BHTelekom vs Eronet vs Mtel vs ostali mobilni operateri

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply

ko nudi najbolje usluge po najnižim cijenama ?

bhtelecom
14
20%
eronet
7
10%
mtel
7
10%
haloo
4
6%
Novotel
38
54%

Total votes: 70

Running

#3876 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Running »

Pa dobro sta jos imas osim flat za 10Km. Jedna lasta ne cini proljece. :D
Prednost je kad mozes da kupis i net i pozive i tako jos neke raznovrsnije pogodnosti kome sta odgovara.

Evo imam ja 4GB za 14KM, sto je to tvoje toliko povoljnije. :)
3GB 10KM
Proporcionalno 4GB 13.33KM

Dobro, povoljnije je par desetina pfeninga. [emoji14]

Koja je to mreza brate?

Sent from my G
Jaha79

#3877 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Jaha79 »

imam ono sto ti na ušljivom mtelu nikad nećeš imat, ni približno jer je po tom najgori
dakle obračunsku jedinicu SEKUNDU uz 0,15 po minuti
usljivi mtel ima obračunsku 60 sekundi i 0,22 po minuti

http://www.gofree.ba/tarife/goMeni
Running

#3878 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Running »

0.20KM je kod mtela prema mrezama u BiH.
A nisi spomenuo da se placa uspostava poziva kod tog gofree 6pf.
Kod tog go free ne mozes kupovati pakete za pozive, nemas povoljnosti nikakva za nesto izvan bih.
Dobro, uvijek moze bolje naravno.

Mozda za vas u FBiH nije povoljan mtel jer i ne zovete nikoga u mtel mrezi, za RS je OK.

Sent from my G
Last edited by Running on 05/02/2017 16:21, edited 1 time in total.
Jaha79

#3879 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Jaha79 »

0,22 KM
dužan si sa pdv cijene navodit
i sa uspostavom poziva je opet jeftiniji 0,21 KM!!
i to za prvu minutu samo
a obračunska SEKUNDA

poziv od 5 sekundi mene će doći 0,07 KM tebe 0,22 KM
ne trudi se, mtel je najgori, čak je i ultra od bht bolja jer ima bar obračunsku 15/60

stavi mtel uz haloo u donjoj tabliici, s tim da je 0,22 a haloo 0,18

Image
Running wrote:
3GB 10KM
džaba se trudiš
tom tvojom šemom ja mogu imat 8 GB !!!!!!!! za 12 KM
2 GB na 7 dana je 3 KM kod GOfree
Last edited by Jaha79 on 05/02/2017 16:30, edited 2 times in total.
Running

#3880 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Running »

0.20 je sa PDVom. Mora se negdje zakinuti.

Stara je ta tabela, promjenili su se paketi kod mtela i postpaid i prepaid.
Mada ko razgovara vise, njemu se isplati mtel postpaid.
Bilo kako bilo, ja nisam primjetio da za mene i moje navike ima povoljnije od njih, iako daleko da su sjajni. Nemam razloga da ih branim.

Daj da predjem na GoFree mogu li broj zadrzari, koja ke to mreza ustvari? :D

Sent from my G
Jaha79

#3881 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Jaha79 »

džaba se trudiš i tješiš
i sa 0,20 po minuti opet su najgori
haloo ima npr. 0,18
Running

#3882 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Running »

Hajd' za utjehu je ostaju pare ovde, pa kome god da idu, bolje i to nego Bakiru i sl.

Nesto ide i u Srbiju jer je vlasnik mts, a oni su jedni od spoznora i KK CZ.

Mozda si ti vlasnik tog goFree, tako mi djeluje, daj malo vise informacija korisnih, sta je to tacno, kako se prelazi, moze li se moj broj nekako zadrzati, dopune gdje se kupuju i tako to. Jbt ako moram svijecom traziti dopunu. :D

Sent from my G
jarobot

#3883 Re: RE: Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by jarobot »

