Biciklom kroz Sarajevo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
cappy_tempo

#3876 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by cappy_tempo »

svakakvih likova ima i na biciklima. ja sad na vrelu bosne kad vidim frajer iza mene u bobu me prati sa bajkom i haj super ono guzva malo pa frajer za mnom kontam, ja idem prema gradu okrenuh se beze kad opet on i isto prati svaku moju putanju. u nedzaricima stanem na semafor on staje iza mene i ja kako okrenuh glavu i on je okrenu nedje i haj linijom manjeg otpora da mu ne bi nogu slomio jer je nakav zgoljo,a mene ima na kilazi :mrgreen: i plaho vjerujem da je ceko gdje cu stati,skrenuti pa da krene u akciju jer tako mi je izgledao uhvatim brzinu i vidim nema ga vise iza mene :D. pocela sezona pa budite jos pazljiviji gdje i kako ostavljate biciklo pa cak i u voznji gledajte jel vas ko prati,gleda i slicno
dadoka84

#3877 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by dadoka84 »

Mene su zaganjali nekakvi narkomani koji su bili na stepenicama ispred amfiteatra masinskog faksa u vilsu. Bilo je oko 11 navece a ja bio sam. Doduse ne mogu trcati preko 40 na sat. :D
_Reds_

#3878 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by _Reds_ »

quarterback wrote:koji bajk vozis ?
GT

Ali koliko vidim vi ste u suvise dobroj kondiciji za mene :) ! Prije 3 godine nije bilo problem baciti turu Ilidza - Babin do - Hadzici - Ilidza, ali sad nazalost mislim da bi krepo. U Zadnjig godinu jedva da sam 3-4 puta sjeo na biciklo, i to je bilo na Vrelo Bosne, Stojčevac i sl.
cappy_tempo

#3879 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by cappy_tempo »

najbolji period za vozanja je kad nasa seljadija ode na more,a dodje dijspora. oni su vani naucili vise da i biciklisti imaju neka prava pa se sklone,sacekaju da prodjes,a nasa seljadija samo se auta boji jer zna da ga moze polomiti,a ovo ostalo ma jebo njih. maloprije frajer gleda u mene i ide na mene,pa me drugi vidi da sam 20m od njega i opet prelazi cestu i jos u cudu me gleda kao otkud ja tu. ja se zajebah pa odem do vrela bosne i nakon 100m sam poceo psovati od do. svak ziv bjezi od bicikla dole turci oni i ostala bagra idu na mene :x odem baciti krug da se relaksiram,a samo se jos vise iznervirah i fino mi dodje da prodam bajk skroz i da se nadam nekim bolji vremenima kad ce makar 2% biti bolje
Lady Saray

#3880 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by Lady Saray »

posto pola sarajeva ide na vrelo bosne i stojcevac ja sam pobjegla na darivu i kozju cupriju :D a najveci merak je bio vozati se po gradu.. pusto sve :D
kokuz_sa

#3881 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by kokuz_sa »

Lady Saray wrote:posto pola sarajeva ide na vrelo bosne i stojcevac ja sam pobjegla na darivu i kozju cupriju :D a najveci merak je bio vozati se po gradu.. pusto sve :D
danas je neka biciklistkinja na darivi gore parkirala bajc..dekica, toples i uziva :D

ovo sam skuzio dok sam pecao gore
cappy_tempo

#3882 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by cappy_tempo »

mah ja prvo zasjeo na tabiji i nesto bi mi bilo da nisam otisao na vrelo bosne i vidim guzva al hej reko odo do one cesme vode da nafatam i odo nazad ali dzaba. haj sto ne jebu mene ni 5% nego sto one konje ne jebu nikako. onaj se dere iz kocije ali nista to,samo pravo ide
Lady Saray

#3883 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by Lady Saray »

kokuz_sa wrote:
Lady Saray wrote:posto pola sarajeva ide na vrelo bosne i stojcevac ja sam pobjegla na darivu i kozju cupriju :D a najveci merak je bio vozati se po gradu.. pusto sve :D
danas je neka biciklistkinja na darivi gore parkirala bajc..dekica, toples i uziva :D

ovo sam skuzio dok sam pecao gore
hahahaha bice da to nisam bila ja :D
Hajlac

#3884 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by Hajlac »

