Deblokada Sarajeva???

Post Reply
CPT

#3876 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by CPT »

Dozer wrote:CPT...hajde budi bar jednom iskren i reci nam koliko imas godina? Po nivou pismenosti ja mislim da nemas ni 30.
Ako ti meni odgovoris na ovo, i ja cu tebi reci sta je BK, a onda ti i pojasniti sve vezano za onaj famozni spisak naoruzanja i MTS-a koji su navodno imali u Srebrenici. Moze li?
Ti do neki dan nisi imao blage veze sta su Srebrenici imali ili nisu imali. Ko ne vjeruje moze provjeriti par postova nazad. Ti isto tako nemas blage veze sta su trebali ili nisu trebali .Opet, ko ne vjeruje moze pogledati par postova nazad. Nisi bio tamo kao ni ja. Ja za sam (za razliku od tebe) bar znam da postoji dokumentacija o svemu. Pa cak i transkripti razgovora komande u Srebrenici. Kad odradis osnovne stvari onda se mozes javiti, vazi?

Usput, jedan od najstarijih "fora" u osnovnoj skoli je da na pitanje ucitelje odgovoris sa analizom pitanja tj. svake rijeci u pitanju. Ti vidim da si ostao na tom nivou jer BK nije dio ove debate i nema veze sa ovom pricom. To malo teorije sto znas pokusavas po svaku cijenu prodati u random diskusiji. Kao sto si to pokusao prodati u onoj temi o snajperima dok nisi naletio nekog sa vise (konkretnog) znanja.
CPT

#3877 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by CPT »

tempuser wrote:Koji ti dio oko hapsenjanije jasan da ti nacrtam?
btw, nije formalni vlasnik kafane pa tako i nije mogao biti uhapsen zbog utaje poreza...

ako je vec to dokaz za nesto
Last edited by CPT on 29/08/2019 09:02, edited 1 time in total.
decembar2017

#3878 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by decembar2017 »

tempuser wrote:
decembar2017 wrote:
tempuser wrote:
Ma ne pokazujes ti nista, nego si jednaki anonomni mis koji se krija iza duplih nickova.
Nije Dragan uhapsen jer, za razliku od SDA elite, nije varao drzavu na racnima. Kako je potkradaju 2019. tako su je potkradali i 1991/1992.
Provaljen si, ponizen si, idi oblizi stranacke postecije, od mene ti je mahanje!
nije on uhapsen jer je ukrao milione maraka u talu sa svojim "saborcima " vec sto su mu cetnici pokusali da podvale ratni zlocin.

Nauci se razliku.
Ko ovdje pominje hapsene zbog raznog zlocina? Jel to opet neki jadni pokusaj SDA spina. Ovo u cemu ja pisem nema veze sa Velikim parkom!
Dragan Vikic kao vlasnik kafane nikad nije bio uhapsen zbog utaje poreza, ali tvoji SDA prvaci i njihovi sticenici u Vakufski prostorima jesu! Kako su potkradali drzavu ta koju se toliko zalazu 2019. uz sve SIPA-e i drge dvije kompnente, tako i jos vise su je potkradali 1992. godine kad nikog nije bilo iznad njih.
Koji ti dio oko hapsenjanije jasan da ti nacrtam?
a to hapsenje ,kakve to ima veze sa ovim ? kao vikic posten jer nije varao na porezu pa je posten i kada je u talu sa "braniocima " ukrao milione iz jedinice ? a o tome nam moralisti sute a ovamo puna usta morala jer kada se radi o lopovluku alije, bakira i sve i jednog cinovnika iz sdO onda je tu moral i " ja bio tu i znam " kao anonimni mis na forumu ali kada se radi o FGR iz Sarajeva koje se par dana prije napada Karisika na Vrace kleo u kumstvo sa Karisikom i kako nece pucati jedne na druge onda je sve oprosteno, tada javno izneseni podaci nisu dovoljni jer tada " ja bio tu , imenom i preizimenom " nije dovoljno :-)
Dozer

#3879 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by Dozer »

[quote="decembar2017"
znas ti to moj dozeru i ko je i kada od pravih specijalaca , javno sa imenom i slikom , pricao ne samo o ovim sto se navodi o vikendici i poslovnom prostoru ( cuj to , kupio 1993 :lol: ) vec da mu ni to nije bilo dovoljno vec je krao i iz karate saveza, iz jedinice ali vidim da zelis da tvrdis da "bio tu , znam "ne vazi od specijalca sa imenom i slikom vec da samo vazi od anonimnih miseva na forumu , pogotovo kada se radi da vrana vrani oci ne vadi :lol:[/quote]
Pa bolan ne bio, oicic, haj' na fuka, da ti ne budem anoniman :D
Ili ni ti, kao ni CPT, nisi gay pa ne sjedis s nepoznatim muskarcima :lol: :lol: :lol:
decembar2017

