Milorad Dodik ALL ABOUT

Locked
muha_sa

#3876 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by muha_sa »

muha_sa

#3877 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by muha_sa »

ima vas koji ste zaboravili.
ZZZlica

#3878 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by ZZZlica »

Dok je ovo bio gradjanski rat gdje je svako branio svoje

Đesi-šta ima, "floskulatoru" nijedan? :D
Haj' mi objasni, ako je "svako branio svoje", šta su radili užička brigada, niški specijalci, paravojna govna Jovice Stanišića u BiH?

nije bio građanski rat, "floskulatoru", možda jedino dijelom anti-građanski
(čuvena motivacijska pjesma Vojske RS-a: "Idemo u gradove da bijemo gadove")

Sjedi, 1
nokia6170

#3879 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by nokia6170 »

ZZZlica wrote:Dok je ovo bio gradjanski rat gdje je svako branio svoje

Đesi-šta ima, "floskulatoru" nijedan? :D
Haj' mi objasni, ako je "svako branio svoje", šta su radili užička brigada, niški specijalci, paravojna govna Jovice Stanišića u BiH?

nije bio građanski rat, "floskulatoru", možda jedino dijelom anti-građanski
(čuvena motivacijska pjesma Vojske RS-a: "Idemo u gradove da bijemo gadove")

Sjedi, 1

ne beri brigu, behavac je lik koji relativizacijom historijskih fakata zagovara real-pragmatizam.

sto i nije lose, jer takve osobe su u buducim vremenima pogodne za prihvatanje novog real-pragmatizma.
kobe_sa

#3880 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by kobe_sa »

definicija dodika :

vrlo INTELEKTUALAN KRIMINALAC , koji je iskoristio vrijeme i mjesto i obezbjedio svoje unuke, eh sad malo mu se osladila vlast (kao i svakom) i osilio se i to ce mu se aBd obiti od glavu
zavrzlama

#3881 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by zavrzlama »

sve kako je planirano.. 8)
Američki kongres noćas je usvojio Rezoluciju 171 kojom se reafirmiše stav o neophodnosti ustavnih reformi u Bosni i Hercegovini, te o važnosti nastavka partnerstva Amerike i Evropske unije o tom pitanju.

Kongres poziva na hitnu ustavnu reformu koja će omogućiti našoj zemlji da postane efikasna u izvršavanju obaveza, posebno u procesu pristupa Evropskoj uniji i NATO-u.

U rezoluciji se, između ostalog, kaže da je "uključivanje Bosne i Hercegovine u Euroatlantsku zajednicu američki nacionalni interes".

Rezolucija daje uputstva novoj američkoj administraciji kako da odlučnije i energičnije nastupi kada je u pitanju Bosna i Hercegovina predlažući, između ostalog, i imenovanje Posebnog predstavnika za Balkan. Nadalje, SAD bezrezervno podržavaju suverenitet, teritorijani integritet i pravni kontinuitet države Bosne i Hercegovine.

Rezolucija ima posebnu težinu jer je donesena u sedmici koja prethodi posjeti američkog potpredsjednika Josepha Bidena našoj zemlji.
Prvi zamjenik visokog predstavnika u BiH savjetovao je premijeru FBiH da podnese ostavku na tu funkciju. "Vrlo je važno da ljudi na visokim pozicijama izvršne vlasti, čiji je posao da osiguraju poštivanje i provođenje zakona u zemlji kojoj služe, rade svoj posao bez smetnji".
Sve u duhu hajke da se dodik skloni sa politicke pozornice.. ;-)
dallton

#3882 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

behavac wrote: quote="dallton"]
i da se i ja pridruzim cestitkama - zelim vam da svi skupa cuvate svjetle junacke vojnicke tradicije srpskog naroda, njegove kulture i identiteta (koji niko nece sebi da uzme, sve da je besplatan :D ) tj, tradicije silovanja, klanja, genocida i etnickih ciscenja...

Ja sam samo rekao da je i u toj vojsci bilo dosta casnih ljudi....a ti i dalje citaj izmedju redova...
[/quote]

e @behavac ti nekad isto ko americki turista u srbiji koji je na tv gledao ratove i paljenje americke ambasade u beogradu pa se iznenadi kad dodje u isti beograd i upozna savrseno normalne i gostoprimljive ljude...pa naravno da je u vojsci bilo casnih ljudi, nije bila sacinjena od djavola s rogovima...stvar je u onome sta su normalni (a evo ti jos - u dosta slucaja sasvim dobri ljudi) radili u vojnoj organizaciji koja je nazalost provela necasne ciljeve
Last edited by dallton on 13/05/2009 13:30, edited 1 time in total.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#3883 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by pici »

RAFI GREGORIJAN: PREMIJER FEDERACIJE NEDŽAD BRANKOVIĆ TREBA DA PODNESE OSTAVKU
12:41 / 13.05.2009.