cappy_tempo wrote:svakakvih likova ima i na biciklima. ja sad na vrelu bosne kad vidim frajer iza mene u bobu me prati sa bajkom i haj super ono guzva malo pa frajer za mnom kontam, ja idem prema gradu okrenuh se beze kad opet on i isto prati svaku moju putanju. u nedzaricima stanem na semafor on staje iza mene i ja kako okrenuh glavu i on je okrenu nedje i haj linijom manjeg otpora da mu ne bi nogu slomio jer je nakav zgoljo,a mene ima na kilazi :mrgreen: i plaho vjerujem da je ceko gdje cu stati,skrenuti pa da krene u akciju jer tako mi je izgledao uhvatim brzinu i vidim nema ga vise iza mene :D. pocela sezona pa budite jos pazljiviji gdje i kako ostavljate biciklo pa cak i u voznji gledajte jel vas ko prati,gleda i slicno
Da se i meni isto ne desava, rekao bih da paranoises :roll:
Vjerovatno isti lik - zgoljo, cini mi se da zivi na (Dolac) Malti. Vec 2-3 puta isto tako prati i prati i prati, pa fol prestigne i tako ma psiha :lol:

Ali puno vece i opasnije psihe su oni za volanom - tu kakvih sve situacija dozivljavam ne moze se opisati. Qrcenje tersanje istresanje na drugima, sto kaJe Semiha-Dubai - Ovo je grad za pozelit' :run:

Kaciga, svjetlA, debela koza/zivci i otvorit cetvere oci.
maximilijana

#3885 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by maximilijana »

Prenosim poruku:

Image

Molim vas ako vidite ovo biciklo negdje, ili znate nekoga ko zna malo vise o ukradenim biciklima da mi javite. Inace ovo je Specialized Hardrock Sport 2012 sto pise na samom biciklu. Hvala svima.
quarterback

#3886 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by quarterback »

djevojko gledaj pik.ba i market.ba narednih mjesec dana , otezavajuca okolnost je sto ovih hardrockova ima ko golfova dvojki...
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#3887 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by bordo gandalf »

Nego mazete li se vi cime prije voznje po ovom suncu, juce sam planuo ko rak :D
quarterback

#3888 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by quarterback »

placas danak neiskustvu :)
dadoka84

#3889 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by dadoka84 »

Juce sam bacio malu gradsku voznjicu. Nesto preko 30km. Malo do kozije ćuprije i po vilsu.
Stvarno mi pješaci nisu jasni. Oznacena biciklistica staza, i ONO namjerno hoda njom. I gleda mene kao da sam s marsa pao što idem tom stranom.
quarterback

#3890 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by quarterback »

Superica drug, a sto se tice pjesaka ovdje niko nikoga ne postuje u prometu pa ni oni nisu iznimka...

Prije par dana gledam tri balavca kako u 4 sata voze bicikle cestom u Vilsonovom ali tako da auti ne mogu proci od njih, obje trake su maloumnici zauzeli...

Nego se ti lijepo nemoj sekirati i pazi da koga ne pokupis ili da ko tebe ne pokupi...

Mi odosmo danas malo na brdo, samo da nam kisa ne padne...
dadoka84

#3891 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by dadoka84 »

Maloprije mi eksplodira guma na bajku :D srecom nisam se slomio ;D
Ja cu na brdo uskoro abd. Sretno s pedalanjem.
quarterback

#3892 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by quarterback »

to ti je od velike brzine :)

Image

http://i50.klix.com/2m7buxv.jpg

hvala drug, evo danasnje turice, uhvatila nas je kisa pa smo morali nazad ... :cry:
dadoka84

#3893 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by dadoka84 »

Kroz nahorevo?
quarterback

#3894 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by quarterback »

aha, pored pionirske na nahorevo, do granapa, vratili se sa gornje strane granapa na golf klub i porodiliste
emir24

#3895 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by emir24 »

Pozdrav svim bajkerima,

Ja imam biciklo vec 15-ak godina i cesto vozim, ali dosad samo po gradu i ono malo okolo (prema Trebevicu, prema Skakavcu, Kozija Cuprija, Vrelo Bosne i takve rute)

Posto imam neko imanje kod Pazarica, a nemam auto i gradski prevoz je ubitacan (i skup) - hocu da probam prvi put turu da biciklom dodjem tamo.

Je li iko od "profesionalaca" isao tim putem. Iskreno me malo strah reakcije nasih ludih vozaca (tamo cesto i veliki kamioni prolaze). Je li sve bezbjedno ako ja vozim ispravno (najstrozije u desno ili pored ceste gdje god je moguce).

