Ilegalni migranti u BiH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#3876 Re: Migranti

Post by Truba »

bila je neka akcija u britaniji pomoć nekome u africi nebitno
stručnjaci su analizirali
dok se plate troškovi radnika i materijala za tu organizaciju koja se time bavi + čitav lanac do afrike porezi prirezi prikodi rashodi možda 15% dođe do potrebitih
uglavnomja

#3877 Re: Migranti

Post by uglavnomja »

biscanka2 wrote: Za svakog migranta spašenog iz mora Evropska komisija će državi koja ga odluči prihvatiti platiti 6.000 eura, a Hrvatska je odbila takvu ponudu Brisela.

.

ovo jednokratno placanje? 6.000 eur, a lik dozivotno u zemlji?
biscanka2

#3878 Re: Migranti

Post by biscanka2 »

Ma sta humanost zdrao.
Pa od ovih milion koji su usli jos se nisu ni s njima odreddjeni problemi rijesili a
vec ti ih preko milion na putu (ili se na put sprema).
Pokusaji Njemacke (u kojoj ih je oko 800 hiljada) da ih po EU raspodjeli,neki su
nesto malo primili a ostali nece da cuju.
Rekla sam ja, odmah na pocetku teme, cim se Merkel sa onim izbjeglicom uslikati dala,
da ce je to skupo kostati. :cry:
Sad EU razgleda mogucnost i pravi dogovore kako i gdje napraviti izbjeglicke centre ali
i u zemljama iz kojih ih najvise dolazi kako pomoci da bi se to zaustavilo.
Takodjer nije humano ocekivati da neko sebe unisti kako bi meni pomogao. :sad:
Truba

#3879 Re: Migranti

Post by Truba »

zamisli ovako u neumu se iskrcaju :D oće za sarajevo
AleksoMKD

#3880 Re: Migranti

Post by AleksoMKD »

https://www.morgenpost.de/politik/artic ... tz-IV.html

500.000 Sirijaca na socijali u Nemackoj ako sam dobro shvatio.

Mada i Rumuni i Bugari nisumalobrojni.
Truba

#3881 Re: Migranti

Post by Truba »

pisac neki Christian Kerl
križar :mrgreen:
biscanka2

#3882 Re: Migranti

Post by biscanka2 »

Black swan wrote:

Sto u Sarajevo. :sad:
Neum poslije sezone prazan. Ovako bi tokom cjele godine, pun RAJE bio. :mrgreen:
biscanka2

#3883 Re: Migranti

Post by biscanka2 »

Black swan wrote:pisac neki Christian Kerl
križar :mrgreen:
Nije nista slago cak je sve u blazem obliku opisao.
Za intergraciju mora postojati volja i zelja ali nazalost puno njih to
ne shvata ozbiljno.
Prosle godine gledam na aerodromu intervju sa izbjeglicama koji
se dobrovoljno uz novcanu pomoc vraca nazad.
Pitali su mladi bracni par iz Sirije zasto se dobrovoljno vracaju.
Oni su bili iz djela gdje nije rat buktao te rekose da su oni Njemacku
drugacije zamisljali i da su studirati htjeli.
Ovakvih i njima slicnih koliko hoces.
Jadi su sto sa svojom zloupotrebom stete onima kojima je pomoc stvarno potrebna.
Takodje vode se filozofijom sto vise djece veca mogucnost za ostati.
Nije rijetkost da mahom sretamo zene sa troje cetvoro djece (jedno drugom do uha)
i stomak do zuba - slijedece na putu.
Naravno i u nas su se za vrijeme rata djeca radjala da li u domovini ili u izbjeglistvu.
Mladi osnuju porodicu i normalno da sa podmladkom noce starost cekati ali to je u
prosjeku dvoje djece bilo.
dječak sa šibicama

#3884 Re: Migranti

Post by dječak sa šibicama »

Vizionar 1985 wrote:Djecak vidis da se na ovaj nacin fakticki djeca kupuju. Dobiju socijalu i dodatak na djecu i tako prezive i oni i djeca.

Sad sto nesanica govori da i djeca bas nesto nisu radna to ima veze sa integracijom. Slabo se na tome bas radi. To je vise propagandno po meni. Spominje se propagandno a u stvarnosti se slabije ili pogresno radi na integraciji djece migranata a ne migranata.

