AS Roma

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
mir5
Location: pa vi stvarno niste normalni ovaj Željo sve će jebati

#3876 Re: AS Roma

Post by mir5 »

Romanista 101% wrote:Razlog slabe posjete na Olimpiku je bojkot Curve Sud. I na derbiju ih nece biti, kao i lazijala.
Hvala na odgovoru
jeza u ledja

#3877 Re: AS Roma

Post by jeza u ledja »

Romanista 101% wrote:Razlog slabe posjete na Olimpiku je bojkot Curve Sud. I na derbiju ih nece biti, kao i lazijala.
Ali posjeta je uvijek ovakva, a stadion poluprazan.

Ili mozda pricate samo o ultrasima.
Tito_i_Partija

#3878 Re: AS Roma

Post by Tito_i_Partija »

leškarenje wrote:
Tomahawk11 wrote:
leškarenje wrote:11. utakmica u dresu Rome od 14. i dalje na kontu AJNC gol :(
:mrgreen:
Krenulo je. Mogao bi se ti poceti pepelom posipati :oops:
Jebi se
AHAHAHAHA!!! :lol:

Logovan

#3879 Re: AS Roma

Post by Logovan »

mir5 wrote:Ako neko ima informaciju....koliko italijana ima medju navijacima ovog kluba.....gledam veceras ni I od njih
Ima ih 564.

Ja pitanja jebo te. :D
Romanista 101%

#3880 Re: AS Roma

Post by Romanista 101% »

jeza u ledja wrote:

Nije lako napuniti stadion od 80.000 ljudi. Bayer ne spada u sam vrh evropskog fudbala, al opet bilo je nekih 50.000 sto nije lose sobzirom na bojkot curve sud. Protiv Barce je bilo 75.000.
Maharadza

#3881 Re: AS Roma

Post by Maharadza »

Astrix wrote:
Maharadza wrote:
insaneinthebrain wrote:koliko cigana igra u ovoj romi, sve nesto sebicno u pm
'ebeš ih, bitno je da su naši raspoloženi i u top formi! Sada samo još Doviti da se ne povrijede do Irske! :nargila:

PS. Koliko još tekmi uopšte igraju do Irske?
Još ovaj vikend tj. derbi sa Laziom koji Pjanić propušta što je možda i dobra stvar da se malo smiri i odmori a Džeko da se zagrije malo...
Sirnica znači odmara...eto samo još da se dijamant požali na nekakve "bolove" i spremni smo za Irce! :evil:
jeza u ledja

#3882 Re: AS Roma

Post by jeza u ledja »

Romanista 101% wrote:
jeza u ledja wrote:

Nije lako napuniti stadion od 80.000 ljudi. Bayer ne spada u sam vrh evropskog fudbala, al opet bilo je nekih 50.000 sto nije lose sobzirom na bojkot curve sud. Protiv Barce je bilo 75.000.
Bilo je 38.000 danas, a 65.000 protiv Barce.
Ja sam htio reci da posjeta danas nije nista slabija nego inace, a vrlo cesto vidim poluprazan Olimpico, San Siro/Meazzu, stadion Napolija, Viole, itd. Jedini dobro popunjen stadion je onaj Juventusa. Ne znam jel se jos zove Delle Alpi ili tako nekako. Uglavnom kronicno slabo. U 90im posjeta bila duplo veca jbt.
Ruzno izgleda.
Romanista 101%

#3883 Re: AS Roma

Post by Romanista 101% »

jeza u ledja wrote:

Ja sam htio reci da posjeta danas nije nista slabija nego inace, a vrlo cesto vidim poluprazan Olimpico, San Siro/Meazzu, stadion Napolija, Viole, itd. Jedini dobro popunjen stadion je onaj Juventusa. Ne znam jel se jos zove Delle Alpi ili tako nekako. Uglavnom kronicno slabo. U 90im posjeta bila duplo veca jbt.
Ruzno izgleda.

vidi se da pratis seriju A :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#3884 Re: AS Roma

Post by Tomahawk11 »

Nije Juventus vise na Delle Alpiju, valjda su napravili novi stadion.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#3885 Re: AS Roma

Post by JoseMujica »

jeza u ledja wrote:
Ruzno izgleda.

to je normala za italiju...i relano ko bi gleado karinaški fudbal kakav žabari igraju in general i ligu u kojoj svako malo izbije skandal oko namještanja utakmica?

