REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post Reply
hizo ramidovic

#3876 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by hizo ramidovic »

da li je moguce da je bh advokatski tim u ovom slucaju sastavljen od tolikih amatera i neznalica koji su svoj (kako je navedeno) visegodisnji rad na prikupljanju dokaza predali u ruke covjeku za kojeg nisu sigurni ima li legitimitet?
meni ovo nikako nije jasno...
da li su u pitanju obicni spletkarosi koji su u ovom slucaju postupili po starom dobrom bosanskom obicaju "ako prodje-prodje, ako ne prodje-jebaji ga"?
ili su u pitanju vrhunski strucnjaci koji iteako znaju da softic ima legitimitet?
da li se vasvija izjasnila po ovom pitanju?
Last edited by hizo ramidovic on 27/02/2017 09:55, edited 1 time in total.
jao_situacije

#3877 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by jao_situacije »

čitaju nas novinari s klixa :thumbup:

nek ste objavili tekst :bih:
Drvosjeca iz Dejcica

#3878 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Maraschino wrote:Da, to se zove Stokholmski sindrom.

Krivi smo mi za bosanski jezik a ne djikani.
Upravo tako! Od dolaska M. Dodika na vlast politika Bošnjaka je morala reagirati oštro do danas pa jedno 20 puta najmanje, ne samo po pitanju jezika, ali su reakcije bile vrlo blage ili nikakve.
animus

#3879 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by animus »

hAZNADAR wrote:Vidi samo pitanje bosanskog jezika koje niko skoro i ne spominje. Neki drugi narod bi planine pomjerao zbog toga i pravio nevidjenu buku.
Kao i sve ostalo u prirodi tako i ljudsko ponasanje odnosno mozak sve prima i registruje. Sve ostavlja neki trag i to se polako taloži. Niko nije ostao ravnodusan prema negiranju bosanskog jezika ili gradnji crkava gdje im nije mjesto. Na koji ce se nacin to odraziti niko ne zna ali kad dodje do eksplozije onda treba se vratiti i sjetiti svega ovoga. Tu ce biti kljuc ako bude koga interesovalo.
spreca

#3880 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by spreca »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:

Upravo tako! Od dolaska M. Dodika na vlast politika Bošnjaka je morala reagirati oštro do danas pa jedno 20 puta najmanje, ne samo po pitanju jezika, ali su reakcije bile vrlo blage ili nikakve.
Mislis od odlaska Silajdzica....tad je Dodig poceo jos glasnije da laje i rezi....Lagumdzija posle naimenovanja prvu posjetu napravi Dodigu :lol: ....Silajdzic im je bio gori od kamena u bubregu koji se pokreno....ajmo sad opet pljuvati Silajdzica
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#3881 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by pici »

muha_sa wrote:
pici wrote:ako dobijemo odstetu od srbije kako ce se rasporedjivat novci, zuka u zatvoru, pobjegulje ce dobit najvise i -sda, HVO trecina, manjim entitetlijama na racun u kipru i naravno borackoj populaciji kita za uho :bih:
ne treba nama ni fening odštete--dovoljno je da nas ostave na miru i vozdra

bogumi meni trebaju pare, valja nova proteza leci, pa malo u banju s zenom da se kosti odmore pa tablete za pritisak kostaju itd itd... kad mogu braco i seka hajrovat ville na poljinama, trzne cente, nekretnine boga pitaj koje i jos direktorske i prdCenicke pozicije sho nebi ja mogo novu protezu za zube... HaJa :bih:
Alfons Kauders

#3882 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Alfons Kauders »

Nisam pratio ovaj cirkus...

