Danasnji "feminizam"

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
moonca

#3876 Re: Danasnji "feminizam"

Post by moonca »

U dvadesetoj, dok su na vrhuncu, ako imate para, zamrznete jajne ćelije, pa kada posložite život onda sa tim ćelijama dobijete potomstvo. Onda je svejedno da li je to u 35, 45. ili 65.
Zasto to, jer ima neka statistika- istrazivanje da su djeca /bebe rodjene od majki i oceva u 20 -im u nekoj prednosti od 'ostalih'? :-)
R A V E N

#3877 Re: Danasnji "feminizam"

Post by R A V E N »

Bloo, takozvane psihoanalitičke teorije, ili kako se danas nazivaju, psihodinamičke teorije, imaju ozbiljan problem i pseudonauke su.
R A V E N

#3878 Re: Danasnji "feminizam"

Post by R A V E N »

Šta je toxic masculinity?
triconja

#3879 Re: Danasnji "feminizam"

Post by triconja »

Connaisseur Karlin wrote:
triconja wrote:
Connaisseur Karlin wrote:zar pstoji kvalitetan seksulani zivot sa muskarcem starijm od 10 i vise godina od zene u braku :D :-) :lol:
Pa jebiga, ne more i jare i pare. Il ces rano se porodit il postat ona cangrizava zenturaca (bez djece, logicno) koja ce mrzit do jutra sebe a od podne citav svijet :lol: :lol: :lol:
kkave veze ima rano poradjanje u braku sa muskarcem 10 plus godina stariji ,jer moze muz biti mladji od zene :D ipak moze :D

zene se dana normlano poradjaju do 40 godine , znaci, zeni od 35 godian , moze muz od 30 godina , zasto mora biti uvijek stariji od nje :D
Pa zato sto on more imat karijeru, sto ima vise godina veca je sansa da je uspjesan (mislim ako se pokazo do 35e godine da more mlatit pare, kakve su sanse da ih nece mlatit do smrti?). Daj mojne da pricamo o banalnim stvarima bona.
triconja

#3880 Re: Danasnji "feminizam"

Post by triconja »

Bloo wrote:
MarlboroGold wrote: Ne gine mi pura :lol:
Image
Nego imas li ti homoerotskih nagona? :lol:
triconja

#3881 Re: Danasnji "feminizam"

Post by triconja »

MarlboroGold wrote: "Iin highly controlling societies the perfect prison is one in which individuals police themselves. Toxic masculinity, and the reification of masculinity, has created a panoptic psychological regime to guard against what is considered to be Orwellian wrongthink. The norm is supporting Safe Spaces, PC culture and identity politics, and any criticism is immediately condemned as being caused by toxic masculinity. The psychoanalyst Roland Gori argues that people crave this ‘security’ of the norm, as it relieves them from the dizzying ‘groundlessness’ of heterogeneousness which resides outside the norm. In order to maintain our freedom and liberty, we have to reject the idea that security is found in conformity.

Let’s be honest. Pretty much the only identity group that it is considered acceptable to pathologise is men. Like the witch-hunts of old, men must admit to the sin of toxic masculinity, and be purged, or else face persecution. It is time to call out the narrative of toxic masculinity for what it really is – a toxic idea.

The attempt to pathologise normal male behaviour has a decided purpose. It is not just a random phenomenon that has dropped onto our heads out of a clear blue sky. It has been created artificially, and has been given a certain momentum. We should note exactly where that momentum has taken place, where it is being pushed for all it is worth, and exactly who is doing that pushing. We also need to ask why boys are being particularly targeted, before their masculinity has had a chance to develop naturally and take adult form. Just how cynical and ruthless do you have to be if you are trying to damage children?"

