Ne znam ko te punim tim glupostima, al fakat ne znam o čemu pričaš, kakav vehabizam, koji Osmo prvi put čujem, , šta Fahd, misliš džamija Fahdova, ja sam tamo samo jednom ušao i to da mi ne promakne namaz i ništa više, ne znam o čemu buncaš.salik79 wrote:Kao prvo, slagao si na Aliju. Kao drugo, koji bolan ti islam praktikujes preko 500 godina?! Vehabizam je do rata bio potpuno nepoznat u nasim krajevima. U ratu nam ga donirase, zajedno s hurmama. I kao trece i finalno - vec ste, netom nakon rata, sirili tu svoju istinu na Hadzu, objasnjavajuci hadzijama s kraja svijeta, kako su sije, zajedno s cetnicima, klale sunije po Bosni...Sirili ste tu svoju fitnu punom parom, dok Bozijom voljom ne naletiste na hadziju Osmu Ejubovica, koji vam je grebo znanje usred Meke. Bio je tada na tapeti i Fahd vam, i svi fahdici, ukljucujuci i kopilad im. Nakon toga ste primirili, barem sto se Hadza tice.Howitzer wrote:Što se Irana tiće i njegove uloge u ratu i vojne pomoći koju je pružio, samo je bila obojena radi širenja svoje rafidijske ideologije i stvaranje šiiskog korpusa u BiH. Evo vidite na primjeru kako je Salik indokriniran šiizmom i apsolutno ga ne dotiće ubijanje djece po Siriji od strane Irana i Rusije.
Sutra nedo Bog da ponovo bukne rat u BiH Iran bi samo pomagao svoje indoktrinirane čelije, vojno i materijalno, da kolju i ubijaju sunije po BiH zajedno sa četnicima stvarajući nekakav "Jug Libana" gdje vlada hizbulah, tako da, sve su to interesi iza raznoraznih tih pomoći.
Naša je dužnost da sačuvamo i prakticiramo islam kakav je tu već više od 500 godina, niko nam ne treba objašnjavati kako šta
Kao što je rahmetli predsjednik Alija Izetbegović rekao na pomoć Irana: "Hvala vam na pomoći ali nam nemojte objašnjavati vjeru!"...
Nama u BiH ne treba nikakvo bičevanje na dan ašure niti šiti ikakvi, dosta nam je našeg belaja i ratova svako malo, tako da ohani sa propagandom i zabludjele ideologije, islam ćemo praktikovat kako su nas naučile naše nane i dede i nikako drugačije, mani se čorava posla dečko.