Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Op3r4t0r

#3876 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?

Post by Op3r4t0r »

Tikvica wrote:Nadam se da nije kasno za recept, ali ako je, onda za drugi put ;-)

Ocisti i operi pastrmku. Posoli unutrasnjost, stavi putera i dosta svjezeg persuna. Pomasti foliju (sa puterom ili malo ulja) i stavi pastrmku, koju ces posoliti, pobiberiti i staviti po njoj komadice putera i posuti sa dosta limunovog soka. Zatvori foliju da ne iscuri sadrzaj i stavi u el. pecnicu na 150C na jedno 20-25 minuta.

Prijatno!!!

Moja djeca vise nece da jedu przenu pastrmku, bilo sa kukuruznim brasnom ili kako se standardno przi, nego samo ovako. Puno je ukusnije, nije masno, a persun i limun daju dobar smek.

PS. Svaka cast damama na kuhanju, a posebno na pravljenju kolaca. Ja nemam dara za kolace.
Draga Tikvice zelim iskreno da ti se zahvalim za ovaj post, maloprije sam napravio ribu na ovaj nacin i mogu reci da odavno nisam jeo bolju ribu, odlicna, istu ribu sam prije przio u tavi i na rostilju, ali nije ni slicna kao kad se pravi ovako, hvala jos jednom :thumbup:
Bond_JaneBond001

#3877 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?

Post by Bond_JaneBond001 »

Indigo-X wrote:Slana torta od tikvica i paprike.

[
:D recept please, imamo domacih tikvica vec a i paprike ce brzo :mrgreen:
sonne08

#3878 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?

Post by sonne08 »

neprilagodjena wrote:
sonne08 wrote:Evo i moje ribe iz rerne sa prilozima :-D
Przenu je vec odavno ne jedemo :)

Ovo bas izgleda dobro,jel ovo pura??
Neprilagodjena, jeste pura!!!!

Indigo-x,sto ova slana torta fino izgeda :thumbup:
neprilagodjena

#3879 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?

Post by neprilagodjena »

Izgleda ukusno.

A jel krompirnjak isto kao i kljukusa??
covjek_sam_zeno

#3880 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?

Post by covjek_sam_zeno »

Jos niko nije postavio neko jelo od fotografija...
sultanijaodbruneja

#3881 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?

Post by sultanijaodbruneja »

Zalutah slucajno na ovu stranicu, i ajme meni sto sam ogladnila za cas...

Indigo-x i ostali koji postirate slike, svaka cast na kulinarskom umijecu. :thumbup:
sonne08

#3882 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?

Post by sonne08 »

Evo malo vecere sa domacom pogacom :-D

Image
sonne08

#3883 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?

Post by sonne08 »

Evo nesto na brzinu uz kaficu :-D

Image

Image
shipak

#3884 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?

Post by shipak »

Image
mimoza

#3885 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?

Post by mimoza »

Crna torta
Image
Image
tinchy

#3886 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?

Post by tinchy »

mimoza wrote:Crna torta
Image
Image

Moze recept? :D
mimoza

#3887 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?

Post by mimoza »

Crna torta- recept :)

potrebno je:
9 jaja
250 g secera u prahu
300 g samljevenih oraha
1,5 cokolada za kuhanje
2 kasikice kakaa
1 puter

Razdvojiti bjelanca i zumanjke. Umutiti bjelanke! u drugoj posudi umutiti zumanjke sa secerom u prahu, dodati orahe, i dobro umucen puter, pa dodati istopljenu cokoladu za kuhanje i kakao (ukoliko ne bude dovoljno slatko dodati secera u prahu po zelji jos ;)) i to sve pomijesati sa ovim prethodno umucenim bjelancima.

pola smjese se izlije u kalup za tortu i pece 10 minuta na 210 stepeni, a drugu polovicu staviti u frizider da se stisne. Kada se ispeceni dio ohladi premazati dijelom smjese koji je u frizideru :), ostaviti 2h u frizider da se fino stisne i onda premazati slag kremom (okus po zelji) i ukrasiti!

et to je to.
dalmatinka

#3888 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?

Post by dalmatinka »

Evo i mene malo ponovo. Ovo je za zadnja tri dana:
Image
Image
Image
Image
Image
Image
halilova vila

#3889 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?

Post by halilova vila »

Joj, Mimoza, mirisu mi orasi, jako volim ovu tortu!

Hadzinice draga, pa propadaju mi prsti kroz ekran, zar moze nesto izgledati ovako socno:)
Odoh odmah po visnje:)

Dalmatinka, je li ovo supa s tikvicama? Je li ono sa tikvicama sa zara i pasticada?

Ruke vam se pozlatile :)
dalmatinka

#3890 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?

Post by dalmatinka »

halilova vila wrote:Joj, Mimoza, mirisu mi orasi, jako volim ovu tortu!

Hadzinice draga, pa propadaju mi prsti kroz ekran, zar moze nesto izgledati ovako socno:)
Odoh odmah po visnje:)

Dalmatinka, je li ovo supa s tikvicama? Je li ono sa tikvicama sa zara i pasticada?

Ruke vam se pozlatile :)
Juha je od bundeve, uz meso na žaru su bile i tikvice,a ovo crveno je sataraš.
dalmatinka

#3891 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?