:meza1:
Jel to onaj kako se zove peterson? Nekako mi baca na njegov nacin izrazavanja :lol:
Hakiz

#3882 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Hakiz »

moonca wrote:
U dvadesetoj, dok su na vrhuncu, ako imate para, zamrznete jajne ćelije, pa kada posložite život onda sa tim ćelijama dobijete potomstvo. Onda je svejedno da li je to u 35, 45. ili 65.
Zasto to, jer ima neka statistika- istrazivanje da su djeca /bebe rodjene od majki i oceva u 20 -im u nekoj prednosti od 'ostalih'? :-)
Ne. Djeca nisu drugačija. Stvar je u tome da ako žena zamrzne ćelije kada ima 20 pa od tih ćelija poželi da dobije potomstvo kada ima 50 imaće bolje šanse nego ako ćelije zamrzne kada im 45 pa sa 50 poželi djecu. Stvar je u tome da ćelije žene sa 20 godina su kvalitetnije i imaju više šanse da proizvedu potomka nego ćelije žene sa 45. Tako da je bolje zamrznuti ćelije što ranije, a onda se može čekati.

Dijete žene koja je zamrzla ćelije sa 45 će biti isto kao i dijete žene koja je ćelije zamrzla sa 20. Nije problem u djetetu. Nego je situacija da ako žena zamrzava ćelije sa 45 može joj se desiti da uspiju izvući iz nje samo 4 ili 5 dobrih ćelija i da ni jedna od njih ne proizvede potomka. A iz žene koja ima 20 godina mogu izvući 30 dobrih ćelija od kojih će njih 20 proizvesti potomka. Dakle, problem je u tome da što je žena starija ima sve manje kvalitetnih ćelija i što ih kasnije zamrzava, šansa da od tih ćelija dobije potomka su sve manje. I dok su šanse skoro sigurne da se od ćelija žena koje su ih zamrznule sredinom 20-ih godina života, najkasnije prije nego što su napunile 30 dobije potomak, kod žena koje su ih zamrznule nakon oko 30. šanse padaju na oko 40 % a poslije 45. godine, šanse su manje od 10 %.

Nisam siguran da su ovi brojevi tačni, ali blizu su i odnosi su otprilike takvi. A podaci su izneseni u toj reportaži od ljekara kojima je reporterka išla na preglede pa na kraju i na proceduru vađenja i zamrzavanja želija. Jedan od ljekara koji su te podatke iznijeli je i britanski doktor koji je osmislio taj metod, zaboravio sam mu ime.

A prednost za dijete je u slijedećem: Zamisli da kada ti dijete uđe u pubertet ti imaš između 35 i 40 godina. A onda zamisli da ti dijete ulazi u pubertet, a ti imaš između 65 i 70 godina. Šta je bolje i za dijete i za tebe?
JThomas

#3883 Re: Danasnji "feminizam"

Post by JThomas »

u svom tzv. normalnom ponašanju homo sapiens jeste toksična, predatorska vrsta koja uništava sve pred sobom :mrgreen: samo što se to neće baš tako riješiti...
Connaisseur Karlin

#3884 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Connaisseur Karlin »

triconja wrote:
triconja wrote:
Pa jebiga, ne more i jare i pare. Il ces rano se porodit il postat ona cangrizava zenturaca (bez djece, logicno) koja ce mrzit do jutra sebe a od podne citav svijet :lol: :lol: :lol:
kkave veze ima rano poradjanje u braku sa muskarcem 10 plus godina stariji ,jer moze muz biti mladji od zene :D ipak moze :D

zene se dana normlano poradjaju do 40 godine , znaci, zeni od 35 godian , moze muz od 30 godina , zasto mora biti uvijek stariji od nje :D
Pa zato sto on more imat karijeru, sto ima vise godina veca je sansa da je uspjesan (mislim ako se pokazo do 35e godine da more mlatit pare, kakve su sanse da ih nece mlatit do smrti?). Daj mojne da pricamo o banalnim stvarima bona.
pa ako nisi znao, da te informiram , u normlanim drzavama natalitet i poslovni usjeh zene je takodjer vazan :-D
Connaisseur Karlin

#3885 Re: Danasnji "feminizam"

Hakiz wrote:
A prednost za dijete je u slijedećem: Zamisli da kada ti dijete uđe u pubertet ti imaš između 35 i 40 godina. A onda zamisli da ti dijete ulazi u pubertet, a ti imaš između 65 i 70 godina. Šta je bolje i za dijete i za tebe?
to apsolutno nije vazno :-D
belfy