Haman Blentavi Bake umislio da je gospodar pravosudja na cijelom dunjaluku, a ne samo u Sarajevu?
Tomahawk11
Globalni moderator

#3883 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Tomahawk11 »

Čović: Nema većeg šamara zemlji od zahtjeva da se pojedinačno očitujemo o reviziji presude

Inace se sve mozete dogovoriti i sve je super.
Moj Covicu, ti da si imalo covjek, ne bi se popishao i po bh i po hr zrtvama.
Drvosjeca iz Dejcica

#3884 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

spreca wrote:

Mislis od odlaska Silajdzica....tad je Dodig poceo jos glasnije da laje i rezi....Lagumdzija posle naimenovanja prvu posjetu napravi Dodigu :lol: ....Silajdzic im je bio gori od kamena u bubregu koji se pokreno....ajmo sad opet pljuvati Silajdzica
O kojem Silajdžiću govoriš, onom što je potpisao onu famoznu reformu policije i odbio Aprilski? Ma daj Spreca, uprska ga dibidus. :oops:
__Phoenix__

#3885 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by __Phoenix__ »

Od revizije izgleda neće biti ništa, a Bakirov prvobitni plan da se Mile ubaci u državnu vlast i mršne Savez za promjene će izgleda uroditi plodom...
duh_sa_sjekirom

#3886 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by duh_sa_sjekirom »

Daleko od toga da sam Bakirov simpatizer, ali šta je mogao uraditi bilo ko na njegovom mjestu, u ovom slučaju? Zašto se ovo pitanje svodi na Bakira i njegovu volju? Da li bi, npr. Lagumdžija, postupio drugačije?
Može li iko od ovih srbofila na ovom forumu argumentovano obrazložiti šta je trebalo uraditi u ovoj situaciji i zaštio bi baš to bilo najbolje i za narod i za državu u ovom trenutku?
Onako, na prvi pogled, možda jeste sve urađeno traljavo i u zadnjoj munuti, ali pitanje je da li je ili nije uopće trebalo pokrenuti ovaj proces?
spreca

#3887 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by spreca »

O kojem Silajdžiću govoriš, onom što je potpisao onu famoznu reformu policije i odbio Aprilski? Ma daj Spreca, uprska ga dibidus. :oops:
Jarane ....kakav god je bio Silajdzic Nije gori od Bakira.....niko nam nemoze ugoditi....kad je Silajdzic dizo glas onda mi zavapimo ne talasaj...dodje bakir suti ko guzica mi opet u glas bake grizi talasaj...moramo znati sta hocemo a sta nedamo....eto imamo SIPU kao zajednicku pa sta nam to pomaze ako nememo vladu jednu
Drvosjeca iz Dejcica

#3888 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

duh_sa_sjekirom wrote:Daleko od toga da sam Bakirov simpatizer, ali šta je mogao uraditi bilo ko na njegovom mjestu, u ovom slučaju? Zašto se ovo pitanje svodi na Bakira i njegovu volju? Da li bi, npr. Lagumdžija, postupio drugačije?
Može li iko od ovih srbofila na ovom forumu argumentovano obrazložiti šta je trebalo uraditi u ovoj situaciji i zaštio bi baš to bilo najbolje i za narod i za državu u ovom trenutku?
Onako, na prvi pogled, možda jeste sve urađeno traljavo i u zadnjoj munuti, ali pitanje je da li je ili nije uopće trebalo pokrenuti ovaj proces?
Iskreno nije trebalo biti poseban ekspert da se zna da od revizije nema ništa 99%. U takvoj situaciji mogao je tražiti ustupke za dobrobit države i Bošnjaka u zamjenu za odustajanje od revizije, recimo uklanjanje Dodika i dovođenje nekog barem sekundu koperativnijeg, pogotovo kada je ovaj pukao skroz i krenuo protiv Vučića. Situacija oko odlaska Zvizdića u BG i priča oko brze ceste SA-BG je bila idealna prilika za neke strateške stvari da se odrade. Ovim bi i Čoviću odsjekao jednu ruku te na taj način jednim potezom ubio ne dvije već tri muhe. Ta treća muha je to što bi stekao dodatno povjerenje SZP i u dogovoru sa njima mogao je lako odbiti sve priče oko federalizacije sa Hrvatima i Hrvatskom koje se opasno kuhaju. Eto ovih par stvari mi je palo na pamet onako bezveze a pravi politički analitičari i stručnjaci bi sigurno našli još dosta mogućih političkih pa i ekonomskih stvari koje bi bile dobre za BiH, jačanje institucija i poziciju Bošnjaka. Ovako sada imamo "rat" na dva fronta. :oops:
arzuhal

#3889 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by arzuhal »

Meni je jedna od najvećih misterija - štob' rek'o Ahmed Bosnić - vezanih za slučaj revizije presude to što je jedan takav ekspert na polju međunarodnog prava, lik kalibra kakav je David Scheffer, uzeo da prikupi dokaze i izradi aplikaciju za pokretanje revizije presude, a toliko ima forumaša koji znaju da to nema niđe veze, da je to sve u službi SDA i Bakirove politike, da se zakasnilo, da nema nikakvih novih dokaza i da je stvar unaprijed izgubljena...

