Sirija vol. 2

Locked
Howitzer

#3876 Re: Sirija vol. 2

Post by Howitzer »

salik79 wrote:
Howitzer wrote:Što se Irana tiće i njegove uloge u ratu i vojne pomoći koju je pružio, samo je bila obojena radi širenja svoje rafidijske ideologije i stvaranje šiiskog korpusa u BiH. Evo vidite na primjeru kako je Salik indokriniran šiizmom i apsolutno ga ne dotiće ubijanje djece po Siriji od strane Irana i Rusije.

Sutra nedo Bog da ponovo bukne rat u BiH Iran bi samo pomagao svoje indoktrinirane čelije, vojno i materijalno, da kolju i ubijaju sunije po BiH zajedno sa četnicima stvarajući nekakav "Jug Libana" gdje vlada hizbulah, tako da, sve su to interesi iza raznoraznih tih pomoći.

Naša je dužnost da sačuvamo i prakticiramo islam kakav je tu već više od 500 godina, niko nam ne treba objašnjavati kako šta

Kao što je rahmetli predsjednik Alija Izetbegović rekao na pomoć Irana: "Hvala vam na pomoći ali nam nemojte objašnjavati vjeru!"...

:bih:
Kao prvo, slagao si na Aliju. Kao drugo, koji bolan ti islam praktikujes preko 500 godina?! Vehabizam je do rata bio potpuno nepoznat u nasim krajevima. U ratu nam ga donirase, zajedno s hurmama. I kao trece i finalno - vec ste, netom nakon rata, sirili tu svoju istinu na Hadzu, objasnjavajuci hadzijama s kraja svijeta, kako su sije, zajedno s cetnicima, klale sunije po Bosni...Sirili ste tu svoju fitnu punom parom, dok Bozijom voljom ne naletiste na hadziju Osmu Ejubovica, koji vam je grebo znanje usred Meke. Bio je tada na tapeti i Fahd vam, i svi fahdici, ukljucujuci i kopilad im. Nakon toga ste primirili, barem sto se Hadza tice.
Ne znam ko te punim tim glupostima, al fakat ne znam o čemu pričaš, kakav vehabizam, koji Osmo prvi put čujem, , šta Fahd, misliš džamija Fahdova, ja sam tamo samo jednom ušao i to da mi ne promakne namaz i ništa više, ne znam o čemu buncaš.

Nama u BiH ne treba nikakvo bičevanje na dan ašure niti šiti ikakvi, dosta nam je našeg belaja i ratova svako malo, tako da ohani sa propagandom i zabludjele ideologije, islam ćemo praktikovat kako su nas naučile naše nane i dede i nikako drugačije, mani se čorava posla dečko.

:sax: :bih:
Ironmen

#3877 Re: Sirija vol. 2

Post by Ironmen »

Visoki irački dužnosnik: "SAD odbija bombardirati ISIL-ov naftni konvoj koji prevozi naftu iz Iraka i Sirije prema Turskoj"

Mislim da se klupko odmotalo i da je sada svima jasna uloga ISILA.
Howitzer

#3878 Re: Sirija vol. 2

Post by Howitzer »

gospodja profiterka wrote:
Howitzer wrote:Što se Irana tiće i njegove uloge u ratu i vojne pomoći koju je pružio, samo je bila obojena radi širenja svoje rafidijske ideologije i stvaranje šiiskog korpusa u BiH. Evo vidite na primjeru kako je Salik indokriniran šiizmom i apsolutno ga ne dotiće ubijanje djece po Siriji od strane Irana i Rusije.

Sutra nedo Bog da ponovo bukne rat u BiH Iran bi samo pomagao svoje indoktrinirane čelije, vojno i materijalno, da kolju i ubijaju sunije po BiH zajedno sa četnicima stvarajući nekakav "Jug Libana" gdje vlada hizbulah, tako da, sve su to interesi iza raznoraznih tih pomoći.

Naša je dužnost da sačuvamo i prakticiramo islam kakav je tu već više od 500 godina, niko nam ne treba objašnjavati kako šta

Kao što je rahmetli predsjednik Alija Izetbegović rekao na pomoć Irana: "Hvala vam na pomoći ali nam nemojte objašnjavati vjeru!"...

