30 miliona za OS CG
Fino Bgm
Ako je pameti donirat ce nam nesto sto po rasporedu zaduzuje bosnjacka komponenta OSBIH.
pa nisam ni mislio nesto u klasi "global hawk". mislio sam na nesto manje. kao sto su srbijanci dobili od kineza. iako su se mjesecima nadali da ce dobiti nesto u klasi "global hawk" i na kraju ispade "kineski pegaz".swanfilter wrote: ↑17/01/2020 19:31 Kakav dron raketas bi stvarno bila vrhunska stvar. Za ovo nase podrucje, uze i sire, avioni su prevelik trosak ...
Hebote, pa mi ni drona ne napravismo. Mislim da su na mašincu u Mostaru svojevremeno prije rata diplomirale dvije-tri generacije inžinjer aeronautike, koi dana rade ko-zna-šta, gdje god da su.swanfilter wrote: ↑17/01/2020 19:31 Kakav dron raketas bi stvarno bila vrhunska stvar. Za ovo nase podrucje, uze i sire, avioni su prevelik trosak ...
Rucne nuklearne bombe samo, za druge nam ne daju ToT.
nista se sa strane ne moze nabaviti zbog trenutnog drzavnog uredjenja. trenutno je najveca opasnost od komsijskih dronova da bi mogli biti zarazeni ovim novim kineskim virusom gripe. jer su komsije nakon skoro 10 godina "uspeEsnog" razvoja odlucili ipak da tehnologiju "kupe kod kineza".Hrmpallier wrote: ↑25/01/2020 20:16 a na strani za sitnu paru kupiti dodatni broj tih budućih "dronomora", čime bi komšijki Pegazi ili kako se već zovu, bili u velikim nevoljama i opasnosti kad bi došli u domet spemenutih ZSU-57.