Kladionica - vol. 2

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Pitarrr82

#3876 Re: Kladionica - vol. 2

Post by Pitarrr82 »

Emilly5 wrote:Moze, vakat joj je. I svi su odusevljeni "peskom" u Nininom glasu.
Hajd sad budi drug i reci. :D

Ne znam fkt za Bet live, inace ne furam online kladjenje jer ne bih znao gdje mi je kraj... :mrgreen:
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#3877 Re: Kladionica - vol. 2

Post by Admir_1984 »

nema te opciju u bet live-u
Jameka

#3878 Re: Kladionica - vol. 2

Post by Jameka »

Eh, steta. Tenk ju. :thumbup:
Ajatolah_

#3879 Re: Kladionica - vol. 2

Post by Ajatolah_ »

Pitarrr82 wrote:Bet live je vec postavio ponudu za sutra, za Eurosong s tim da vise nema ko nece proci, barem za sada...
Ma ciganluk... sad ovako ni ne možeš ubosti ko zna kakvu kvotu.
Mustang1

#3880 Re: Kladionica - vol. 2

Post by Mustang1 »

Moze na bet365 se igrati Ono Da,Ne prolaz eurosong :D Samo vi stavite pa da i ja vidim to cudo za sutra :D
Pitarrr82

#3881 Re: Kladionica - vol. 2

Post by Pitarrr82 »

EdoI wrote:
Pitarrr82 wrote:Bet live je vec postavio ponudu za sutra, za Eurosong s tim da vise nema ko nece proci, barem za sada...
Ma ciganluk... sad ovako ni ne možeš ubosti ko zna kakvu kvotu.

Ja sam ionako jucer na sve one zicere dodao jos Sepahan 1, Miami 1, Ulensaker oba daju (gosti dali oko 90-te :D), Besiktas 1x i Albanija 1x :mrgreen: :dance:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#3882 Re: Kladionica - vol. 2

Post by Velkoski »

Bubalo1 wrote:Moze na bet365 se igrati Ono Da,Ne prolaz eurosong :D Samo vi stavite pa da i ja vidim to cudo za sutra :D
Samo u singlu..
Pitarrr82

#3883 Re: Kladionica - vol. 2

Post by Pitarrr82 »

I dalje kontam sta s Makedonijom i Hrvatskom, sreca imamo Princa za to... :mrgreen:
hodža

#3884 Re: Kladionica - vol. 2

Post by hodža »

zašto ste nestrpljivi...sačekajte da čovjek fino razradi ;-) rekao je da će postaviti kad završi
Pitarrr82

#3885 Re: Kladionica - vol. 2

Post by Pitarrr82 »

hodža wrote:zašto ste nestrpljivi...sačekajte da čovjek fino razradi ;-) rekao je da će postaviti kad završi

Samo opusteno :dance: , nego ovo je teze polufinale vidi se i po kvotama...
plejka2

#3886 Re: Kladionica - vol. 2

Post by plejka2 »

ma laganini bice nesto valjda ne treba gubit nadu.
mogu mislit sad princa kako ih preslusava i analizira :D
LoveHurts

#3887 Re: Kladionica - vol. 2

Post by LoveHurts »

Uh jos deportivo daje gol :) Valjda me nece zajebat...3-4 tekme prodjose u 90tim a 5 min prije pocetka sam uplatio :D Valjda je to neki znak :P

http://klix.com/view.php?pic=5w9qnq&s=6

^^EDIT
Proš'o :D 3x46,64 :D
duminjo

#3888 Re: Kladionica - vol. 2

Post by duminjo »

Image
puta 10

steta, jebo me maribor na drugom (opet finale kupa po stoti put i opet X i opet favorit dobiva finale na produzetke ili penale, ovo cu dobro pamtit i slijedece sezone sve finale kupa igram cisti X :x ), cekao bi jos samo holideja (PHI) vise od 13 za fesa..
duminjo

#3889 Re: Kladionica - vol. 2

Post by duminjo »