Jaha79 wrote:0,22 KM
dužan si sa pdv cijene navodit
i sa uspostavom poziva je opet jeftiniji 0,21 KM!!
i to za prvu minutu samo
a obračunska SEKUNDA

poziv od 5 sekundi mene će doći 0,07 KM tebe 0,22 KM
ne trudi se, mtel je najgori, čak je i ultra od bht bolja jer ima bar obračunsku 15/60

stavi mtel uz haloo u donjoj tabliici, s tim da je 0,22 a haloo 0,18

Image
Running wrote:
3GB 10KM
džaba se trudiš
tom tvojom šemom ja mogu imat 8 GB !!!!!!!! za 12 KM
2 GB na 7 dana je 3 KM kod GOfree
Dileja ponovo u sedlu.[emoji3]
Razvaliće sve sa svojim tabelama

Poslano sa mog HTC 10 koristeći Tapatalk
Jaha79

#3884 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Jaha79 »

Running wrote:
Mozda si ti vlasnik tog goFree, tako mi djeluje, daj malo vise informacija korisnih, sta je to tacno, kako se prelazi, moze li se moj broj nekako zadrzati, dopune gdje se kupuju i tako to. Jbt ako moram svijecom traziti dopunu. :D

Sent from my G
vlasnik je Logosoft/mtel
koriste mrežu mtela
prenos broja http://www.gofree.ba/postaniKorisnik/prenesiBroj
a i dopune vršiš na svakom prodajnom mjestu mtela zasigurno,
kuš bolje
sad gdje još ima prodajnih mjesta i dopune, tj. ko je za njih diler po manjem BH entitetu...raspitaj se
mariobl

#3885 Re: RE: Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by mariobl »

channel10 wrote:@mario, da si ti meni ziv i zdrav, meni u MTEL-U ističe dvogodisnji ugovor u kojem imam najbroj sa ultre BHT. Znaci dvije godine, što dalje znaci da ko zna otkad oni u svojoj ponudi imaju tu opciju.
Dalje, trosim cijelu pretplatu već dvije godine po istim cijenama prema svima, a to je BHT uveo tek prošle godine pa ti sad vidi koliko kasne za njima.
Koji tarifni model koristis? Koliko znam ni mtel, ni bht nemaju nista slicno ali demantuj me ako grijesim.

Poslano sa mog Le X620 koristeći Tapatalk
channel10

#3886 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by channel10 »

Ti nit znas citati, niti pisati. Prvo procitaj sta sam ja napisao, pa onda ispravi post.

Mtel ima u ponudi najbroj iz bilo koje mreze najmanje dvije godine. Za Eronet ne znam, ali znam da su i oni dosta prije BHT to uveli. Razgovori prem svim mrezama po istoj cijeni, takodjer najmanje dvije godine. Cak postoji mogucnost da u MTEL-u imas i dva najbroja iz bilo koje mreze, ali se ne bih smio zakleti. Kraj price.
mariobl

#3887 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by mariobl »

Pitam koji tarifni model?

channel10

#3888 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by channel10 »

mariobl wrote:Pitam koji tarifni model?

Postpaid, mojmix...
mariobl

#3889 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by mariobl »

Nije tacno na mojmix tarifama imas samo istu cijenu poziva ka svim mrezama, ali ne i mogucnost izbora frend broja iz druge mobilne mreze. Isto tako je i na Eronetu. Jedino bht daje tu opciju i to dva broja sa kojima imas popust 50% i na razgovor i na sms. Uz to meni mtel mojmix tarife uopste nisu isplative pogledaj na najmanjoj pretplati od cak 22km imas samo 150mb sto je bas malo.
http://www.mtel.ba/moj-mixtarifa

channel10

#3890 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by channel10 »

mariobl wrote:Nije tacno na mojmix tarifama imas samo istu cijenu poziva ka svim mrezama, ali ne i mogucnost izbora frend broja iz druge mobilne mreze. Isto tako je i na Eronetu. Jedino bht daje tu opciju i to dva broja sa kojima imas popust 50% i na razgovor i na sms. Uz to meni mtel mojmix tarife uopste nisu isplative pogledaj na najmanjoj pretplati od cak 22km imas samo 150mb sto je bas malo.
http://www.mtel.ba/moj-mixtarifa

Halo,bolan i ne bio, ističe mi dvogodisnji ugovor sa njima i ti meni pricas sta je i kako je. :skoljka: :run:

edit: evo da jos dodam, posto su promijenjeni uslovi nedavno (kao i tarife i paketi).

Pozivi prema prijatelj broju su, pazi sad, DZABNI :shock: .