Dakle jedino mi je to enigmatično, više nego šta piše u ona tri pisma... :mrgreen:
Alfons Kauders

#3890 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Alfons Kauders »

duh_sa_sjekirom wrote:Daleko od toga da sam Bakirov simpatizer, ali šta je mogao uraditi bilo ko na njegovom mjestu, u ovom slučaju? Zašto se ovo pitanje svodi na Bakira i njegovu volju? Da li bi, npr. Lagumdžija, postupio drugačije?
Pa to je SDA logika...

10 godina rok... A odluka pada na minderu u Vijecnici dan pred istek roka

I ocito se donosi u situaciji kada ne znaju da li je uopste izvodiva revizija, kamoli sta drugo.

Toliko o SDA i Bakiru.
mO k3

#3891 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by mO k3 »

muha_sa wrote:
jao_situacije wrote:

ako ne znate kroz šta smo prošli i šta smo doživjeli za vladavine balkanskog krepanog kasapina odvojite svojih dragocjenih 37 minuta i poslušajte šta covjek prica

propust da se ne sjecamo uvecava mogucnost ponavljanja
Ovo zalijepiti na svaku novu stranicu ove teme .....
Drvosjeca iz Dejcica

#3892 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

mO k3 wrote:
muha_sa wrote:
jao_situacije wrote:

ako ne znate kroz šta smo prošli i šta smo doživjeli za vladavine balkanskog krepanog kasapina odvojite svojih dragocjenih 37 minuta i poslušajte šta covjek prica

propust da se ne sjecamo uvecava mogucnost ponavljanja
Ovo zalijepiti na svaku novu stranicu ove teme .....
Ne mogu ni njihovih sitno rendanih kora. :oops: Sve nas fol podržavaju, vako, nako a onda u PIC-u slože se sa Rusima. Biden nema apsolutno nikakvu moć ni ulogu tako da prazna ne puca. Trebamo jednom doći tobe i uzdati se use i u svoje kljuse.
duh_sa_sjekirom

#3893 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Iskreno nije trebalo biti poseban ekspert da se zna da od revizije nema ništa 99%.
Kako misliš "zna se da od revizije nema ništa"? Temeljem čega to tvrdiš? Neko istraživanje, pravno savjetovanje i sl.? Ima lio neki konkretan argument, osim uopštenih subjektivnih tvrdnji?
U takvoj situaciji mogao je tražiti ustupke za dobrobit države i Bošnjaka u zamjenu za odustajanje od revizije, recimo uklanjanje Dodika i dovođenje nekog barem sekundu koperativnijeg, pogotovo kada je ovaj pukao skroz i krenuo protiv Vučića.
Koga npr? Ivanića?
Doista misliš da između Vučića i Dodika ima neki sukob ideološkog tipa i po pitanju statusa RS-a?
Situacija oko odlaska Zvizdića u BG i priča oko brze ceste SA-BG je bila idealna prilika za neke strateške stvari da se odrade. Ovim bi i Čoviću odsjekao jednu ruku te na taj način jednim potezom ubio ne dvije već tri muhe. Ta treća muha je to što bi stekao dodatno povjerenje SZP i u dogovoru sa njima mogao je lako odbiti sve priče oko federalizacije sa Hrvatima i Hrvatskom koje se opasno kuhaju. Eto ovih par stvari mi je palo na pamet onako bezveze a pravi politički analitičari i stručnjaci bi sigurno našli još dosta mogućih političkih pa i ekonomskih stvari koje bi bile dobre za BiH, jačanje institucija i poziciju Bošnjaka.
Pravo žrtava genocida na reviziju ne bi, sa moralne strane, trebalo biti sredstvo za dnevnopolitička prepucavanja i ostvarivanje političkih poena i ustupaka.