LoveHurts wrote:Uh jos deportivo daje gol :) Valjda me nece zajebat...3-4 tekme prodjose u 90tim a 5 min prije pocetka sam uplatio :D Valjda je to neki znak :P

http://klix.com/view.php?pic=5w9qnq&s=6

^^EDIT
Proš'o :D 3x46,64 :D
uvijek sam se divio ljudima koji mogu ovoliko parova pogoditi...ma i onima koji se mogu nadat da ce pogodit ovoliko parova, bez obzira na zicere...
meni je i ovih 6 veceras previse bilo :lol:
PriNc_ba

#3890 Re: Kladionica - vol. 2

Post by PriNc_ba »

ovo sam redom pisao pa cu tek na kraju analize da ponudim konacnu odluku :skoljka:

Bjelorusija - neki dan sam pisao da im je losa pjesma ali sad sam je par puta preslusao i Boga mi nekako mi je pandam Madjarima iz proslog polufinala. tako da mislim da imaju s kvotom 1.85 velike sanse da prodju. lapo lapo

BiH - prolaz :bih:

Bugarska - INNA stil ono ashchare :D al onako pjesma se ne cini losom samo sto cura ima glas los i ovo ne prolazi kod zirija a nemaju komsija nekih u polufinalu da bi pomogli koliko toliko. da su neke druge zemlje u polufinalu odigrao bih na njih ali ipak ne prolaze

Hrvatska - fkt sam neodlucan jer nemam neki stav oko nase i hrvatske pjesme. ono sto je sigurno je da ce sigurno 3 proci ali ako samo 3 prodju onda tu ne vidim hrvatsku vec makedoniju srbiju i nas ;) za sad
lapo lapo
i ovo

Estonija - oni su mi da se najezis fkt... realno afganistanac da slusa estonsku i srpsku pjesmu po nekoj kvaliteti pjesme ne bi mogao napraviti neku veliku razliku. meni su za sada po mom licnom izboru estonci u top 5 svih koje sam preslusao izuzev velike petorke i azerbejdzana ;) prolaz na kvadrat

Ukrajina - evrovizijska, neka zaebana pevaljka poznata tamo pravo :D ko kod nas kad bi hanka dosla :P hahahaha uglavnom prolaz s obzirom na kvalitet i komsiluk je neupitan ;) prolaz na kvadrat

Turska - ovo mi je najveca enigma realno. stvar koja me remeti je kvota 1.10 :-) pjesma je katastrofa, pjevac jos ocajan (tj DJ ocajan) i akcent katastrofa :zjev: definitivno sam 70% da ce ispasti (ovo sam napisao prije detaljne istrage) :) i podsjeca me pravo pjesma nekako na norvesku pobjednicku od prije 2-3 godine kad je vec bilo. ali nek stoji jos uvijek pod upitnikom dok preslusam sve pjesme :D ali evo nakon istrage dodjoh do opravdanja za ovu kvotu :D francuska njemacka i britanija ucestvuju u glasanju od zemalja iz velike petorke. s obzirom da su njemacka, francuska, britanija, holandija, svedska i norveska zemlje koje su u top 10 zemalja sa turskom dijasporom mislim da nema dileme dal prolaze :) prolaz

Svedska - prolaz neupitan. sa svih aspekata kada pogleda choek oni prolaze... po meni prava evrovizijska pa ide kao prolaz

Srbija - oni ispadaju jedino da zarate sa Evropom do sutra pa da ih nekako diskvalifikuju :lol: prolaz 1000%

Norveska - ide brat benny benassi pa onda fazlijin YAMAHA pirlik pa onda ide DJ Bobo style i onda miks svega toga :D uz malo missy elliot :lol: pjevac los samo tako tj nije najlosiji al je ispod prosjeka ali pjesma je furacka, on slatkis curice glasaju i to je to... mislim da ce ipak nazalost proci... malo previse za moj ukus ali mozda su nasli recept :D obuhvatili sve stilove skoro u jednoj pjesmi :D mada je pjesma onako evrovizijska. komsiluk tu i to je to ;) prolaz

