Kodi/XBMC Media centar

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
walk_M-A-N

#3876 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by walk_M-A-N »

Ovo stalno moraš nešto mijenjati, čistiti..
Koliko vidim ne radi više Natko i Croatia on Demand, Kinkin repo, SMASH repo..
Ustvari čitav http://mediarepos.net/ vraća na Google. E sad, kakve to veze ima sa Google.. nešto nije normalno.
Bio je i Mucky Ducks Repo za 123 Movies , isto greška, čak mi antivirus blokira http://muckys.mediaportal4kodi.ml/.
Evo brišem i PopcornFlix, pretpostavljam da je Pop Corn Time nešto drugo.
Pogledam log da nađem greške, ne znam kako bolje. Vidim da se Croatia pomenuo da ne radi, ali kako to upratiti.

Nego za kolegu iznad koji se hvali novim jeftinim uređajem, to je cijena bez tastature :)
irac300

#3877 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

walk_M-A-N wrote:Ovo stalno moraš nešto mijenjati, čistiti..
Koliko vidim ne radi više Natko i Croatia on Demand, Kinkin repo, SMASH repo..
Ustvari čitav http://mediarepos.net/ vraća na Google. E sad, kakve to veze ima sa Google.. nešto nije normalno.
Bio je i Mucky Ducks Repo za 123 Movies , isto greška, čak mi antivirus blokira http://muckys.mediaportal4kodi.ml/.
Evo brišem i PopcornFlix, pretpostavljam da je Pop Corn Time nešto drugo.
Pogledam log da nađem greške, ne znam kako bolje. Vidim da se Croatia pomenuo da ne radi, ali kako to upratiti.

Nego za kolegu iznad koji se hvali novim jeftinim uređajem, to je cijena bez tastature :)
Pa znam, imam tastaturu. :D

Nego, ti očito nisu dugo, dugo pratio ovu temu. :D Umjesto Croatia on Demand, imaš LiveTv Serbia:
http://www.kodifan.com/install-live-tv-serbia-kodi/

Addoni u trendu:
Neptun Rising
http://www.wirelesshack.org/how-to-inst ... addon.html

Rebirth

Cerebro ShowBox

Maverick TV
http://www.wirelesshack.org/how-to-inst ... tpton.html

Covenant
http://www.wirelesshack.org/how-to-inst ... dd-on.html

Ima ih još, pogotovu ''forkova'', al' ovo ti je i više nego dovoljno. Od torrent addona uz Popcorn Time, treba izdvojiti još i Quasar/Elementum. Pisalo se o njemu unazad par strana.
onin

#3878 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by onin »

Cao raja :)
Dugo Vas pratim i strasno ste mi pomogli sa KODI-jem
Sad sam poslusao Irca i hocu da instaliram Quasar na tv Sony android (Nougat) i naravno odmah problem :) koji da imstaliram: ARM, x86 ili x64? I onda sljedece, a vezano za Burst, na sta da kliknem: all platiforms ili na source code. Halalite ako je bezveze pitanje, ali nisam nigdje nasao odgovor, a puno ce mi pomoci. I savjet sta da izaberem tj gdje da mu zad da skida torente?
Hvalaaa
vicious

#3879 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by vicious »

onin wrote:Cao raja :)
Sad sam poslusao Irca i hocu da instaliram Quasar na tv Sony android (Nougat) i naravno odmah problem :) koji da imstaliram: ARM, x86 ili x64? I onda sljedece, a vezano za Burst, na sta da kliknem: all platiforms ili na source code. Halalite ako je bezveze pitanje, ali nisam nigdje nasao odgovor, a puno ce mi pomoci. I savjet sta da izaberem tj gdje da mu zad da skida torente?
Hvalaaa
Mora ARM, posto je x86 i x64 za Windows. Za Burst idi na all platforms.
Sto se tice tog zadnjeg pitanja, mislim da neces moci promijeniti nista osim default postavke da skida na internu memoriju. I kod mene na sony tvu nema mogucnosti da mu zadam da skida recimo na eksterni disk ili usb, dok na racunaru to uredno funkcionise. Dakle bices ogranicen na filmove koji velicinom ne prelaze raspolozivu internu memoriju (a to je mislim oko 4 GB). Samo provjeri u postavkama quasara da ti bude ukljucena opcija brisanja fajla nakon playbacka. I kad te pita za 'keep downloading' uvijek klikni No. :)
onin

