Željko Komšić - Komšo

Locked
MMM1977

#3876 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by MMM1977 »

Dakle, razlozi zbog kojih je Komšić ušao u koaliciju sa SDA su:

1. ANP

Da li to znači da je SDA postavila uslov DF, ili idete sa nama u koaliciju ili odbijamo ANP? Naravno, ako je u pitanju ANP uopšte.

2. IZBORNI ZAKON

Da li je iko vidio neki dokument gdje je SDA rekla da neće izborni zakon? Ja ovo što vidim po medijima je da HDZ/SDA aktivno rade na novom izbornom zakonu, čak imamo i neke termine.

3. ZUKORLIĆ/NENADIĆ

Ovo je izlišno i komentarisati.

Jedni, apsolutno jedini razlog može biti ucjena ili kupovina. Zašto kupiti papka ili dva, bolje kupiti cijelu stranku.
drugtito2011

#3877 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by drugtito2011 »

Evo pravog Bosnjaka kojeg nam je opet Srbija poslala a papak od Rogatice mu uplatio 60.000 KM.

Muamer Zukorlić, bivši sandžački muftija Islamske zajednice u Srbiji, nikada u toj zemlji nije uspio postati reis. Nije uspio Zukorlić ni na predsjedničkim izborima u Srbiji, a posljednji u nizu pokušaja da zasjedne u neku fotelju, propao je na proteklim izborima za reisa u Bosni i Hercegovini.

Kada nije uspio zasjesti niti u jednu od pomenutih fotelja, odlučio je da uz pomoć Aleksandra Vučića i Bezbjednosno – informativne agencije Srbije (BIA) uzdrma Islamsku zajednicu u BiH, objavljeno je u magazinu Mreža FTV-a.

Zukorlić zabranio Spahićeve knjige

Dok mu Vučić daje agente da ga po plaštom njegove sigurnosti tokom boravka u BiH osiguravaju, ti isti agenti špijuniraju, a Zukorlić sve jače potkopava temelje Islamske zajednice u BiH.

http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/141 ... u_bih.html
apsidejzi

#3878 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by apsidejzi »

Zar nije bilo lakse komsicu da ostane u opoziciji i sacuva obraz a usput dobije jednu od pozicija koja po zakonu pripada opoziciji. Evo kako je Nermin Niksic pametan. Lik postao Sef Komisike za nadzor ose. Pa nije budala da rizikuje ugled. Jebo ANP, izborni zakon, Zukorlica i sl. Nek se budale poput Komsica bore za to i rizikuju. Budala, al fakat. I izdajnik... Svakako imaju pozicije koje po zakonu pripadaju opoziciji. Vise o tome u tekstu:

https://www.klix.ba/vijesti/bih/nermin- ... /200123171
XXS

#3879 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by XXS »

Samo da se naserem u usta laznom, SDA Valteru. Tek toliko da kreten razumije da se izdaja ne zaboravlja.

Izdajnik i idiot! :evil:
Novak20

#3880 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Novak20 »

Sve velike političke teme koje bi trebalo sistemski rješavati Komšić pretvara u dnevnopolitičke reklame samoga sebe. Korist od toga ima SDA, Bakir i on osobno.

Obični ljudi će se još 50 godina valjati u blatu da bi nekorisna manjina jela zlatnim kašikama.
Novak20

#3881 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Novak20 »

:lol:
Nakon što je Ujedinjeno Kraljevstvo napokon istupilo iz zajednice europskih država, svoju je priliku za ulaskom u Uniju prepoznala multietnićka Bosna i Hercegovina.

Unošenjem građanskih vrijednosti, uvažavanjem drugog, te nenadmašnom sposobnošću političkog dogovora i diplomacije, ova bi mala srcolika država mogla do temelja modernizirati i reformirati dosadnjikavu europsku birokraciju.

Image

https://www.dnevnik.ba/teme/brexit-bhenter
hAZNADAR

#3882 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by hAZNADAR »

Koliko vidim i dalje na djelu demokraticnost, kultura i finoca fine gradske raje. :lol:

Pokusavam zamisliti vani u raznoraznim politickim koalicijama kako bi to na engeskom ili bilo kojem drugom jeziku zvucalo od razocarane elite - posrati se u usta, hebat kost mrtve majke, hraaaak puuu, daBogda ovo i ono,.... :lol:

Dobro je da se ekstremizmi ogole. Koliko se da primijetiti sve se svodi oko SDA - gdje mozes.

1. fanaticno podrzavati SDA, zaklinjati se u SDA, nazivati ih spasiocima,...
2. slagati se sa SDA bilo glasajuci ili koalirati,
3. ne slagati se sa SDA ne glasajuci i ne glasajuci za nesto sto koalira sa njima.
4. fgr :mrgreen:

2 i 3 su nesto normalno i demokratski - 1 i 4 su samo dvije ekstremisticke krajnosti.

