FK Željezničar

Sve o FK Željezničar...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
JThomas

#3876 Re: FK Zeljeznicar

Post by JThomas »

pametnom i više nego dosta :D

samo polako 8-)
ARmAn1i

#3877 Re: FK Zeljeznicar

Post by ARmAn1i »

JThomas wrote:pametnom i više nego dosta :D

samo polako 8-)
:thumbup:

p.s. samo ja jos zalim za onim bodovima protiv rudara na grbavici.. e to bi tek bio vrh i kruna za ove dosadanje partije..al et
JThomas

#3878 Re: FK Zeljeznicar

Post by JThomas »

žalimo svi, to se moralo dobiti, ali šta ćeš mu sad.

samo hrabro dalje.
_BaD_BoY

#3879 Re: FK Zeljeznicar

Post by _BaD_BoY »

u dobroj ste poziciji jbga..ne treba zaliti nista zadnje dvije sezone ste bili dosta losi..sada se dizete i svakim danom mozete biti samo bolji.s obzirom da vam malo napad nije efikasan nakon oporavka rovcanina i koje pojacanje bice to sjajna ekipa. sto se tice odbrane doima se jednom od najboljih ak ne i najbolja u ligi.. :thumbup: :bih:
ARmAn1i

#3880 Re: FK Zeljeznicar

Post by ARmAn1i »

_BaD_BoY wrote:u dobroj ste poziciji jbga..ne treba zaliti nista zadnje dvije sezone ste bili dosta losi..sada se dizete i svakim danom mozete biti samo bolji.s obzirom da vam malo napad nije efikasan nakon oporavka rovcanina i koje pojacanje bice to sjajna ekipa. sto se tice odbrane doima se jednom od najboljih ak ne i najbolja u ligi.. :thumbup: :bih:
da, dobro zboris :)
a mislim da bi Edin Visca mogao da donese malo zivosti u napadu, nisam ga jos gledao ..al et imam neki osjecaj :)

uglavnom ove sezone (po meni) temelji su vec postavljeni za neke malo vece domete,
pocevsi od uprave, samog pocetka njihovog poslovanja, ideja i planova te same struke.. nadam se da se ne varam

ali za sad sve izgleda kao jako lijepo i jako zdravo okruzenje i atmosfera :)

jos samo da se tribina popravi i da se tu neki rezovi povuku... :|
_BaD_BoY

#3881 Re: FK Zeljeznicar

Post by _BaD_BoY »

ARmAn1i wrote:
_BaD_BoY wrote:u dobroj ste poziciji jbga..ne treba zaliti nista zadnje dvije sezone ste bili dosta losi..sada se dizete i svakim danom mozete biti samo bolji.s obzirom da vam malo napad nije efikasan nakon oporavka rovcanina i koje pojacanje bice to sjajna ekipa. sto se tice odbrane doima se jednom od najboljih ak ne i najbolja u ligi.. :thumbup: :bih:
da, dobro zboris :)
a mislim da bi Edin Visca mogao da donese malo zivosti u napadu, nisam ga jos gledao ..al et imam neki osjecaj :)

uglavnom ove sezone (po meni) temelji su vec postavljeni za neke malo vece domete,
pocevsi od uprave, samog pocetka njihovog poslovanja, ideja i planova te same struke.. nadam se da se ne varam

ali za sad sve izgleda kao jako lijepo i jako zdravo okruzenje i atmosfera :)

jos samo da se tribina popravi i da se tu neki rezovi povuku... :|
samo polahko..jer ammar je naslijedio veci dio onoga iz prosle sezone a kad pogledas rezultate od prosle i ove sezone razlika je ogromna.i mislim da i nije za ocekivati titulu odmah ove sezona al svakako da ce ammar graditi ekipu vremenom a ima i dosta mlad kadar za to..neka napravi kojeg igracinu za repku prodate jednog dva za fine pare(ne one koje nije nuzno prodati i koji su tu okosnica elipe) i pokupite opet mocnih igraca od ostalih premierligasa :D cist racun duga ljubav :bih:
perke

#3882 Re: FK Zeljeznicar

Post by perke »

ARmAn1i wrote:danas jbg nisam mogao da idem u mostar zbog hebenog posla..ali evo cuo sam se sa ekipom..
zavrseno je 0-0, uz to smo imali precku i stativu, a neko od nasih je dobio i crveni, ne znaju ko izasli 10-tak minm ranije.. to je ukratko.

