PC gamerske konfiguracije
Moderator: Benq
-
Mega Man X
#3876 Re: PC gamerske konfiguracije
Dokle god GPU ima DVI i HDMI dobro je sve.
Rijetko u koga sam viđo monitor sa DisplayPort.
- Maharadza
#3877 Re: RE: Re: RE: Re: PC gamerske konfiguracije
Ma np, a koji ti je model grafe, kod mene 1060 windforce od gigabyte.AmirBaa wrote:GTX 1060, ima HDMI, DVI i Display Port onaj. Eh vjerovatno je to onda, jer sam ja uzeo onaj obicni mali adapter koji je bio na staroj gtx 660 grafickoj. Hvala puno, odoh se odmah zadati da nadjem to, javim ako sta nadjem i hvala jos jednom [emoji106]Maharadza wrote: Koja je grafa? Novije nemaju više analogni signal nego samo digitalni, a ako hoćeš vga monitor priključiti, trebat će ti AKTIVNI konvertor (znači ne govorim o onom malom adapteru, nope) koji će taj digitalni signal iz grafe pretvarati u analogni. Imaš ih na pik-u raznih.. Samo ponavljam, tebi ne odgovara adapter nego AKTIVNI KONVERTOR HDMI (najčešće) to VGA!![]()
Primjer:
Aktivni je zato što se napaja preko usb-a i ako to nema, onda nije ni konvertor nego obični adapter, pa da znaš. [emoji106]
Sent from my LG-D802 using Tapatalk
-
AmirBaa
#3878 Re: PC gamerske konfiguracije
valja prikaciti dva monitora, TV i jos oculus koji ide na HDMIMega Man X wrote:Dokle god GPU ima DVI i HDMI dobro je sve.
-
AmirBaa
#3879 Re: RE: Re: RE: Re: PC gamerske konfiguracije
MSI, a bio narucio ASUS ROG od ovog covjeka koji mi je narucio i valjda se zezne i ovu mi posalje...ali ne zalim seMaharadza wrote:Ma np, a koji ti je model grafe, kod mene 1060 windforce od gigabyte.AmirBaa wrote:GTX 1060, ima HDMI, DVI i Display Port onaj. Eh vjerovatno je to onda, jer sam ja uzeo onaj obicni mali adapter koji je bio na staroj gtx 660 grafickoj. Hvala puno, odoh se odmah zadati da nadjem to, javim ako sta nadjem i hvala jos jednom [emoji106]Maharadza wrote: Koja je grafa? Novije nemaju više analogni signal nego samo digitalni, a ako hoćeš vga monitor priključiti, trebat će ti AKTIVNI konvertor (znači ne govorim o onom malom adapteru, nope) koji će taj digitalni signal iz grafe pretvarati u analogni. Imaš ih na pik-u raznih.. Samo ponavljam, tebi ne odgovara adapter nego AKTIVNI KONVERTOR HDMI (najčešće) to VGA!![]()
Primjer:
Aktivni je zato što se napaja preko usb-a i ako to nema, onda nije ni konvertor nego obični adapter, pa da znaš. [emoji106]
Sent from my LG-D802 using Tapatalk
-
Mega Man X
#3880 Re: PC gamerske konfiguracije
Vega izgleda pravo obećavajuće. Mislim brate 4K na Doom-u izgleda melem za oči.
- aditon
#3881 Re: PC gamerske konfiguracije
sinoć mi se desila stvar koju ne mogu objasniti. Nisu svemirci ili nešto slično već sljedeće: htio sam osloboditi prostor na disku uninstalirajući neke igre koje sam imao pri tome koristeći iObit uninstaler obzirom da briše i "repove" koji ostaju nakon klasičnog uninstala. Napominjem da do sada nisam imao sličan problem niti prilikom rada s ovim program niti u bilo kojoj drugoj situaciji. Uglavnom, mislio sam izbrisati 2-3 igre ali ostao sam bez svega. Nisam siguran sada koju sam igru u tom momentu uninstalirao jer me ono što će uslijediti totalno izbacilo iz takta. Naime, sve se obrisalo, kako-šta, veze nemam. Nestale su mi sve igre koje sam imao instalirane a bilo ih je sigurno 8-9. Čak šta više, nestao je potpuno folder u kojem su bile sve instalirane igre. Probao sam uraditi restore windowsa ali restor na desetci izgleda nije po defaultu uključen tako da nisam imao ponuđenih restore tačaka s kojih bi eventualno vratio sistem. Mogao bi probati s tune up vratiti izbrisano međutim ovje je problem mnogo veći. Od svih obrisanih igara, samo sam jednu igrao, ostale sam odavno prekucao a ovu što igram mi je baš bitna i bojao sam se da ću save izgubiti ali nisam nakon što sam je ponovo instalirao. U tom sam momentu odahnuo međutim onda sam primjetio da je sistemsi disk koji je SSD inače, potpuno zakucao i da ne mogu na njega ni word dokument više snimiti. Problem je što ne vidim šta se to smjestilo na sistemski jer sve što vidim djeluje potpuno normalno. Mislim da je neki malware ali nisam siguran. Ne koristim antivirus već defender od desetke koji mi do sada se pokazao solidan međutim ovo sada mi je baš čudno...šta je pobrisalo sve te igre i odkud sve ovo zakucavanje na sistemskom...ima li neko ideju??
