Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
zonbirile

#3876 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by zonbirile »

niko se ne mući niti traži "konačno riješenje",malo obratiti pažnju na upotrebu teških riječi,pogotovo što je intencija mojih postova upravo suprotna
1gorstak

#3877 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by 1gorstak »

zonbirile wrote:niko se ne mući niti traži "konačno riješenje",malo obratiti pažnju na upotrebu teških riječi,pogotovo što je intencija mojih postova upravo suprotna
Drago mi je sto sam ovo ....
zonbirile wrote:evo danas čitam izjavu da se neće odustati od oružane borbe dok god Izrael ne vrat,napusti zemlju.E sad smo tu na polju manipulacije,lijepo za uši,ali objasni kako bi to Izraelci,njih cca 7 000 000 ostavili sve i napustili zemlju.
... samo pogresno razumio.
zonbirile

#3878 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by zonbirile »

@1 gorštak
respect,iako i ja priznam kada pogriješim.Rijetko je to ovde doživjeti.
Hasanagic S

#3879 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Hasanagic S »

zonbirile wrote:
Bosanac sa dna kace wrote:
zonbirile wrote:neka @bogoljube ohladi ovo je forum,ili pišeš ili produžiš pa pišeš blog.Bogami ima i portala,svi ko jedan,svako svakom kapu skida.Udaviste sa svakom vijesti,a za promjenu kada bi malo šta iščitali,pa se pitali što li je to tako.Jeste grozno,niko ne opravdava,ali kada saznaš,spoznaš događaje tamo,možda ne budeš gledao svijet ko žaba iz bunara,i skontaš da ne živiš u svijetu najboljem od svih svijetova.Nadam se da nečeš shvatiti pogrešno i kao zluradost,ali za početak probaj sebi objasniti i povući paralelu-otkud familija Jasera Arafata ,kom.20 u Parizu cijelo vrijeme o trošku PLO,on kolekcionar sportskih automobila,sa kontom od 300 miliona dolara.
odlicno si objasnio zasto je HAMAS nadvio FATAH, uporedi Jasaerovu imovinu ili pozlacena kupatila koja imaju pojedini celnici Fataha sa jako skromnom kucom Ismaila Hanije i ostalih celnika HAMASa koji od namjestaja imaju samo tepih i par spuzvi na njem da mogu sjest...mozes valjda skontant zasto su i mnogi krscani glasali za HAMAS,
----------------------------------------------------------
skontao sam ja to,ali ne kontam ,evo danas čitam izjavu da se neće odustati od oružane borbe dok god Izrael ne vrat,napusti zemlju.E sad smo tu na polju manipulacije,lijepo za uši,ali objasni kako bi to Izraelci,njih cca 7 000 000 ostavili sve i napustili zemlju.Čiji je interes ovakva priča.
Nije nicija do zore pa ni zidova u Izraelu tj poblize receno cionista . Zidovi su zivjjeli i prije u palestini zajedno sa palestincima i skoro da nije bilo nikakvih problema . Ovah aparhejd , etnicko ciscenje i okupacija su nelegalnii jednog dana , kao i svi okupatori ce kihnuti , klonuti i palestinci ce im se dobro osvetiti . izrael je nastao silom i terorom i tako ce nestati . Tako su nastale mnoge drzave i nestale . Izrel je sto se ljudskih prava tice na zadnjim mjestima zajedno sa Kambodzom i ostalim tako lijepim drzavama ali vidi djavla , Zapad se bas ne sekira nesto posebno . Kao i u nasem slucaju . Za genocid i ubistva i silovanja nagradjuje se Srbija i srbi . Kao i zidovi za genocid , silovanja i progonstva . Samo jedan podatak : 1948 zidovske teroristicke falange napadaju jedno mirno selo koje nije imalo veze sa sukobom . Zene ubijaju motikama i prema navodima ocevidaca posebna draz su trudne zene . na pitanje zato se ljudi nisu streljali odgovor je bio steta metaka . I zar takvim zlotvorima treba oprostiti . trebamo li mi oprostiti za ubijanje i genocid i sakacenje nase djece kao sto oni sakate palestinsku djecu punih skoro 70 godina
zonbirile

#3880 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by zonbirile »

@hasanagić
ne znam što meni odgovaraš,ali hajde kad je već tako.Moraš se više udubiti u materiju,imati više saznanja da bi tako nastupao.Mješaš sadašnjost i prošlost,spominješ naš rat sa Izraelom,moraš biti određeniji.To što prizivaš će se desiti,ili ne ,bez obzira na Hamas.O 1948g i predhodnom razdoblju moraš više isčitati,izvini ne znaš mnogo o tome.
11sumirp