#3880 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by decembar2017 »

Dozer wrote:[quote="decembar2017"
znas ti to moj dozeru i ko je i kada od pravih specijalaca , javno sa imenom i slikom , pricao ne samo o ovim sto se navodi o vikendici i poslovnom prostoru ( cuj to , kupio 1993 :lol: ) vec da mu ni to nije bilo dovoljno vec je krao i iz karate saveza, iz jedinice ali vidim da zelis da tvrdis da "bio tu , znam "ne vazi od specijalca sa imenom i slikom vec da samo vazi od anonimnih miseva na forumu , pogotovo kada se radi da vrana vrani oci ne vadi :lol:
Pa bolan ne bio, oicic, haj' na fuka, da ti ne budem anoniman :D
Ili ni ti, kao ni CPT, nisi gay pa ne sjedis s nepoznatim muskarcima :lol: :lol: :lol:[/quote]

ma nije poneta da li si meni anoniman vec forumu, javnosti.

za razliku od pravog specijalca , koji imenom i preizmenom, slikom tvrdi da je "bio tu i zna " da je dragan ukrao milione u talu sa svojom klikom , ti si na forumu pod nickom. to sto ti tvrdis da te neki drugi anonimni forumasi znaju i ti njih ili i kada bi te ja znao ne mijenja da smo svi mi na forumu anonimni, takva su pravila foruma, bilo kakvo otkrivanje identiteta se kaznjava permanentnim banom.

I ti to znas ali i kao takav anonimni mis ne smijes da prozoves komandanta a puna usta morala pa je kao sto sam i primjetio: vrana vrani oci ne vadi. pa ti mozes da mene i li bilko koga zoves na kavice , na druzenja, mozes da skreces pricu na sdO , mozes sta hoces ali pokazujes da vrana vrani oci ne vadi moj dozeru a puna usta morala.
Tromblon

#3881 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by Tromblon »

@tempouser ne hrani trola. Govno je to. Nabubriće samo. I tako dok ne eksplodira.
Dozer

#3882 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by Dozer »

decembar2017 wrote: SAfet Zajko je kao clan PL ,( PL a ne saveza komunista ili anti-nacionalisticke lige, demokrate, borca za prava pedera, cuka i maca ) je bio aktivan i na Sokolju tako ako vec hoces da kazes da on nije bio zasluzan za organizovanje tih ljudi , koji su se naoruzali na taj nacin to najvise govori o tebi a ne o njemu .

I na kraju:

Sokolje , kako se ono zvalo "bastion sdO ", gdje je rahmetli Zajko kao clan PL bio aktivan se naoruzalo.

FGR u "pravom , starom Sarajevu " pa su april 1992 docekali mahanjem jugoslovenskim zastama i titinim slikama, nije.

Pametnom dosta.
Koji si ti nadobudni pacijent ... :lol:
SDA, s pajdasima s kojima je vezala zastave te 1991. (HDZ i SDS), preuzela vlast od mrskih komunista 1991. Jel' tako? Jeste :D
U martu 1992. prvi u tadasnjih Muslimana i prvi u SDA, a koji je tada bio na vlasti (koju je, btw, na prevaru oteo Babi) sa svojim pajdasima, SVOM narodu kaze da rata nece biti i da mirno spava, jel' tako? Jeste :D
Istovremeno, tj. dosta ranije, njegovi pajdasi sa srpske strane (Karadzic i SDS) uredno naoruzavaju sve svoje, a sto je njihov pajdo iz SDA vrlo dobro znao, jel' tako? Jeste. :D
Na proteste za mir u martu 1992. su dosle desetine autobusa sa svih strana BiH, ali tada je na vlasti vec mjesecima bio tvoj pajdo iz SDA, pa se postavlja logicno pitanje - sta su tu organizovali komunisti i FGR, jel' tako? Jeste. :D
Granate na Sarajevo pocele padati vec u aprilu 1992., a rat sirom BiH vec uveliko poceo, pajdasi iz SDS-a vec zauzeli pozamasne dijelove grada i pripremali zauzimanje i ostatka pomocu vojske i rezervista nakrcanih u kasarne po gradu, al' tvoj pajdo iz SDA, koji je sve to znao, i dalje svoj narod poziva na mir, jer' tako? Jeste. :D
Na kraju je, i konacno, ratno stanje objavio - 19. juna 1992., jel' tako? Jeste :D
Istovremeno, a sto ti naravno ne znas jer si balav, upravo se ta, kako ti volis reci FGR, jos od kraja februara 1992. samoorganizuje po naseljima, daje straze, okupljaju se ljudi, oni koji nesto znaju o oruzju poducavaju druge, i nigdje u tome se ja ne sjecam da sam vidio ijednog jedinog pajdu iz SDA. Osim ako ti ne mislis da su svi iz PL i ZB bili SDA...? Odgovorno ti tvrdim da nisu, preciznije - ogromna vecina nije. Ja prvi nisam.