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#3882 Re: PC gamerske konfiguracije
meni se je jednom desilo i tek kad sam formatirai čitav disk i ponovo vratio win, sve bilo OK, mislio sam da je riknuo a bio neki zajeban virus... međutim evo sad imam problema sa particijim na drugom disku i sve što instaliram poslije nekog vremena se pobriše... izgleda da ima BAD sektore... moja preporuka probat formatirati disk ako se ponovi onda bacanje u smetlje i kupovina novog.
- aditon
#3883 Re: PC gamerske konfiguracije
ma formatiranje mi je zadnja opcija, volio bih ako mogu pronaći rješenje bez formatiranja. Sumnjam na neki virus, mada nisam do sada imao problema s istim. HDD i prije ovoga a i sada izgleda potpuno normalno i radi kao što je radio i do sada. Volio bih da vidim šta mi zakucava sistemski disk ali jednostavno ne vidim...zauzetost diska je 100% ali očito je neki fantomski fajl ili ti ga virus u pitanju...
-
r_faruk
#3884 Re: PC gamerske konfiguracije
windowsu sem "format c:" ne moze nista pomoc'!
- Averus
#3885 Re: PC gamerske konfiguracije
r_faruk wrote:windowsu sem "format c:" ne moze nista pomoc'!

- Averus
#3886 Re: PC gamerske konfiguracije
Koji Windows?aditon wrote:ma formatiranje mi je zadnja opcija, volio bih ako mogu pronaći rješenje bez formatiranja. Sumnjam na neki virus, mada nisam do sada imao problema s istim. HDD i prije ovoga a i sada izgleda potpuno normalno i radi kao što je radio i do sada. Volio bih da vidim šta mi zakucava sistemski disk ali jednostavno ne vidim...zauzetost diska je 100% ali očito je neki fantomski fajl ili ti ga virus u pitanju...
Koji antivirus koristiš?
-
AmirBaa
#3887 Re: PC gamerske konfiguracije
skini Malwarebytes Anti-Malware i pusti ga nek odradi svoje. Meni je ovaj program jednom spasio hard disk i 2 eksternaaditon wrote:ma formatiranje mi je zadnja opcija, volio bih ako mogu pronaći rješenje bez formatiranja. Sumnjam na neki virus, mada nisam do sada imao problema s istim. HDD i prije ovoga a i sada izgleda potpuno normalno i radi kao što je radio i do sada. Volio bih da vidim šta mi zakucava sistemski disk ali jednostavno ne vidim...zauzetost diska je 100% ali očito je neki fantomski fajl ili ti ga virus u pitanju...
- Maharadza
#3888 Re: RE: Re: PC gamerske konfiguracije
Potpis za malwarebytes a ako ti se isti ne traži po torrentima, onda imaš odličnu besplatnu soluciju u vidu search & destroy programa, uvijek dobija redovni update itd. I sve besplatno, nikada mi nije malwarebytes nešto našao a da to isto nije S&D također našao, samo nešto sporije. [emoji106]AmirBaa wrote:skini Malwarebytes Anti-Malware i pusti ga nek odradi svoje. Meni je ovaj program jednom spasio hard disk i 2 eksterna [emoji106]aditon wrote:ma formatiranje mi je zadnja opcija, volio bih ako mogu pronaći rješenje bez formatiranja. Sumnjam na neki virus, mada nisam do sada imao problema s istim. HDD i prije ovoga a i sada izgleda potpuno normalno i radi kao što je radio i do sada. Volio bih da vidim šta mi zakucava sistemski disk ali jednostavno ne vidim...zauzetost diska je 100% ali očito je neki fantomski fajl ili ti ga virus u pitanju...