Zamjenik visokog predstavnika u BiH Rafi Gregorijan izjavio je da bi premijer Federacije BiH Nedžad Branković trebalo da podnese ostavku nakon što je potvrđena optužnica protiv njega za zloupotrebu položaja i finansijske malverzacije.

Gregorijan je rekao da, kada je neko na tako visokoj poziciji optužen, svi znaju šta je prava stvar koju treba uraditi u tim okolnostima.

"To je ne samo moj nego opšteprihvaćen principijelni stav da svi koji su na takvim pozicijama, a protiv njih je podignuta optužnica, treba da omoguće da vlast funkcioniše bez problema", rekao je zamjenik visokog predstavnika za federalnu štampu.

Komentarišući šta će biti ako federalni premijer ne uvaži njegovu sugestiju, Gregorijan je odgovorio da bi trebalo sačekati glasanje o povjerenju Brankoviću u federalnom parlamentu.

Kantonalno tužilaštvo u Sarajevu podiglo je sredinom aprila optužnicu protiv Brankovića i nekadašnjeg premijera FBiH Edhema Bičakčića stavljajući im na teret da su zloupotrebom položaja 2000. godine budžet Federacije oštetili za 114.000 KM, a kompaniju "Energoinvest" za oko 150.000 KM.

Nezakonitom kupovinom stana Branković je, navodi se u optužnici, protivpravno stekao korist od oko 217.000 KM.

(Biznis.ba/Srna)

:thumbup: :mrgreen: ......a ondak cemo da zapjevamo o Dodo,Dodo,Dodo dobri moj Dodooooo :dance: :mrgreen:
dallton

#3884 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

idi nedzade nestani ako boga znas, povuci se na bjelasnicu i skijaj i ne vracaj se :D

evo ja predlazed da smijene komplet vladu i uvedu benevolentnu diktaturu do ulaska u EU
Maraschino

#3885 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Maraschino »

zavrzlama wrote:sve kako je planirano.. 8)
Američki kongres noćas je usvojio Rezoluciju 171 kojom se reafirmiše stav o neophodnosti ustavnih reformi u Bosni i Hercegovini, te o važnosti nastavka partnerstva Amerike i Evropske unije o tom pitanju.

Kongres poziva na hitnu ustavnu reformu koja će omogućiti našoj zemlji da postane efikasna u izvršavanju obaveza, posebno u procesu pristupa Evropskoj uniji i NATO-u.

U rezoluciji se, između ostalog, kaže da je "uključivanje Bosne i Hercegovine u Euroatlantsku zajednicu američki nacionalni interes".

Rezolucija daje uputstva novoj američkoj administraciji kako da odlučnije i energičnije nastupi kada je u pitanju Bosna i Hercegovina predlažući, između ostalog, i imenovanje Posebnog predstavnika za Balkan. Nadalje, SAD bezrezervno podržavaju suverenitet, teritorijani integritet i pravni kontinuitet države Bosne i Hercegovine.

Rezolucija ima posebnu težinu jer je donesena u sedmici koja prethodi posjeti američkog potpredsjednika Josepha Bidena našoj zemlji.
Prvi zamjenik visokog predstavnika u BiH savjetovao je premijeru FBiH da podnese ostavku na tu funkciju. "Vrlo je važno da ljudi na visokim pozicijama izvršne vlasti, čiji je posao da osiguraju poštivanje i provođenje zakona u zemlji kojoj služe, rade svoj posao bez smetnji".
Sve u duhu hajke da se dodik skloni sa politicke pozornice.. ;-)
sada izlijece dodik ispred vlade rs-a i onako bahato veli:

'' mogu to oni macku o rep...''' :lol: :lol:

a sto se tice brankovica, sto neko rece, mozemo halaliti i citavu vladu...tako su dobri :oops:
Abacija

#3886 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Abacija »

Dodo se "seli" u Manchester a ne u Beograd

I'm moving to Manchester, says Dodo

Tooooo Dooodooooooooo Image Image
Last edited by Abacija on 13/05/2009 17:30, edited 1 time in total.
behavac

#3887 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by behavac »

nokia6170 wrote: armija bih ratovala i branila medj. priznatu drzavu, vrs ratovala protiv svoje vlastite drzave i pokusavala da rasturi tu istu drzavu.
jos jednostavnijim rjecnikom receno....armija bih=vojska, vrs=paravojska
A moze i ovako

jna ratovala i branila medj. priznatu drzavu, armija bih ratovala protiv svoje vlastite drzave i pokusavala da rasturi tu istu drzavu.
jos jednostavnijim rjecnikom receno....jna=vojska, armija bih=paravojska
muha_sa