Jos svi bi asimilaciju a ne integraciju a to dvoje nije isto.
Nesanica vjerovatno iz iskustva, ja ne zivim u FRA ali sam cuo o tim pariskim predgradjima, i stalno gledamo vijsti o neredima uglavnom mladje populacije. Evo sad na proslavi osvajanja SP, djeca migranata iz sjeverne Afrike su demolirali ulice Pariza. Oni ne slave uspjeh Mbapea koji je recimo primjer pravog Francuza, nego koriste priliku da jos jednom napadnu ono sto oni smatraju neprijateljem, francuskog policajca i francusku drzavu.

tu ima gomila djece rodjene u Francuskoj, a istu tu drzavu dozivljavaju kao neprijatelja. Najlakse je reci "zatvorili ih u geta, ne daju im da rade". Kako to raznorazni Mbape uspiju u zivotu, on je fudbaler ok, ima doktora, majstora, vozaca autobusa, taksija, vodoinstalatera migranata ili djece migranata.
Mbape se odrekao pola miliona za djecu, uz rijeci kako on ne zeli biti placen dok igra za Francusku. Ovi ovamo razvalise ulice Pariza, ubise par policajaca.

To je jasna stvar o cemu se tu radi.
triconja

#3885 Re: Migranti

Post by triconja »

dječak sa šibicama wrote:
Vizionar 1985 wrote:Djecak vidis da se na ovaj nacin fakticki djeca kupuju. Dobiju socijalu i dodatak na djecu i tako prezive i oni i djeca.

Sad sto nesanica govori da i djeca bas nesto nisu radna to ima veze sa integracijom. Slabo se na tome bas radi. To je vise propagandno po meni. Spominje se propagandno a u stvarnosti se slabije ili pogresno radi na integraciji djece migranata a ne migranata.

Jos svi bi asimilaciju a ne integraciju a to dvoje nije isto.
Nesanica vjerovatno iz iskustva, ja ne zivim u FRA ali sam cuo o tim pariskim predgradjima, i stalno gledamo vijsti o neredima uglavnom mladje populacije. Evo sad na proslavi osvajanja SP, djeca migranata iz sjeverne Afrike su demolirali ulice Pariza. Oni ne slave uspjeh Mbapea koji je recimo primjer pravog Francuza, nego koriste priliku da jos jednom napadnu ono sto oni smatraju neprijateljem, francuskog policajca i francusku drzavu.

tu ima gomila djece rodjene u Francuskoj, a istu tu drzavu dozivljavaju kao neprijatelja. Najlakse je reci "zatvorili ih u geta, ne daju im da rade". Kako to raznorazni Mbape uspiju u zivotu, on je fudbaler ok, ima doktora, majstora, vozaca autobusa, taksija, vodoinstalatera migranata ili djece migranata.
Mbape se odrekao pola miliona za djecu, uz rijeci kako on ne zeli biti placen dok igra za Francusku. Ovi ovamo razvalise ulice Pariza, ubise par policajaca.

Eee, drug moj, zato oni svakog mjeseca uplate po nesta u penzioni fondi tako to (naravno ako rade) :lol:
pustopoljina

#3886 Re: Migranti

Post by pustopoljina »

AleksoMKD wrote:https://www.morgenpost.de/politik/artic ... tz-IV.html

pa covjek je i objasnio da je to duzi proces. moraju im se priznati kvalifikacije, moraju nauciti jezik, ponuditi prekvalifikacija. kako bi drugacije?
ne moze arap doci iz rata i sjesti s tobom za stol, opusteno pricati dok zajedno ubijate svojih 8 sati.
mene sad u tajvan da baci, mogi samo ici prositi...
a vala ko od tog "zivi", skidam mu kapu.
geralt

#3887 Re: Migranti

Post by geralt »

pustopoljina wrote:

pa covjek je i objasnio da je to duzi proces. moraju im se priznati kvalifikacije, moraju nauciti jezik, ponuditi prekvalifikacija. kako bi drugacije?
ne moze arap doci iz rata i sjesti s tobom za stol, opusteno pricati dok zajedno ubijate svojih 8 sati.
Ne valja ti poredjenje. Njih nije "bacilo" u Njemacku.
Sanjarko

#3888 Re: Migranti

Post by Sanjarko »

dječak sa šibicama wrote:
Ma znam. Ima divljaka ali polako smirit ce i njih na ovaj ili onaj nacin. Kako su razne one porodice, primjerice Huligane smirili tako ce vjerovatno i ove valjda nekad. Nemoze se to ocekivati da se desi preko noci. Stoljecima su sve danasnje Europske narode smirivali itd., i ove ce mozda nekad.
pustopoljina

#3889 Re: Migranti

Post by pustopoljina »

geralt wrote:
pustopoljina wrote:

Ne valja ti poredjenje. Njih nije "bacilo" u Njemacku.
U pravu su...sjedili su i crkavali od dosade i razmisljali kome bi na grbacu..zato se tuku oko tuseva...iz ciste dosade.
"Bacilo" je mene od kuce, davno...daleko manja, nikakva muka...za razliku od nekih- ne mislim da "blagostanje i zapadnu kulturu" zasluzujem vise od nekog iz sirije...niti mislim da sam bolja od neke koja ce za 2-3 semestra savladati do c1 pocinjuci od alfabeta. Ljudi barem dolaze sa namjerom i pate se za taj cilj, za razliku od nekih koje su roditelji poslali da trose pare po dijasporskim diskotekama i ne mogu preci na b nivo ni nakon 4.og semestra bez da nabrajam sitni kriminal i polulegalnu zaradu...ili one dijasporske djece sto im je na mjemackom svaka druga "bruda", nece skolu, nece pos'o...hoce neku glupu furku. Znaju njemacki, a integrisani su malo morgen.
swanfilter