Izvinte sto kvarim zabavu - sad nastavite. :)
Novak20

#3883 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Novak20 »

:-)

Ma ne kvariš ti ništa. Ovdje je sve odavno pokvareno pa ne znam čemu ibret. Davno je Mažuranić pisao o našem načinu izražavanja i konstatirao da se neće promijeniti 300 godina.

A političkih karikatura i pretjerivanja valjda ima i u tim lijepim krajevima iz kojih nam pišeš. Zato se drži teme pa nećeš pogriješiti.
MarshalDodik

#3884 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by MarshalDodik »

Vazda u proslosti, kako bliskoj tako i daljoj, bilo je price kako kod nas nema nikakvog otpora, kako povijamo kicmu i samo klimamo glavom, kako nema sanse da bilo koji zapadnoevropljanin ovako mirno i letargicno trpi sva ova sranja koja trpimo mi u Bosni ( tj na kompletnom Balkanu) i vec bi koliko sutra demonstrir'o, mijenj'o blokir'o, ismijav'o, svrgav'o tiranine i diktatore....
Naslusali smo se svi bezbroj ovakvih prica.

Kad se slicna baklja upali u Bosni ili barem nesto sto nalikuje na drugacije od tipicne ustaljenosti, ide kme kme, kme i to od onih sto su otisli iz "mrske" ucmalosti jednoumlja, korupcije i nepotizma u demokraticnije i pravicnije krajeve.
Za partijske interezdzije se ne ibretim.

Kojim logikom objasnjavate vas otpor prema promjenama u domovini?
Moj zakljucak je da sve dok je ovako stanje u Bosni vi ste ti koji u vasim glavama ispadate vizionarski pametniji i superironiji od nas ovdje i da bi vam svaka promjena za vasih zivota istom logikon znacila zivotni poraz.
Hank Paldum

#3885 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Hank Paldum »

Kako velikohrvatski portal dnevnik.ba plaši evropsku uniju kako će Željko unijeti islam u Evropu :lol:
Šta kažu, NATO je u interesu Hrvata u BiH :D
Novak20

#3886 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Novak20 »

Od ove karikature Komšića se osjeća stra' u zraku EU. :D

Dnevnik ne pominje NATO nego sam ja na drugoj temi napisao što mislim o hrvatskoj politici i NATO.

Realnija je od dnevno-političkog prepucavanja i ucjenjivanja lokalnih aktera.
Leverage

#3887 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Leverage »

Ima i 5, čuveno "nisam za SDA, ali", u koju spadaš i ti.
spreca

#3888 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by spreca »

Novak20 wrote: 02/02/2020 12:46 Od ove karikature Komšića se osjeća stra' u zraku EU. :D

Dnevnik ne pominje NATO nego sam ja na drugoj temi napisao što mislim o hrvatskoj politici i NATO.

Kako bi ti zivot bio dosadan da ga nije ,ali bas me raduje sto je tu,bar da ti malo olaksa ovu svakodnevnicu :mrgreen:
spreca

#3889 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by spreca »

Hank Paldum wrote: 02/02/2020 12:04 Kako velikohrvatski portal dnevnik.ba plaši evropsku uniju kako će Željko unijeti islam u Evropu :lol:
Šta kažu, NATO je u interesu Hrvata u BiH :D
Niko im nije rekao , da ce Covic postovati zelje Istocne brace i Vaginogubicara sto se tice ulaska BiH u NATO :mrgreen:
Hank Paldum

#3890 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Hank Paldum »

Novak20 wrote: 02/02/2020 12:46 Od ove karikature Komšića se osjeća stra' u zraku EU. :D

Nikakav strah, samo dokaz kolika je laž "BH Hrvati koji su simpatizeri HDZ politike su za bilo ikakav napredak BiH".
Hinjska velikohrvatska nož u leđa politika koja je poznata svakom pro-BiH građaninu.
Novak20

#3891 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Novak20 »

Hank Paldum wrote: 02/02/2020 13:22

Nikakav strah, samo dokaz kolika je laž "BH Hrvati koji su simpatizeri HDZ politike su za bilo ikakav napredak BiH".
Hinjska velikohrvatska nož u leđa politika koja je poznata svakom pro-BiH građaninu.
Komšić je od 2006. hinjski nož bošnjačke politike u leđa hrvatskoj političkoj konstitutivnosti u BiH i kao takav (pre)poznat svakom bh Hrvatu.

Pro-BiH građanin, što ti je to ?