I o kakvim komunistima, FGR i ostalim nebulozama vise lupetas, ziv bio... :D

Kako ti volis reci - pametnom dosta, jel' tako? Jeste :D

Nego, picic, haj' na fuka ba :D
I, hoces nam konacno reci sta je BK :lol: :lol: :lol:
Last edited by Dozer on 29/08/2019 09:48, edited 6 times in total.
hamza_sa

#3883 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by hamza_sa »

Dozer wrote: Pa bolan ne bio, oicic, haj' na fuka, da ti ne budem anoniman :D
Ili ni ti, kao ni CPT, nisi gay pa ne sjedis s nepoznatim muskarcima :lol: :lol: :lol:

Cika Dozere, mogu li ja sa vama na kafu???? Molim vas, bas bih volio da vas upoznam!
Dozer

#3884 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by Dozer »

hamza_sa wrote:
klixoris wrote: Citam vec nekoliko stranica i umirem oko ove za*ebancije oko BK :lol:

Ja sam se raspitivao oko toga sta znaci taj BK i vjerovao ili ne saznao sam kod svog mesara.

BK = bez kostiju.
:lol: :lol: :lol: :lol: :thumbup:
A ti si vec pio kafe sU mEnom, ne trpaj se sad decembru/CPT-u. Ti si pravi gay, oni nisu :lol: :lol: :lol:
kakotakonikako

#3885 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by kakotakonikako »

Zbog ovoga decembar2017 iliti CPT covjek bi/ce zamrziti SDA. Ne branite ih vi majkevam. Kako su tvrdoglavi i glupi to je za nepovjerovati.
hamza_sa

#3886 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by hamza_sa »

Dozer wrote: A ti si vec pio kafe sU mEnom, ne trpaj se sad decembru/CPT-u. Ti si pravi gay, oni nisu :lol: :lol: :lol:
E, hebi ga, vrijedilo je pokusati. :lol:
Dozer

#3887 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by Dozer »

Sad se "ovaj" usutio, eto "onoga" za 15-ak min. A mozda ce i zajedno, dok upali sve VPNs :D
Tromblon

#3888 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by Tromblon »

Dozer wrote:Sad se "ovaj" usutio, eto "onoga" za 15-ak min. A mozda ce i zajedno, dok upali sve VPNs :D
Maloprije je bilo u duetu :zzzz:
madner

#3889 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by madner »

Momak je mozda glup, ali mora mu se priznati da je uporan.

Sad poceo brojati koliko je clanova PL imalo koje knjizice.
Dozer

#3890 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by Dozer »

CPT wrote:
Dozer wrote:CPT...hajde budi bar jednom iskren i reci nam koliko imas godina? Po nivou pismenosti ja mislim da nemas ni 30.
Ako ti meni odgovoris na ovo, i ja cu tebi reci sta je BK, a onda ti i pojasniti sve vezano za onaj famozni spisak naoruzanja i MTS-a koji su navodno imali u Srebrenici. Moze li?
Ti do neki dan nisi imao blage veze sta su Srebrenici imali ili nisu imali. Ko ne vjeruje moze provjeriti par postova nazad. Ti isto tako nemas blage veze sta su trebali ili nisu trebali .Opet, ko ne vjeruje moze pogledati par postova nazad. Nisi bio tamo kao ni ja. Ja za sam (za razliku od tebe) bar znam da postoji dokumentacija o svemu. Pa cak i transkripti razgovora komande u Srebrenici. Kad odradis osnovne stvari onda se mozes javiti, vazi?

