SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- klaki
#3876 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
dosli da kradu auta... radnik bazena mi rece da je *navodno* mafija rafalala.. al moze bit i policija vidio sam da hodaju sa kalasima oko stanice tamo kod brajlovica... isto *navodno* 1-2 lopova ubijena, al evo klix kaze samo povrijedjeni.. bolje da su roknuti..
Last edited by klaki on 04/08/2016 23:14, edited 1 time in total.
- O'zone
- Globalni moderator
#3877 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Svaka čast momci
ruke Vam se pozlatile i bankovni računi.
Provodeći planirane aktivnosti na spriječavanju izvršenja krivičnog djela teške krađe policajci MUP-a KS u saradnji sa drugim sigurnosnim agencijama, a pod nadzorom Tužilaštva večeras oko 20.30 na parking prostoru u ulici Butmirska cesta intervenisali su i prilikom lišenja slobode izvršilaca krivičnog djela teške krađe došlop je do upotrebe vatrenog oružja.
Službenici MUP-a KS su uzvratili vatru i tom prilikom ranili dvije osobe, koje su prebačene u Kliniku urgente medicine KCUS, dok je jedna osoba uhapšena, kazao je portparol MUP-a KS Irfan Nefić.
Pripadnici MUP-a KS još se nalaze na licu mjesta. Više informacija biće poznato sutra.
-
mario001
#3878 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
sunceKOtepsija wrote:inace kalase nema niko osim policije
Jasta, kalasa na ledja i ides ukrasti auto, ne smeta to uopsteKako nam je kazao dežurni, pucnjava se dogodila oko 21 sat u ulici Butmirska cesta.
Kako javlja reporter Faktora, na licu mjesta nalazi se ekipa Hitne pomoći.
– Provodeći planirane aktivnosti na sprečavanju krivičnih djela teških krađa motornih vozila, MUP KS u saradnji sa drugim policijskim i sigurnosnim agencijama, a sve pod nadzorom Tužilaštva BiH, večeras je oko 20:30 sati u ulici Butmirski put na parking prostoru lišila slobode tri osobe koje se sumnjiče za izvršenje krivičnih djela teška krađa motornih vozila. Prilikom lišenja slobode te osobe su upotrijebile vatreno oružje na policijske službenike, na šta su policijski službenici uzvratili. Dvije osobe su povrijeđene i prevezene su na Klinički centar univerziteta u Sarajevu. Treća osoba je zadržana na licu mjesta i svi će biti lišeni slobode – kazao je za Faktor.ba portparol MUP-a Kantona Sarajevo Irfan Nefić.
-
mario001
#3879 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
sunceKOtepsija wrote:jah sto bi reko novalic i sta sad
Za pocetak prestani da pametujes, i da se sramotis
Drzi se teme
- shbc
#3880 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Nije to bas i toliko nevjerovatno druze. Prije par godina su pokusali nekom Makedoncu ukrasti parkirano auto noseci automatsku pusku. Radnici iz obliznje pumpe ih primjetili i krenuli prema njima ne znajuci sta nose. Srecom nisu zapucali na njih. Samo se potrpali u svoje auto i razgulili.mario001 wrote:sunceKOtepsija wrote:inace kalase nema niko osim policijeJasta, kalasa na ledja i ides ukrasti auto, ne smeta to uopsteKako nam je kazao dežurni, pucnjava se dogodila oko 21 sat u ulici Butmirska cesta.
– Provodeći planirane aktivnosti na sprečavanju krivičnih djela teških krađa motornih vozila, MUP KS u saradnji sa drugim policijskim i sigurnosnim agencijama, a sve pod nadzorom Tužilaštva BiH, večeras je oko 20:30 sati u ulici Butmirski put na parking prostoru lišila slobode tri osobe koje se sumnjiče za izvršenje krivičnih djela teška krađa motornih vozila. Prilikom lišenja slobode te osobe su upotrijebile vatreno oružje na policijske službenike, na šta su policijski službenici uzvratili. Dvije osobe su povrijeđene i prevezene su na Klinički centar univerziteta u Sarajevu. Treća osoba je zadržana na licu mjesta i svi će biti lišeni slobode – kazao je za Faktor.ba portparol MUP-a Kantona Sarajevo Irfan Nefić.![]()
![]()
![]()
Inace, policija
-
wolfie
#3881 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Imena i prezimena, cim bude, ko zna, neka ne suti. 
