Dres reprezentacije BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Kinaski
#3877 Re: Dres reprezentacije BiH
nije legea, adidas je nema sta da brinete. U martu 2013 je sekretar bio na sastanku sa ljudima iz adidasa. Ceka se samo da istekne ugovor sa Legeom.
-
missko
#3878 Re: AW: Dres reprezentacije BiH
A sto bi se cekalo, nema logikeKinaski wrote:nije legea, adidas je nema sta da brinete. U martu 2013 je sekretar bio na sastanku sa ljudima iz adidasa. Ceka se samo da istekne ugovor sa Legeom.
Gesendet von meinem GT-I9505 mit Tapatalk
-
Crvena Tifoza
#3879 Re: AW: Dres reprezentacije BiH
missko wrote:A sto bi se cekalo, nema logikeKinaski wrote:nije legea, adidas je nema sta da brinete. U martu 2013 je sekretar bio na sastanku sa ljudima iz adidasa. Ceka se samo da istekne ugovor sa Legeom.
Ni ja ne kontam ovo nekakvo cekanje ako nas je adidas zaista 'preuzeo' za SP. Vecina ekipa i reprezentacija kad mjenjaju sponzore dresova zna se par mjeseci unaprijed, kao npr. Grcka, Francuska, pa i na Etihadu su prošlog januara osvanuli reklame Nike na stadionu i znalo se tada da ih preuzima Nike. Sta li mute ovi naši u savezu?
- nKrkan
#3880 Re: Dres reprezentacije BiH
Šta mi nudimo Adidasu ko će kupovat ove dresove
- Bosanski_kralj
#3881 Re: Dres reprezentacije BiH
Koji qrac imaju kriti, pa nebitno da li je u pitanju novi sponzor ili ćemo produžiti sa Legeom.Kinaski wrote:nije legea, adidas je nema sta da brinete. U martu 2013 je sekretar bio na sastanku sa ljudima iz adidasa. Ceka se samo da istekne ugovor sa Legeom.
- Edin H.
#3882 Re: Dres reprezentacije BiH
Dok god se radi o domacem proizvodjacu ja zadovoljanBosanski_kralj wrote:Koji qrac imaju kriti, pa nebitno da li je u pitanju novi sponzor ili ćemo produžiti sa Legeom.Kinaski wrote:nije legea, adidas je nema sta da brinete. U martu 2013 je sekretar bio na sastanku sa ljudima iz adidasa. Ceka se samo da istekne ugovor sa Legeom.
-
dimitrov
#3883 Re: Dres reprezentacije BiH
U elitnom društvu

- Kinaski
#3884 Re: AW: Dres reprezentacije BiH
Zbog toga da bi fan shop zaradio koji dinar, jer ako bi javnost saznala da je adidas, ne bi se prodavale legeine stvari, a zbog ugovora sa legeom, ne smiju prodavat adidasove stvari dok isti ugovor ne istekneCrvena Tifoza wrote:missko wrote:A sto bi se cekalo, nema logikeKinaski wrote:nije legea, adidas je nema sta da brinete. U martu 2013 je sekretar bio na sastanku sa ljudima iz adidasa. Ceka se samo da istekne ugovor sa Legeom.
Ni ja ne kontam ovo nekakvo cekanje ako nas je adidas zaista 'preuzeo' za SP. Vecina ekipa i reprezentacija kad mjenjaju sponzore dresova zna se par mjeseci unaprijed, kao npr. Grcka, Francuska, pa i na Etihadu su prošlog januara osvanuli reklame Nike na stadionu i znalo se tada da ih preuzima Nike. Sta li mute ovi naši u savezu?
- fosil
#3885 Re: Dres reprezentacije BiH
Garantujem da ce biti rasprodani, ako budu na kitbagu, world soccer shopu ili subsidesports.nKrkan wrote:Šta mi nudimo Adidasu ko će kupovat ove dresove
Nasa nacija pobudali i ne spava kad Dzumhur nekog dobije i Mirza zabije tricu, a da se ne kurci sa ADIDAS dresom.
- MOSALJOZE
#3886 Re: Dres reprezentacije BiH
fosil wrote:Garantujem da ce biti rasprodani, ako budu na kitbagu, world soccer shopu ili subsidesports.nKrkan wrote:Šta mi nudimo Adidasu ko će kupovat ove dresove
Nasa nacija pobudali i ne spava kad Dzumhur nekog dobije i Mirza zabije tricu, a da se ne kurci sa ADIDAS dresom.