Post by dalmatinka »

hadzinice, pronašla sam recept na coolinarki. Zaista je više nego jednostavno, i vjerujem da je super, pogotovo za ljetne dane. Probati ću jednom napraviti. Tamo sam pronašla recepte dviju korisnica. Jedna je radila samo s jogurtom, a druga je izmiješala jogurt i kiselo vrhnje. Kako si ti napravila?
Bond_JaneBond001

#3892 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?

Hadzinice, mozhe li tvoj recept-ja, posto obozavam sireve, narocito mladi :D sir, gledala sam recepte na coolinarici al' mi nista nije jasno...SAmo se u jogurt doda 1 kasika soli, on se saspe u cjediljku sa gazom preko nje i ostavi cijediti 2 dana ili se ostavi onako posoljen u frizider pa se nakon dva dana cijedi?
Jucer sam malo eksperimentisala sa kupljenim lisnatim tijestom pa mi bilo ofirno da slikam..iduci put pravim domace.....napravila od pola glavice kupusa, 3 mala luka, 2 isjeckana na kockice fileta sos, u koji sam dodala soya sos od Kuhne-a i nekakvog sa bijelim lukom, dodala curryija, starci pojeli tanjir toga s hljebom...E onda sam nafilovala ono lisnato, prethodno razvaljano i slozila u tepsiju 40tku, i ispekla kod komsinice jer nam je crkla pekara ( :roll: RIP pekara koja pece k'o sač :cry: :cry: )...Uglavnom pojelo se za tren, pohvale sa svih strana..Slikala nisam iz dva razloga, pojelo se prebrzo, malo sam smotana bila u motanju pomalo jos vruceg "fila" u tijesto, nije iscurilo jer sam bocnula tijesto nakon valjala, al' me zanima koji je vas metod kad motate u lisnato tijesto? Koliko tanko razvaljate lisnato? Mislim da sam ga ja poprilicno rastanjila, zanijela se vopra.
Nisu mi zamotuljci bili svi isti, niti nekog pravilnog oblika...Malo sam ćurila recepte s coolinarike pa sam stavila komadice margarina za pecenje na svaki zamotuljak i to je ispalo super..
A posto sam imala i 2 kese borovnica napravila sam i piticu od borovnica, i to se pojelo :mrgreen: sa slagom. :mrgreen:
Bond_JaneBond001

#3893 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?

Kupus sa piletinom i malo soya sosa i onog bijeli luk sosa je bio tako saftali..Ono cu cesce praviti sa makaronama..Ma stid me bilo -nisu mi svi zamotuljci bili jednaki, neki su bili trokutasti a neki cetvrtasti, ono kad nafilujem pa sa strane malo pritisnem il' zavrnem a kako sam to cini mi se malo bolje rastanjila, fino se ispeklo, nije iscurilo...Komsinici kod koje smo pekli otisla 2 velika, teti R 2 i mi pojeli ostatak a tepsija 40 je ona najveca, mashallah tepsija. Image ovo na slici je 36 :lol: samo radi ilustracije..
A pitu od borovnica-skuhala borovnice sa puno secera, procijedila ih, razvaljala jedan onaj komad tijesta-stavila po njemu borovnice i nekoliko jagoda, posula s malo vanilin secera, stavila komadicke margarina, onda stavila drugi rastanjeni komad lisnatog i po tome borovnice i secer i malo margarina, e posto su mi krajevi visili preko pleha(ovaj je bio onaj za kolace) onda sam ih presavila unutra i pokrila borovnice...to sam pekla kod tete R. Kako je fino kad imas dobar komsiluk pa ti uskoce sa pecnicama kad tvoja crkne. :lol: :lol: :lol: Peklo se 30min, slabo joj pece rerna..Kad se ohladilo komad pite+slag :mrgreen: :mrgreen: Jah umalo ne zaboravi, sok onaj od borovnica razblazila s malo vode i svi se rashladili i zasladili.(vidi se da sam Herka)
Bond_JaneBond001

#3894 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?

Hvala Hvala :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: jesam i ja smotana nekad
Bond_JaneBond001

#3895 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?

Ima, ima :kiss: :kiss: , a niko mi nije odgovorio koliko tanko razvaljate ono lisnato tijesto????Ja sam dobro pobrasnavila plocu i onda razvaljala tako da je bilo 2 mm tanko sigurno...Da znam za sljedeci put. :-D
dalmatinka

#3897 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?

Post by dalmatinka »

Mi smo danas malo glumili vegetarijance
Image
Image
Image
Image
sonne08

#3898 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?

Post by sonne08 »

Evo nesto na fazon schwarzwald-ice :D

Image

Image
nova_korisnica

#3899 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?

Post by nova_korisnica »

sonne - mljac, njam, mljac :D de receptis...

indigo pravila sam ove tvoje kiflice...ne da su dobre, vec su predobre...ja ih obicno napunim nekada sirom, nekada maslinama+susheni paradajz, nekad neki sirni namaz...
u zadnje dvije sedmice sam ih pravila 4 puta i nisam nijednom uspjela saznati kakav ukus imaju kada prenoce :D ovaj moj hairlija ih voli sa svacim mogucim jesti :) hvala za recept...jednostavan je i lahko se priprema i ostavlja prostora za dodatnu kreativnost :)
a juce sam pravila klepe po hadzinicinom receptu...sorry ali nisam ih stigla ni slikati :)
mimoza

#3900 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?

Post by mimoza »

sonne08 wrote:Evo nesto na fazon schwarzwald-ice :D

Image

Image
izgleda predobro!!! njamiii

moze li recept ? :)
Post Reply