Windows 10
Moderator: Benq
-
zippoo87
#3876 Re: Windows 10
a jeste navalili,kao da je sta bitno...polako,stici ce...ovako samo mozete sta pokvariti
ja trebam na laptopu frisku instalaciju odraditi ali mi mrsko...cekam stabilnu ovu zadnju verziju pa cu onda
ja trebam na laptopu frisku instalaciju odraditi ali mi mrsko...cekam stabilnu ovu zadnju verziju pa cu onda
- ExNihilo
#3877 Re: Windows 10
Još mi iskače da je deaktiviran Win. 
- aditon
#3878 Re: Windows 10
koristi li neko windows desktop gadgete (na win 10) i da li u posljednje vrijeme ima problema s istim ili da li je iko ranije imao problem tipa da ti gadget samo nestane, ili da jednsotavno blokira-titla? Naime, meni je neki dan nestao system info gadget. Kontam slučajno ga ugasio..probao opet g vratiti kad ono samo neka utitlana kockica, uglavnom nema gadgeta i nije upotrbljiv više..skinem neki drugi sistemski gadget i on je radio samo taj dan, nakon reseta i on je utitlo se...ostali su u međuvremenu radili normalno..do sinoć kad mi je i gadget za diskove jednostavno nestao s ekrana...
- typeOnegative
#3879 Re: Windows 10
Koristim ja , rade uredno. Ali znalo mi se dogoditi da nestanu . Koliko sam upratio kod mene nestajanje i problemi sa prikazom bili su povezani sa povecanjem skaliranja za windows.
- holowey
#3880 Re: Windows 10
naletio sam na situaciju... na firewallu mi prikazuje da jedan od laptopa u mrezi konstantno pokusava da kontaktira script.dotmetrics.net preko razlicitih aplikacija i portova... laptop je dobio windows 10 preko windows 7 kada su dolazile automatske instalacije... defender nista ne pronalazi sumnjivo, sfc nista ne pronalazi, avast i bootscan nista ne pronalaze, comodo ne pronalazi nista (killswitch takodjer prikazuje konekcije na script.dotmetrics.net ali ne flaguje)...
ostale masine kojima imam pristup su dobile ili predisntalirane windows 10 pro ili imaju enterprise pa ne mogu napraviti poredjenje...
ima li neko windows 10 na koje je presao sa windows 7 da provjeri da li se te masine pokusavaju spojiti na script.dotmetrics.net?
ostale masine kojima imam pristup su dobile ili predisntalirane windows 10 pro ili imaju enterprise pa ne mogu napraviti poredjenje...
ima li neko windows 10 na koje je presao sa windows 7 da provjeri da li se te masine pokusavaju spojiti na script.dotmetrics.net?
- aditon
#3881 Re: Windows 10
kako misliš povećanje skaliranja za windows?typeOnegative wrote:Koristim ja , rade uredno. Ali znalo mi se dogoditi da nestanu . Koliko sam upratio kod mene nestajanje i problemi sa prikazom bili su povezani sa povecanjem skaliranja za windows.
- ExNihilo
#3882 Re: Windows 10
Probaj sa Malwarebytes.holowey wrote:naletio sam na situaciju... na firewallu mi prikazuje da jedan od laptopa u mrezi konstantno pokusava da kontaktira script.dotmetrics.net preko razlicitih aplikacija i portova... laptop je dobio windows 10 preko windows 7 kada su dolazile automatske instalacije... defender nista ne pronalazi sumnjivo, sfc nista ne pronalazi, avast i bootscan nista ne pronalaze, comodo ne pronalazi nista (killswitch takodjer prikazuje konekcije na script.dotmetrics.net ali ne flaguje)...
- ferratilis
#3883 Re: Windows 10
Sad su izgleda poceli i ovako instalirati update-e

-
ado_sar
#3884 Re: Windows 10
Ja bih to reinstaliraoholowey wrote:naletio sam na situaciju... na firewallu mi prikazuje da jedan od laptopa u mrezi konstantno pokusava da kontaktira script.dotmetrics.net preko razlicitih aplikacija i portova... laptop je dobio windows 10 preko windows 7 kada su dolazile automatske instalacije... defender nista ne pronalazi sumnjivo, sfc nista ne pronalazi, avast i bootscan nista ne pronalaze, comodo ne pronalazi nista (killswitch takodjer prikazuje konekcije na script.dotmetrics.net ali ne flaguje)...
