Draga Tikvice zelim iskreno da ti se zahvalim za ovaj post, maloprije sam napravio ribu na ovaj nacin i mogu reci da odavno nisam jeo bolju ribu, odlicna, istu ribu sam prije przio u tavi i na rostilju, ali nije ni slicna kao kad se pravi ovako, hvala jos jednomTikvica wrote:Nadam se da nije kasno za recept, ali ako je, onda za drugi put![]()
Ocisti i operi pastrmku. Posoli unutrasnjost, stavi putera i dosta svjezeg persuna. Pomasti foliju (sa puterom ili malo ulja) i stavi pastrmku, koju ces posoliti, pobiberiti i staviti po njoj komadice putera i posuti sa dosta limunovog soka. Zatvori foliju da ne iscuri sadrzaj i stavi u el. pecnicu na 150C na jedno 20-25 minuta.
Prijatno!!!
Moja djeca vise nece da jedu przenu pastrmku, bilo sa kukuruznim brasnom ili kako se standardno przi, nego samo ovako. Puno je ukusnije, nije masno, a persun i limun daju dobar smek.
PS. Svaka cast damama na kuhanju, a posebno na pravljenju kolaca. Ja nemam dara za kolace.
Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Moderator: anex
- Op3r4t0r
#3876 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
- Bond_JaneBond001
#3877 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
Indigo-X wrote:Slana torta od tikvica i paprike.
[
- sonne08
#3878 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
Neprilagodjena, jeste pura!!!!neprilagodjena wrote:sonne08 wrote:Evo i moje ribe iz rerne sa prilozima![]()
Przenu je vec odavno ne jedemo
Ovo bas izgleda dobro,jel ovo pura??
Indigo-x,sto ova slana torta fino izgeda
- neprilagodjena
#3879 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
Izgleda ukusno.
A jel krompirnjak isto kao i kljukusa??
A jel krompirnjak isto kao i kljukusa??
- covjek_sam_zeno
#3880 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
Jos niko nije postavio neko jelo od fotografija...
- sultanijaodbruneja
#3881 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
Zalutah slucajno na ovu stranicu, i ajme meni sto sam ogladnila za cas...
Indigo-x i ostali koji postirate slike, svaka cast na kulinarskom umijecu.
Indigo-x i ostali koji postirate slike, svaka cast na kulinarskom umijecu.
- sonne08
#3882 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
Evo malo vecere sa domacom pogacom

- sonne08
#3883 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
Evo nesto na brzinu uz kaficu

- shipak
-
mimoza
- tinchy
#3886 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
mimoza wrote:Crna torta
Moze recept?
-
mimoza
#3887 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
Crna torta- recept 
potrebno je:
9 jaja
250 g secera u prahu
300 g samljevenih oraha
1,5 cokolada za kuhanje
2 kasikice kakaa
1 puter
Razdvojiti bjelanca i zumanjke. Umutiti bjelanke! u drugoj posudi umutiti zumanjke sa secerom u prahu, dodati orahe, i dobro umucen puter, pa dodati istopljenu cokoladu za kuhanje i kakao (ukoliko ne bude dovoljno slatko dodati secera u prahu po zelji jos
) i to sve pomijesati sa ovim prethodno umucenim bjelancima.
pola smjese se izlije u kalup za tortu i pece 10 minuta na 210 stepeni, a drugu polovicu staviti u frizider da se stisne. Kada se ispeceni dio ohladi premazati dijelom smjese koji je u frizideru
, ostaviti 2h u frizider da se fino stisne i onda premazati slag kremom (okus po zelji) i ukrasiti!
et to je to.
potrebno je:
9 jaja
250 g secera u prahu
300 g samljevenih oraha
1,5 cokolada za kuhanje
2 kasikice kakaa
1 puter
Razdvojiti bjelanca i zumanjke. Umutiti bjelanke! u drugoj posudi umutiti zumanjke sa secerom u prahu, dodati orahe, i dobro umucen puter, pa dodati istopljenu cokoladu za kuhanje i kakao (ukoliko ne bude dovoljno slatko dodati secera u prahu po zelji jos
pola smjese se izlije u kalup za tortu i pece 10 minuta na 210 stepeni, a drugu polovicu staviti u frizider da se stisne. Kada se ispeceni dio ohladi premazati dijelom smjese koji je u frizideru
et to je to.