Culum dobio crveni...opet :x :(
JThomas

#3883 Re: FK Zeljeznicar

Post by JThomas »

lik pretjeruje. ima prosjek više od jednog žutog kartona po utakmici.
Edin H.

#3884 Re: FK Zeljeznicar

Post by Edin H. »

Plavih_11 wrote:

Svaka cast :thumbup:
ultima_palabra

#3885 Re: FK Zeljeznicar

Post by ultima_palabra »

Dobro je, da smo uvalili taj jedan, bilo bi puno lakše u revanšu. Ma Ćulum je žrtva svoje veličine :-D Kao što je nekad bio Vieira. U duelu za loptu 50-50, sudije uglavnom sviraju u korist manjeg frajera, što onda ovi iskorištavaju. U Travniku su se namjerili da ga istjeraju i uspjeli su.
Moramo napraviti Grbavicu neosvojivom u slijedeće dvije utakmice, one su nam ključne.
Charuga
Globalni moderator

#3886 Re: FK Zeljeznicar

Post by Charuga »

OSIM: ŠANSE SU 51:49 U NAŠU KORIST

Fudbaleri Željezničara su se u Mostaru predstavili u dobrom svijetlu, a računajuči utakmice prvenstva i Kupa, sastav Amara Osima je pokazao najviše. U Vrapčićima je željezničar pokazao želju za nadigravanjem, pa su kao plod takve igre stigle i prilike.
U prvom dijelu dvije, u nastavku utakmice dvije.Željezničar je tako ostvario povoljan rezultat pred revanš jer u četvrtfinale sastav Amara Osima može proči sa bilo kakvom pobjedom.

'' I dalje ostajem kod svoje konstatacije da su ovo dva podjednaka protivnika. Velež je pokazao zbog čega je u vrhu tabele, imao je loptu više u nogama, bolje prilike, ali smo i mi pokazali da smo dovoljno čvrsti da možemo zaprijetiti.Prije prve utakmice šanse su bile 50-50, sada možda 51-49, jer mi igramo pred svojim navijačima, na svom stadionu i očekujem ipak nešto drugačiju utakmicu nego što je to bila ova'' rekao je nakon utakmice Amar Osim šef struke Željezničara

sportsport ba
JThomas

#3887 Re: FK Zeljeznicar

Post by JThomas »

kad je sutra tekma, u pola 7?
bataljon-hamza

#3888 Re: FK Zeljeznicar

Post by bataljon-hamza »

JThomas wrote:kad je sutra tekma, u pola 7?
Ujutro, tamo nek si u ses! :dance:
elSaik

#3889 Re: FK Zeljeznicar

Post by elSaik »

JThomas wrote:kad je sutra tekma, u pola 7?
Jeste.
ultima_palabra

#3890 Re: FK Zeljeznicar

Post by ultima_palabra »

Evo sa tekme, zadovoljan :dance: Odigrali smo najbolje ove sezone, Sloboda loša, a i nas pročepilo za sve promašaje. Igrač utakmice svakako Srđan Stanić, svaki potez mu je bio na mjestu. Odmah poslije njega Mešanović. Raje jedno 6 milja, po mojoj procjeni.
LSD

#3891 Re: FK Zeljeznicar

Post by LSD »

Dobro je da smo konacno zabili više od jednog gola...Stanić i Cocalić veceras najbolji,s druge strane Sloboda stvarno kriza ekipa...nismo toliko kvalitetni koliko je Sloboda preloša,oni se brane i kad gube 4-1 i ne pomišljaju da napadnu kao oni vode 4-1 a ne mi :shock: :shock:
ultima_palabra

#3892 Re: FK Zeljeznicar

Post by ultima_palabra »

Znači Sloboda je prva ekipa koja ispada... druga će biti ona kojoj Lazar Popović uvali go :lol: Stvarno frajer nije ni za Pofalićkog :-)
moke.ch