-
alenthekiller
#3882 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Neko ce morati imati prijatelja na fejsu koji ce napisati "Podrska brate, budi jak", i tako ce se vidjeti ko je hahahwolfie wrote:Imena i prezimena, cim bude, ko zna, neka ne suti.
-
wolfie
#3883 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Tacno. Jala Brat je u tim vodama, on bi mogao znati ko prosli put... SDA, narod zna.alenthekiller wrote:Neko ce morati imati prijatelja na fejsu koji ce napisati "Podrska brate, budi jak", i tako ce se vidjeti ko je hahahwolfie wrote:Imena i prezimena, cim bude, ko zna, neka ne suti.
- insomnia78
#3884 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Osim ako nisu iz cetniteta
Envoyé de mon iPhone en utilisant Tapatalk
Envoyé de mon iPhone en utilisant Tapatalk
- kloniran
#3885 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
sjooo ilidze veceras

-
quarterback
#3886 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
JAVNA PRITUŽBA I SUGESTIJA MUP-u KS
Poštovani
Vi imate epidemiju sitnog kriminala u Mis Irbinoj, u Musali, u čitavoj zoni oko najvažnijih državnih, opštinskih i kantonalnih institucija. Imate anarhiju na ulicama u samom gradskom jezgru. Meni nije problem to snimati i izlagati se fizičkim prijetnjama i nasrtajima delikvenata, nasilinika, džeparoša i dilera, ali mi je problem živjeti sa porodicom u takvim uslovima.
Oprostićete mi ali meni je jednostavno nezamislivo živjeti u samom centru, a suočavati se sa ovako elementarnim problemom sigurnosti. Ovo nije samo administrativno sjedište države, opštine i grada. Ovo je takođe i rezidentna zona. Ovakav centar ne služi na čast ni opštini, ni gradu, ni kantonu, ni Federaciji BiH, a ni samoj državi. Ako vam ovakav centar predstavlja državu, onda države nema. Barem ne za obične građane.
Naime, svaka od administrativnih zgrada je čuvana od jednog ili više policajaca, uključujući i vašu zgradu kantonalnog MUP-a, ali niti jedna zgrada ili ulica u kojoj nisu smještene vladine institucije nije adekvatno nadzirana i čuvana. Vi ne čuvate građane niti čuvate njihovu privatnu imovinu. Vi dolazite na uviđaje, odazivate se na pozive, ali ništa ne činite na prevenciji kriminala. Fokusirali ste se samo na pola posla, i to onu lakšu polovinu koja dolazi nakon što je kriminalac odradio svoje.
Vjerovatno poznajete svakog kriminalca kojeg naše nesretno pravosuđe vrati na ulicu, ali poražavajuće je što ne poznajete građane koji ovdje žive i čiju bi imovinu i živote trebali čuvati. Ne poznajete svoje komšije koji su porezni obveznici i izdvajaju za vaše plate, između ostalog. To me, vjerujte, žalosti i zabrinjava, jer nekada su građani poznavali pozornika u svojoj ulici i pozdravljali ga, a danas se samo policija i kriminalci pozdravljaju međusobno kao da su kolege u istoj branši, dok građani kao da i ne postoje. Građani su statisti u domaćem krimiću, “slučajni prolaznici” od kojih, usput rečeno, živite i vi i kriminalci. Još koliko dugo – ne znate ni vi ni građani, jer ovo prelazi u prilično nepodnošljivu i nekontrolisanu situaciju u kojoj građanima fale uslovi za rad i život da bi uopšte proizveli višak vrijednosti koji mogu podijeliti na četiri dijela: državi, sitnim kriminalcima, reketarima i svojoj porodici. Prosjake da i ne pominjemo.