Slovenija - pffff balkan mi najvise problema predstavlja uz turke :D po meni ima mjesta ali fazon je sto slovenija nema dijasporu dok sve ostale balkanske imaju dijasporu. pjesma je dobra s obzirom da pevaljka ima glascinu ali realno u nasem medjusobnom ocjenjivanju oni ce uvijek biti vjerovatno cetvrti koji ce dobijati glasove. tako da ipak s obzirom da nemaju dijasporu mislim da ne prolaze

Makedonija - Kaliopi poderala :thumbup: odlicno u svakom pogledu tako da prolazi makedonija neupitno. prolaz

Portugal - muzika mi je ko iz kakvih Halidovih pjesama novijih :) glas kod pevaljke :thumbup: ali s obzirom na to da pjeva na portugalskom i da nemaju apsolutno nijednu zemlju koja bi ih pogurala izuzev mozda malte koja je onako uvijek neutralna i mozda cak i francuske koja glasa u ovom polufinalu mislim da ne prolaze a tek sad vidjeh da je nekakav nasih korijena skladao muziku pa otuda mozda i ova primjesa Halidizma :roll:

Holandija - simpa ali realno mislim da imaju prolaza samo u vlastitoj zemlji :lol: mislim u biti nije nesto sad lose, ali mi pjesma nit' smrdi nit' mirise. bezlicna nekakva, mozda zbog pevaljke :D ne prolaze

Malta - po meni prava evrovizijska. ali sumnjam da ih moze i ziri svake zemlje toliko pogurati da prodju u finale. da se mene pita hladno bi usli u finale :) ostavljam ih za sada na upitniku ;)

Slovacka - prenapadno za moje usi. realno nemaju sanse pored zirija tako da ih nikakav televoting ne moze poslati u finale mada realno ima lik glas ali ... :) ne prolaze na kub :dance:

Gruzija - spada u grupu onih dobrih i evrovizijskih ali sa cudnim nekakvim elementima :D tako da je ostavljam pod upitnikom. nije da ih ne mogu komsije pripaziti. mislim nemaju neki lobi i glasace ni od komsiluka i od bliznjeg komsiluka ali eto... mozda malo losiji glas pjevaca ali u svakom slucaju dopadljiva pjesma i po meni bi bili u finalu ali eto za sad upitnik dok sve utiske ne saberem :D

Litvanija - smijesno je da na kladionici u ponudi u bet live-u stoji Latvija :lol: steta sto nisu sinoc prosli pa da se stavi sve para da ce proci i imas legalan dokaz da si igrao da ce Latvija u finale :lol: i kladionica zdra'o :D lik dobar glas, ali previse karafeka izvodi :D ide Sasa Matic trenutak na pocetku pa onda neki breakdance pa neki backstreet boys fazoni ... sve u svemu bez obzira na komsiluk mislim da ne prolaze s obzirom da nije pjesma nesto speshl ;) ima i primjesa davida guete :lol: joj i ja puko od ovih pjesama :zjev: al fkt su se litvanci potrudili bas oko detalja sto se pjesme i muzike tice ali et...

Eh ovo je analiza prvobitna tj finalna :D eh sada ide analiza analize da bi se doslo do nekih zakljucaka :D

8 je sigurnih koji prolaze. Srbija, Svedska, BiH, Makedonija, Ukrajina, Turska, Estonija i Norveska. Kvota je 4.35
4 su sigurna koji ne prolaze. Slovenija, Slovacka, Holandija i Bugarska.

Eh sada mozda nam nece biti biti ovi sto ne prolaze jer nigdje za sad nema da se to igra a sutra treba fino vidjeti.

