iPhone - All about

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
opa22

#3876 Re: iPhone - All about

Post by opa22 »

imas pp
Vertig0

#3877 Re: iPhone - All about

Post by Vertig0 »

Nemojte djevojku bezveze napadati, ja se sjecam da sam i ja prije 2-3 godine jedva nekako napravio acc.. imao sam isti problema sa karticom, ali na kraju nakon nekoliko pokusaja izasla je opcija none.
Michun

#3878 Re: iPhone - All about

Post by Michun »

zahvaljujuci dobroj dusi - I have account :D
kad dodjem kuci ima odmah da skinem dvajes' besplatnih aplikacija :D
GaRGa

#3879 Re: iPhone - All about

Post by GaRGa »

ja sam kreirao US Apple ID preko Iphone Appstore-a imas na apple stranici uputstvo kako :D
Michun

#3880 Re: iPhone - All about

Post by Michun »

probala sam i preko iPhone - nije moglo.
DYD666

#3881 Re: iPhone - All about

Post by DYD666 »

Više nije ni bitno, vazno je da ti sad radi.
Mozda ne bi lose bilo podjeliti iskustvo ako se sjecas sta je onda bio razlog zasto iz pocetka nije bilo none opcije, za raju koja ce mozda kasnije pokusavati?

Kao kroz maglu se sjecam da je bila caka potrefiti klik na onu free aplikaciju kako treba, znam da kad sam prvi put pravio sebi na CRO da me je to na trenutak zbunilo...dovoljno je samo jednu sitnicu uraditi drugacije u redoslijedu - i opcije "none" ne bude.
Na CRO acc sam kasnije i dodao svoju karticu direkt (ili paypal eventualno, ne sjecam se) sve radi OK.

Naknadno sam i napravio USA acc bez kartice cisto za free stvari koje nekad ne budu (muzika & TV epizode) na CRO storeu.
GaRGa

#3882 Re: iPhone - All about

Post by GaRGa »

onda ti ne znas izabrati "FREE APP"...

http://support.apple.com/kb/ht2534
Michun

#3883 Re: iPhone - All about

Post by Michun »

auuuuu garga, jbga! ni ti bas ne citas.
onda, mislim da sam racunarski pismena.
probala preko free app, probala preko iphone, preko racunara, promjenila zemlju na US, UK, Japan, (jer je na nekim str pisalo da i to pomaze) i tek onda dosla na cjenjeni forum da pitam.
https://discussions.apple.com/thread/26 ... 0&tstart=0
Michun

#3884 Re: iPhone - All about

Post by Michun »

DYD666 wrote:Više nije ni bitno, vazno je da ti sad radi.
Mozda ne bi lose bilo podjeliti iskustvo ako se sjecas sta je onda bio razlog zasto iz pocetka nije bilo none opcije, za raju koja ce mozda kasnije pokusavati?

Kao kroz maglu se sjecam da je bila caka potrefiti klik na onu free aplikaciju kako treba, znam da kad sam prvi put pravio sebi na CRO da me je to na trenutak zbunilo...dovoljno je samo jednu sitnicu uraditi drugacije u redoslijedu - i opcije "none" ne bude.
Na CRO acc sam kasnije i dodao svoju karticu direkt (ili paypal eventualno, ne sjecam se) sve radi OK.

Naknadno sam i napravio USA acc bez kartice cisto za free stvari koje nekad ne budu (muzika & TV epizode) na CRO storeu.
vidjecemo kuci kad dodjem...nema zezancije na poslu.
ne sjecam se sta sam uradila step one, two...
znam da sam htjela da skinem ebay aplikaciju na tel i da sam krenula sa procedurom, trazilo karticu i nije nbilo none opcije. onda isto to probala preko racunara, vec skinula itunes i opet nije bilo none opcije. :?
zenny

#3885 Re: iPhone - All about

Post by zenny »

kako na 3gs da udjem u neku net aplikaciju koristenjem kredita? prob'o sam sa ukljucivanjem data roaminga al' ne radi..
GaRGa

#3886 Re: iPhone - All about

Post by GaRGa »

zenny wrote:kako na 3gs da udjem u neku net aplikaciju koristenjem kredita? prob'o sam sa ukljucivanjem data roaminga al' ne radi..