Sutra ne dao bog da ponovo bukne rat u BiH teško da bi iko pomogao, a bolje se nije ni zaslužilo. Ovo je taj tipični primjer ćoravog, zatupljenog sektaša, koji rat i ne pamti, a širi priču o "zlim rafidijama" koje će skupa s četnicima klati sunije po Bosni.

Bošnjaci, OVO je vaš problem. I sve dok ga ne riješite, ne nadajte se nikakvoj solidarnosti i pomoći. I bosanskohercegovački patrioti koji su za ovu zemlju krvarili u prethodnom ratu dobro bi razmislili da li to opet da čine zbog ovakvih kao što je Howitzer. I još maše zastavom BiH ispod ovakvog gnusnog posta...

Upamet dok nije prekasno.
Ako si čula sa neuropsihologa Slobodana Logu, još uvijek imaš šanse da izbaciš tu svoju mržnju i želju za ubijanjem djece i žena i kolko tolko nastaviš normalno obitavat sa ostalim ljudskim bićima, ko si ti ženo ba...

Challenger__

#3879 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Ironmen wrote:Visoki irački dužnosnik: "SAD odbija bombardirati ISIL-ov naftni konvoj koji prevozi naftu iz Iraka i Sirije prema Turskoj"

Mislim da se klupko odmotalo i da je sada svima jasna uloga ISILA.
Challenger__ wrote: Image
How ISIS oil from Iraq & Syria ends up in Israel. Sold in Kurdistan, trucked to Turkey & then shipped to Israel.
- ISIS sells Iraqi & Syrian oil to Kurdish & Turkish smuggling networks, who sell it on as KRG oil, often to Israel
- After ISIS oil is extracted and loaded, the tankers leave Nineveh province to KRG, then sold to highest bidder & trucked to Turkey.
- Once in Turkey, ISIS oil is indistinguishable from oil sold by the KRG, sold as "illegal", "source unknown" or "unlicensed" oil.
:arrow: LINK
:arrow: How Islamic State oil flows to Israel
Challenger__

#3880 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Najmanje tri događaja se moraju sagledati u fokusu ove gigantske pljačke 21. stoljeća: rušenje civilnog aviona nad Sinajem, pokolj Parižana i obaranje ruskog vojnog aviona. Sva tri događaja su došla nakon ruske intervencije koja je poremetila ovaj "business" i geopolitičku arhitekturu sa težištem na takozvanoj Islamskoj nazovi državi.

Kada se sagledaju gabariti ove pljačke i dalekosežne posljedice opstanka ove nakazne tvorevine, jasno je da je ruski dolazak doveo u pitanje opstanak projekta i pljačke kao kolaterale tog projekta. Zato ne treba da čudi neuspio pokušaj zaplašivanja ruske javnosti (ubistvo civila nad Sinajem), propali pokušaj uvlačenja Francuske u haos po osnovu člana 5. NATO pakta i konačno ovo neskriveno obaranje aviona od Turskih snaga.

Uzalud.

Sada im projekat i njegovi regionalni zaštitnici stoje nikad gore.
Kaligula I

#3881 Re: Sirija vol. 2

Post by Kaligula I »

gospodja profiterka wrote:
Challenger__ wrote:
gospodja profiterka wrote:Ama ne postoji FSA pobogu... To je apstraktni generički pojam koji obuhvata svakoga i nikoga, po potrebi.
Na svoj način i tzv. "Islamska država" je apstraktni pojam koji obuhvata svakoga i nikoga, jedna širokorasprostranjena i vrlo upotrebljiva maska, naročito ako treba prikriti konkretne službe, konkretnih država, u slučajevima kao što je obaranje civilnog aviona nad Sinajem ili masakru u Francuskoj.
Da, ali meni je fizički oblik ISIS-a potpuno nebitan. Moj stav je da sve što je na bilo koji način dio te cjeline treba satrti u prah i to je doktrina koju očekujem od panevropskog saveza u Siriji.
...nije nemoguće da se nikome i ne žuri sa satiranjem te fantomske tvorevine kako bi što više njenih sljedbenika zaleglo na licu mjesta...lakše je se obračunat s njima kolektivno, nego individualno...obračun kod 'sirijskog O.K. Korala' je idealano mjesto za njihovu likvidaciju...njihova pojedinačna neutralizacija u zapadnoj Evropi povlači čitav niz procedura i troškova, a ovako sve legalno, legitimno i jednostavno...
Kikibombona

#3882 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Co0l wrote:Znaci FSA natamburala SDF.Hajd,fino.
Jesu li natamburali, otom-potom!