Ubrajaš li tu i one lopove što nas i državu BiH pod krinkom pro-BiH domoljublja pljačkaju i unazađuju već 30 godina ?
Hank Paldum

#3892 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Hank Paldum »

Novak20 wrote: 02/02/2020 13:38

Komšić je od 2006. hinjski nož bošnjačke politike u leđa hrvatskoj političkoj konstitutivnosti u BiH i kao takav (pre)poznat svakom bh Hrvatu.

Ubrajaš li tu i one lopove što nas i državu BiH pod krinkom pro-BiH domoljublja pljačkaju i unazađuju već 30 godina ?
Tvoje pravo da takvu politiku smatraš "nož u leđa" politikom kao što je i tvoje pravo da prihvatiš Komšića kao pobjednika 2022. ako se bude kandidovao.
spreca

#3893 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by spreca »

Tebi nisu problem Jelavic i mnogi koji su sudski osudjeni ili bi im se sudilo za ogromne pljacke i pronevjere pobjegli u maticu Hr koja im niti sudi niti ih isporucuje maticnoj zemlji da bi im se sudilo ali zato je Komsic noz u srce Hrvatima a Bosnjacima nisu noz u srce sve te pobjegulje od zakona koje HR ne isporucuje, i nabijem ga na chundaru ko god kaze da nam Hr zeli dobro,nemislim na obicne gradjane nego drzavni vrh susjedne drzave....sve vidite osim onoga sto bi trebalo da vidite,samo nastavite kmecati,stenjati i ko zna sta sve
spreca

#3894 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by spreca »

Bodkin wrote: 19/01/2020 17:34
_BataZiv_0809 wrote: 19/01/2020 09:36 Image

:lol: :lol:
:lol: Majku jebo i onda mi pacijentu kazu glasaju za njega jer je za jacanje drzave, a u stvari gore govno od sda
Mozete kmecati koliko hocete ali on vam je u predsjednistvu do 2026 :D
spreca

#3895 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by spreca »

To su oni sto su kontra od Jelavica ,Covica,Izetbegovica,Dodika,Radoncica i slicnih koji se kriju od pravosudja BiH po srbiji i hrvatskoj
zippoo87

#3896 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by zippoo87 »

spreca wrote: 02/02/2020 14:54
Bodkin wrote: 19/01/2020 17:34
_BataZiv_0809 wrote: 19/01/2020 09:36 Image

:lol: :lol:
:lol: Majku jebo i onda mi pacijentu kazu glasaju za njega jer je za jacanje drzave, a u stvari gore govno od sda
Mozete kmecati koliko hocete ali on vam je u predsjednistvu do 2026 :D
takodjer BiH pokrece svemirski program i idemo na mjesec 2026.
i u NATO ulazimo do 2026.
autoput i ove nove tunele isto do 2026.
mozda udjemo i u EU

😁
a lijepog sna ljudi
Novak20

#3897 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Novak20 »

spreca wrote: 02/02/2020 14:57
To su oni sto su kontra od Jelavica ,Covica,Izetbegovica,Dodika,Radoncica i slicnih koji se kriju od pravosudja BiH po srbiji i hrvatskoj
Deder malo povedi računa o sudskim procesima ubojicama građana Hrvata. Priznaju ljudi zlodjelo pa ih oslobodi. Jal' Sud, jal' političar pomilovanjem.

Nemaju se potrebe kriti. Ališpago, recimo, prav zdrav hoda Sarajevom, a za Sud bolestan.
spreca

#3898 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by spreca »

Novak20 wrote: 02/02/2020 17:35
spreca wrote: 02/02/2020 14:57
Deder malo povedi računa o sudskim procesima ubojicama građana Hrvata. Priznaju ljudi zlodjelo pa ih oslobodi. Jal' Sud, jal' političar pomilovanjem.

Nemaju se potrebe kriti. Ališpago, recimo, prav zdrav hoda Sarajevom, a za Sud bolestan.
Naravno da je medju Bosnjacima bilo onih koji su cinili zlocine nad drugima ali ipak ih ne velicamo kao vi i ne docukujemo sa velikim pocastima kao vi svojih posle odlezanih desetaka godina u Hagu,vidim ti stalno govoris o logorima u kojima su tvoji drzali Bosnjake, ali nije rijec o tome nego o pljackasima i kriminalcima iz vlasti koji posle bEze u maticu HR,tako ce i Dragoslav Covic kad dodje vreme,zapamti ovo sta sam ti rekao i to ce te vi mala kolicina koja cas ostane do tada ganjati da mu sknete skalp
BHCluster

#3899 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by BHCluster »

Dominik Ilijašević Como, Zlatan Mijo Jelić itd, itd, pa onda Oliver Knezović... Clanica EU i NAT-o saveza strasno.
omega369

#3900 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by omega369 »

I tako bi nas komso u NATO a Fahru mu hakiralo. Pa stvarno :lol:
Locked