#3886 Re: Danasnji "feminizam"

Post by belfy »

ono kad Karlin prica iz iskustva... :zid:
MarlboroGold

#3887 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MarlboroGold »

triconja wrote: Jel to onaj kako se zove peterson? Nekako mi baca na njegov nacin izrazavanja :lol:
Nije Peterson, ali moglo bi se reći da je autor pod njegovim uticajem :D
maliq53

#3888 Re: Danasnji "feminizam"

Post by maliq53 »

Hakiz wrote:
to apsolutno nije vazno :-D
Moze se reci da je djelimicno nevazno, ali da je apsolutno nevazno ne bih se bas slozio 8-) .
triconja

#3889 Re: Danasnji "feminizam"

Post by triconja »

MarlboroGold wrote:
triconja wrote: Jel to onaj kako se zove peterson? Nekako mi baca na njegov nacin izrazavanja :lol:
Jel to slusas petersona i dalje hljebati? :D
MarlboroGold

#3890 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MarlboroGold »

triconja wrote:
MarlboroGold wrote:
Jel to slusas petersona i dalje hljebati? :D
Ma kakvi. Nakon onih posljednjih diskusija mi je puna kapa tog čojka :D
triconja

#3891 Re: Danasnji "feminizam"

Post by triconja »

MarlboroGold wrote:
triconja wrote: Jel to slusas petersona i dalje hljebati? :D
Ma kakvi. Nakon onih posljednjih diskusija mi je puna kapa tog čojka :D
Ima dvatri dobra predavanja a ono ostalo mores macku o rep okacit. :thumbup:
R A V E N

#3892 Re: Danasnji "feminizam"

Post by R A V E N »

hakiz, iznimno brutalna poruka gore! Svaka pohvala, čovječe! :brmbrm:
R A V E N

#3893 Re: Danasnji "feminizam"

Post by R A V E N »

Connaisseur Karlin wrote:na poslu ili u krevtu , ili oboje :D
RESTAURACIJA HIMENA!!!

Da li po tvom mišljenju, Connaisseur "Karlinka", restauracija himena treba da bude dio obvezatnog zdravstvenog osiguranja i šta je uzrok odlučivanju na himenoplastiku:

a) uplašene žene koje misle da će ih partner gledati poprijeko zbog nemanja himena kad one krenu hapilly ever-after
b) ti njihovi, sada ozbiljni, partneri
c) bijeli muškarci srednje ekonomske klase
d) cijelo društvo
e) svako pomalo, pa da opet izbjegnu svi odgovornost?

Očekujem tvoj odgovor, kao i odgovor feministkinja sejlak i omar little. A mogu i ostale žene da se uključe. :kravata: :ginisovac:
omar little

#3894 Re: Danasnji "feminizam"

Post by omar little »

jab se ranila da mi rejven pise hvalospjevke.
hadzinicasa

#3895 Re: Danasnji "feminizam"

Post by hadzinicasa »

ja sam imala namjeru i zelju da procitam sta se pisao ovdje, ali nisam uspjela zavrsiti cak ni ovu zadnju stranicu (idem uvijek unazad)

ha?
Connaisseur Karlin

#3896 Re: Danasnji "feminizam"

R A V E N wrote:
Connaisseur Karlin wrote:na poslu ili u krevtu , ili oboje :D
RESTAURACIJA HIMENA!!!

Da li po tvom mišljenju, Connaisseur "Karlinka", restauracija himena treba da bude dio obvezatnog zdravstvenog osiguranja i šta je uzrok odlučivanju na himenoplastiku:

a) uplašene žene koje misle da će ih partner gledati poprijeko zbog nemanja himena kad one krenu hapilly ever-after
b) ti njihovi, sada ozbiljni, partneri
c) bijeli muškarci srednje ekonomske klase
d) cijelo društvo
e) svako pomalo, pa da opet izbjegnu svi odgovornost?