#3881 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by 11sumirp »

Jedno pitanje, koliko vas je bilo licno i personalno u Izraelu/palestini?
zonbirile

#3882 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by zonbirile »

11sumirp wrote:Jedno pitanje, koliko vas je bilo licno i personalno u Izraelu/palestini?
-------------------------------------
još su srednjevjekovni filozofi odbacili iskustveno poimanje svijeta,doživljaj nad imaginacijom.Ja nisam bio ni na polovima,ali mogu prihvatiti njihovo topljenje usljed globalnog zagrijavanja.Toliko o žestini pitanja,a sada šta bi to mi mogli vidjeti tamo.Možeš specificirati-Palestina,koji dio pa da ti odgovorim.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#3883 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Chmoljo »

zonbirile wrote:
11sumirp wrote:Jedno pitanje, koliko vas je bilo licno i personalno u Izraelu/palestini?
još su srednjevjekovni filozofi odbacili iskustveno poimanje svijeta,doživljaj nad imaginacijom.Ja nisam bio ni na polovima,ali mogu prihvatiti njihovo topljenje usljed globalnog zagrijavanja.Toliko o žestini pitanja,a sada šta bi to mi mogli vidjeti tamo.Možeš specificirati-Palestina,koji dio pa da ti odgovorim.
:-) dobro filozofe. je li tako moguće da ja iščitam svu literaturu o 6. junu 1944. da ću imati PTSP? :roll:
zonbirile

#3884 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by zonbirile »

ne kontam te,ali očito nisam na fonu.
11sumirp

#3885 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by 11sumirp »

zonbirile wrote:
Heh,ajde de :)

http://www.galaksija.com/planeta/a6-child1.jpg

Pazi,vidis kako se tema zove, i vidis li ovo?
Sta mozews na osnovu ovoga zakljuciti?
zonbirile

#3886 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by zonbirile »

ova slika nema veze sa pitanjem,ko je tamo bio.Slike su već slane,mislim da nisu za foruma.Ne znam šta hočeš da pokažeš.Zločin je učinjen i on nije sporan,niko ga ne poriče.Moraš biti određeniji.
11sumirp

#3887 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by 11sumirp »

zonbirile wrote:ova slika nema veze sa pitanjem,ko je tamo bio.Slike su već slane,mislim da nisu za foruma.Ne znam šta hočeš da pokažeš.Zločin je učinjen i on nije sporan,niko ga ne poriče.Moraš biti određeniji.

Ja samo kazem,ko nije bio tamo i vidio svojim ocima,kako to sve fercera,ne moze osudjivati ni jedne ni druge do te mjere da sa sigurnoscu moze tvrditi da je IZRAEL pocinio zlocin(znaci generalizacija izraelske drzave,ukljucujuci i cinjenicu da 20% stanovnistva cine braca arapi).
Ako gledas CNN,izrael je demokratska drzava koju napadaju islamski teroristi.Ako pak pratis al jazeeru onda su izraelci fasisticki okupatori,a ovi borci za slobodu..
A istina ni tam ni vam..
Druga stvar,koliko nas Bosanaca bi volilo da je u kozi izraela,okruzen susjedima koji zele da te nema,a ti najaci MF-cker u okolini :evil:
zonbirile

#3888 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by zonbirile »

ja tebe ne kontam,a niti znam izvesti salto mortale.Znam sigurno da se može sa sigurnošću tvrditi,bez emocija i dignutih tenzija svaki sukob,nastajanje,kulminacija rasplet.Naravno treba puno čitati i pratiti oba izvora.Hajde se sada otklonimo od geografskog,prostornog dijela,kako tumačiti događaje zločine,kojih nismo mogli biti sudionici ni prostorno ni vremenski,pa se može čovjek očitovati(Španci-Acteci).Zto su ljudi odbacili iskustvene teorije,kao jedino važeće,ne mora se biti dole da bi se znalo kako to fercera.Znati i osjetiti nije isto.
Chmoljo

