Rockabilly - Psychobilly

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
sun56

#3876 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by sun56 »

lab3352 wrote:Sinoc sam uhvatio dva odlicna fila i oba usko povezana s rockabilly. "Mystery Train" od Jim Jarmusha i "Streets Of Fire" Walter Hilla ... Ovaj prvi imam u svojoj kolekciji i pravo mi se sviđa, a drugi nisam gledao odavno.
dobri i jedan i drugi
lab3352 wrote:Btw, sjeca li neko od ekipe ko je bio na Matchbox koncertu, ko je radio najavu benda?
nemam pojma, znaš tko će znati :D

inače, društvo, upravo sam završio zadnje stvari što se tiće šljake, pospremil stol i sutra ujutro :run: 3 tjedna na more
tak da se i vi možete malo odmorit od mene :dance:
Nice Guy Eddie

#3877 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by Nice Guy Eddie »

sun56 wrote: ....inače, društvo, upravo sam završio zadnje stvari što se tiće šljake, pospremil stol i sutra ujutro :run: 3 tjedna na more
Matori lepo se odmori i osim visokog zaštitnog faktora preporučam i visoku PH * vrednost

PH * ....pivo i hladovina(hladetina) :dance:
lab3352

#3878 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by lab3352 »

@Peđa: Slika Vam je odlična, poredani po visini ... A ona kolekcija je odlicna, imam je odprije, a ima i istoimena knjiga, koja je pravo dobra

@Fitz: Pa i mislio sam da Divljak to moze znati ko je radio najavu :mrgreen: ... A ti fino tri hefte na more, dok se mi bosanci jedva skrpimo za 8 dana - i jeste vala, napokon da se odmorimo od tebe :lol: :lol: :lol: Ne moze niko drugi na ovom forumu da dođe na red od nas ...

Ako neko bude od ekipe u blizini Korčule ili na ostrvu od 13.07. pa dalje, neka se javi ...
gocatgoer

#3879 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by gocatgoer »

Nice Guy Eddie wrote:
sun56 wrote: ....inače, društvo, upravo sam završio zadnje stvari što se tiće šljake, pospremil stol i sutra ujutro :run: 3 tjedna na more
Matori lepo se odmori i osim visokog zaštitnog faktora preporučam i visoku PH * vrednost

...i nemoj se mnogo odmarati...čuo sam negde da je odmor "đavolja rabota" i da nije baš zdrav...nego ti s'vremena na vreme smotaj neki transformatorčić čisto da ne ispadneš iz forme...
...pozdravi sunčanu familiju i izljubi klince :-D

MMFM već radi par dana ali dobićeš sms sa detaljima kroz koji dan :-D !!!
pozZz
Don Karlos

#3880 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by Don Karlos »

Moj moto je: "RAD NAMA PREDSTAVLJA ZADOVOLJSTVO!!!,ALI NIJE SAD TRENUTAK DA SE PREPUŠTAMO ZADOVOLJSTVIMA!"
gocatgoer

#3881 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by gocatgoer »

Don Karlos wrote:Moj moto je: "RAD NAMA PREDSTAVLJA ZADOVOLJSTVO!!!,ALI NIJE SAD TRENUTAK DA SE PREPUŠTAMO ZADOVOLJSTVIMA!"
:lol: :lol: :lol:
"rad krepi...dok jednog dana ne krepaš"
CharlieMemphisMafia

#3882 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by CharlieMemphisMafia »

sun56 wrote:
lab3352 wrote:Sinoc sam uhvatio dva odlicna fila i oba usko povezana s rockabilly. "Mystery Train" od Jim Jarmusha i "Streets Of Fire" Walter Hilla ... Ovaj prvi imam u svojoj kolekciji i pravo mi se sviđa, a drugi nisam gledao odavno.
dobri i jedan i drugi
lab3352 wrote:Btw, sjeca li neko od ekipe ko je bio na Matchbox koncertu, ko je radio najavu benda?
nemam pojma, znaš tko će znati :D
Joj,mnogo sam mator, najavu je radio Vrdoljak.
Minus za Fitza, on je izgleda stvarno samo gledao kako da otme fairy Fentona... :D
CharlieMemphisMafia

#3883 Re: Rockabilly - Psychobilly

Nice Guy Eddie wrote:
CharlieMemphisMafia wrote:
Nice Guy Eddie wrote:the daltons... :lol:
Zbog Nick Slaughtera i takvih kao što ste vi mi normalni beach boys havajćani smo došli na loš glas.
Daću ti priliku da mi vratiš milo za drago već u petak na bilijaru 8-)
Sumnjam da ćemo imati čime da igramo...sramota od onoliko štapova 1,5 izgleda ispravan.
lab3352