- dalmatinka
- halilova vila
#3889 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
Joj, Mimoza, mirisu mi orasi, jako volim ovu tortu!
Hadzinice draga, pa propadaju mi prsti kroz ekran, zar moze nesto izgledati ovako socno:)
Odoh odmah po visnje:)
Dalmatinka, je li ovo supa s tikvicama? Je li ono sa tikvicama sa zara i pasticada?
Ruke vam se pozlatile
Hadzinice draga, pa propadaju mi prsti kroz ekran, zar moze nesto izgledati ovako socno:)
Dalmatinka, je li ovo supa s tikvicama? Je li ono sa tikvicama sa zara i pasticada?
Ruke vam se pozlatile
- dalmatinka
#3890 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
Juha je od bundeve, uz meso na žaru su bile i tikvice,a ovo crveno je sataraš.halilova vila wrote:Joj, Mimoza, mirisu mi orasi, jako volim ovu tortu!
Ruke vam se pozlatile
- dalmatinka
#3891 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
hadzinice, pronašla sam recept na coolinarki. Zaista je više nego jednostavno, i vjerujem da je super, pogotovo za ljetne dane. Probati ću jednom napraviti. Tamo sam pronašla recepte dviju korisnica. Jedna je radila samo s jogurtom, a druga je izmiješala jogurt i kiselo vrhnje. Kako si ti napravila?
- Bond_JaneBond001
#3892 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
Hadzinice, mozhe li tvoj recept-ja, posto obozavam sireve, narocito mladi
sir, gledala sam recepte na coolinarici al' mi nista nije jasno...SAmo se u jogurt doda 1 kasika soli, on se saspe u cjediljku sa gazom preko nje i ostavi cijediti 2 dana ili se ostavi onako posoljen u frizider pa se nakon dva dana cijedi?
Jucer sam malo eksperimentisala sa kupljenim lisnatim tijestom pa mi bilo ofirno da slikam..iduci put pravim domace.....napravila od pola glavice kupusa, 3 mala luka, 2 isjeckana na kockice fileta sos, u koji sam dodala soya sos od Kuhne-a i nekakvog sa bijelim lukom, dodala curryija, starci pojeli tanjir toga s hljebom...E onda sam nafilovala ono lisnato, prethodno razvaljano i slozila u tepsiju 40tku, i ispekla kod komsinice jer nam je crkla pekara (
RIP pekara koja pece k'o sač
)...Uglavnom pojelo se za tren, pohvale sa svih strana..Slikala nisam iz dva razloga, pojelo se prebrzo, malo sam smotana bila u motanju pomalo jos vruceg "fila" u tijesto, nije iscurilo jer sam bocnula tijesto nakon valjala, al' me zanima koji je vas metod kad motate u lisnato tijesto? Koliko tanko razvaljate lisnato? Mislim da sam ga ja poprilicno rastanjila, zanijela se vopra.
Nisu mi zamotuljci bili svi isti, niti nekog pravilnog oblika...Malo sam ćurila recepte s coolinarike pa sam stavila komadice margarina za pecenje na svaki zamotuljak i to je ispalo super..
A posto sam imala i 2 kese borovnica napravila sam i piticu od borovnica, i to se pojelo
sa slagom. 
Jucer sam malo eksperimentisala sa kupljenim lisnatim tijestom pa mi bilo ofirno da slikam..iduci put pravim domace.....napravila od pola glavice kupusa, 3 mala luka, 2 isjeckana na kockice fileta sos, u koji sam dodala soya sos od Kuhne-a i nekakvog sa bijelim lukom, dodala curryija, starci pojeli tanjir toga s hljebom...E onda sam nafilovala ono lisnato, prethodno razvaljano i slozila u tepsiju 40tku, i ispekla kod komsinice jer nam je crkla pekara (
Nisu mi zamotuljci bili svi isti, niti nekog pravilnog oblika...Malo sam ćurila recepte s coolinarike pa sam stavila komadice margarina za pecenje na svaki zamotuljak i to je ispalo super..