#3880 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by onin »

vicious wrote:
Hvalaaa
Sto se tice tog zadnjeg pitanja, mislim da neces moci promijeniti nista osim default postavke da skida na internu memoriju. I kod mene na sony tvu nema mogucnosti da mu zadam da skida recimo na eksterni disk ili usb, dok na racunaru to uredno funkcionise. Dakle bices ogranicen na filmove koji velicinom ne prelaze raspolozivu internu memoriju (a to je mislim oko 4 GB). Samo provjeri u postavkama quasara da ti bude ukljucena opcija brisanja fajla nakon playbacka. I kad te pita za 'keep downloading' uvijek klikni No. :)
Hvala ti na odgvoru, a pitao sam jer mi na androidu ima opcije i za ARM i za x64 i za x86, a za windows mi daje opciju samo za x86 i x64 :) ne znam da postavim sliku i pokazem na sta mislim hehe i nasao sam da imam 8 GB interne memorije. OK onda cu skinuti ARM i pokusati i iskreno se nadam da Quasar nije toliko komplikovan za koristiti :) reci mi molim te kakva je situacija sa filmovima i serijama do 8 GB ima li ih dovoljno i kakva je slika u odnosu na Neptun, Covenant i Exodus, vrijedi li se upustati u ovu instalaciju :)
irac300

#3881 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

Trebao si Popcorn instalirati da usporedis kvalitet slike sa drugim addonima. Isto skida torrente, ali je mnogo jednostavniji za instalaciju, mada ni Quasar nije nista specijalno prekomplikovan.
onin

#3882 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by onin »

irac300 wrote:Trebao si Popcorn instalirati da usporedis kvalitet slike sa drugim addonima. Isto skida torrente, ali je mnogo jednostavniji za instalaciju, mada ni Quasar nije nista specijalno prekomplikovan.
Iskreno do sad sam sve instalirao i skinuo po tvojim uputama i prijedlozima, tako da cu i ovaj put pokusati sa Quasarom i neje valjda nuklearna fizika :) skontat cu, a i dobro je kada imam majstora (tebe) ako negdje zapnem :) Svaka ti cast na trudu i hvala na pomoci
vicious

#3883 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by vicious »

onin wrote:
vicious wrote:
Hvalaaa
Hvala ti na odgvoru, a pitao sam jer mi na androidu ima opcije i za ARM i za x64 i za x86, a za windows mi daje opciju samo za x86 i x64 :) ne znam da postavim sliku i pokazem na sta mislim hehe i nasao sam da imam 8 GB interne memorije. OK onda cu skinuti ARM i pokusati i iskreno se nadam da Quasar nije toliko komplikovan za koristiti :) reci mi molim te kakva je situacija sa filmovima i serijama do 8 GB ima li ih dovoljno i kakva je slika u odnosu na Neptun, Covenant i Exodus, vrijedi li se upustati u ovu instalaciju :)
8 gb je ukupna memorija, a mislim da oko 4 bude raspolozivo.
Ima naravno, velicine filmova su obicno negdje 1-2 gb, epizode serija manje. Kao sto irac vec rece, slika je uvijek bolja na torrentima, i mislim da se isplati instalirati quasar ako ti je bitan kvalitet slike. Jebi ga, nekome je svejedno pa moze gledati i one CAM snimke. :D
Ja nisam imao nikakvih problema sa instaliranjem, odmah je proradio bez greske.
irac300

#3884 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

onin wrote:
irac300 wrote:Trebao si Popcorn instalirati da usporedis kvalitet slike sa drugim addonima. Isto skida torrente, ali je mnogo jednostavniji za instalaciju, mada ni Quasar nije nista specijalno prekomplikovan.
Iskreno do sad sam sve instalirao i skinuo po tvojim uputama i prijedlozima, tako da cu i ovaj put pokusati sa Quasarom i neje valjda nuklearna fizika :) skontat cu, a i dobro je kada imam majstora (tebe) ako negdje zapnem :) Svaka ti cast na trudu i hvala na pomoci
Ma nista, tu je nas par dezurnih da pomogne. :D Kod Quasara je jedino bitno da se instalira Burst i da mu odredis put gdje da skida torrent, ostalo je isto kao i kod svakog drugog addona, osim, sto moras malo pricekati da skine dio fajla, prije nego sto krene sa filmom. I na kraju kada prekines film, obavezno odaberi opciju "no" kada te pita zelis li da nastavi download. Da ti ne puni disk, automatski ce onda izbrisati.
onin