Molim da mi javite vasa iskustva sto prije, jer sam mislio ovaj eksperiment u nedjelju pokusati.
dadoka84

#3896 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by dadoka84 »

Fina je ta tura prema nahorevu, vozio sam i s jedne i s druge strane :D doduse isao sam skroz do skakavca pa nazad ludi spust ;D

Nije problem doci do pazarica, ali moras biti veoma veoma oprezan. Vozaci te ne *ebu ni 5%. Bolje se skloni u stranu a po potrebi i sidji s bicikla jer se oni skloniti nece. Jednostavno bicikl za njih nije ravnopravno sredstvo u saobracaju. Mi smo vozili prosle godine do lokvi i nazad u grad. Lagano kroz hadzice i onda obilaznim putem kroz blazuj do crkve, pa na vrelo bosne i onda dalje poznatom rutom. Sretno ;D
quarterback

#3897 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by quarterback »

emir24 wrote:Pozdrav svim bajkerima,

Ja imam biciklo vec 15-ak godina i cesto vozim, ali dosad samo po gradu i ono malo okolo (prema Trebevicu, prema Skakavcu, Kozija Cuprija, Vrelo Bosne i takve rute)

Posto imam neko imanje kod Pazarica, a nemam auto i gradski prevoz je ubitacan (i skup) - hocu da probam prvi put turu da biciklom dodjem tamo.

Je li iko od "profesionalaca" isao tim putem. Iskreno me malo strah reakcije nasih ludih vozaca (tamo cesto i veliki kamioni prolaze). Je li sve bezbjedno ako ja vozim ispravno (najstrozije u desno ili pored ceste gdje god je moguce).

Molim da mi javite vasa iskustva sto prije, jer sam mislio ovaj eksperiment u nedjelju pokusati.
Pozdrav drug, ja cesto vozim cestom, iskustva su raznovrsna. Ja nisam imao pretjerano losih iskustava ako izuzmem zaista krajnje debilna ponasanja poput onog da neko iz auta koje prolazi pored mene pocne da vristi i mase rukama kroz prozor. Valjda debili kontaju da cu se nesto prepasti i sletiti s puta, medjutim znam za slucajeve kada su vozaci namjerno izguravali biciklistu s puta (put na trebevic), odnosno u jednom slucaju ga je suvozac namjerno gurnuo kroz prozor dok je auto prolazilo pored (kod semizovca).

Ipak, kako rekoh ja ovako ekstremna iskustva nemam, osim ovih kretnskih ponasanja tipa vristanja. Drzi se desne strane puta ali ne previse jer moras ostaviti sebi mjesto da imas gdje "pobjeci" ako zatreba, dakle vozi na nekih 30-50 cm od desne ivice puta, budi svjestan da ce te obilaziti i kamioni i autobusi sto je vjerovatno najgore iskustvo posebno ako blizu prodju odnosno budi spreman na to te se nemoj prepasti.

Obavezno imaj kacigu i opremu jer prema mom iskustvu vozaci najgore reaguju kada vide "amatera" na cesti, ako vide da si u punoj opremi onda ti ne prave probleme jer racunaju da si ozbiljan biciklista.

S obzirom da je to otvorena cesta ne trebas posebno misliti o prestrojavanju i slicnim manevrima, ipak ako budes vozio po gradu po cesti APSOLUTNO JE NEOPHODNO pozicionirati se u odnosu na aute tako da ti ne mogu presjeci put pa makar te morali debelo zaobilaziti na cesti. 100 puta mi se desilo da kreten krene stati na stajaliste i presjece mi put jer sam ja krajnje desno ili da krene u desno skretanje ignorisuci da sam na desnoj strani ceste. Iako sam i sam vozac budi svjestan da su vozaci u Sarajevu najgori moguci kreteni kada se radi o odnosu prema biciklistima te uvijek budi postavljen tako da mozes ili izvuci se ili da vozac nema nacina da ti presjece put. Ako ti moze presjeci put - to ce u 90% slucajeva i uraditi.

Sretno drug, drzi se desne strane i zadrzi smirenost kada prodje kamion ili autobus.
quarterback

#3898 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by quarterback »

dadoka84 wrote:Fina je ta tura prema nahorevu, vozio sam i s jedne i s druge strane :D doduse isao sam skroz do skakavca pa nazad ludi spust ;D
aha, meni se posebno svidio ovaj put iznad granapa, bas mi je nekako legao :)
quarterback

#3899 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by quarterback »

Emire - jos jednom napominjem - KACIGA OBAVEZNA
maximilijana

#3900 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by maximilijana »

rashtiman wrote:Nego mazete li se vi cime prije voznje po ovom suncu, juce sam planuo ko rak :D
ja se namazala al opet pocrvenila... kontam iduci put u kupacem da vozim bajk :D
i btw osim pjesaka i vozaca auta danas sam primjetila da se poneki od biciklista ponasaju kao da drugi biciklisti ne postoje..decki necete brzom divljackom voznjom na ultra mega super kul bajkovima i sudaranjem sa nama ostalima kompenzirati velicinu tacnije manjinu svog "druga" ... :x :x :x :x :x
Post Reply