Ovo sto se desilo je fenomenalno. Sada je jasno da su snage SDF bore za Rojavu. Zajedno Kurdi, Arapi, Asirci i drugi... :thumbup: :thumbup:

Izgleda su Jaish Thuwar upravo prestali biti pobunjenici. :thumbup: :D

Nije im se nista bolje moglo desiti...
General War

#3883 Re: Sirija vol. 2

Post by General War »

direstraits0078 wrote:
Ovim postom si sebe diskvalifikovao u svakoj ozbiljnijoj diskusiji, s obzirom da citiras izvore koji su spin spina, izmisljeni su da prikriju sve ono sto je odavno ocito, a to je ko kontrolise, odnosno ko je kontrolisao Iran, npr. ili ko je taj ko je izmislio isis, isli ili kako im vec odgovara da zovu.

Izvinjavam se na prekidu nadasve plodne diskusije, i pracenju utakmice i kladjenja na ucesnike.
Sad sam se nasikirao :-)
Ti se sa sobom dogovori je li izmisljeno ili spinovano ;-)
General War

#3884 Re: Sirija vol. 2

Post by General War »

salik79 wrote:

Pre, pre, prejaki izvori :D Uprkos svemu, ne nadjose niti jedan jedini trag zlocina ovih "radikala", dok od onih "manje radikalnih" koje oni "uvezose", uz sponzorstvo svojih BI partnera KSA, ne treba plaho ni traziti...Imas li sta od Fox-a?

Po pitanju generala Halilovica si se izofir'o samo tako. Ponovit cu jos jednom - pregledaj onaj kratki prilog i dobro poslusaj sta covjek veli!
Car si ti meni...ne razumijes ni sebe, a meni se ne uci Pasto da bih se smarao sa tobom, znas-znam. a nadoci cemo u voznji. ;-)
direstraits0078

#3885 Re: Sirija vol. 2

Post by direstraits0078 »

General War wrote:
direstraits0078 wrote:
Ovim postom si sebe diskvalifikovao u svakoj ozbiljnijoj diskusiji, s obzirom da citiras izvore koji su spin spina, izmisljeni su da prikriju sve ono sto je odavno ocito, a to je ko kontrolise, odnosno ko je kontrolisao Iran, npr. ili ko je taj ko je izmislio isis, isli ili kako im vec odgovara da zovu.

Izvinjavam se na prekidu nadasve plodne diskusije, i pracenju utakmice i kladjenja na ucesnike.
Ne razumijes sta sam napisao, ta organizacija koju navodis kao relevantan izvor je izmisljena od ovih koji je koriste da bi spinovali, a ti se hvatas na to, pa to predstavlja spin spina. Mada, nisam ni ocekivao da poznajes izvor koji citiras, s obzirom na ip.

Over and out
Ironmen

#3886 Re: Sirija vol. 2

Post by Ironmen »

Kikibombona wrote:

Ovo sto se desilo je fenomenalno. Sada je jasno da su snage SDF bore za Rojavu. Zajedno Kurdi, Arapi, Asirci i drugi... :thumbup: :thumbup:

Pa takozvana "FSA" je sa ovim potezom sama sebe pokopala to ce se odraziti u buducnosti.
Co0l

#3887 Re: Sirija vol. 2

Post by Co0l »

Kikibombona wrote:

De ba Kiki,namjerno koristim tvoju terminologiju jer ti i za najobicnije carke govoris da su Kurdi nekog zgazili,natamburali i slicno :-D Po tvojim mjerilima ovo bi bila epska pobjeda :lol: A ovi ne mogu ni biti pobunjenici ako se nisu pobunili i borili protiv rezima,valjda je to neka uopstena definicija pobunjenika :-D