#3884 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by lab3352 »

Ma i kontao sam da je on, samo nisam htio naglas da kažem ... :skoljka:
Nice Guy Jedi

#3885 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by Nice Guy Jedi »

Au, koliko strana za samo 10 dana...
Nice Guy Eddie

#3886 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by Nice Guy Eddie »

CharlieMemphisMafia wrote:
Sumnjam da ćemo imati čime da igramo...sramota od onoliko štapova 1,5 izgleda ispravan.
To je taman za 0,5 više od onoga što nam treba 8-)
sun56

#3887 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by sun56 »

CharlieMemphisMafia wrote:Joj,mnogo sam mator, najavu je radio Vrdoljak.
Minus za Fitza, on je izgleda stvarno samo gledao kako da otme fairy Fentona... :D
ja sam u to vrijeme bil na šanku s Tuljnima, ušli smo tek kad su Mečboksi počeli svirat, Žendra nije videl mene, a ni ja, fala bogu, nisam videl njega :)
ma možete mi davat minuse kolko hočete, još par sati i ja :run: u penziju (kak bi Smrtni rekel) na 3 tjedna
uz sve te minuse ja sam koš uvijek u plusu :lol: :lol: :lol: 8-)
lab3352

#3888 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by lab3352 »

Je li ovo Peđa dobio brata :mrgreen: ... Nice Guy Jedi :thumbup:
Nice Guy Eddie

#3889 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by Nice Guy Eddie »

Nice Guy Jedi wrote:Au, koliko strana za samo 10 dana...
U trenutku sam pomislio da se pojavio moj alter ego na forumu :lol: ...split personalities i tako to :-)

Dobrodošao stranče i neka je sila sa tobom...
wild one

#3890 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by wild one »

Charliu 5 iz povijesti(historije; history),ja odoh na more... imam komp sa sobom,tako da vas mogu nadzirati... šalim se ... neću dugo... mjesec dana... ako može Karlo stalno, što ja nebi mogao bar jedan mjesec... lokacija: Starigrad Paklenica kraj Zadra... ako je tko usput...
sun56

#3891 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by sun56 »

gocatgoer wrote:Matori lepo se odmori i osim visokog zaštitnog faktora preporučam i visoku PH * vrednost

...i nemoj se mnogo odmarati...čuo sam negde da je odmor "đavolja rabota" i da nije baš zdrav...nego ti s'vremena na vreme smotaj neki transformatorčić čisto da ne ispadneš iz forme...
...pozdravi sunčanu familiju i izljubi klince :-D

MMFM već radi par dana ali dobićeš sms sa detaljima kroz koji dan :-D !!!
pozZz
@Peđa: pazim ja na PH i previše :lol:
@Veliki: onaj stroj sa 't' je zabranjena riječ u slijedećih 20 dana 8-)
glavno da MMFM radi :-D to mu je i namjena, pošalji i kaj Tija veli, ona njihova snimka mi je do jaja, pa se samim tim i mišljenje jako cijeni :thumbup:
sun56

#3892 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by sun56 »

wild one wrote:Charliu 5 iz povijesti(historije; history),ja odoh na more... imam komp sa sobom,tako da vas mogu nadzirati... šalim se ... neću dugo... mjesec dana... ako može Karlo stalno, što ja nebi mogao bar jedan mjesec... lokacija: Starigrad Paklenica kraj Zadra... ako je tko usput...
@Divlji: ako 'kralja ceste' odlučiš prošetat, odfurajte ga do Vira, imaš broj pa se nađemo
ako bude lošije vrijeme, pa se moji klinci odluče odljepit od otoka, svratimo do S.P.
Last edited by sun56 on 02/07/2009 12:40, edited 1 time in total.
sun56

#3893 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by sun56 »

Nice Guy Jedi wrote:Au, koliko strana za samo 10 dana...
ako nam zajebavaš Dobrog Dečka onda ti se loše piše :x ,
ako se misliš pridružiti onda DOBRODOŠAO :) !!!

vidi se da sam mentalno na GO, tri posta za redom :lol: :lol: :lol:
CharlieMemphisMafia