Ovako sada imamo "rat" na dva fronta. :oops:
Na koliko frontova se rat vodio prije revizije?
Last edited by duh_sa_sjekirom on 27/02/2017 11:30, edited 1 time in total.
duh_sa_sjekirom

#3894 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Alfons Kauders wrote:
Pa to je SDA logika...

I ocito se donosi u situaciji kada ne znaju da li je uopste izvodiva revizija, kamoli sta drugo.

Toliko o SDA i Bakiru.
Pa nije odluku o reviziji donio sam Bakir. Jednoglasno su je podržali svi na tom sastanku.
Ja sam postavio pitanje kako je ispravno bilo postupiti u ovoj situaciji, pokrenuti reviziju ili ne, ako može da se argumentovano obrazloži?
Alfons Kauders

#3895 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Alfons Kauders »

duh_sa_sjekirom wrote:
Alfons Kauders wrote:
Pa to je SDA logika...

Toliko o SDA i Bakiru.
Pa nije odluku o reviziji donio sam Bakir. Jednoglasno su je podržali svi na tom sastanku.
Ja sam postavio pitanje kako je ispravno bilo postupiti u ovoj situaciji, pokrenuti reviziju ili ne, ako može da se argumentovano obrazloži?
Ako se moze pokrenuti, i ako je sve planirano, onda svakako pokrenuti reviziju.

Ako se 10 godina ne radi nista, i onda se u zadnji cas pokusa improvizacija - onda je bolje ne raditi nista.

Ne vidim da iko ovdje osporava samu odluku, koliko nacin na koji se do nje doslo, kao i kriminalnu (i vec tradicionalnu) nespremnost Bakira i stranke mu.

Ko sto rekoh, oni haman kontaju da mogu kontrolisati pravosudje i u Hagu kao u Sarajevu. Jednostavno predugo zive u svom paralelnom svijetu.
jao_situacije

#3896 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by jao_situacije »

arzuhal wrote:Meni je jedna od najvećih misterija - štob' rek'o Ahmed Bosnić - vezanih za slučaj revizije presude to što je jedan takav ekspert na polju međunarodnog prava, lik kalibra kakav je David Scheffer, uzeo da prikupi dokaze i izradi aplikaciju za pokretanje revizije presude, a toliko ima forumaša koji znaju da to nema niđe veze, da je to sve u službi SDA i Bakirove politike, da se zakasnilo, da nema nikakvih novih dokaza i da je stvar unaprijed izgubljena...

Dakle jedino mi je to enigmatično, više nego šta piše u ona tri pisma... :mrgreen:
gradi čovjek karijeru :mrgreen:
duh_sa_sjekirom

#3897 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Alfons Kauders wrote:

Ako se moze pokrenuti, i ako je sve planirano, onda svakako pokrenuti reviziju.

Ako se 10 godina ne radi nista, i onda se u zadnji cas pokusa improvizacija - onda je bolje ne raditi nista.

Ne vidim da iko ovdje osporava samu odluku, koliko nacin na koji se do nje doslo, kao i kriminalnu (i vec tradicionalnu) nespremnost Bakira i stranke mu.

Ko sto rekoh, oni haman kontaju da mogu kontrolisati pravosudje i u Hagu kao u Sarajevu. Jednostavno predugo zive u svom paralelnom svijetu.
Revizija se može pokrenuti, to je navedeno u presudi 2007.
Da li se nešto radilo ili nije, niko ništa konkretno ne zna. Samo nagađanja. Nema mi smisla da se npr. jedan ugledni i priznati američki advokat kakav je David Scheffer prihvati ovog posla a u rukama ima mudo marjanovo.
Last edited by duh_sa_sjekirom on 27/02/2017 11:44, edited 1 time in total.
palermo

#3898 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by palermo »