-
missko
#3887 Re: AW: Dres reprezentacije BiH
Zbog hebenog fan shopa, pa on radi ili ne radi nema to veze s tim opale snizenje prodaju rest i cao. Sta sad bi ja trebao kupit jaknu neku npr ali necu nego cu cekati iducu sezonu jer ce izaci novaKinaski wrote:Zbog toga da bi fan shop zaradio koji dinar, jer ako bi javnost saznala da je adidas, ne bi se prodavale legeine stvari, a zbog ugovora sa legeom, ne smiju prodavat adidasove stvari dok isti ugovor ne istekneCrvena Tifoza wrote:missko wrote: A sto bi se cekalo, nema logike
- Kinaski
#3888 Re: Dres reprezentacije BiH
Ali tako ides i na stetu legea-e, bilo bi malo neozbiljno od nas dok smo jos pod ugovorom da objavljujemo druge sponzore.Jer i legea gleda neke pare da uzme pogotovo sad kad smo se plasirali na WC. Mora se ispostovat jbg, al ovaj novi dres to je zadnji pokusaj da se uzmu pare . Uske nas povalio
-
sarajevsko_pivo
#3889 Re: Dres reprezentacije BiH
Upravo to! Jos kad budu i trenerke uffffffffffff!fosil wrote:Garantujem da ce biti rasprodani, ako budu na kitbagu, world soccer shopu ili subsidesports.nKrkan wrote:Šta mi nudimo Adidasu ko će kupovat ove dresove
Bice onda kupiti i u BiH po Adidas/Nike shopovima, zavisi ko nam je sponzor.
Hajde vise hocemoooo novi dresssssss!
-
missko
#3890 Re: AW: Dres reprezentacije BiH
Mislis da sad posto je Arsenal objavio da ce Puma od iduve sezone njih oblacit , ide na stetu Nikeu? U danasnjem poslovanju moras unaprijed 3 mjeseca sve znati, jer ovako znaci varaju nas potencijalne kupce a to nije bas po praviluKinaski wrote:Ali tako ides i na stetu legea-e, bilo bi malo neozbiljno od nas dok smo jos pod ugovorom da objavljujemo druge sponzore.Jer i legea gleda neke pare da uzme pogotovo sad kad smo se plasirali na WC. Mora se ispostovat jbg, al ovaj novi dres to je zadnji pokusaj da se uzmu pare . Uske nas povalio
-
sarajevsko_pivo
#3891 Re: Dres reprezentacije BiH
http://www.fifa.com/mm/document/tour..._e_neutral.pdf
Strana 43. "Equipment"
Procitao sam ovo jos na dan kada su regulacije izasle, no po meni taj sektor nista puno nije definisao. Rekao je ono sto svi znamo, a to je da moramo imati glavnu i rezervnu opremu prilikom cega jedna mora biti tamnija, a druga svjetlija. Ovo sto se tice "kit day session" krajem januara, koliko sam upucen bice ipak odrzano pocetkom februara gdje pretpostavljam da moramo prezentovati svoju opremu.
Strana 43. "Equipment"
Procitao sam ovo jos na dan kada su regulacije izasle, no po meni taj sektor nista puno nije definisao. Rekao je ono sto svi znamo, a to je da moramo imati glavnu i rezervnu opremu prilikom cega jedna mora biti tamnija, a druga svjetlija. Ovo sto se tice "kit day session" krajem januara, koliko sam upucen bice ipak odrzano pocetkom februara gdje pretpostavljam da moramo prezentovati svoju opremu.
-
sarajevsko_pivo
#3892 Re: Dres reprezentacije BiH
4. FIFA shall organise a kit-day session in late January 2014, which all participating
member associations are obliged to attend. All equipment (kits, gloves,
bags, medical equipment etc.) that could be on display within the stadium, the
training grounds, the hotels or during transfers to, from or within Brazil must
be approved by FIFA. FIFA shall issue a written decision soon after the kit day
regarding the approval of all submitted articles. Should any article of the team
kit or any part thereof not be in accordance with the FIFA Equipment Regulations,
the participating member association will be obliged to change it accordingly
and re-submit the corrected items within 30 days
Znaci ove sedmie moraju komisiji predstaviti dres!
member associations are obliged to attend. All equipment (kits, gloves,
bags, medical equipment etc.) that could be on display within the stadium, the
training grounds, the hotels or during transfers to, from or within Brazil must
be approved by FIFA. FIFA shall issue a written decision soon after the kit day
regarding the approval of all submitted articles. Should any article of the team
kit or any part thereof not be in accordance with the FIFA Equipment Regulations,
the participating member association will be obliged to change it accordingly
and re-submit the corrected items within 30 days
Znaci ove sedmie moraju komisiji predstaviti dres!
- OkoMeneBelo
#3893 Re: Dres reprezentacije BiH
Cirkus. Bice da ce poslati Legein dres, pa ce morati produziti makar juni-juli jer su vec fifi poslali legein dres.