#3894 Re: Rockabilly - Psychobilly

wild one wrote:Charliu 5 iz povijesti(historije; history),ja odoh na more... imam komp sa sobom,tako da vas mogu nadzirati... šalim se ... neću dugo... mjesec dana... ako može Karlo stalno, što ja nebi mogao bar jedan mjesec... lokacija: Starigrad Paklenica kraj Zadra... ako je tko usput...
Hvala kolega!
Možda bih ja mogao da skočim ...eh, more.
Image

I da spremim neku klopu, eventualno...
Image
Image

Ili da vi skoknete malo ovamo:
Image
Image
Last edited by CharlieMemphisMafia on 02/07/2009 13:41, edited 2 times in total.
wild one

#3895 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by wild one »

Fitz, sa zadovoljstvom, A ti Charlie, pakiraj stvari...
CharlieMemphisMafia

#3896 Re: Rockabilly - Psychobilly

wild one wrote:Fitz, sa zadovoljstvom, A ti Charlie, pakiraj stvari...
Samo stvari...? :D
Eh, kad bih stvarno mogao...
:sad:
Hellvis

#3897 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by Hellvis »

Nice Guy Eddie wrote:Još samo da nas Katarina ne oplete i smori sa gothic-countrijem :lol:
Šta fali Those Poor Bastards-ima i Shack*Shakers-ima? :twisted: :P

Inače, samo da obavestim da ćemo ubuduće ja i Katarina puštati muziku odvojeno (jedno veče ja, drugo ona) baš zato čto se nekome ne svidja ono što ona pušta, a verovatno nekome i muzika koju ja puštam. Tako da ću imati veću slobodu u puštanju muzike {uglavnom će biti dosta Authentic/Ted/Neo/50' rockabilly-a i psychobilly-a)
CharlieMemphisMafia wrote: Nema to veze sa rokabillyjem.
Heh, ako ono što ja slušam-puštam nema veze sa rockabilly-em, onda stvarno ne znam šta ima.

BTW. šta se dešava sa Vojkanom? Ne videh ga od koncerta Al' & the Black Cats-a x)
lab3352

#3898 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by lab3352 »

Charlie ... nakon onih slika mi je ostalo samo da odem da jed(b)em :lol: i usput sam kupio, u svome podrumu vina "Vino i Čokolada", dvije boce francuskog vina na preporuku vlasnika Stanka ... i eto petka ... i eto metka ...

Sretnici odoše na more ... baš me interesuje kakve ce slike donjeti s mora ... :lol:
CharlieMemphisMafia

#3899 Re: Rockabilly - Psychobilly

lab3352 wrote:Charlie ... nakon onih slika mi je ostalo samo da odem da jed(b)em :lol: i usput sam kupio, u svome podrumu vina "Vino i Čokolada", dvije boce francuskog vina na preporuku vlasnika Stanka ... i eto petka ... i eto metka ...

Sretnici odoše na more ... baš me interesuje kakve ce slike donjeti s mora ... :lol:
Slike teško mogu biti gore od onih iz Madulina. A kad smo kod toga, ti reče da ćeš da mi baciš 'moje' slike
na rapidshare, mada sumnjam da ih ima nešto mnogo....
Što se tiče vina, to je za mene daleka prošlost, odavde do večnosti ima vremena i za sadašnjost.
Ko razume, shvatiće. :lol:
Živeli!
CharlieMemphisMafia

#3900 Re: Rockabilly - Psychobilly

Hellvis wrote: Tako da ću imati veću slobodu u puštanju muzike {uglavnom će biti dosta Authentic/Ted/Neo/50' rockabilly-a i psychobilly-a)
CharlieMemphisMafia wrote: Nema to veze sa rokabillyjem.
Heh, ako ono što ja slušam-puštam nema veze sa rockabilly-em, onda stvarno ne znam šta ima.

BTW. šta se dešava sa Vojkanom? Ne videh ga od koncerta Al' & the Black Cats-a x)
Eto nama dobrih vesti. To mi se već svidja. Izgleda da sam ja uvek naletao kada je bilo nešto prošarano..
Razumem ja marketing ali ipak... ko me je do marketinga nek pušta Jaskson Five :lol:
Posle onog debakla za Elvis party kada je bilo 2-3 njegove pesme za celo veče, sumnjičav sam.
Saleta sam iskritikovao propisno a i Jovandeku...
Ja iskreno očekujem i da se Vojkan učlani ovde, postalo je pomalo dosadno... :D svima su avatari na broju.
Last edited by CharlieMemphisMafia on 02/07/2009 15:56, edited 1 time in total.
Post Reply