Po meni ova dva mjesta idu Hrvatskoj i Bjelorusiji a i po nekoj logici.

brinu me i dva "autsajdera" a to su litvanija (zbog komsiluka) i portugal (zbog dobre pjesme ali nemaju neki lobi niti komsiluk).

tako da cu ja uraditi sljedece :D

Prolaz DA

Svedska
Srbija
BiH
Makedonija
Ukrajina
Norveska
Turska
Estonija
Hrvatska

kvota 8.05

i onda varijacije :D grupa + Bjelorusija kvota 14.90, grupa + Litvanija kvota 16.05, grupa + Portugal kvota 32.22 , grupa + Malta kvota 24.16 ;)

i imam jos jednu opciju a to je Hrvatska ne prodje a da u tom slucaju prodje ruski blok a to su Litvanija i Bjelorusija i to je po meni jedina opcija kako Hrvatska moze ispasti. kvota je 16.51 ...

realno meni se ne ulazu neki posebni novci na ponudu ako ne bude moglo da se igra i ko nece proci jer to povecava kvotu nevjerovatno. ovo polufinale definitivno je imalo vise favorita ali je ima isto tako mnogo vise tih podjednakih pjesama koje imaju svoju prednost ili manu...

iskreno ... stojim samo iza onih sigurnih...a to je onih 8 koji prolaze gdje je kvota 4.35 i na to ce i ici vece pare. ostalo kako ko hoce... ove kombinacije tj varijacije 9 + 1 cu igrati samo ako bude moglo da se igra i ko nece proci jer se ne isplati plaho.

Malo sam i umoran iskreno pa ne zamjerite , malo sam se preforsirao slusajuci i pregledavajuci wikipediu i gdje ko kaki da izvinite od evropljana i kad je kome ko davao vise bodova i koliko su poznati predstavnici svojih zemalja i koliko je ko puta usao u finale i kako je ko prolazio kad je pjevao na maternjem a kako kad je pjevao na engleskom....

elem ja cu konacnu odluku tek sutra donijeti kad obidjem kladare ;) ovaj od 4.35 ide sigurno neki "polu" ALL IN :D heheheh :dance: :dance: :dance:

malo je duzi post pa halal'te ;) zelim hrabrosti onima koji sumnjaju u ovu kvotu 4.35 :D i da vam ne bude mrsko ;) a za ostale varijante se cujemo sutra nakon obilaska kladionica :)

laka noc :zzzz:
PriNc_ba

#3891 Re: Kladionica - vol. 2

Post by PriNc_ba »

a eto da postavim i po mom ukusu ko bi prosao da se mene pita :D

Srbija
Estonija
Makedonija
Bjelorusija
Ukrajina
Svedska
Portugal
Malta
Gruzija
i deseta neka od balkanskih jer su sve tri na isti fazon i vala jedna eto moze biti medju top 10. a to su BiH Cro ili Slo.

ovo sam nekako stekao utisak da su najbolje pjesme na neki nacin.
plejka2

#3892 Re: Kladionica - vol. 2

Post by plejka2 »

jarane hvala za trud :thumbup:
PriNc_ba

#3893 Re: Kladionica - vol. 2

Post by PriNc_ba »

i btw :-) nisam sujevjeran nesto ali i ona prosla analiza je bila zadnji post na toj stranici :roll:
Nazif_Gljiva

#3894 Re: Kladionica - vol. 2

Post by Nazif_Gljiva »

Pod "sigurni" spadaju ovih 8 sto prolaze i ovih 4 sto ne prolaze?
vulkan777

#3895 Re: Kladionica - vol. 2

Post by vulkan777 »