Kurdi se od pocetka i bore za Rojavu a ne za Siriju,nije to samo sada.Zato i nisu pobunjenici nego vise separatisti.
Kaligula I

#3888 Re: Sirija vol. 2

Post by Kaligula I »

http://news.yahoo.com/russia-plane-ente ... 41440.html

...proračunati da, ali naivni ne...Jevreji ne ruše ruske avione...
Challenger__

#3889 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Kaligula I wrote:http://news.yahoo.com/russia-plane-ente ... 41440.html

Postavljeno već, stranica prije.

:wink:
Grean

#3890 Re: Sirija vol. 2

Post by Grean »

Howitzer wrote:
Ako si čula sa neuropsihologa Slobodana Logu, još uvijek imaš šanse da izbaciš tu svoju mržnju i želju za ubijanjem djece i žena i kolko tolko nastaviš normalno obitavat sa ostalim ljudskim bićima, ko si ti ženo ba...

Dobro, stvarno pises ublehe.

Kakve siitske celije? Mi nazalost vidimo samo celije selefija, ostatak od pomoci onih jadova od zemalja koje su nasu muku iskoristile za sijanje svojih celija "da bi nas izveli na pravi put". Jadna i cemerna je njihova pomoc jer to nije pomoc vec interes. A siitsku celiju ja jos ne vidjeh u BiH nigdje.

-----

Jenda druga stvar, kako sad FSA natamburala nekog zauzela teritoriju a danas pna temi postovi kako FSA ne postojii, ona je je imaginarna, samo naziv za skup malih samostalnih grupa. Postoji li ili ne postoji. Kad neko nekog natambura onda je on za mene vise nego stvaran.
Kaligula I

#3891 Re: Sirija vol. 2

Post by Kaligula I »

Challenger__ wrote:

:D :thumbup:
Challenger__

#3892 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Pregledati temu pa onda ljepiti, molim.

- stanovnici Istočne Gute, Damask, održali miting podrške prekidu vatre, primirju na frontu.

Image
Image
People of EastGhouta #Damascus demonstrate in support of a ceasefire in #Syria
Očigledno im se *ebe za bolesne ambicije onog majmuna Zehrana Alousha.
Kikibombona

#3893 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Co0l wrote:
De ba Kiki,namjerno koristim tvoju terminologiju jer ti i za najobicnije carke govoris da su Kurdi nekog zgazili,natamburali i slicno :-D Po tvojim mjerilima ovo bi bila epska pobjeda :lol: A ovi ne mogu ni biti pobunjenici ako se nisu pobunili i borili protiv rezima,valjda je to neka uopstena definicija pobunjenika :-D

Kurdi se od pocetka i bore za Rojavu a ne za Siriju,nije to samo sada.Zato i nisu pobunjenici nego vise separatisti.
Hahahahahahahaha...

Pa Opetja i Patak su u njih polagali nade. FSA, FSA, FSA... Radovali se tome sto njihov broj raste i nadali se da ce upravo oni onemoguciti stvaranje Rojave.

A to da se nisu borili protiv Asada je smijesno. Pa protiv koga su se zaboga borili u Raki i Alepu dok se ISIL nije odvojio. Upravo ISIL ih je istjerao iz Rake.

I za koji kurac su se nazivali i nazivaju FSA i zasto nose 'zastavu revolucije'!??

Kakav autogol selefija i tzv. FSA. Ubise FSA u Rojavi. I sto je vazno istaci, ovi momci su igrac Amerike i zapada. Pitaj Patka, on kaze da ih Amerika priprema za Raku. :lol:
Maystor

#3894 Re: Sirija vol. 2

Post by Maystor »

Co0l wrote:
Challenger__ wrote:- Ruski vojni avion je narušio izraelski vazdušni prostor, ali nije bilo ishitrene reakcije sa izraelske strane:
Russia plane entered Israel control zone from Syria: minister

Jerusalem (AFP) - A Russian warplane recently entered Israeli-controlled airspace from Syria but the intrusion was resolved without incident, Israeli Defence Minister Moshe Yaalon said on Sunday.