#3889 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Chmoljo »

zonbirile wrote:ja tebe ne kontam,a niti znam izvesti salto mortale.Znam sigurno da se može sa sigurnošću tvrditi,bez emocija i dignutih tenzija svaki sukob,nastajanje,kulminacija rasplet.Naravno treba puno čitati i pratiti oba izvora.Hajde se sada otklonimo od geografskog,prostornog dijela,kako tumačiti događaje zločine,kojih nismo mogli biti sudionici ni prostorno ni vremenski,pa se može čovjek očitovati(Španci-Acteci).Zto su ljudi odbacili iskustvene teorije,kao jedino važeće,ne mora se biti dole da bi se znalo kako to fercera.Znati i osjetiti nije isto.
ne mora se biti dole, ali je iskustvo tačka na i. zašto u dokumentarcima o WWII imamo žive sudionike? imamo historičare, koji će nam prezentovati objektivne činjenice i pokoji subjektivni zaključak na osnovu tih činjenica. ali isto tako, tu su i živi sudionici sa kojima se možemo identificirati vidjeti šta se vrzmalo po njihovim glavama pri historijskim dešavanjima.

ukratko rečeno: mnogo nam je lakše donositi ispravnije sudove kada vidimo motive učesnika određenog događaja. ai tako je lakše izazvati neku reakciju na posmatraču ili slušaocu.

ispada da je film "Shindlerova lista" višak ionako obimnoj historijskoj građi o Holokaustu.
zonbirile

#3890 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by zonbirile »

@chmoljo
neku noć na History kanalu,frajer glavom i bradom Actek,priča kako ih je napao Pizzaro.Kada se hoće pobiti nečije,onda nema te nebuloze koja se ne povlači.
jeza u ledja

#3891 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by jeza u ledja »

I ja kad se nadrmam meskalina kontam da sam 'Actek' , a kad me hanuma zaganja po kuci kontam evo stize 'Pizzaro'. :lol:

Samo se pitam odkud Pizarro medju Astecima? Sta si ti gled'o ziv bio? :roll:
zonbirile

#3892 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by zonbirile »

jeza u ledja wrote:I ja kad se nadrmam meskalina kontam da sam 'Actek' , a kad me hanuma zaganja po kuci kontam evo stize 'Pizzaro'. :lol:

Samo se pitam odkud Pizarro medju Astecima? Sta si ti gled'o ziv bio? :roll:
------------------------------------------------
nije do mene tako tvrdi živi svjedok,savremenik događanja,valjda on najbolje zna.
Chmoljo

#3893 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Chmoljo »

zonbirile wrote:@chmoljo
neku noć na History kanalu,frajer glavom i bradom Actek,priča kako ih je napao Pizzaro.Kada se hoće pobiti nečije,onda nema te nebuloze koja se ne povlači.
jah :roll:
zonbirile

#3894 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by zonbirile »

intermeco završen,idemo dalje ,u normalu?
Hasanagic S

#3895 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Hasanagic S »

zonbirile wrote:@hasanagić
ne znam što meni odgovaraš,ali hajde kad je već tako.Moraš se više udubiti u materiju,imati više saznanja da bi tako nastupao.Mješaš sadašnjost i prošlost,spominješ naš rat sa Izraelom,moraš biti određeniji.To što prizivaš će se desiti,ili ne ,bez obzira na Hamas.O 1948g i predhodnom razdoblju moraš više isčitati,izvini ne znaš mnogo o tome.
Pa procitao sma vise knjiga o sukobu nego mnogi o Bosni . Znam vise nego sto treba ! Sta te interesuje ?
11sumirp

#3896 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by 11sumirp »

zonbirile wrote:

Cuj jos su,koji filozofi,imena koolega imena! :D A opet i kad kazes imena,mozda nisam njihov big fan,...
Elem, sustina je da ti vjerovatno razumijes sta govorim,al eto...
LaHko je stalno napadat strasne izraelce,koji nanose zlo braci arapima,ali nikad ne spomenut,da u isto vrijeme, prije bi volio zivit u izraelu nego u palestini,libanu,egiptu,pa i jordanu.Sto je to tako?Tu ti imaginacija ne moze drug moj pomoc,moras otic i sam se svojim ocima uvjerit.
Izrael je iako u ratnom stanju demokratija sto se za ove ostale ne moze tvrdit,cak sta vise ubi ih po babi i po stricevima,nepotizam,mito ,korupcija,itd etc :evil:
Imaju i Izraelci svoje desnicare i radikale,al staces boze moj,po procentu stanovnika nacija koja je dala najvise nobelovaca...
I sto men nije jasno opet ko mi nesto to navijamo za bracu arape,koji ulupase na bliskom istoku zilijarde dolara,al ne pomogose konkretno braci palestincima,nego eto mi hebeni bosanci treba nesto u ime pravde i morala da se solidarisemo sa njima...wtf?
Il sa hezbolahom,koji je sitska milicija,produzena ruka irana na bliskom istoku,zapocnu rat i onda kukaju..Daaaj ba
Umjesto da ucimo kako to izraelci rade, i po pitanju gradnje nacije,odnosa sa susjedima,skolovanja djece,pa cak i lova na ratne zlocince.Ne mi smo se po difoltu,odlucili za nama"blize"bracu arape...O bezze