A ako je iko lud za fudbalom to su talijani...sa svakim vazda imaš dvije teme za razgovor, ne bitno jel muško, žensko, staro jal mlado: fudbal i hrana :D
jeza u ledja

#3886 Re: AS Roma

Post by jeza u ledja »

Romanista 101% wrote:
jeza u ledja wrote:

Ruzno izgleda.

vidi se da pratis seriju A :D
prvo , pratim dovoljno samu ita ligu da znam kako izgleda stadion fakin juveta. drugo, dovoljno je da upratis ligu sampiona da gledas juve. :-) znam da su obnovili stadion totalno i da imaju tribine u engleskom fazonu. uostalom pricalo se o tome na temi o ITA ligi i ranije kako su jedino oni obnovili i kako imaju popunjen stadion.
nisam znao da li se stadion jos zove pod alpima. big deal. :-)

znas da im je posjeta u kurcu, svima. i da je samo juve sa novim, manjim stadionom, uspio popuniti kapacitet. glupo je tvrdit drukcije
SSemir

#3887 Re: AS Roma

Post by SSemir »

Logovan wrote:
mir5 wrote:Ako neko ima informaciju....koliko italijana ima medju navijacima ovog kluba.....gledam veceras ni I od njih
Ima ih 564.

Ja pitanja jebo te. :D
slazes li se ovaj put sa svjetskim nogometnim analiticarima oko dzekine ocjene?
Point.

#3888 Re: AS Roma

Post by Point. »

JoseMujica wrote:
jeza u ledja wrote:
Ruzno izgleda.

to je normala za italiju...i relano ko bi gleado karinaški fudbal kakav žabari igraju in general i ligu u kojoj svako malo izbije skandal oko namještanja utakmica?

A ako je iko lud za fudbalom to su talijani...sa svakim vazda imaš dvije teme za razgovor, ne bitno jel muško, žensko, staro jal mlado: fudbal i hrana :D
A kakav to fudbal igraju United, Chelsea, Liverpool?
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#3889 Re: AS Roma

Post by JoseMujica »

otkako je sMorinjo došao u tu ligu i to je grozota za gledati

jedini dobar fudbal trenutno igra se u Španiji i Njemačkoj

mislim to je ono po mome ukusu, a svako voli nešto drugo...nekome je i žabarski kantanaćo extra
Point.

#3890 Re: AS Roma

Post by Point. »

Kako znas da je talijanski fudbal sranje ako ga ne gledas? Fulas puno to u vezi katenacija, uopste nema veze sa fudbalom kakav se danas igra na cizmi.
Mohamad Sissoko

#3891 Re: AS Roma

Post by Mohamad Sissoko »

On il ne zna sta je catenaccio il ne gleda Serie A, jer je ista prosle godine bila najefikasnija po golovima medju ligama petice a catenaccio bas i ne ide sa dosta golova :mrgreen:
insaneinthebrain

#3892 Re: AS Roma

Post by insaneinthebrain »

mujica lupa ko maksim po diviziji, mani se tematike o kojoj nemas pojma :oops:
Bosanski_kralj

#3893 Re: AS Roma

Post by Bosanski_kralj »

Ma Talijani imaju taj neki fudbalski šmek i kad su loši treba ih gledati. I kad se brane, lijepo ih gledati. Nije to ono divlje branjenje tipa Grčke, Čelzija...
Korisničkoime

#3894 Re: AS Roma

Post by Korisničkoime »

Point. wrote:Kako znas da je talijanski fudbal sranje ako ga ne gledas? Fulas puno to u vezi katenacija, uopste nema veze sa fudbalom kakav se danas igra na cizmi.
Realno Seriji A nisu pomogli skandali koji su se desili. Jbg jest za veliku pohvalu da se to na kraju sve otkrilo i da je bilo sankcija ali da je bilo dobro za imidz i nije bas. Nadalje fin.kriza u koju su upali velikani (mislim da je Lazio bio jedno vrijeme pred bankrotom ispravi me ako grijesim) takoder je uticala na neke bitne stvari kao sto je npr.stanje stadiona i slicno.
Fudbal moze na kraju biti i stvar ukusa a o njemu se ne raspravlja medutim ono sto ja nisam volio na talijanskom fudbalu je to da se cesto znalo desiti da ekipa zna igrati, ima dobre igrace, moze da igra atraktivan, napadacki fudbal ali nakon sto zabije prvi gol nece, jednostavno nece. Mozes ih jebat ali oni se zatvore sto perfektno znaju i prosto uh boli don.
Medutim i to se mijenja, liga se mijenja, kao i sto je cijeli fudbal podlozan promjenama tako su i sve lige pa i talijanska sto je po meni dobra stvar.
Oni koji stalno i redovno prate Seriju A znaju naravno bolje vise su upuceni i naravno da su bili u prilici da vide suprotno od navedenog medutim ovo misljenje ne dolazi onako iz hira ima tu i istine ali i stereotipa.
Romanista 101%