Dobro bi bilo da ne forsirate samo i jedino hladan službeni ton (što, usputrečeno, činite u pravilu krajnje nespretno), već da izgradite jedan topliji, ljudski, komšijski odnos sa stanarima. Kažem da je to dobro ne samo iz formalnih, već iz suštinskih razloga. Poznato je da takav odnos između stanara i policije obeshrabruje kriminal i predstavlja bitnu stavku u njegovoj prevenciji. Kriminalac će zaobilaziti susjedstvo u kojemu policija odlično poznaje stanare. Ići će tamo gdje su stanari i policija otuđeni.
Dakle ništa vas dodatno ne košta, a učinkovito je. Pored toga dobro je i za duh samih pozornika – da se osjećaju prihvaćenim i dijelom lokalne zajednice. Asocijalna policija je pola problema dok je prijateljska i komšijska policija pola rješenja. Na vama je da učinite prvi korak. Građani pokušavaju, a sve što dobijaju je iritantni i nimalo utješni hladni službeni ton.
Molim vas opet da obratite pažnju i očistite centar od kriminala. Vaš je posao sigurnost građana, a ne skrutiniziranje građana. Javnost sve više stiče sliku o policiji koja je zapravo uortačena sa kriminalcima. Ja se nadam da je to pogrešna slika i isto tako se nadam da već činite sve da tu sliku popravite. U svakom slučaju moram se složiti sa sugrađanima da nešto ne štima jer preveliki je broj slučajeva u kojima su policajci maltretirali građane koji su ih pozvali, a uljudnije i razumnije se ponašali sa delikventima i to me, iskreno, čini sumnjičavim kao građanina, a sada i kao kandidata za načelnika opštine Centar.
Ja ne znam da li iko, pa čak i novi načelnik može mnogo promijeniti, ali vam kažem da ako policija ne uradi generalno nešto na planu odnosa sa javnošću, kao i odnosa vaših policajaca sa istraumiranim i isfrustriranim građanima, bojim se da će se građani sami organizovati, a to bi predstavljalo najveći poraz države. Ako niste u stanju sačuvati imovinu i sigurnost sugrađana na nivou koji jedan evropski glavni grad zahtijeva – imate dužnost o tome obavijestiti njegove građane. Ne smiju građani to ne znati. Ako se bojite panike koju bi takva informacija prouzrokovala onda vam kažem da je još gore ako kriminalci imaju tu informaciju, a građani još uvijek ne. Gore ne samo po građane, već i po vas, jer vas tajenje te informacije čini saučesnikom u kriminalu koji se u međuvremenu dešava, ako malo razmislite o tome. Morate javnost obavijestiti i informisati o tome – da se građani sami, ili u saradnji s vama, organizuju u odbrani svoje slobode i života dostojnog jednog glavnog evropskog grada.
Još jednom vas molim: komunicirajte s građanima. Građani su vam nadređeni. Građani, a ne politika.
S poštovanjem
Damir Nikšić
—–
FIZIČKE PRIJETNJE I NASRTAJI ISPRED ZGRADE OPŠTINE CENTAR juče (3. august 2016.) u podne
Ovdje je još jedan svjež primjer od juče. Ako vas interesuju moje primjedbe i detalji postupka dvojice saobraćajaca u ovom slučaju – javite mi, da sada ne pišem uzalud. Ovaj snimak nije javan i imate ga samo vi.
Molim vas da mi garantujete sigurnost od ovih osoba. Pitanje moje sigurnosti i sigurnosti moje porodice, a time i pitanje sigurnosti svih građana i porodica u opštini Centar će biti glavno političko pitanje za vrijeme predizborne kampanje na ovim lokalnim izborima. Ja ću nastojati da ga učinim najvažnijim. Ako mi se bilo šta u međuvremenu desi – zamoliću javnost da vas drži ako ne direktno, a ono barem indirektno odgovornim.
https://niksicblog.wordpress.com/2016/0 ... -mup-u-ks/
Poštovani
Vi imate epidemiju sitnog kriminala u Mis Irbinoj, u Musali, u čitavoj zoni oko najvažnijih državnih, opštinskih i kantonalnih institucija. Imate anarhiju na ulicama u samom gradskom jezgru. Meni nije problem to snimati i izlagati se fizičkim prijetnjama i nasrtajima delikvenata, nasilinika, džeparoša i dilera, ali mi je problem živjeti sa porodicom u takvim uslovima.