#3888 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by muha_sa »

behavac wrote:
nokia6170 wrote: armija bih ratovala i branila medj. priznatu drzavu, vrs ratovala protiv svoje vlastite drzave i pokusavala da rasturi tu istu drzavu.
A moze i ovako

jna ratovala i branila medj. priznatu drzavu, armija bih ratovala protiv svoje vlastite drzave i pokusavala da rasturi tu istu drzavu.
da-JNA oslobadjala medjunarodno priznatu drzavu Bosnu i Hercegovinu.

PalaSa Marsa

#3889 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by PalaSa Marsa »

muha_sa wrote:
behavac wrote:
A moze i ovako

da-JNA oslobadjala medjunarodno priznatu drzavu Bosnu i Hercegovinu.

Bravo muha, za ovo ne zna ko nece da zna, i onaj ko se pravi lud ..
muha_sa

#3890 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by muha_sa »

eee moja marsovko--ne cudim se ja njima sto nece da vide i sto bi voljeli brze bolje da pod tepih gurnu :-) kao da se ovdje nevrijeme iliti elementarna nepogoda desila a ne genocid :(

cudim se ja nama koji bi ko eto radi ne talasanja da cutimo i trpimo :(
ima ovoga more--sve dokumentovano i pred medjunarodnim sudom dokazano.

pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#3891 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by pici »

behavac wrote:
A moze i ovako

Ovo me podsjeti na ala izjave Riste pokojnog Djoganija .....ima i pesma opevana o velikome info Hjunaku

Нађосмо га уз Зворничку брану
оста празна слика на екрану
Мирно спавај на Палама
нека ти је вјечна слава...

moljem muslimane da se nepenju na brda i granatiraju moj grad...... Image

cekamo NATO.......sam ga on nedocekaImage
uistinu vaskrese :shock:
Abacija

#3892 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Abacija »

pici wrote:
behavac wrote: A moze i ovako

Ovo me podsjeti na ala izjave Riste pokojnog Djoganija .....ima i pesma opevana o velikome info Hjunaku

Нађосмо га уз Зворничку брану
оста празна слика на екрану
Мирно спавај на Палама
нека ти је вјечна слава...

moljem muslimane da se nepenju na brda i granatiraju moj grad...... Image

cekamo NATO.......sam ga on nedocekaImage
uistinu vaskrese :shock:
Sad ce ti @konrad na ovo reci: "koji fasizam". :lol:
PalaSa Marsa

#3893 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by PalaSa Marsa »

muha_sa wrote:eee moja marsovko--ne cudim se ja njima sto nece da vide i sto bi voljeli brze bolje da pod tepih gurnu :-) kao da se ovdje nevrijeme iliti elementarna nepogoda desila a ne genocid :(

cudim se ja nama koji bi ko eto radi ne talasanja da cutimo i trpimo :(
ima ovoga more--sve dokumentovano i pred medjunarodnim sudom dokazano.

Sve ce to doci na svoje, samo polako, niko nije na tudjoj nesreci napravio srecu, ama bas niko!
dallton

#3894 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

behavac wrote:
A moze i ovako

sto moze kod onih koji hoce da malo falsifikuju cinjenice - jer je BiH priznata i primljena u UN kao priznata drzava, koja se u skladu s medj. pravom otcjepila od juge...al eto ti navedi dokaze suprotno ovome, kao sto ste i 15 godina pricali da se srebrenica nije desila i/ili da nije bilo kako se kaze da je bilo i/ili da nije bio genocid, itd itd itd
behavac

#3895 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by behavac »

muha_sa wrote:eee moja marsovko--ne cudim se ja njima sto nece da vide i sto bi voljeli brze bolje da pod tepih gurnu :-)
Nemam ja sta da guram pod tepih...a vidim sasvim dovoljno...
To ako neko vidi nesto drugacije pa nije sa tim zadovoljan je realno njegov problem... :D
PalaSa Marsa

#3896 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by PalaSa Marsa »

behavac wrote:
muha_sa wrote:eee moja marsovko--ne cudim se ja njima sto nece da vide i sto bi voljeli brze bolje da pod tepih gurnu :-)
Nemam ja sta da guram pod tepih...a vidim sasvim dovoljno...
To ako neko vidi nesto drugacije pa nije sa tim zadovoljan je realno njegov problem... :D
Dobro si ovo rek'o, jos ti ostaje da sjedes i da dobro ovo proanaliziras! :D
Real Khan

#3897 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Real Khan »