- karanana
#3894 Re: Dres reprezentacije BiH
inicijelno pitanje je dobro.fosil wrote:Garantujem da ce biti rasprodani, ako budu na kitbagu, world soccer shopu ili subsidesports.nKrkan wrote:Šta mi nudimo Adidasu ko će kupovat ove dresove
sta znaci "biti rasprodani"?
koliko je to komada?
od 2 miliona BH navijaca od 0 do 100 godina, koliko ce ih kupiti dres od 70-80 eura? koliko ce nenavijaca kupiti dres?
ja tu ne vidim neki veliki benefit za adidas kada je prodaja opreme reprezentacije u pitanju. mozda ima i sporedni faktor, da ce uz reklamu na dresu raja kupovati vise trenerki, tena, kopacki, kacketa.....
i meni ovdje smrdi na egeu.
- limeni
#3895 Re: Dres reprezentacije BiH
pa dobro ima dijaspore svudgdje, takodjer je i bh reprezentacija mnogo napredovala pa je to i dobar marketing..karanana wrote:inicijelno pitanje je dobro.fosil wrote:Garantujem da ce biti rasprodani, ako budu na kitbagu, world soccer shopu ili subsidesports.nKrkan wrote:Šta mi nudimo Adidasu ko će kupovat ove dresove
sta znaci "biti rasprodani"?
koliko je to komada?
od 2 miliona BH navijaca od 0 do 100 godina, koliko ce ih kupiti dres od 70-80 eura? koliko ce nenavijaca kupiti dres?
ja tu ne vidim neki veliki benefit za adidas kada je prodaja opreme reprezentacije u pitanju. mozda ima i sporedni faktor, da ce uz reklamu na dresu raja kupovati vise trenerki, tena, kopacki, kacketa.....
i meni ovdje smrdi na egeu.
mada i ja vjerujem da bi nam mogla ostati legea ebo ga ugovor do maja/juna
- fazer
#3896 Re: Dres reprezentacije BiH
"Ima dosta poslova koji već u ovoj fazi moraju krenuti sa realizacijom. Savez je već oformio jedan projektni tim u kojem su sve osobe koje participiraju u pripremama ovog za nas najvažnijeg događaja u istoriji Saveza ali i bh fudbala. Ono što se odnosi direktno na posao koji trenutno obavljam u Savezu je priprema transporta i oprema svih potrebnih rekvizita i osoba koje će participirati u radu u pripremi prihvata naših sportista, naše ekipe i delegacije. U fazi smo da rezervišemo karte, a jedan od glavnih zadataka nam je sada priprema opreme i svih rekvizita koji će se koristiti u Brazilu. Mi imamo jedan mali tehnički problem, koji smo u fazi rješavanja, to je tehnički sponzor za opremu, ali to je u završetku i imaćemo sve spremno poslije prve pripremne utakmice koja dolazi petog marta“.
http://www.nfsbih.ba/nsbih/tekst.php?id=117
http://www.nfsbih.ba/nsbih/tekst.php?id=117
- Herr Flick
#3897 Re: Dres reprezentacije BiH
Znaci sutra ili prekosutra ce se znati ko je novi sponzor

- Kinaski
#3898 Re: Dres reprezentacije BiH
iz cega si to zakljucioHerr Flick wrote:Znaci sutra ili prekosutra ce se znati ko je novi sponzor![]()
- Teletubbies
#3899 Re: Dres reprezentacije BiH
Moj najbolji haver ima jednu komšinicu,plavušu.Njen brat iš'o sa mojim haverom na ekskurziju u Alžir i tamo upoznali par Indijaca.Na kraju ti Indijci se na crno prebace sa njima u Bosnu.Kada su tamo došli on upozno tu plavušu i uzeli se,i sad su komšije mog tetka.I moj je dajdža sa njim pričao,kaže prije dva dana išao u Afganistan da upozna neku djevojku što je upoznao preko Omegle-a,kad tamo sretne havera iz osnovne,koji radi u Nikeaovoj fabrici u Afganistani.Pita ga ovaj imal' šta za Bosnu,kaže ovaj nema,al' znam ko zna.Odvede on njega u fabriku Adidasa,kažu prepišaj hoda.Ode on tamo kad sretne havera iz osnovne,i kaže mu da ne zna ko će biti proizvođač dresova ali zna da Bosna igra na Svjetskom prvenstvu...toliko od mene,nadam se da je ovo bilo od pomoći

Svaki dan ista pričaHerr Flick wrote:Znaci sutra ili prekosutra ce se znati ko je novi sponzor![]()
- Herr Flick
#3900 Re: Dres reprezentacije BiH
IntuicijaKinaski wrote:iz cega si to zakljucioHerr Flick wrote:Znaci sutra ili prekosutra ce se znati ko je novi sponzor![]()