#3885 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by onin »

Hvala Vam puno jer stvarno ste mi pomgli :) ja ne znam sta bi bez serija i filmova :)
Irac 300 valjda je taj put gdje ce mi skidati torente ono sto mi je vec rekao Vicious, tj da po defaultu skida na internu memoriju :)

Vicious :) vjerovatno si upravu za tu memoriju i da je i meni 4 GB jer ja sam isao na postavke i pise mi da je unutrasnja memorija 8 i nesto GB :)

Odoh ovo sve pokusati pa javim kako je ispalo :)
irac300

#3886 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

onin wrote:Hvala Vam puno jer stvarno ste mi pomgli :) ja ne znam sta bi bez serija i filmova :)
Irac 300 valjda je taj put gdje ce mi skidati torente ono sto mi je vec rekao Vicious, tj da po defaultu skida na internu memoriju :)

Vicious :) vjerovatno si upravu za tu memoriju i da je i meni 4 GB jer ja sam isao na postavke i pise mi da je unutrasnja memorija 8 i nesto GB :)

Odoh ovo sve pokusati pa javim kako je ispalo :)
Jeste, to ti je vec @vicious objasnio. Hajde sa srecom, da ti uspije od prve. :D
onin

#3887 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by onin »

Skinuo sam sve, ali nisam izabrao lokaciju skidanja jer sam mislio da ce po defaultu skidati na internu memoriju i ja sam pokusao pokrenuti Quasar i kada izaberem opciju npr najpopularnije i kliknem da mi otvori izbaci mi QUASAR INTERNAL SERVER ERROR i tako koju god da odaberem :( sad mozda je to sto nisam odredio gdje da mi skida torent ???

Kada kliknem na postavke Quasara i odem na opcenito (na na nasem je) i tu imam:
Lokaciju skidanja (ne FAT32) i kada kliknem na to izbaci mi: korjenski direktorij, mrezni datitecni sustav (NFS), USB ali je jako mali od 1GB, Vanjska pohrana i Windows mreza (SBM) e sad na koje kliknuti?

Ispod je Lokacija Library-a i kada kliknem na to isti spisak mi otvori. Trebam li i tu nesto kliknuti???

Skinuo sam ovaj ARM sto mi je Vicious rekao i Burst sam skinuo sa linka koji je Irac postavio i oba sa instalirao preko zip file

Pomagajte :)
irac300

#3888 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

onin wrote:Skinuo sam sve, ali nisam izabrao lokaciju skidanja jer sam mislio da ce po defaultu skidati na internu memoriju i ja sam pokusao pokrenuti Quasar i kada izaberem opciju npr najpopularnije i kliknem da mi otvori izbaci mi QUASAR INTERNAL SERVER ERROR i tako koju god da odaberem :( sad mozda je to sto nisam odredio gdje da mi skida torent ???

Lokaciju skidanja (ne FAT32) i kada kliknem na to izbaci mi: korjenski direktorij, mrezni datitecni sustav (NFS), USB ali je jako mali od 1GB, Vanjska pohrana i Windows mreza (SBM) e sad na koje kliknuti?

Ispod je Lokacija Library-a i kada kliknem na to isti spisak mi otvori. Trebam li i tu nesto kliknuti???

Skinuo sam ovaj ARM sto mi je Vicious rekao i Burst sam skinuo sa linka koji je Irac postavio i oba sa instalirao preko zip file

Jbg, ne znam kako ide sa tim android televizorima, je li isto kao na boxu. Mislim, trebalo bi, ipak je android.
Kod mene je ovako, download path-external storage pa OK. Mada mozes odabrati i neki folder unutar njega, tipa "download"

Ali prije toga, restartuj Kodi, pa ponovo pokreni Quasar i probaj.
vicious

#3889 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by vicious »

irac300 wrote:
onin wrote:Skinuo sam sve, ali nisam izabrao lokaciju skidanja jer sam mislio da ce po defaultu skidati na internu memoriju i ja sam pokusao pokrenuti Quasar i kada izaberem opciju npr najpopularnije i kliknem da mi otvori izbaci mi QUASAR INTERNAL SERVER ERROR i tako koju god da odaberem :( sad mozda je to sto nisam odredio gdje da mi skida torent ???