Eto, pa da te onda pitam kad ce tako nesto biti u BHT?
mariobl

#3891 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by mariobl »

Ja ti kazem da mi nadjes napismeno te uslove i dokumentujes, a ja tebi za bht mogu naci. Sto se tice dzabnih razgovora isto kao na eronetu sa super brojem uz naknadu za uspostavu poziva i/ili mjesecnom naknadom. Kod bht nema besplatno uz naplatu uspostave samo s jednim brojem, ali ima 50% besplatno i na razgovore i na sms sa 2 broja. Otprilike ti to izadje na isto.

channel10

#3892 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by channel10 »

mariobl wrote:Ja ti kazem da mi nadjes napismeno te uslove i dokumentujes, a ja tebi za bht mogu naci. Sto se tice dzabnih razgovora isto kao na eronetu sa super brojem uz naknadu za uspostavu poziva i/ili mjesecnom naknadom. Kod bht nema besplatno uz naplatu uspostave samo s jednim brojem, ali ima 50% besplatno i na razgovore i na sms sa 2 broja. Otprilike ti to izadje na isto.

Nije isto kao na Eronetu, a pogotovo ni blizu kao na BHT.

Ne znam zasto ne vjerujes kad ti se nesto kaze. A bilo bi lijepo da napises koji ti je pravi nick :), onaj koji si nekad koristio na temi BHT.

A sto se tice onog dijela napismeno, izvolite: http://www.mtel.ba/cjenovnik/cjenovnik.pdf

Stranica broj osamdeset :oops:
merkato

#3893 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by merkato »

Riješi se eronet pretplate :-D :-D ,lakše i ljepše dišem jos pogotovo kad treba doći račun ..

inače sta me bas naljuti-plati 12 km za prelaz sa pretplate na bonove :oops: da bi broj mogla zadržati

Debilizam do kraja

Vazno je da je u tom trenu kad sam došla da prekinem ugovor teta izvadila telefon koji sam čekala 3 mjeseca ..hahaha bas..hvala lijepo
avaks

#3894 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by avaks »

BHT pravi revoluciju s najbrojem :lol:
Haloo ima 200 000 najbrojeva :thumbup: (nek se i pola od njih koristi, a koristi, nema se tu šta više raspravljati).
mariobl

#3895 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by mariobl »

Ne bas revoluciju, ali s tim su prvi. Haloo ima mogucnost samo s brojevima iz haloo mreze i to je trci trci pa korisnik. I tu nije besplatno placa se uspostava poziva.

channel10

#3896 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by channel10 »

mariobl wrote:Ne bas revoluciju, ali s tim su prvi. Haloo ima mogucnost samo s brojevima iz haloo mreze i to je trci trci pa korisnik. I tu nije besplatno placa se uspostava poziva.

Sa cim su prvi? Jbt, jel ti citas sta ti se pise ovdje?
mariobl

#3897 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by mariobl »

S tim da daju mogucnost izbora naj broja iz bilo koje mobilne mreze. To ne nudi ni jedan drugi operater tvrdim. Ako imas dokaze demantuj me ali sam siguran da niko drugi to nema u ponudi.

avaks

#3898 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by avaks »

mariobl wrote:Ne bas revoluciju, ali s tim su prvi. Haloo ima mogucnost samo s brojevima iz haloo mreze i to je trci trci pa korisnik. I tu nije besplatno placa se uspostava poziva.

Pa svi brojevi u mreži su najbrojevi i plaćaš samo uspostavu a ima ih 200 000 po zadnjim podacima :lol:
To se na BHT ne plaća uspostava s najbrojem? Totalno besplatno? Sumnjivo mi je to nešto :run:
mariobl

#3899 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by mariobl »

Na bht se ne placa uspostava. Imas 50% povoljnije sa svim mobilnim brojevima iz svih mobilnih mreza kojih ima oko 2,5 miliona ili koliko vec procitaj pa se informisi.

Last edited by mariobl on 05/02/2017 21:05, edited 1 time in total.
Jaha79

#3900 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Jaha79 »

ne obmanjuj raju s glupostima, možeš izabrat, jedan, dva tri u vrh glave, zavisno od tarife
plaća sa najbrojem upola cijenu :lol:
pa je to 0,11 po minuti :lol:
na goofree samo 0,06 za uspstavu i laprdaj dok te usta ne zabole
Last edited by Jaha79 on 05/02/2017 21:07, edited 1 time in total.
Post Reply