Oprostićete mi ali meni je jednostavno nezamislivo živjeti u samom centru, a suočavati se sa ovako elementarnim problemom sigurnosti. Ovo nije samo administrativno sjedište države, opštine i grada. Ovo je takođe i rezidentna zona. Ovakav centar ne služi na čast ni opštini, ni gradu, ni kantonu, ni Federaciji BiH, a ni samoj državi. Ako vam ovakav centar predstavlja državu, onda države nema. Barem ne za obične građane.
Naime, svaka od administrativnih zgrada je čuvana od jednog ili više policajaca, uključujući i vašu zgradu kantonalnog MUP-a, ali niti jedna zgrada ili ulica u kojoj nisu smještene vladine institucije nije adekvatno nadzirana i čuvana. Vi ne čuvate građane niti čuvate njihovu privatnu imovinu. Vi dolazite na uviđaje, odazivate se na pozive, ali ništa ne činite na prevenciji kriminala. Fokusirali ste se samo na pola posla, i to onu lakšu polovinu koja dolazi nakon što je kriminalac odradio svoje.
Vjerovatno poznajete svakog kriminalca kojeg naše nesretno pravosuđe vrati na ulicu, ali poražavajuće je što ne poznajete građane koji ovdje žive i čiju bi imovinu i živote trebali čuvati. Ne poznajete svoje komšije koji su porezni obveznici i izdvajaju za vaše plate, između ostalog. To me, vjerujte, žalosti i zabrinjava, jer nekada su građani poznavali pozornika u svojoj ulici i pozdravljali ga, a danas se samo policija i kriminalci pozdravljaju međusobno kao da su kolege u istoj branši, dok građani kao da i ne postoje. Građani su statisti u domaćem krimiću, “slučajni prolaznici” od kojih, usput rečeno, živite i vi i kriminalci. Još koliko dugo – ne znate ni vi ni građani, jer ovo prelazi u prilično nepodnošljivu i nekontrolisanu situaciju u kojoj građanima fale uslovi za rad i život da bi uopšte proizveli višak vrijednosti koji mogu podijeliti na četiri dijela: državi, sitnim kriminalcima, reketarima i svojoj porodici. Prosjake da i ne pominjemo.
Dobro bi bilo da ne forsirate samo i jedino hladan službeni ton (što, usputrečeno, činite u pravilu krajnje nespretno), već da izgradite jedan topliji, ljudski, komšijski odnos sa stanarima. Kažem da je to dobro ne samo iz formalnih, već iz suštinskih razloga. Poznato je da takav odnos između stanara i policije obeshrabruje kriminal i predstavlja bitnu stavku u njegovoj prevenciji. Kriminalac će zaobilaziti susjedstvo u kojemu policija odlično poznaje stanare. Ići će tamo gdje su stanari i policija otuđeni.
Dakle ništa vas dodatno ne košta, a učinkovito je. Pored toga dobro je i za duh samih pozornika – da se osjećaju prihvaćenim i dijelom lokalne zajednice. Asocijalna policija je pola problema dok je prijateljska i komšijska policija pola rješenja. Na vama je da učinite prvi korak. Građani pokušavaju, a sve što dobijaju je iritantni i nimalo utješni hladni službeni ton.
Molim vas opet da obratite pažnju i očistite centar od kriminala. Vaš je posao sigurnost građana, a ne skrutiniziranje građana. Javnost sve više stiče sliku o policiji koja je zapravo uortačena sa kriminalcima. Ja se nadam da je to pogrešna slika i isto tako se nadam da već činite sve da tu sliku popravite. U svakom slučaju moram se složiti sa sugrađanima da nešto ne štima jer preveliki je broj slučajeva u kojima su policajci maltretirali građane koji su ih pozvali, a uljudnije i razumnije se ponašali sa delikventima i to me, iskreno, čini sumnjičavim kao građanina, a sada i kao kandidata za načelnika opštine Centar.