Jbg, ne znam kako ide sa tim android televizorima, je li isto kao na boxu. Mislim, trebalo bi, ipak je android.
Kod mene je ovako, download path-external storage pa OK. Mada mozes odabrati i neki folder unutar njega, tipa "download"

Ali prije toga, restartuj Kodi, pa ponovo pokreni Quasar i probaj.
Tako je, ide na "vanjsku pohranu" (mada je to ustvari unutrasnja ali jbg) :D i onda izaberes neki folder, moze download ili napravis neki novi. I da, obavezno restart kodija.
onin

#3890 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by onin »

Sta je ovo ovako dobro :shock: :-D ccc pa prije kao da sam gledao preko Nokie 3310 u odnosu na ovo :)

Hvala @Irac i hvala @Vicious spasili ste me :) :thumbup:
irac300

#3891 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

onin wrote:Sta je ovo ovako dobro :shock: :-D ccc pa prije kao da sam gledao preko Nokie 3310 u odnosu na ovo :)

Pa ka'em ja fino, da je kvalitet slike neuporediv, ipak je torrent. :D Sa srecom. :bih:
mufa1

#3892 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by mufa1 »

Smijemo li mi u dijaspori koristit taj quasar, znas na sta mislim irac...
irac300

#3893 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

mufa1 wrote:Smijemo li mi u dijaspori koristit taj quasar, znas na sta mislim irac...
Nikako. Dobio bi kaznu, ipak su torrenti u pitanju i dijeljenje nelegalnog sadrzaja.
Postoji opcija uz VPN, tj. da promijenis IP adresu, al' iskreno, ja licno se ne bih usudio to raditi na zapadu.
onin

#3894 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by onin »

irac300 wrote:
onin wrote:Sta je ovo ovako dobro :shock: :-D ccc pa prije kao da sam gledao preko Nokie 3310 u odnosu na ovo :)

Pa ka'em ja fino, da je kvalitet slike neuporediv, ipak je torrent. :D Sa srecom. :bih:
Hvala jos jednom @Irac, ja sam iz Sa, a ti buraz samo reci vrijeme i mjesto jer zasluzio si pice, sta jednohehe zasluzio si da cugas svu noc :D :izet:
kakavdanakneiskustvu

#3895 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by kakavdanakneiskustvu »

dobar ovaj neptun,hvala @irac na linku
mufa1

#3896 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by mufa1 »

irac300 wrote:
mufa1 wrote:Smijemo li mi u dijaspori koristit taj quasar, znas na sta mislim irac...
Nikako. Dobio bi kaznu, ipak su torrenti u pitanju i dijeljenje nelegalnog sadrzaja.
Postoji opcija uz VPN, tj. da promijenis IP adresu, al' iskreno, ja licno se ne bih usudio to raditi na zapadu.
Ma predpostavljao sam.. Nista, dobar je neptune i covenant.. Hvala irac..
malipero1

#3897 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by malipero1 »

irac300 wrote:
postovanje imam pitanje kako da ja zamjenim ip adresu na neku hrvatsku..posto iam tamo kad dodjem puno vise kanala na live tv serbia..ovdje u bosni nerade ..hvala
irac300

#3898 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

malipero1 wrote:
irac300 wrote:
postovanje imam pitanje kako da ja zamjenim ip adresu na neku hrvatsku..posto iam tamo kad dodjem puno vise kanala na live tv serbia..ovdje u bosni nerade ..hvala
Pisao sam koju stranicu ranije, na livetvSerbia, korsitit turbo vpn i odabrati Nizozemsku. Doduše, to je radilo na bikers listi, koja trenutno ne radi. Ili koristiti neki plaćeni VPN pa odabrati Hrvatsku.
holowey

#3899 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by holowey »

malipero1 wrote:
irac300 wrote:
https://www.proxynova.com/proxy-server- ... e-proxies/
8-)
malipero1

#3900 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by malipero1 »

hvala raja :bih:
Post Reply