Očekujem tvoj odgovor, kao i odgovor feministkinja sejlak i omar little. A mogu i ostale žene da se uključe. :kravata: :ginisovac:
takva restauracija nema veze sa feminizmom, vec sa dobrom idejom i razvijnenom tehnologijom za zaradjivanje novca od strane odsjeka plasticne kirurgije , vjerovatno se tako moze restaurirati i obrezani penis :D

bilo bi bolje da prosirene vene budu io obavezog zdrastveog osiguranja , ali nisu :)
Connaisseur Karlin

#3897 Re: Danasnji "feminizam"

R A V E N wrote:hakiz, iznimno brutalna poruka gore! Svaka pohvala, čovječe! :brmbrm:
mene vise" odusevljva" vasa zabrinutost radjanja zena :D

zaboravljate, da nisu sva drustva sprijecila zene da budue i majke u poslovno uspjesne :-D
Hakiz

#3898 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Hakiz »

A onda pogledaš države u kojima žene imaju uspješne karijere pa vidiš da broj penzionera dostiže broj radnika, da porodice imaju sve manje djece i da je sve više porodica bez djece, da moraju "uvoziti" ljude, najčešće primajući nmigrante iz siromašnih Afričkih i Azijskih zrmalja da nadoknade nedostatak stanovništva.

Nemojte misliti da ja nešto osuđujem. Ja takođe nemam djecu i ne želim ih.

Ne govorim o svom izboru, govorim kada mogu "hard cold facts".

Ironično je da u vrijeme kada su žene bile "tamo gdje im je mjesto", dakle u kući i kuhinji, a to je isto vrijeme kada medicina nije bila uspješna, kada su žene morale rađati po desetoro djece da bi eventualno dvoje preživjelo, imali smo kao društva više djece nego danas kada medicina uspije da od desetoro djece preživi 8 ili 9.

Ne ubijajte glasnika, nisam ja kriv što smo mi ljudi stvorili društva u kojem je stil života sve dalji od biolgije i nisam ja stvorio probleme koji iz tog nesklada nastaju.

A, kako znamo, na kraju, u ratu između željenog stila života i biologije, pobijediće biologija. I to na način da ili ćemo odustati od želja, ili ćemo nestati kao vrsta.
Connaisseur Karlin

#3899 Re: Danasnji "feminizam"

Hakiz wrote:A onda pogledaš države u kojima žene imaju uspješne karijere pa vidiš da broj penzionera dostiže broj radnika, da porodice imaju sve manje djece i da je sve više porodica bez djece, da moraju "uvoziti" ljude, najčešće primajući nmigrante iz siromašnih Afričkih i Azijskih zrmalja da nadoknade nedostatak stanovništva.

Ironično je da u vrijeme kada su žene bile "tamo gdje im je mjesto", dakle u kući i kuhinji, a to je isto vrijeme kada medicina nije bila uspješna, kada su žene morale rađati po desetoro djece da bi eventualno dvoje preživjelo, imali smo kao društva više djece nego danas kada medicina uspije da od desetoro djece preživi 8 ili 9.

Ne ubijajte glasnika, nisam ja kriv što smo mi ljudi stvorili društva u kojem je stil života sve dalji od biolgije i nisam ja stvorio probleme koji iz tog nesklada nastaju.

A, kako znamo, na kraju, u ratu između željenog stila života i biologije, pobijediće biologija. I to na način da ili ćemo odustati od želja, ili ćemo nestati kao vrsta.
da podvucem: to su problemi koji se mogu rijesiti :) isti nesklad se moze izbalansirati :)
Hakiz

#3900 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Hakiz »

Hakiz wrote:A onda pogledaš države u kojima žene imaju uspješne karijere pa vidiš da broj penzionera dostiže broj radnika, da porodice imaju sve manje djece i da je sve više porodica bez djece, da moraju "uvoziti" ljude, najčešće primajući nmigrante iz siromašnih Afričkih i Azijskih zrmalja da nadoknade nedostatak stanovništva.

da podvucem: to su problemi koji se mogu rijesiti :) isti nesklad se moze izbalansirati :)
Govoriš sa takvom sigurnosti kao da govoriš iz ličnog iskustva. BiIa, probala, uspjelo ti.

Molim te, nemoj samo reći "Ja nemam djecu uz uspješnu karijeru, ali imam prijateljicu koja ima".
Post Reply