Nego, šta mislite da se vratimo na temu: KADA ĆE DODO (S)KRENUTI U HAJDUKE? Ja čekam sa izuzetnim nestrpljenjem da vidim razvoj situVacije i guranje sa tenkovima :D
zlatiborka

#3898 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by zlatiborka »

Real Khan wrote:Nego, šta mislite da se vratimo na temu: KADA ĆE DODO (S)KRENUTI U HAJDUKE? Ja čekam sa izuzetnim nestrpljenjem da vidim razvoj situVacije i guranje sa tenkovima :D
Meni se cini da ce Joe Biden dobro natrljati nos Dodi, a ovaj ce mu kontrirati jer ne moze sakriti svoj kabadahijski karakter. Frcace varnice i pasce teske rijeci (sjetite se kako je naljepio Doris Pack).

Ako USA i EU zajedno sa Inckom predju preko ovoga, lose nam se pise, Mileta ce biti onda tesko zaustaviti u ludjackim namjerama. To je jedna varijanta.

Ako ovi iz MZ i USA imalo drze do sebe i svog digniteta smjenice Inzko odmah Dodika, pa je izvjesno da se Dodo odmetne u hajduke i okruzi se svojim specijalcima (naoruzanom paravojskom) i izazove sukobe i naguravanje sa tenkovima. To bi bila druga varijanta.

Dakle, po meni je presudan susret Bidena sa nasim politicarima, ukljucujuci i Dodu, a taj sastanak ce biti u Sarajevu, kako je neki dan najavio americki ambasador. Samo jos ostaje pitanje da li ce Dodik doci u Sarajevo s obzirom na optuznice protiv njega. Sigurna sam da Biden nece njemu otici na noge u Banja Luku. Ako se ovo desi, mogla bi se desiti gore opisana druga varijanta.

Sve u svemu, ubrzano se zakuhava i mora se u najskorije vrijeme rijesiti ova pat-pozicija! Sto prije, to bolje....

:bih:
nokia6170

#3899 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by nokia6170 »

behavac wrote:
A moze i ovako

pa nece moci moj druze behavac, jer ti kao real-pragmaticar bi trebao da prihvatis fakt koji rusi cijelu tu tvoju teoriju.

jugoslavije vise nema, jna vise nema i cijela tvoja prica pada u vodu.

to nije rekao nokia ili neki forumas, to je rekla badinterova komisija 1991. godine koja je konstatovala da je bivsa drzava u fazi dezintegracije i da ona vise pravno ne postoji kao subjekt medjunarodnog prava. sto znaci da ne postoji ni sve ono sto je cinilo tu drzavu kao takvu...a posebice njena vojska, tj. JNA.

to je kasnije potvrdilo i vijece sigurnosti UN-a kada je Srbija htjela da nastavi pravni konstinuitet bivse SFRJ i kada je to isto konstatovano kao sto je konstatovala badinterova komisija i fino reklo tada 1992. godine vijece sigurnosti, odbilo zahtjev SRJ (nadasnje Srbije) i uputilo da ponesu zahtjev za clanstvo kao i sve ostale republike-drzave nastale raspadom bivse SFRJ

dzaba behavac, kolko god da se trudis, cinjenice i istina su jedno...a tvoje govno smrdi, kolko god da pokusavas upakovati ;-)

p.s. ako treba pisanih dokumenata kao dokaza mojim tvrdnjama, nije problem behavac...samo kazi sta ti treba...ovo nisu mitologija ili bapske price.
nokia6170

#3900 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by nokia6170 »

dallton wrote:
behavac wrote:
A moze i ovako

sto moze kod onih koji hoce da malo falsifikuju cinjenice - jer je BiH priznata i primljena u UN kao priznata drzava, koja se u skladu s medj. pravom otcjepila od juge...al eto ti navedi dokaze suprotno ovome, kao sto ste i 15 godina pricali da se srebrenica nije desila i/ili da nije bilo kako se kaze da je bilo i/ili da nije bio genocid, itd itd itd
nemoj daltone dolijevati ulje na vatru i puhati u krila ljudima kao sto su behavac i slicno.

ovo boldirano treba korigovati...bosna i hrvatska se nisu odcijepili od juge, jer juga nije prestala pravno postojati secesijom, vec disolucijom..a to je ogromna razlika...jer da je bila secesija, onda ne bi sve bivse republike polagale ista prava na sfrj kao pravne sljednice, vec bi polagala prava samo one republike koje su htjele ostati u bivsoj jugi.

znaci disolucija, a ne secesija..kao sto srpski puk zeli da prikaze raspad bivse juge i na taj nacin sebe predstave kao zastitnike bivse juge putem "jna".
Locked