Ja ne znam da li iko, pa čak i novi načelnik može mnogo promijeniti, ali vam kažem da ako policija ne uradi generalno nešto na planu odnosa sa javnošću, kao i odnosa vaših policajaca sa istraumiranim i isfrustriranim građanima, bojim se da će se građani sami organizovati, a to bi predstavljalo najveći poraz države. Ako niste u stanju sačuvati imovinu i sigurnost sugrađana na nivou koji jedan evropski glavni grad zahtijeva – imate dužnost o tome obavijestiti njegove građane. Ne smiju građani to ne znati. Ako se bojite panike koju bi takva informacija prouzrokovala onda vam kažem da je još gore ako kriminalci imaju tu informaciju, a građani još uvijek ne. Gore ne samo po građane, već i po vas, jer vas tajenje te informacije čini saučesnikom u kriminalu koji se u međuvremenu dešava, ako malo razmislite o tome. Morate javnost obavijestiti i informisati o tome – da se građani sami, ili u saradnji s vama, organizuju u odbrani svoje slobode i života dostojnog jednog glavnog evropskog grada.
Još jednom vas molim: komunicirajte s građanima. Građani su vam nadređeni. Građani, a ne politika.
S poštovanjem
Damir Nikšić
—–
FIZIČKE PRIJETNJE I NASRTAJI ISPRED ZGRADE OPŠTINE CENTAR juče (3. august 2016.) u podne
Ovdje je još jedan svjež primjer od juče. Ako vas interesuju moje primjedbe i detalji postupka dvojice saobraćajaca u ovom slučaju – javite mi, da sada ne pišem uzalud. Ovaj snimak nije javan i imate ga samo vi.
Molim vas da mi garantujete sigurnost od ovih osoba. Pitanje moje sigurnosti i sigurnosti moje porodice, a time i pitanje sigurnosti svih građana i porodica u opštini Centar će biti glavno političko pitanje za vrijeme predizborne kampanje na ovim lokalnim izborima. Ja ću nastojati da ga učinim najvažnijim. Ako mi se bilo šta u međuvremenu desi – zamoliću javnost da vas drži ako ne direktno, a ono barem indirektno odgovornim.
https://niksicblog.wordpress.com/2016/0 ... -mup-u-ks/
-
AmirBaa
#3887 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
bravo, to je sve sto si skontao ?vješalica wrote:prozivas ovdje i govoris bravo za ljude koji bi mirno gledali kako neko nekoga ubija
a nisi u stanju 2 zalaufana drogalja izbacito iz trole jer prave probleme
- vješalica
#3888 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
jaro hoćeš li ti raspredati o nikšiću narednih 50 stranica ili šta?AmirBaa wrote:bravo, to je sve sto si skontao ?vješalica wrote:prozivas ovdje i govoris bravo za ljude koji bi mirno gledali kako neko nekoga ubija
a nisi u stanju 2 zalaufana drogalja izbacito iz trole jer prave probleme
osim što sebi diže publicitet scenicama sad ga još i ovdje trebamo gravirati za bolji doživljaj?
