je sto se je u njoj bilo stvari sa kraja trece knjige, te iz cetvrte i pete knjige. Ako bas hoces da nastavis gdje je serija stala onda pocni citat cetvrtu. Samo ce bit dosta stvari koje su drugacije i likova kojih nema u seriji.
Također, radnja cetvrte knjige i radnja prvog dijela pete knjige idu paralelno. Pa mozes citat kombinovano (ima vodica za to po netu) da onda pratis radnju hronoloski.
- Riddle
#3889 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Upravo sam i mislio na ljude koji samo prate seriju. I jeste bila strasna epizoda, nekoliko preokreta, smrti i slicno. Vidim i po raznim forumima - velika vecina vrlo zadovoljna.shmizlica wrote:koliko nahvališe epizodu mene se i nije dojmila toliko....vjerovatno jeste bilo šokantno ovima što nisu čitali knjige pa nisu znali šta će biti ali generalno....onako![]()
ubjedljivo najbolja epizoda ove sezone je tyrionovo suđenje
Ja na svaku epizodu imam svasta prigovoriti, ali sam dosad naucio da razdvajam knjigu i seriju, pa i ne spominjem. Konkretno sad mi 3-4 detalja strasno smetaju.
- Riddle
#3890 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Samo navali, ne znam stvarno sta si cekao. Knjige uopste nisu teske za citanje i prilicno brzo ide. Kreni od pocetka obavezno.japin_mutapi wrote:tačno čete me natjerati da pročitam knjige
- ćiribiribela
#3891 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
A sto ne otvorite temu GoT (nisu zabranjeni spoileri)
, to za vas sto citate i gledate, ima ovdje ljudi sto dozivljavaju mini infarkte zbog spoilera, nemojte da ih nosite na dusi. Just sayin'
Predobra zadnja epizoda, scena kad celavi (varys?) ode na brod kad je cuo zvona
Predobra zadnja epizoda, scena kad celavi (varys?) ode na brod kad je cuo zvona
-
noel_
#3892 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
ako ti se sviđa serija, knjige će ti se svidjeti još višejapin_mutapi wrote:tačno čete me natjerati da pročitam knjige
- Riddle
#3893 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Ne, nego joj je rekao da ukoliko ga ikad bude htjela pronaci da taj novcic da bilo kojem covjeku iz Braavosa i izgovori te rijeci.alexz wrote:Jos mi nije bilo jasno, kako Arya rece Valar Morghulis i drzi onaj novcic u ruci i nista se ne desi a Jaqen joj rekao da ce on doci kad ga zovne tako da uzme novcic i kaze: "Valar Morghulis".![]()
- Legollas
#3894 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Možda je Jaqen taj piratalexz wrote: Jos mi nije bilo jasno, kako Arya rece Valar Morghulis i drzi onaj novcic u ruci i nista se ne desi a Jaqen joj rekao da ce on doci kad ga zovne tako da uzme novcic i kaze: "Valar Morghulis".![]()
- Jack Be Nimble
#3895 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Gdje ce ona mala sa onim brodom? Sta ona konta? Nakon sto je ubio starog gdje ce sada?
- shmizlica
#3896 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
to bi već bilo spojlanje za iduću sezonuJack Be Nimble wrote:Gdje ce ona mala sa onim brodom? Sta ona konta? Nakon sto je ubio starog gdje ce sada?
- Truba
#3897 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
šefe danas niko niš ne čita ili je broj onih koji čitaju tako zanemarljiv stoga je čitanje nekoliko hiljada stranica itekako dostignućeAverus wrote:Samo da pozdravim kolege s teme i da najavim da vjerovatno neću više ni zalaziti 'vamo
Budite pozdravljeni!
ako uzmemo pretpostavku kako samo 2-3% ljudi čita ono što ne mora i nije prisiljena na to a od tog postotka ljudi čak 80% svega pročitanog je sranje dolazimo do zaista šokantnih podataka
danas niko niš ne čita čak ni podvučeno
djeca sve žele na klik od znanja do sexa
odrasli ni novine ne čitaju
padaju tiraži prave literature
a rastu tiraži jeftine
zaključak
stoga je dostignuće ako ljudi čitaju nedovršen serijal od nekoliko knjiga sa po 500 strana
uostalom što ne pročitaš knjige
-
didgeridoo
#3898 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
mene zanima na sta ce izaci mountain kad onaj nadrimestar rece plavoj da ce se u nesto cudno pretvoriti...
- alibegoa
#3899 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
shmizlica wrote:to bi već bilo spojlanje za iduću sezonuJack Be Nimble wrote:Gdje ce ona mala sa onim brodom? Sta ona konta? Nakon sto je ubio starog gdje ce sada?
Kakvo spojlanje lijepo receno u dijalogu.
Mala ide u Braavos, a imp u neki od 9 Free Cities, sve na drugom kontinentu gdje su zmajevi
- antidroid
#3900 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Ako sam dobro upratio, sezone prate knjige?
Sad je gotova 4 sezona to je fakticki 4ta knjiga ili?
Sad je gotova 4 sezona to je fakticki 4ta knjiga ili?