Naravno, možeš uvijek skinuti neki besplatni anti-virus npr. Avast ili Avira koji čini mi se ima uvijek nove virus definitions, skenirati i sa njim mada defender po pravilu ima istu funkciju i nije ni po čemu lošiji, barem po mome iskustvu. U svakom slučaju alata imaš na pretek, samo budi uporan u SEEK AND DESTROY i sretno!
http://www.pcmag.com/article2/0,2817,2388652,00.asp
- Raigor Stonehoof
#3889 Re: PC gamerske konfiguracije

pazarih danas, da prekucam nba
- aditon
#3890 Re: PC gamerske konfiguracije
win10 x64 i win defender. U prvom sam postu pisao o tome, međutim ono što sam se naknadno sjetio da se desilo a nisam opisao u prethodna dva posta jeste to da mi se u svom ovom s*anju koje mi se desilo, izgubio sam igru koju sam imao na steamu. Znači na stranu sve, ali kako je moguće da igra potpuno nestane kako s mog računara (bila je instalirana) tako i s steam library. Znači...it's gone...nema..pufAverus wrote:Koji Windows?aditon wrote:ma formatiranje mi je zadnja opcija, volio bih ako mogu pronaći rješenje bez formatiranja. Sumnjam na neki virus, mada nisam do sada imao problema s istim. HDD i prije ovoga a i sada izgleda potpuno normalno i radi kao što je radio i do sada. Volio bih da vidim šta mi zakucava sistemski disk ali jednostavno ne vidim...zauzetost diska je 100% ali očito je neki fantomski fajl ili ti ga virus u pitanju...
Koji antivirus koristiš?
Defender koristim kako sam prešao na win 10, dakle prije dvije i pol godine otprilike i do sada nisam nikakvih problema imao.
Formatirao bih ja disk, to mi je najlakša opcija i ne bi ovdje rješenje tražio, ali ipak se nadam da za ovo postoji i rješenje mimo formatiranja. Probat ću s kasperskyim i malwarebytes prečešljati komp ali sam skeptik da ću nešo i riješiti..ne znam ni kako da instaliram antivirus na sistemski disk obzirom da je disk zakucao, tj 100% iskorištenost kapaciteta.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#3891 Re: PC gamerske konfiguracije
ispao sam iz fola oko ovih zeznacija, ali kad skeniraš sa AV i MB, je l to radiš u safe modu?
- Averus
#3892 Re: PC gamerske konfiguracije
aditon wrote:win10 x64 i win defender. U prvom sam postu pisao o tome, međutim ono što sam se naknadno sjetio da se desilo a nisam opisao u prethodna dva posta jeste to da mi se u svom ovom s*anju koje mi se desilo, izgubio sam igru koju sam imao na steamu. Znači na stranu sve, ali kako je moguće da igra potpuno nestane kako s mog računara (bila je instalirana) tako i s steam library. Znači...it's gone...nema..pufAverus wrote:Koji Windows?aditon wrote:ma formatiranje mi je zadnja opcija, volio bih ako mogu pronaći rješenje bez formatiranja. Sumnjam na neki virus, mada nisam do sada imao problema s istim. HDD i prije ovoga a i sada izgleda potpuno normalno i radi kao što je radio i do sada. Volio bih da vidim šta mi zakucava sistemski disk ali jednostavno ne vidim...zauzetost diska je 100% ali očito je neki fantomski fajl ili ti ga virus u pitanju...
Koji antivirus koristiš?Na Originu i UPlayu imam igre koje sam i imao s tim da sam imao instalirane igre s sva ova tri storea ali samo s ovom na steamu mi se desilo da je izgubim i s diska i s svog steam naloga.
Defender koristim kako sam prešao na win 10, dakle prije dvije i pol godine otprilike i do sada nisam nikakvih problema imao.
Formatirao bih ja disk, to mi je najlakša opcija i ne bi ovdje rješenje tražio, ali ipak se nadam da za ovo postoji i rješenje mimo formatiranja. Probat ću s kasperskyim i malwarebytes prečešljati komp ali sam skeptik da ću nešo i riješiti..ne znam ni kako da instaliram antivirus na sistemski disk obzirom da je disk zakucao, tj 100% iskorištenost kapaciteta.