koga više briga
- jao_situacije
#3889 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
glokovi vam se pozlatili.Tercius wrote:Meni licno onako drag jedan lik, cesce drag nego iritantan,medjutim iako je i prije znao u svojim klipovima iskazivati elemntarna neznanja o materijama u koje se uplice sa ovim je dosegao vrhunac.Iako zivi na prepisaj hoda on i dalje misli da nekakvi tamo saabracjni policajci cuvaju zgradu, samo uzvikivanje milicija sa njegove strane ja licno tumacim kao provokaciju i pisanje za vrat istim tim ljudima kojima je nakon par sekundi rekao molim vas sto ukazuje da je jedan mali malecki mis, i na kraju recenica tipa "...imena 2 saobracajna policajca su mi poznata,u slucaju da budem fizicki napadnut rekao sam im ako ne skupa sa MUp-om KS drzati odgovornim a ono barem pozvati za svjedoke..."Pa moj Niksicu volio bi da ovo citas pa da ti kazem nesto KLOCU jedan sam si sebe snimio u narusavanju JRiM narocito drskim ponasanjem otjero si frajera u p..materinu a+samo radi srednjeg prsta, one koje si molio da ti pomognu kasnije stavljas u gro plan kao odgovorne za bilo sta sto se kasnije desi.Mislio sma fakat da je malo namazaniji i da ima malo vise ulicnog skilla, al se uspostavilo da je to samo jedan mali obicni pljuvac hejter gradski sminkercic koji je pokupio par jeftinih fazona vani koje pokusava aplicirati na ovo nase drustvo.Helem jadan je nekakav sav.zateznistub wrote:Ja ovog lika smislit ne mogu!alphonse kauders wrote:
Damir Nikšić napadnut u Opštini Centar (počinje od ca 2:45)
da hoćete do kraja godine još par debila ohladiti, bilo bi ekstra
- jao_situacije
#3890 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
u starom gradu su rafalali na policiju isto tako kad su krali autoshbc wrote:Nije to bas i toliko nevjerovatno druze. Prije par godina su pokusali nekom Makedoncu ukrasti parkirano auto noseci automatsku pusku. Radnici iz obliznje pumpe ih primjetili i krenuli prema njima ne znajuci sta nose. Srecom nisu zapucali na njih. Samo se potrpali u svoje auto i razgulili.mario001 wrote:sunceKOtepsija wrote:inace kalase nema niko osim policijeJasta, kalasa na ledja i ides ukrasti auto, ne smeta to uopsteKako nam je kazao dežurni, pucnjava se dogodila oko 21 sat u ulici Butmirska cesta.
– Provodeći planirane aktivnosti na sprečavanju krivičnih djela teških krađa motornih vozila, MUP KS u saradnji sa drugim policijskim i sigurnosnim agencijama, a sve pod nadzorom Tužilaštva BiH, večeras je oko 20:30 sati u ulici Butmirski put na parking prostoru lišila slobode tri osobe koje se sumnjiče za izvršenje krivičnih djela teška krađa motornih vozila. Prilikom lišenja slobode te osobe su upotrijebile vatreno oružje na policijske službenike, na šta su policijski službenici uzvratili. Dvije osobe su povrijeđene i prevezene su na Klinički centar univerziteta u Sarajevu. Treća osoba je zadržana na licu mjesta i svi će biti lišeni slobode – kazao je za Faktor.ba portparol MUP-a Kantona Sarajevo Irfan Nefić.![]()
![]()
![]()
Inace, policija
to je standardno postalo, četnici siđu sa kalašima sa romanije izađu iz ukradenog auta i otmu još jedno
- radiša
#3891 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
ovaj niksic glumi mangupa pa kad vidi da ga se balavci ne plase onda kuka,smjesan lik pravo
istina da nije opsovo prvi momci bi prosli nebi do nicega doslo.il si mangup ili nisi a mangup na par sekundi bit ne mozes.i dalje ne opravdavam grupni napad,ko zna sta bi bilo 1 na 1
istina da nije opsovo prvi momci bi prosli nebi do nicega doslo.il si mangup ili nisi a mangup na par sekundi bit ne mozes.i dalje ne opravdavam grupni napad,ko zna sta bi bilo 1 na 1
- kucniljubimac
#3892 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ma cinjenica je da nije snimo i bio kod MUPA
1) ne bi uopšte mor'o da ih šalje u pm. prebili bi ga za pogled samo
2) mozda bi ih poslo u pm (al sumnjam) al' svakako ne bi krenuo prema njima kao što je sad uradio.
1) ne bi uopšte mor'o da ih šalje u pm. prebili bi ga za pogled samo
2) mozda bi ih poslo u pm (al sumnjam) al' svakako ne bi krenuo prema njima kao što je sad uradio.