Iskreno nije trebalo biti poseban ekspert da se zna da od revizije nema ništa 99%. U takvoj situaciji mogao je tražiti ustupke za dobrobit države i Bošnjaka u zamjenu za odustajanje od revizije, recimo uklanjanje Dodika i dovođenje nekog barem sekundu koperativnijeg, pogotovo kada je ovaj pukao skroz i krenuo protiv Vučića. Situacija oko odlaska Zvizdića u BG i priča oko brze ceste SA-BG je bila idealna prilika za neke strateške stvari da se odrade. Ovim bi i Čoviću odsjekao jednu ruku te na taj način jednim potezom ubio ne dvije već tri muhe. Ta treća muha je to što bi stekao dodatno povjerenje SZP i u dogovoru sa njima mogao je lako odbiti sve priče oko federalizacije sa Hrvatima i Hrvatskom koje se opasno kuhaju. Eto ovih par stvari mi je palo na pamet onako bezveze a pravi politički analitičari i stručnjaci bi sigurno našli još dosta mogućih političkih pa i ekonomskih stvari koje bi bile dobre za BiH, jačanje institucija i poziciju Bošnjaka. Ovako sada imamo "rat" na dva fronta. :oops:
Kao da vidim slike te.....

Početak januara, Bake zove Vučića
- Aco, znaš li da mi u februaru podnosimo zahtjev za reviziju tužbe, šta bolan misliš da sklopimo dil, mi odustanemo, a ti ovu sukerinu Dodika u suru ućeraš i počne se raditi na jačanju države BiH
Aco Baketu
_Ma svaka ti je zlatna Bake, taman sam ja htio to tebi predložiti, šta će vam bolan revizija, zar nije bolje da ja Mileta sukerinu sklonim, i da jačamo državu pa da zajedno uniđemo u ovu EU.....znači dogovorili se...

Subota, nakon isteka roka za podnošenje zahtjeva
Bake zove Acu
-Aco, mi ispoštovasmo naše., nismo podnijeli zahtjev , ka'š ti svoje...
Aco Baketu..
_Ma jašta ću moj Bake, ha prođu mi izbori....ima da se odmah bacim na to....

Početak septembra
Bake zove Acu...
-Bolan Aco, ho'š ti održati obećanje....evo po godine prođe...
Aca Baketu..
- JOj Bakire, tebe, bog ubio prešu....nije zar da mi ne vjeruješ....jašta ću, samo evo da mi se malo ove geopolitičke prilimke slože....

Zavrešn razgovor Baketa i Ace, i Aco se okreće ka Miletu koji je sjedio u kancelariji....
- Ja čudnog hajvana ,ovog Bakira, pa đe ih bolan Mile nalazite, de i nama takijeh budala namakni...
Mile...
- He, he......jebi ga Aco, teško je take naći....

I tako to.....dobismo stratzeške ustupke :D
Sara03

#3899 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Sara03 »

muha_sa wrote:

evo citam komentare ispod Bajdenovog govora pa velim da i ovdje jedan okacim

Koviljka Rajak4 hours ago
Pričao si samo sa jednom stranom a sto nisi sa sve tri strane..sto nisi pitao Ko je počeo rat i Ko je ubio srpskog svašta na Bascarsiji..Ko je ubio nedužne vojnike koji su živi hoteli u Sarajevu i Tuzli.Ko je pobio svoje gradjane na Markalama i Tuzli i sve slagaste na Srbe..Oci ti iskopali živom kao sto su radili srbskom življu u Kravicama
Pa 90% njihovih komentara se svodi na to. Relativiziraju se zločini, Srbi su žrtve, mi smo mazohisti koji su sami sebe klali, ubijali, granatirali, strijeljali ... šta sve ne? Čuj nedužni vojnici?

Pa evo nedavno su oformili neki tim od "objektivnih stručnjaka" kako bi dokazali da je suprotna strana kriva za: Markale 1, Markale 2, Ferhadiju, Kapiju, 1600 ubijene djece ... Jer kako kažu nema ni teoretske šanse da su to mogli uraditi oni, te da je čista laž kako je to sve krivica Srba.

Ko li je onda kriv za opsadu Sarajeva i šta li su Bože oni radili iznad njega. Branili nas od vanzemaljaca? Moguće. Dijelili ruže? Moguće. Evo jedne:

Image
hizo ramidovic

#3900 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by hizo ramidovic »

tako to radi bradata ravnogorska bratija:

https://www.klix.ba/vijesti/bih/uvreda- ... /170227042

u skladu sa historijskim bosnjacko-srpskim dogovorom...
Post Reply