#3895 Re: AS Roma

Post by Romanista 101% »

Serie A najefikasnija liga u top 5

Najvise evropskih trofeja

Samo ove sedmice 4 pobjede i 1 remi u Evropi

Gol razlika Napolija u ligi evrope 16:1

I onda dodje lik koji je zadnji put gledao seriju A prije 10 godina i kaze da je dosadna, negledljiva i nedovoljno atraktivna :lol: :run:
Nasa Stvar

#3896 Re: AS Roma

Post by Nasa Stvar »

Italijanska liga je po meni jedina liga (uz ovu nasu premijer) koju raja ili voli ili ne voli,isti slucaj je i sa repkom Italije,sto je to tako neznam,ali nema suzdrzanih ili onih koji kazu da ih ne interesuje
Mi sto je volimo,znamo da je to najbolja liga na svijetu,nekad bila i zvanicno,sad na rusevinama,ali ipak najbolja
Ono sto me izrazito nervira je da ovi sto je nevole ali redovno i svi isticu samo jedan razlog koji uz to jos nije tacan je to da se igra zatvoreno,dosadno i sl.dok broj postignutih golova,rezultati italijanskih klubova u evropi zadnjih godina,posjete na stadionima,gledanost opcenito u svijetu,i mnogi drugi relevantni pokazatelji govore upravo suprotno da ustvari Seria A polako postaje najzanimljivija liga na svijetu !
A sto se tice skandala,njih ima svugdje i u svakoj ligi i namjestanja i svega,samo sto ovi mrzitelji Serie A nekako vise pridaju paznju tim skandalima,nego tim istim stvarima u drugim ligam,nesto slicno kao famozne izreke nasoh komentatora da se baklje jos jedino pale u BHT PL,samo otrcane fraze i nista drugo.
Takodjer me podsjeti ovo na nedavnu tekmu Roma - Barca,gdje nakon tekme na OBN-u kao zavrsni komentar na sumnjivu situaciju gdje sudija nije nesta dosudio Romi ,kreten Vugdalic kaze "italijani ko italijani,vazda samo nesta masu rukama i traze od sudija" reci to,a ne primjetiti sta radi Barca vec godinama,siluje u mozak prave zaljubljenike u fudbal,sto igrom,sto simulacijom,i gdje imamo mozda trenutno i najveci skup,padavicara simulatora i hostaplera u jednom timu je zaista najblaze receno licemjerno !
RtrnOfSalisbury

#3897 Re: AS Roma

Post by RtrnOfSalisbury »

jbga, otkad se ona nasa zaposlila kod silvija i kako se sve (raz)otkri i otkako sumnjive pare idu drugim tokovima, tako je kako je. sad je kobiva malo postenije i proporcionalno dosadnije :o
jeza u ledja

#3898 Re: AS Roma

Post by jeza u ledja »

Mohamad Sissoko wrote:il ne gleda Serie A, jer je ista prosle godine bila najefikasnija po golovima medju ligama petice
Romanista 101% wrote:Serie A najefikasnija liga u top 5
Ovo nije tacno.
Romanista 101% wrote:Najvise evropskih trofeja
A ni ovo. :-)

Ima li jos sta? Bas te krenulo.:meza1:

Sve sto si rekao je bilo netacno i preuvelicavanje. Od posjete na utakmicama do broja golova i trofeja.
Mohamad Sissoko

#3899 Re: AS Roma

Post by Mohamad Sissoko »

1024 goals: Serie A was the highest-scoring league in Europe this season

Serie A produced an astonishing 1024 goals during the 2014/15 season, the highest number out of Europe’s top five leagues.

https://uk.sports.yahoo.com/blogs/world ... 41358.html
Point.

#3900 Re: AS Roma

Post by Point. »

Sad ce opet doci neko ko ne prati Serie A i reci kako je liga sranje. I jos onda spominju mrtvu La Ligu, koja je toliko dosadna da je zabavnije gledati boju kad se susi, kao mjerilo.
Post Reply