-
al-em
#3893 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
mozda je nastimano
Milicijaaaaaa
Milicijaaaaaa
- radiša
#3894 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ono milicija ne da je provokacija
i poslje opet mangupa na snimku glumi a kuci kad je doso poceo kukat 
- jao_situacije
#3895 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
jel ovo opet nešto bilo, policija i hitna pod rotacijom
- kloniran
#3896 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
dernek na ilidzu
- Daryl Dixon
#3897 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
moze on buraz imati jos 3 diplome ako on ima kratak fitilj i prgavu narav a glumi sve neku kulturu, sad se pokazao pravo.. u zadnje vrijeme je postao pravo konfliktan.. sve neka suplja prica, promjenit ce on ovo promjenit ce ono a u biti gleda samo svoju guzicu i da se natakari na državnu sisu.. ne kazem da nije bezveze onaj srednji prst od ovih džanera ali eksplodirati ovako i ko iz topa reci mrs u pm stvarno nije uredu.. Boga mi je on dobro prosao, poznajuci ekipu koja je malo sjevernije od tog mjesta događaja plivao bi on uveliko u Miljacki..AmirBaa wrote:i jel normalno da mi svi znamo s kim on ima posla ? Jel normalno da imas veliki broj ljudi u gradu koje ako pogresno pogledas mozes dobiti batine ili noz ? U troli neko jutro 3 klosara spucana stoje na sredini i lupaju u trolu, nesto se deru, sreca poluprazna trola bila pa se nisu ni na koga "navadili", a i da jesu svi bi gledali kako kradu, bodu, udaraju nekog neduznog covjeka. Hajd sto je to normalno postalo, nego su krenule osude ako neko hoce nesto da uradi povodom togauglavnomja wrote:taj "obrazovani"AmirBaa wrote:bravo sugradjani mirni, oni koji ovdje pisu kako bi pomagali ljudima u nevolji u tramvaju, da vide na ulicama nekog da pljackaju, koji bi da se otkrivaju imena lopova i ubica...i onda stanu na stranu 3-4 klosara koja bi da biju jednog covjeka (sto bi vjerovatno i uradili da nije snimao i da nije bio ispred mup-a) naspram obrazovanog covjeka (koji takodjer izdrzava zenu i dijete) koji ima fula ali i ima i pametnih par. Bravo COBANIlik je poceo verbalni sukob.
zna sa kim ima posla, nije pao s marsa.
ne kazem da je zasluzio batine, ali da je ono nesta intelektualac blabla ...malo sutra.
isti primitivac kao ta balavurdija
edit: "obrazovani" ? Studirao je na likovnim akademijama u Sarajevu, Milanu i Bolonji. Diplomirao je 2000. godine na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu, Odsjek za slikarstvo. U periodu 2000-2004. godine studirao je na postdiplomskom studiju na University of Arizona, SAD. Magistrirao je 2004. godine iz likovnih umjetnosti i historije umjetnosti. Predavao je na Northwestern University u Evanstonu, SAD. Bio je član grupe Maxumin. Izlagao je na Venecijanskom bijenalu 2003. godine u internacionalnoj selekciji.
- zateznistub
#3898 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ne znam, čini mi se da Vedran M. dobro radi posao...
- jao_situacije
#3899 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
nešto kontam, sačekuša na termama navodno su tu počeli krasti auta redovno
zašto ne naprave sačekušu automafiji na dbr ili grbavici, ili ovim narkomanima po gradu što otimaju konstantno po istim marketima i granapima
možda se prerano radujemo da su počeli raditi, može biti da je zasmetalo bizmismenima ipak je to ista halka
zašto ne naprave sačekušu automafiji na dbr ili grbavici, ili ovim narkomanima po gradu što otimaju konstantno po istim marketima i granapima
možda se prerano radujemo da su počeli raditi, može biti da je zasmetalo bizmismenima ipak je to ista halka
-
kolegione
#3900 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ma ja bas gotivim Niksica, fura neki svoj fazonradiša wrote:ovaj niksic glumi mangupa pa kad vidi da ga se balavci ne plase onda kuka,smjesan lik pravo![]()