Yaalon's comments come amid deep concern over the downing of a Russian warplane by Turkey, which claims it strayed over the Syrian border into its airspace and ignored repeated warnings to change course. Moscow denies the allegations.

"There was a slight intrusion a mile (1.6 kilometres) deep by a Russian plane from Syria into our airspace, but it was immediately resolved and the Russian plane returned towards Syria," Yaalon told public radio.

"It was apparently an error by the pilot who was flying near the Golan."
A što se tiče Turske... Od njih je traženo izvinjenje, Erdogan ga je jučer izrekao (izrazio žaljenje što je do toga došlo), jučerašnji dan je donio znatno reduciran prelazak izbjeglica i migranata na teritoriju Grčke, a danas su posmrtni ostaci likvidiranog pilota prebačeni u Tursku, pa za RF.

Ankara sada vuče poteze koji idu u pravcu deesksalacije sukoba, a sve uoči današnjeg Samita u Parizu.
Zaljenje i izvinjenje su dva potpuno razlicita pojma.Ne znam zasto fabrikujes vijesti.
Normalno da ce mu biti zao sto je doslo do takvog incidenta.Svima je zao,Rusima takodjer ali sami su krivi.Za razliku od Ankare,Moskva sve cini da sukob na toj relaciji eskalira.
Erdogan je rekao da ne želi podizati tenzije između dvije zemlje, ali je bilo jasno da se ne namjerava izviniti.
"Nismo željeli da se ovo dogodi, ali se nažalost dogodilo. Turska nikada nije željela podizati tenzije i tražiti sukobe niti to želi u budućnosti. Nadam se da se ovo neće ponoviti. Dok god se ne ugrožavaju naša prava, našu ćemo borbu voditi diplomatskim putem, po međunarodnim zakonima i dogovorima. Nadamo se da tenzije s Rusijom neće rasti i rezultirati novim incidentima", rekao je Erdogan.
Cool, turska je napravila zasjedu rusima (koji su, opet , bili ubijeđeni da im niko ništa ne smije), to je sada i djeci jasno. Svi podaci pokazuju da je povreda turskog zračnog prostora trajala manje od 10 sekundi. Turci su ih doslovce čekali na nišanu. Osim toga, nisu kontakirali Rusiju, već Nato tražeći hitnu sjednicu, nisu ponudili pomoć u traženju pilota (odakle im, sad, tijelo pilota?) itd itd.
Ne mogu se oteti dojmu da je to urađeno zarad stranih interesa i po već pripremljenom scenariju. Ne vidim šta Turska dobija konfrontacijom sa Rusijom? Po meni, veoma glup potez.
zrakomlat

#3895 Re: Sirija vol. 2

Post by zrakomlat »

Kaligula I wrote:
Challenger__ wrote:

:D :thumbup:
Ma može i jedna vijest dva puta iz različitih izvora kad već ode isti tenk iz 8 različitih uglova.
General War

#3896 Re: Sirija vol. 2

Post by General War »

direstraits0078 wrote:
General War wrote:
direstraits0078 wrote:

Ne razumijes sta sam napisao, ta organizacija koju navodis kao relevantan izvor je izmisljena od ovih koji je koriste da bi spinovali, a ti se hvatas na to, pa to predstavlja spin spina. Mada, nisam ni ocekivao da poznajes izvor koji citiras, s obzirom na ip.

Over and out
:lol:
Naravno...kud cu poznavat. :mrgreen: samo ti provjeravaj ip.
Challenger__

#3897 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

- obračun tzv. "rebela" i YPG sjeverno od Alepa:

_____
SOHR claim #IslamicState executed 3591 people in #Syria since summer 2014- among them 1945 civilians, 103 women & 77 children
Kaligula I

#3898 Re: Sirija vol. 2

Post by Kaligula I »

Co0l wrote:[

Ma stipu propagandistu.Ruje se dogovorile sa cionistima i normalno da nisu reagovali kad je dogovor pao.
...kad, gdje, o čemu ?...
Co0l

#3899 Re: Sirija vol. 2

Post by Co0l »

Kikibombona wrote:
Co0l wrote:

Hahahahahahahaha...