Mislim,da se razumijemo,nisam ja neosjetljiv na patnju obicnog naroda, i vidim ko i svi drugi,da najvise stradaju i pate jadni palestinci...
Al zar mi ne mozemo izvuc pouku i naucit nesto od njih...
Kaze kad se rodi dijete u izraelu,ima tri opcije sta ce bit kad odraste: doktor,inzenjer,bankar(cini mi se tako)... :skoljka:
Murat Sabanovic

#3897 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Murat Sabanovic »

jah, tako to biva...sukob izmedju davida i goliata...samo sto u ovoj prici david je gorostas, a golijat patuljak.
Hasanagic S

#3898 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Hasanagic S »

11sumirp wrote:
zonbirile wrote:ova slika nema veze sa pitanjem,ko je tamo bio.Slike su već slane,mislim da nisu za foruma.Ne znam šta hočeš da pokažeš.Zločin je učinjen i on nije sporan,niko ga ne poriče.Moraš biti određeniji.

Ja samo kazem,ko nije bio tamo i vidio svojim ocima,kako to sve fercera,ne moze osudjivati ni jedne ni druge do te mjere da sa sigurnoscu moze tvrditi da je IZRAEL pocinio zlocin(znaci generalizacija izraelske drzave,ukljucujuci i cinjenicu da 20% stanovnistva cine braca arapi).
Ako gledas CNN,izrael je demokratska drzava koju napadaju islamski teroristi.Ako pak pratis al jazeeru onda su izraelci fasisticki okupatori,a ovi borci za slobodu..
A istina ni tam ni vam..
Druga stvar,koliko nas Bosanaca bi volilo da je u kozi izraela,okruzen susjedima koji zele da te nema,a ti najaci MF-cker u okolini :evil:
Poredjenje ima veze ko sa slonom u kupacem kostimi i bez njega . Malo sale nije naodmet zar ne .
Ovdje si pomijesao dvije stvari , nelogicne i niestinite . Prije svega Bosnaci i hercegovci su rodjeni i zvjeli su u bosni i hercegovini stoljecima . Ti zidovi sto su doselili u Izrael imajiú veze sa Izraelom koliko i ja i ti . Znaci nikakve . Nit su im pradjedovi tamo bili niti su ikad. a vidjeli Izrael .Dakle dosli su na tudju zemlju , ne na svoju . Drugo . vecina tih zidova i nisu pravi zidovi vec su konvertiti Khazari , jedno pleme povise Irana koje je konvertiralo i primilo zidovstvo . Ti gledas vijesti a ja citam knjige koje su napisali ocevidci tragedije palestinaca . tebi je rat protiv Palestinaca poceo 2009 u januaru u napadu na Gazu , meni davno prije . I da Bosanci jesu okruzeni narodima koji spocinili ratne zlocine i genocid nad njima i pokusali su da urade isto ono sto sta su dozivjeli palestinci . Danam otmu zemlju , protjeraju nas i pobiju i da nas nestane . Ako ne vjerujes procitaj memorandum Sanu , sastanak sa salvetama kod Crnog Djordja i svjedocenja u Hagu .
zonbirile

#3899 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by zonbirile »

@hasanagiću s
čini mi se da jednom napisa da si profesor istorije.Svašta.Pojam konvertiti se koristi za nešto drugo nego što ti,ili ne znaš značenje,ili ne znaš o Hazarima.Oni su nestali,kao organizovano kraljevstvo u 14 stoljeću,a judaizam su primili mnogo prije,nema baš pouzdanih dokaza,ali pošto seže u dalju prošlost ,vjerovatno su bili mnogobošci,a tu nema konvertizma.Isti princip,kao što su Petar,Pavle i ostali krenuli iz Judeje na zapad,drugi Jevreji-judaisti su krenuli na sjever.Kao što Grci nisu konvertiti,pa potom Rimljani,nisu ni Hazari.Ja kada spomenem Hazare u kontekstu Jevreja,ja samo tvrdim da nisu istog semitskog korijena,kao što su naprimjer Arapi i Jevreji.Odricati Hazarima,Jevrejstvo koje žive 700g je neinteligentno,pogotovo od Bošnjaka.
kikyriki

#3900 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by kikyriki »

zašto sve više ljudi na zapadu mrzi židove ....
:?
Locked