Usput, jedan od najstarijih "fora" u osnovnoj skoli je da na pitanje ucitelje odgovoris sa analizom pitanja tj. svake rijeci u pitanju. Ti vidim da si ostao na tom nivou jer BK nije dio ove debate i nema veze sa ovom pricom. To malo teorije sto znas pokusavas po svaku cijenu prodati u random diskusiji. Kao sto si to pokusao prodati u onoj temi o snajperima dok nisi naletio nekog sa vise (konkretnog) znanja.
Ocekivan odgovor. Sve, samo ne odgovor na ono sto se upita, jel' tako? Jeste :D
A vidim da si jos u folu osnovne skole i da se dobro sjecas svega toga, za razliku od mene koji se toga vise maltene ni ne sjecam. Frisko jos, a :D

Za te dokumente koje ti stalno povlacis, ja sam, za tvoju info (a sto ti davno vec rekoh), znao cim su objavljeni. Ti si u to vrijeme vjerovatno "sut'o" CoD i nisi imao blage veze o svemu ovome, zar ne?
BK i te kako jeste dio ove debate, je upravo taj sitni detalj ce ti razjasniti puno toga s one liste naoruzanja i MTS-a. Naravno, kada skontas sta je BK :D
Logicno, kada skontas sta je BK, tada nam moras reci i koliko je boraca tada bilo u Srebrenici, jer to je krucijalni podatak koji se veze direktno za BK i od kojeg zavisi i sve ostalo. Znam da ne kontas nista od ovoga, al' nema veze. Nadoci ces u hodu...valjda...nekad.

"To malo teorije" se moze odnositi iskljucivo na tebe, vjeruj mi. Preciznije, ti ne znas ni teoretski sta je i kako. Sve sto "znas" je ono sto procitas iz kojekakvih izvjestaja :D
A zivo me sad zanima o cemu pricas o toj temi o snajperima :D
CPT

#3891 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by CPT »

Dozer wrote:
CPT wrote:

Ocekivan odgovor. Sve, samo ne odgovor na ono sto se upita, jel' tako? Jeste :D
A vidim da si jos u folu osnovne skole i da se dobro sjecas svega toga, za razliku od mene koji se toga vise maltene ni ne sjecam. Frisko jos, a :D

Za te dokumente koje ti stalno povlacis, ja sam, za tvoju info (a sto ti davno vec rekoh), znao cim su objavljeni. Ti si u to vrijeme vjerovatno "sut'o" CoD i nisi imao blage veze o svemu ovome, zar ne?
BK i te kako jeste dio ove debate, je upravo taj sitni detalj ce ti razjasniti puno toga s one liste naoruzanja i MTS-a. Naravno, kada skontas sta je BK :D
Logicno, kada skontas sta je BK, tada nam moras reci i koliko je boraca tada bilo u Srebrenici, jer to je krucijalni podatak koji se veze direktno za BK i od kojeg zavisi i sve ostalo. Znam da ne kontas nista od ovoga, al' nema veze. Nadoci ces u hodu...valjda...nekad.

"To malo teorije" se moze odnositi iskljucivo na tebe, vjeruj mi. Preciznije, ti ne znas ni teoretski sta je i kako. Sve sto "znas" je ono sto procitas iz kojekakvih izvjestaja :D
A zivo me sad zanima o cemu pricas o toj temi o snajperima :D
Hoces pokusati prodati jos koju foru iz osnovne skole? :lol: Tvoje pitanje nema nikakve veze sa ovom pricom, nikakve. A teorija je bila kako municija iz PPU dokazuje nesto. Dok municija iz Pakistana u Srebrenice ne dokazuje. U Sarajevu se kupovalo zbog dogovora o necemu. U Srebrenici se kupovalo iz Pakistana "redovnim prekolinijskim svercom". Logicno.

AKo si znao za dokumenta (sto nije istina) zasto nisi znao kad su dosle stvari iz dokumenta u Srebrenicu?! To pise u dokmentu za kojeg si "znao".

Koliko je bilo boraca, koliko je bilo tenkova, koliko je bilo komaraca, sve to pise ali opet nema nikakve veze sa spiskom za kojeg ti NISI ZNAO. Cak i da si znao za SPISAK (a nisi). Cudis se municiji iz Srbije u Sarajevu a ne cudis se raketama iz Pakistana u Srebrenici? Da nisu laste prenijele u Srebrenicu?

Znaci tvoja teorija da municija iz Srbije dokazuje neki dogovor je idiotizam. Izmedju ostalog zbog cinjenice da je u druge gradove doturena puno skuplja i konkrentija pomoc. Nikakva defincija to ne moze promijeniti.