Enable 3g i cellular data pod networking
GaRGa

#3887 Re: iPhone - All about

Post by GaRGa »

Michun wrote:auuuuu garga, jbga! ni ti bas ne citas.
probala preko free app, probala preko iphone, preko racunara, promjenila zemlju na US, UK, Japan, (jer je na nekim str pisalo da i to pomaze) i tek onda dosla na cjenjeni forum da pitam.

ja napravio po tom uputstvu na support.apple.com
Michun

#3888 Re: iPhone - All about

Post by Michun »

GaRGa wrote:
Michun wrote:auuuuu garga, jbga! ni ti bas ne citas.

ja napravio po tom uputstvu na support.apple.com
ne sumnjam ja da si ti. samo kod mene nije moglo ni naopako, a kako procitah na forumima mnogim ima slucajeva kao ja.
zenny

#3889 Re: iPhone - All about

Post by zenny »

GaRGa wrote:
zenny wrote:kako na 3gs da udjem u neku net aplikaciju koristenjem kredita? prob'o sam sa ukljucivanjem data roaminga al' ne radi..

hvala na odgovoru, ali nece opet.. postoje li neke postavke za koristenje neta kao sto se ukucaju za mms?
Michun

#3890 Re: iPhone - All about

Post by Michun »

zenny wrote:
GaRGa wrote:

hvala na odgovoru, ali nece opet.. postoje li neke postavke za koristenje neta kao sto se ukucaju za mms?
pogledaj malo po svjetskim forumima, i na to sam naisla.
neki savjetuju da se restart tel. soft, pa ako to ne radi onda hard restart.
GaRGa

#3891 Re: iPhone - All about

Post by GaRGa »

zenny wrote:
GaRGa wrote:

jeis postavio APN active.bhmobile.ba ?
zenny

#3892 Re: iPhone - All about

Post by zenny »

GaRGa wrote:
zenny wrote: hvala na odgovoru, ali nece opet.. postoje li neke postavke za koristenje neta kao sto se ukucaju za mms?

probao sam ali nista opet, ostavio sam polja 'korisnicko ime' i 'zaporka' prazne

u mreznim postavkama, prvo polje, iznad postavki za mms.. je li vam ono prazno?
shalla

#3893 Re: iPhone - All about

Post by shalla »

DYD666 wrote:cisto za free stvari koje nekad ne budu (muzika & TV epizode) na CRO storeu.
Može li malo opširnije, šta bude free, komplet albumi neke grupe ili čitave epizode neke serije ili?
Pošto ne pratim često itunes store a jednom sam skinuo 2-3 trailera (za neke serije) u HD formatu i ostao sjeban kvalitetom istih :mrgreen: pa reko ako bude tako šta pa da skinem...

p.s. našao sam prije nekih godinu dana neki dokumentarac o američkim skijašima i i njega skinuo i odgledao, nevjerovatna kvaliteta slike i zvuka. Sad bih rado neki film sa laptopa prebacio sebi na iphone ali nikad nisam našao dobar converter (ili nisam znao naštimati output settings) koji bi mi film na iphoneu prikazao u istoj kvaliteti kao što je na kompjuteru...
DYD666

#3894 Re: iPhone - All about

Post by DYD666 »

shalla wrote:
DYD666 wrote:cisto za free stvari koje nekad ne budu (muzika & TV epizode) na CRO storeu.
Može li malo opširnije, šta bude free, komplet albumi neke grupe ili čitave epizode neke serije ili?
Ne bas albumi, bude singlova...ali i komplet epizoda nekih serija (nisam siguran za HD doduse) te i aplikacija koje se ne pojave odmah na cro storeu. Ma i to je onako više sminke radi i jednostavnosti, prije nego nuzde.

Ono sto znam je da nisam uspio na njega dodati paypal i karticu jer me nekako provali da mi se adresa sa to dvoje ne poklapa sa adresom u USA koju sam izlazirao. Znam da mi je neko pisao da se i to cak moze zaobici ali mi nije gorilo ni za sta pa nisam nikad dublje ispitao problematiku.

Za konvertovanje - ako handbrake ne moze, ne znam sta onda moze.
Last edited by DYD666 on 02/11/2011 01:59, edited 1 time in total.
savsvoj

#3895 Re: iPhone - All about

Post by savsvoj »

zenny wrote:
GaRGa wrote:
zenny wrote: hvala na odgovoru, ali nece opet.. postoje li neke postavke za koristenje neta kao sto se ukucaju za mms?

probao sam ali nista opet, ostavio sam polja 'korisnicko ime' i 'zaporka' prazne

jesi poslao za aktivaciju poruku?
severin

#3896 Re: iPhone - All about

Post by severin »

prodajem iagregat za iphone ledzna verzija... :lol:
Vertig0

#3897 Re: iPhone - All about

Post by Vertig0 »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Duge

#3898 Re: iPhone - All about

Post by Duge »

zenny wrote:
GaRGa wrote:

Probaj uraditi hard reset :)
Chemist

#3899 Re: iPhone - All about

Post by Chemist »

mora se ukucati i APN: mms.bhmobile.ba
Curve

#3900 Re: iPhone - All about

Post by Curve »

Chemist wrote:mora se ukucati i APN: mms.bhmobile.ba
za internet je dovoljno active.bhmobile.ba ne mora ukucavat mms
Post Reply