Vezano za hrvate. Pročitao sam na nekoliko sajtova kako su se pošteno izbrukali u Azerbejdžanu! Prije nekoliko dana pojedini ljudi iz delegacije Hrvatske su se ponapijali i kasno navečer sa nekim inervirajućim rekvizitima trčali po hotelu, lupali po vratima gostiju i svašta nešta. Osiguranje ih udaljiilo iz hotela. I onda jučer opet pročitam kako je neki Ninin bek vokal, neka Ivana, iz hotela Hilton maznula nekoliko slika i neofirno spakovala u kofer isto ko da nema kamera. Kasnije su je uhvatili i odveli na ispitivanje i nisu htjeli pravit neku hajku zbog današnjeg takmičenja, ali vjerovatno neće ni nastupiti sutra. Iz hotela su rekli da su imali problema sa članovima Hrvatske delegacije ali da ne mogu puno o tome pričati. :-) Ovo me malo navelo da mislim kako žiri neće maziti hrvate sa ionako prosječnom pjesmom, jer fakat su se izbrukali ako je sve ovo čista istina. Možda se neće niko ni obazirati na to pa će ipak najbolje pjesme proći... :D
Pitarrr82

#3896 Re: Kladionica - vol. 2

Post by Pitarrr82 »

Ja sam opet Eurosong spojio s nekim utakmicama jucer pa kako bude, proslo se cekamo vecerasnji show :mrgreen:
LoveHurts

#3897 Re: Kladionica - vol. 2

Post by LoveHurts »

Image

Obradova se ja jutros, sinoc nakon pogodjenog listica bacim jos jedan na 2 KM i odem spavat, kad jutros imam sta vidjet :D

Hvala PrinČe za analizu,prepisano :)
PriNc_ba

#3898 Re: Kladionica - vol. 2

Post by PriNc_ba »

vulkan777 wrote:Vezano za hrvate. Pročitao sam na nekoliko sajtova kako su se pošteno izbrukali u Azerbejdžanu! Prije nekoliko dana pojedini ljudi iz delegacije Hrvatske su se ponapijali i kasno navečer sa nekim inervirajućim rekvizitima trčali po hotelu, lupali po vratima gostiju i svašta nešta. Osiguranje ih udaljiilo iz hotela. I onda jučer opet pročitam kako je neki Ninin bek vokal, neka Ivana, iz hotela Hilton maznula nekoliko slika i neofirno spakovala u kofer isto ko da nema kamera. Kasnije su je uhvatili i odveli na ispitivanje i nisu htjeli pravit neku hajku zbog današnjeg takmičenja, ali vjerovatno neće ni nastupiti sutra. Iz hotela su rekli da su imali problema sa članovima Hrvatske delegacije ali da ne mogu puno o tome pričati. :-) Ovo me malo navelo da mislim kako žiri neće maziti hrvate sa ionako prosječnom pjesmom, jer fakat su se izbrukali ako je sve ovo čista istina. Možda se neće niko ni obazirati na to pa će ipak najbolje pjesme proći... :D
ma znam za nesto od toga , ali nema sanse da to utice na glasanje ni u kojem slucaju. s obzirom da mimo balkana imaju jos 4 dijasporske zemlje bice to bez problema. od 5 balkanskih zemalja samo slovenija nema dijaspore a nasa hrvatska i slovenacka pjesma su iste realno tj na isti su fazon. tako da i ako pripazi ziri neki iz evrope sloveniju mislim da ce dijaspora da odradi to za hrvate. jer realno nas ima najvise :D a makedonija i srbija jednostavno ne mogu da ispadnu ;) po meni hrvati mogu ispasti samo u kombinaciji da ruski blok sav prodje a to znaci da prodju i bjelorusija i litvanija ;)

@nazif da to su SIGURNI :D to ja onako reda radi stavio pod znake navoda :P ja na to ulazem vece novce a ostalo cu se skontati u toku dana ;)

REMI JE STAVIO U PONUDU ONO STO SMO ZELILI :D IMAMO IGRATI I PROLAZ I DA NECE PROCI PA NAVALITE
Pitarrr82

#3899 Re: Kladionica - vol. 2

Post by Pitarrr82 »

Gdje ima Remi u Sa :dance: ti Remi :D?
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#3900 Re: Kladionica - vol. 2

Post by Velkoski »

Gdje Remi ima poslovnice ? Mrsko mi guglat' :D

brzi tarpi :D
Last edited by Velkoski on 24/05/2012 09:48, edited 1 time in total.
Post Reply