pathyeshme wrote:Ja uzeo artikal od 23$ i dobio tracking number... Živo me interesuje koliko košta taj TN... Al' svakako se ne isplati za stvarčicu od, lupam, 5$, plaćati dodatna 3 ili 4$ za TN.celeron wrote:Stvarno i ne znam da se za bilo koji artikal i bilo koju cijenu istog moze traziti TN. Nekad to nije bilo moguce ukoliko narudzba nije barem 100$. Uputite me ako grijesim. Hvala
Moje iskustvo sa cijenama tracking brojeva je otprilike ovako(ako trazis posebno tracking): Koverta srednje velicine China post: 3-3.5$ standard. Sporo, ali sigurno. HK i SG posta oko 7-8$, dolazi za 2-4 sedmice, s tim sto mi od nekih prodavaca SG dodje za 7 dana. Naravno, postoje razni prodavaci pa ove cijene znacajno variraju. Mislim da je ogroman broj prodavaca zapravo sa zapada, a imaju kontakte u Kini i tako rade pa su prisutne razne kombinacije. Sto se tice brzine dostave tu uglavnom neka nikakvih pravila. Dosta zavisi i da li odmah salje ili sedmicno ili cak rjedje. Drugo, izgleda da su te azijske poste sastavljenje od bezbroj manjih postanskih kompanija pa otuda i velika razlika u dostavama za isti tip poste. Sto se tice China post, izgleda da su se tu i Svabe upetljale jer su oni centar za Evropu pa se sve jos vise usporilo. Jednostavno treba biti strpljiv. Npr. ja cekam registrovane kineske od prije mjesec i po, a prije par dana mi je stigla posiljka koju sam kupio samo 7 dana ranije i to obicna neregistrovana HK posta...