Nekoliko cm iznad spisak pise kad je doturena oprema. Ti si momka pitao kad je doturena roba. A za dokument si znao jel.... :lol:
Tromblon

#3892 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by Tromblon »

Čuj rakete iz Pakistana?!?!?

Auuuuuuu!!!!

Pa oklen majku im njihovu?
CPT

#3893 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by CPT »

Savjet "krucijalne komande" stabu u Srebrenice je da se cetnike ceka tj. spremi protivnapad. Nekoliko minuta nakon tog savjeta javljeno da je su pali polozaji oko Srebrenice (8.7). To je transkriptu razgovora za kojeg ti (opet) sigurno znas.
CPT

#3894 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by CPT »

Dosle "redovnim prekolinijskim svercom". Jes da logistika nije zeznuta kao prebaciti municiju iz "RS" ili Srbije al eto. Nesto valjda dokazuje. Pogotovo ako municija iz PPU nesto dokazuje.
Tromblon

#3895 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by Tromblon »

CPT wrote:Dosle "redovnim prekolinijskim svercom". Jes da logistika nije zeznuta kao prebaciti municiju iz "RS" ili Srbije al eto. Nesto valjda dokazuje. Pogotovo ako municija iz PPU nesto dokazuje.
Kojim švercom? Zar nije bio embargo? Ukoliko imaš takva saznanja morao bi ti to prijaviti Ujedinjenim nacijama. Ozbiljan jevto prekršaj.
pirpa

#3896 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by pirpa »

decembar2017 wrote: ]

znaci bila je , iako nas na forumu "patriote " na drugim temama pokusavaju da uvjere da nije vec da je 5-kolona bila samo izgovor za otimanje srpskih stanova.

Znaci to smo prosli, ali najvaznije pitanje je zasto ? Zasto su imali 5-u kolonu ako je sve bilo unaprijed dogovoreno, cak nacratnao na salaveti 1991 :?

DB srbije , kao i citave juge, vuce korijene iz prvih komunista 20-ih godina proslog vijeka kada su u uslovima ilegale morali da djeluju i obavjestajno i kontra-obavjestajno, doslovno kao tajna sluzba. I zato je DB , za razliku od JNA koja je borbeno djelovala samo 4 godine od svog posjanja prije 90-ih, DB citavo to vrijeme od 20-ih imala " borbeno " iskustvo, djelovanje u pravim uslovima a ne samo vjezbe i vjezbice kao JNA, znaci DB je bila puno iskusnija i profesionalnija.

I kada smo i to rijesili ostaje cinjenica da imamo onda dvije alternative:

1) da je bio dogovor pa je prema tome DB srbije i njenih domacih vazala potpuno bezpotrebno organizovala 5 kolonu, sto bi se reklo postupili amaterski i totalno glupo.
2) nije bilo dogovora pa je stvaranje i djelovanje 5-kolone bilo primjer profesionalnosti i znanja db.

Sta mislis , koju ce alternativu moralisti na forumu da odaberu :lol:
Spinuješ priču bezveze...

Sam @Dozer na pojedinim temama je pisao o petoj koloni i nigdje nije tvrdio da je nije bilo...ne bi da mu budem advokat ali nisi u pravu , pa nisi..

Što ne postaviš pitanje,kako je moguće da srpski operativac izvlači zarobljene ljude iz zatvora koji su pod našom kontrolom...i zar stvarno misliš da i mi nismo imali istog takvog čovjeka na njihovoj strani... Samo sa razlikom što Srbi nisu skidali glave svojim operativcima a kod nas je bilo pravilo po završenom poslu da im se glave skidaju...

mnoge balije su se glave do danas nanosale i to upravo zahvaljujući onima koje smo mi hvatali a oni ih trampili za sopstvene interese...

Obraza nemaju a boga se ne boje....
Dozer

#3897 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by Dozer »

CPT wrote: Hoces pokusati prodati jos koju foru iz osnovne skole? :lol: Tvoje pitanje nema nikakve veze sa ovom pricom, nikakve. A teorija je bila kako municija iz PPU dokazuje nesto. Dok municija iz Pakistana u Srebrenice ne dokazuje. U Sarajevu se kupovalo zbog dogovora o necemu. U Srebrenici se kupovalo iz Pakistana "redovnim prekolinijskim svercom". Logicno.

AKo si znao za dokumenta (sto nije istina) zasto nisi znao kad su dosle stvari iz dokumenta u Srebrenicu?! To pise u dokmentu za kojeg si "znao".