A posto sam imala i 2 kese borovnica napravila sam i piticu od borovnica, i to se pojelo
- Bond_JaneBond001
#3893 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
Kupus sa piletinom i malo soya sosa i onog bijeli luk sosa je bio tako saftali..Ono cu cesce praviti sa makaronama..Ma stid me bilo -nisu mi svi zamotuljci bili jednaki, neki su bili trokutasti a neki cetvrtasti, ono kad nafilujem pa sa strane malo pritisnem il' zavrnem a kako sam to cini mi se malo bolje rastanjila, fino se ispeklo, nije iscurilo...Komsinici kod koje smo pekli otisla 2 velika, teti R 2 i mi pojeli ostatak a tepsija 40 je ona najveca, mashallah tepsija.
ovo na slici je 36
samo radi ilustracije..
A pitu od borovnica-skuhala borovnice sa puno secera, procijedila ih, razvaljala jedan onaj komad tijesta-stavila po njemu borovnice i nekoliko jagoda, posula s malo vanilin secera, stavila komadicke margarina, onda stavila drugi rastanjeni komad lisnatog i po tome borovnice i secer i malo margarina, e posto su mi krajevi visili preko pleha(ovaj je bio onaj za kolace) onda sam ih presavila unutra i pokrila borovnice...to sam pekla kod tete R. Kako je fino kad imas dobar komsiluk pa ti uskoce sa pecnicama kad tvoja crkne.
Peklo se 30min, slabo joj pece rerna..Kad se ohladilo komad pite+slag
Jah umalo ne zaboravi, sok onaj od borovnica razblazila s malo vode i svi se rashladili i zasladili.(vidi se da sam Herka)
ovo na slici je 36 A pitu od borovnica-skuhala borovnice sa puno secera, procijedila ih, razvaljala jedan onaj komad tijesta-stavila po njemu borovnice i nekoliko jagoda, posula s malo vanilin secera, stavila komadicke margarina, onda stavila drugi rastanjeni komad lisnatog i po tome borovnice i secer i malo margarina, e posto su mi krajevi visili preko pleha(ovaj je bio onaj za kolace) onda sam ih presavila unutra i pokrila borovnice...to sam pekla kod tete R. Kako je fino kad imas dobar komsiluk pa ti uskoce sa pecnicama kad tvoja crkne.
- Bond_JaneBond001
#3894 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
Hvala Hvala
jesam i ja smotana nekad
- Bond_JaneBond001
#3895 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
Ima, ima
, a niko mi nije odgovorio koliko tanko razvaljate ono lisnato tijesto????Ja sam dobro pobrasnavila plocu i onda razvaljala tako da je bilo 2 mm tanko sigurno...Da znam za sljedeci put. 
- Bond_JaneBond001
- dalmatinka
- sonne08
#3898 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
Evo nesto na fazon schwarzwald-ice

-
nova_korisnica
#3899 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
sonne - mljac, njam, mljac
de receptis...
indigo pravila sam ove tvoje kiflice...ne da su dobre, vec su predobre...ja ih obicno napunim nekada sirom, nekada maslinama+susheni paradajz, nekad neki sirni namaz...
u zadnje dvije sedmice sam ih pravila 4 puta i nisam nijednom uspjela saznati kakav ukus imaju kada prenoce
ovaj moj hairlija ih voli sa svacim mogucim jesti
hvala za recept...jednostavan je i lahko se priprema i ostavlja prostora za dodatnu kreativnost 
a juce sam pravila klepe po hadzinicinom receptu...sorry ali nisam ih stigla ni slikati
indigo pravila sam ove tvoje kiflice...ne da su dobre, vec su predobre...ja ih obicno napunim nekada sirom, nekada maslinama+susheni paradajz, nekad neki sirni namaz...
u zadnje dvije sedmice sam ih pravila 4 puta i nisam nijednom uspjela saznati kakav ukus imaju kada prenoce
a juce sam pravila klepe po hadzinicinom receptu...sorry ali nisam ih stigla ni slikati
-
mimoza
#3900 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
izgleda predobro!!! njamiiisonne08 wrote:Evo nesto na fazon schwarzwald-ice![]()
moze li recept ?