#3890 Re: Migranti

Post by swanfilter »

Black swan wrote:

Ovoje bas scena. Black Ops :mrgreen:
Novak20

#3891 Re: Migranti

Post by Novak20 »

Ja ljudina majko draga. Pljačkaju nesretnike. U šta smo se ovo pretvorili ?

https://avaz.ba/vijesti/crna-hronika/40 ... 700-maraka
klosar pravi

#3892 Re: Migranti

Post by klosar pravi »

Pa ovo odlicno isplanirano kako padoše debili :lol:
It_is_a_Leclerc

#3893 Re: Migranti

Post by It_is_a_Leclerc »

Jedan od rezultata katastrofalne šlampavosti državnih institucija u rješavanju migrantske krize u BiH su i sarajevski kriminalci, taksisti (u većem broju slučajeva sinonimi) i autoprijevoznici koji na njima zarađuju, legalno ili ilegalno.

Da je država na vrijeme reagovala, izmijenila Zakon o graničnoj kontroli i ukinula mogućnost slobodnog kretanja licima tražiteljima azila, te sve oni koji čekaju rješavanje pitanja azila zatvorila u sjajno opremljene ustanove poput Salakovca, ništa od ovog se ne bi desilo.

Ali, sve je to satanizacija, dehumanizacija i fašizam.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#3894 Re: Migranti

Post by _BataZiv_0809 »

Kako je to Orban pospremio, da vidis Le Kler madjarske granice, ko Berlin 1965.
It_is_a_Leclerc

#3895 Re: Migranti

Post by It_is_a_Leclerc »

_BataZiv_0809 wrote:Kako je to Orban pospremio, da vidis Le Kler madjarske granice, ko Berlin 1965.
Ne treba ići do Mađarske. Ni u Hrvatskoj lica tražitelji međunarodne pravne zaštite nemaju slobodu neograničenog kretanja. Ljudi adhoc izmijenili propise, potrpali migrante u migrantske centre, i neka čekaju. Kako kojeg odbijaju, tako ih vraćaju nazad u Srbiju.

A ovo kod nas je čista lakrdija. Tražitelj azila se potuca od nemila do nedraga, ide tamo-'vamo, pokušava preći granicu, i sve tako u krug.
paladinka

#3896 Re: Migranti

Post by paladinka »

It_is_a_Leclerc wrote:Jedan od rezultata katastrofalne šlampavosti državnih institucija u rješavanju migrantske krize u BiH su i sarajevski kriminalci, taksisti (u većem broju slučajeva sinonimi) i autoprijevoznici koji na njima zarađuju, legalno ili ilegalno.

Da je država na vrijeme reagovala, izmijenila Zakon o graničnoj kontroli i ukinula mogućnost slobodnog kretanja licima tražiteljima azila, te sve oni koji čekaju rješavanje pitanja azila zatvorila u sjajno opremljene ustanove poput Salakovca, ništa od ovog se ne bi desilo.

Ali, sve je to satanizacija, dehumanizacija i fašizam.
Sto samo pokazuje koliko su ljudi koristoljubivi , zaradjuju na tudjoj nesreci .
Gojeni H

#3897 Re: Migranti

Post by Gojeni H »

Novak20 wrote:Ja ljudina majko draga. Pljačkaju nesretnike. U šta smo se ovo pretvorili ?

https://avaz.ba/vijesti/crna-hronika/40 ... 700-maraka
Predugo se slavi hajducija. Od "revolucionara", preko bande iz Nevesinjske puske, "opasnih momaka sa -inog asfalta" ... i onda kad se skrcas u kufer krasni, postavljas pitanje nebeskim prostranstvima "zasto su nam djeca ovakava?" Mi ih napravili i naucili zlu, eto zasto.
bumerangss

#3898 Re: Migranti

Post by bumerangss »

Samo da se zna da su migranti napali jednu staricu iz starackog doma na Saraj Polju i da je završila na Ortopediji sa prelomom!
Truba

#3899 Re: Migranti

Post by Truba »

ovo su oportunisti ne ideolozi
uglavnomja

#3900 Re: Migranti

Post by uglavnomja »

Black swan wrote:ovo su oportunisti ne ideolozi
:D

ovo si ub'o 100% :thumbup:

za sada, poslije x godina kokuznog beznadnog zivotarenja u getu ... vidjeli smo vec sta se desava
Locked