Ovako, ukloni svaki antivirus koji imaš, skini ovo (u oba slučaja klikni "downlooad now @bleepingcomputer):
1. https://www.bleepingcomputer.com/download/adwcleaner/
2. https://www.bleepingcomputer.com/downlo ... oval-tool/
Pokreni ADWCleaner (1) i pusti da završi sve. Kad završi, bez obzira na to da li javi nešto ili ne, klikni "CLEAN". Kompjuter će ti se restartovati.
Zatim pokreni Junkware Removal Tool (2)
Kad završi, odradi CCleaner, zatim unistall kompletno Steam (backup igre koje su već instalirane da ih ne skidaš ponovo, samo steam aplikaciju uninstall)
Sad instaliraj antivirus po želji (ja u posljednje vrijeme koristim kombinaciju Avira + Malwarebytes anti-ransomware:
Ne garantujem da će ti ovo riješiti sve probleme, ali će u 99% slučajeva ukloniti sve viruse, trojance, rootkit-e isl. sa tvog računara.
Eh sad, poslije svega moram reći da je najbolji antivirus tvoj mozak.
Ako ti ne koristiš računar kako treba, skidaš sve i svašta i sa svakakvih stranica, klikaš kojekakve filmovizije i ta sranja, očekuj mrak i teror u kompu.
Sretno, nadam se da ćeš srediti problem.
PS: Na steamu ima opcija "hide game from library". Možda si imao neki macro viruščić koji je to automatski uradio. Probaj malo na google naći kako da to popraviš. Ako ništa, javi se na redditu na /r/steam ili /r/pcmasterrace
- aditon
#3893 Re: PC gamerske konfiguracije
@averus
hvala na postu koji si napisao, svakako ću probati sve što si naveo.
Nisam mislio da će mi se ikad ovo desiti obzirom da sam lik koji upravo "koristi svoj mozak". Nikad ne idem na sajtove koje si i sam spominjao, zato mi se i činilo da mi je defender dostatan...očito nije i očito ću se morati vratiti na provjerene av sowtware.
Nisam mislio da će mi se ikad ovo desiti obzirom da sam lik koji upravo "koristi svoj mozak". Nikad ne idem na sajtove koje si i sam spominjao, zato mi se i činilo da mi je defender dostatan...očito nije i očito ću se morati vratiti na provjerene av sowtware.
-
zetareticula
#3894 Re: PC gamerske konfiguracije
Jedno pitanje
izgleda da mi je disk riknuo od 1TB prije nego se ovo dogodilo cesto mi se događadalo da u task manageru disk skace na 100% zauzece. Sad uzeo novi disk i skopcao taj stari ali nikako ga ne ocitava, a cuje se neki pistav zvuk onako pa me zanima dali je moguce nekako spasiti fajlove sa njega ima jedno 500GB fajlova.
- AhmetShabo
#3895 Re: PC gamerske konfiguracije
Kod mickey84 amd fx6300 250 KM. Prije 2 godine je kostao ispod 200 KM...
- avaks
#3896 Re: PC gamerske konfiguracije
Procesor star 5 godina, logično...
Odavno se ne proizvode a biće za 4-5 godina za 100KM ako ih ostane
- Averus
#3897 Re: PC gamerske konfiguracije
Dvije opcije:zetareticula wrote:Jedno pitanjeizgleda da mi je disk riknuo od 1TB prije nego se ovo dogodilo cesto mi se događadalo da u task manageru disk skace na 100% zauzece. Sad uzeo novi disk i skopcao taj stari ali nikako ga ne ocitava, a cuje se neki pistav zvuk onako pa me zanima dali je moguce nekako spasiti fajlove sa njega ima jedno 500GB fajlova.
1. Zbaviti isti disk (isti model u potpunosti) i zamijeniti elektroniku, pa probati
2. Javi se ovom momku: http://www.olx.ba/profil/Mrvl
Ako je ikako moguće da se popravi, Goran će ti to srediti. Meni je popravio 10ak diskova do sad, a 3 nije mogao
- Averus
#3898 Re: PC gamerske konfiguracije
Ako skidaš torrente (piratske programe i igre), ili često otvaraš PDF datoteke, vrlo lako možeš zaraditi nekog fočaka, koji ti se uvali bez pitanja i radi šta mu je merakaditon wrote:@averus
- AhmetShabo
#3899 Re: PC gamerske konfiguracije
Logicno bi valjda bilo da sad kosta ne vise od 150...avaks wrote:Procesor star 5 godina, logično...
-
DonieBrasco
#3900 Re: PC gamerske konfiguracije
Da li neko od vas ima iskustva sa Intel Pentium G4400 ? ili sa nekim iz ove zadnje serije Pentium G4xxx.