Pa Opetja i Patak su u njih polagali nade. FSA, FSA, FSA... Radovali se tome sto njihov broj raste i nadali se da ce upravo oni onemoguciti stvaranje Rojave.

A to da se nisu borili protiv Asada je smijesno. Pa protiv koga su se zaboga borili u Raki i Alepu dok se ISIL nije odvojio. Upravo ISIL ih je istjerao iz Rake.

I za koji kurac su se nazivali i nazivaju FSA i zasto nose 'zastavu revolucije'!??

Kakav autogol selefija i tzv. FSA. Ubise FSA u Rojavi. I sto je vazno istaci, ovi momci su igrac Amerike i zapada. Pitaj Patka, on kaze da ih Amerika priprema za Raku. :lol:
Hahahahahahahahahaha

Cuj polagali nada u njih :lol: pa ne shvataju oni rat u Siriji toliko licno ko ti sa tim Kurdima bolan :-) Ako iko onemoguci stvaranje Rojave,to nece bit ovi jer su nebitni na globalnom planu.

Kurdi,generalno,se ne bore protiv rezima niti za Siriju.To valjda nije upitno.Ove ne znam kako bih definisao,mozda kao neka autonomna jedinica unutar kurdske vojske ali koji opet najvise saradjuju sa Kurdima.Zasto se zovu FSA pitaj njih,nisam ja njihov glasnogovornik.

A ovo drugo,da je autogol FSA to sto su se odbranili od napada je prilicno glupava konstatacija.Sta su trebali,razbjezat se ko tzv.SAA :-) U svakom slucaju,ovo i nije bio neki veliki sukob,jedni se povukli nakon ruskog bombardovanja,drugi pokusali iskoristit situaciju kad su vidjeli da su sela prazna,kad je prestalo bombardovanje oni prvi se vratili i otjerali one druge.Nista posebno i ako na tome ostane zaboravice se za par dana.Osim na forumu, gdje ces vjerovatno ti ponavljat to i uzimat kao primjer ni ti sam ne znas cega,ali eto,zgodno ti zvuci kao neki suk.
Ova desavanja samo potvrdjuju koliko je kompleksna situacija tamo i da
Co0l

#3900 Re: Sirija vol. 2

Post by Co0l »

Maystor wrote:
Co0l wrote: Zaljenje i izvinjenje su dva potpuno razlicita pojma.Ne znam zasto fabrikujes vijesti.
Normalno da ce mu biti zao sto je doslo do takvog incidenta.Svima je zao,Rusima takodjer ali sami su krivi.Za razliku od Ankare,Moskva sve cini da sukob na toj relaciji eskalira.
Erdogan je rekao da ne želi podizati tenzije između dvije zemlje, ali je bilo jasno da se ne namjerava izviniti.
"Nismo željeli da se ovo dogodi, ali se nažalost dogodilo. Turska nikada nije željela podizati tenzije i tražiti sukobe niti to želi u budućnosti. Nadam se da se ovo neće ponoviti. Dok god se ne ugrožavaju naša prava, našu ćemo borbu voditi diplomatskim putem, po međunarodnim zakonima i dogovorima. Nadamo se da tenzije s Rusijom neće rasti i rezultirati novim incidentima", rekao je Erdogan.
Cool, turska je napravila zasjedu rusima (koji su, opet , bili ubijeđeni da im niko ništa ne smije), to je sada i djeci jasno. Svi podaci pokazuju da je povreda turskog zračnog prostora trajala manje od 10 sekundi. Turci su ih doslovce čekali na nišanu. Osim toga, nisu kontakirali Rusiju, već Nato tražeći hitnu sjednicu, nisu ponudili pomoć u traženju pilota (odakle im, sad, tijelo pilota?) itd itd.
Ne mogu se oteti dojmu da je to urađeno zarad stranih interesa i po već pripremljenom scenariju. Ne vidim šta Turska dobija konfrontacijom sa Rusijom? Po meni, veoma glup potez.
Ne vidim ni ja sta Rusija dobija konfrontacijom sa Turskom.To je jos gluplji potez.
Locked