Koliko je bilo boraca, koliko je bilo tenkova, koliko je bilo komaraca, sve to pise ali opet nema nikakve veze sa spiskom za kojeg ti NISI ZNAO. Cak i da si znao za SPISAK (a nisi). Cudis se municiji iz Srbije u Sarajevu a ne cudis se raketama iz Pakistana u Srebrenici? Da nisu laste prenijele u Srebrenicu?

Znaci tvoja teorija da municija iz Srbije dokazuje neki dogovor je idiotizam. Izmedju ostalog zbog cinjenice da je u druge gradove doturena puno skuplja i konkrentija pomoc. Nikakva defincija to ne moze promijeniti.

Nekoliko cm iznad spisak pise kad je doturena oprema. Ti si momka pitao kad je doturena roba. A za dokument si znao jel.... :lol:
Spin, spin, spin... Jesi li svjestan da ti je svaki moguci komentar, a pogotovo oni u kojima bi trebao odgovoriti na nesto konkretno sto te se pitalo, najklasicniji moguci spin? Tacnije, radis upravo ono za sta mene "optuzujes", tj. prosipas te svoje "fore iz osnovne skole" :D

Znas li kako izgledaju tvoji komentari, i uopste komunikacija s tobom? Bukvalno ovako:
Necije pitanje: Reci nam da li je more plavo ili je zapravo prozirno?
Tvoj odgovor: Na Himalajima je snijeg sivkaste boje, ali to samo dokazuje da ti (pitalac) nemas pojma o tome kako se ponasaju africki lavovi na Grenlandu.
:lol: :lol: :lol:

Ovo je tvoj nivo komunikacije, a sto direktno ukazuje i na nivo intelekta... Zalosno...

Nego, otkri li konacno sta je BK? Koliko je BK bilo dostavljeno u Srebrenicu i koliko je to moglo trajati tamosnjim borcima u aktivnoj ODBRAMBENOJ borbi? :D
I, sta ti znaci "Krucijalna komanda"? Kakva je to komanda ba ? :D
CPT wrote:Ti si momka pitao kad je doturena roba. A za dokument si znao jel.... :lol:
Opet pricas o sebi u trecem licu...? Psihijatrija zove, ili je opet zajeb s VPNom i broswerom? :D
Last edited by Dozer on 29/08/2019 11:38, edited 1 time in total.
dječak sa šibicama

#3898 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by dječak sa šibicama »

A sta je konkretno njegova namjera reci, da se Srebrenica mogla braniti i da je dostavljeno to famozno naoruzanje, da je sdo sve uradila da se Srebrenica odbrani ali eto oni pobjegli, jesam dobro shvatio?
Dozer

#3899 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by Dozer »

Jesi. To je sva poenta njegove price. Ali nikako da to jasno sroci :D
Naravno, ne smijes zaboraviti MZ, koja je zapravo najveci krivac (realno, snosi veliki dio krivice, ali ne za direktnu odbranu Srebrenice iako su imali i taj mandat s obzirom da se radilo o zasticenoj zoni, nego vise za ono sto je uslijedilo nakon pada, tj. genocid).

I sve je to "potkrijepljeno" naknadnim izvjestajima generala koji bitke nikad ocima nisu vidjeli, osim na TV-u, a jos manje licno u njima ucestvovali (osim par casnih izuzetaka, ali koji nisu u ovoj prici), kao i "izvjestajima srpske strane" koja je sve to nasla u Srebrenici.
Nece se kloc ni jedne jedine sekunde zapitati zasto su ti izvjestaji maltene identicni, a jos manje ce se zapitati kako se Srebrenica branila 3 i kusur godine s puno manje oruzja i MTS-a, a onda odjednom vise nije mogla i tamosnji borci se samo razbjezali, a sav silni MTS i oruzje koje im je dostavljeno 2 mjeseca prije napada, naprosto su samo ostavili...
Last edited by Dozer on 29/08/2019 12:03, edited 6 times in total.
tempuser

#3900 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by tempuser »

CPT wrote:
tempuser wrote:Koji ti dio oko hapsenjanije jasan da ti nacrtam?
btw, nije formalni vlasnik kafane pa tako i nije mogao biti uhapsen zbog utaje poreza...

ako je vec to dokaz za nesto

Kad se vec kopricas bez argumenata i bez uspjeha, ovo sto si napisao nije dokaz ni za sta, jer nije uhapsena ni formalna vlasnica!
Post Reply