#3893 Re: FK Zeljeznicar

Post by moke.ch »

Ma nek je procepilo pa makar, a Sloboda je izgleda ta ekipa sto Osim rece kome mi damo dva gola taj ispada he he he :D :D :D :D

Naprijed Zeljo ljubavi moja :bih:
Halleluhwah
Location: Among and above strange people, mit dir Lili Marleen

#3894 Re: FK Zeljeznicar

Post by Halleluhwah »

Čestitam na oštrom napadu! :mrgreen:
perke

#3895 Re: FK Zeljeznicar

Post by perke »

ultima_palabra wrote:Znači Sloboda je prva ekipa koja ispada... druga će biti ona kojoj Lazar Popović uvali go :lol: Stvarno frajer nije ni za Pofalićkog :-)
fakat, lik k'o da i ne igra, ne bi covjek ni primjetio da ga nema ni da igramo sa 7 igraca

Stanic, Coca, Alen za 10 :thumbup: samo steta sto ne bi gola u drugom poluvremenu, doduse bilo bi cudo da se ponovilo ono prvo poluvrijeme :D

Sloboda.... koja Sloboda?

Image
Last edited by perke on 03/10/2009 23:31, edited 1 time in total.
Petit_Beurre

#3896 Re: FK Zeljeznicar

Post by Petit_Beurre »

Galaktikosi su konačno zaigrali.
Ono što sam vidio od Stanića me oduševilo, strašni driblinzi, brzina, trud, grize u svakom duelu, na ledjima i po tri igrača Slobode nosi. Stvarno momak izrasta u strašnog igrača :thumbup:

Pored Coce ( zbog kojeg smo primili prvi gol :oops: :mrgreen: ) i Alena izdvojio bih Selimoviča koji stvarno dobro vuče loptu i Bekrića koji je odigrao sasvim solidno danas. Sve u svemu, "ovo je prekretnica sezone"- što bi Simo reko :mrgreen:

Manijaci :thumbup: :thumbup: :thumbup:
vendetta87

#3897 Re: FK Zeljeznicar

Post by vendetta87 »

Ja života mi nisam skužio onaj Slobodin gol.Tek ono kad smo dali 2. gol ja pogledam gore na semafor kad 2-1.Ja sve kontam zajebali se ovi nešto pa pitam raju oko sebe jel ovo ozbiljno.Nevjerovatno da uopste nista nisam registrovao ni radost protivničkih igraca it ono je****nje majki sa tribina. :? :? :? :?
elSaik

#3898 Re: FK Zeljeznicar

Post by elSaik »

Dobar Željo, dobar!
elSaik

#3899 Re: FK Zeljeznicar

Post by elSaik »

Red je da se i ovdje napiše:
S obzirom da je tema namijenjena za ovo zaključana,iskoristili bi ovu priliku da se zahvalimo svima koji su se uključili u akciju prikupljanja pomoći za malog Vedada.Još jednom smo pokazali zašto smo broj 1.
U večerašnjoj akciji je skupljeno 2198,15 km.
JOŠ JEDNOM VELIKO HVALA SVIMA!
ARmAn1i

#3900 Re: FK Zeljeznicar

Post by ARmAn1i »

perke wrote:
ultima_palabra wrote:Znači Sloboda je prva ekipa koja ispada... druga će biti ona kojoj Lazar Popović uvali go :lol: Stvarno frajer nije ni za Pofalićkog :-)
fakat, lik k'o da i ne igra, ne bi covjek ni primjetio da ga nema ni da igramo sa 7 igraca
a ne bi se bas slozio sa vama, ovakav igrac je nama i trebao,
-on je tip igraca koji uzima 90% zracnih duela, a ako niste primjetili u lukavici nije izgubio niti jedan..
-trenutno mozda nije ni spreman koliko bi trebalo da bude i sad se ceka njegov gol i sa te strane ima dozu pritiska,

po meni je on igrac koji ima potencijal da zabija golove :) samo da pocne

nego problem je u protoku lopte u veznom redu do napdaca, juce je to malo bolje izgledalo pa stoga i toliko golova, ko god da je bio zabio bi..
Post Reply