- typeOnegative
#3885 Re: Windows 10
aditon wrote:kako misliš povećanje skaliranja za windows?typeOnegative wrote:Koristim ja , rade uredno. Ali znalo mi se dogoditi da nestanu . Koliko sam upratio kod mene nestajanje i problemi sa prikazom bili su povezani sa povecanjem skaliranja za windows.
na skaliranje u display opcijama .
- aditon
#3886 Re: Windows 10
ma pretpostavio sam da na to mislis ali nisam to radio..jedino što se jesam igrao virtuelnim rezolucijama ali u samoj igri, ne u windowsu...međutim problem se dosta kasnije javio tako da to ne mogu direktno povezati s ovim problemom..al haj znaj...ne znam kako bi popravio ovo, jedino da onemogućim potpuno opciju virtuelne rezolucije..typeOnegative wrote:aditon wrote:kako misliš povećanje skaliranja za windows?typeOnegative wrote:Koristim ja , rade uredno. Ali znalo mi se dogoditi da nestanu . Koliko sam upratio kod mene nestajanje i problemi sa prikazom bili su povezani sa povecanjem skaliranja za windows.
na skaliranje u display opcijama .
- typeOnegative
#3887 Re: Windows 10
VSR mi je bio uključen sve vrijeme, ali koristio sam ga samo u igrama , na desktopu i u normalnom radu ne. Ako si uključio 4K npr i za desktop preko VSR moguće da sjebe gadgete.
- aditon
#3888 Re: Windows 10
jesam doduše probao ali to je bilo poodavno..zašto tek sada da nestanu...čudno mi što reinstall istih ništa ne mijenja i čudno je da je uticalo samo na system info aplikaciju a ne i ove druge poput weather, clock, calendar itdtypeOnegative wrote:VSR mi je bio uključen sve vrijeme, ali koristio sam ga samo u igrama , na desktopu i u normalnom radu ne. Ako si uključio 4K npr i za desktop preko VSR moguće da sjebe gadgete.
- Euphoria
#3889 Re: Windows 10
Meni se laptop raspada kako sam sa win 8.1 prešla na 10.
Na startup spor užas. Nije radio touhpad, sada radi ali ne radi jedno slovo na tastaturi, baterija kolapsirala. Nekada ikonu za zvuk u donjem desnom ćošku ne mogu pokrenuti, klikćem ali uzalud. Šta je više ovo
Na startup spor užas. Nije radio touhpad, sada radi ali ne radi jedno slovo na tastaturi, baterija kolapsirala. Nekada ikonu za zvuk u donjem desnom ćošku ne mogu pokrenuti, klikćem ali uzalud. Šta je više ovo
-
ado_sar
#3890 Re: Windows 10
Treba tebi novi laptopMiss Moonlight wrote:Meni se laptop raspada kako sam sa win 8.1 prešla na 10.
- vatrogasac
#3891 Re: Windows 10
Više od dvije godine sam na win 10 i samo sam jedno vrijeme imao sa Intelovom grafičkom problema koja je jedna od dvije u kompjuteru, ali je radila samo izbacivala nekakve dosadne poruke. Za Startup se slažem, ali krivim svoj HDD jer tako mi pokazuje Task Manager, Ostalo sve radi pa čak i ovo za zvuk... fn + f7. Touchpad uvijek radio mada više koristim bežični miš, brže mi.Miss Moonlight wrote:Meni se laptop raspada kako sam sa win 8.1 prešla na 10.
- Euphoria
#3892 Re: Windows 10
Prije dvije god ga kupila, od toga ga pola godine nisam koristila jer sam izbrisala podatke sa druge partiije pa dok sam našla način da vratim. I sada slabo skroz jer koristim poslovni.
Hajde onda predlozi neki dobar i povoljan laptop za kupiti
- Euphoria
#3893 Re: Windows 10
I kod mene je Intelova i još jedna. Radi mi zvuk na f tipku, ali klikom na ikonu ni pod raznovatrogasac wrote:Više od dvije godine sam na win 10 i samo sam jedno vrijeme imao sa Intelovom grafičkom problema koja je jedna od dvije u kompjuteru, ali je radila samo izbacivala nekakve dosadne poruke. Za Startup se slažem, ali krivim svoj HDD jer tako mi pokazuje Task Manager, Ostalo sve radi pa čak i ovo za zvuk... fn + f7. Touchpad uvijek radio mada više koristim bežični miš, brže mi.Miss Moonlight wrote:Meni se laptop raspada kako sam sa win 8.1 prešla na 10.
-
ado_sar
#3894 Re: Windows 10
Probaj onda prvo na tome uraditi clean install. Ja bih mozda razmislio i o ugradnji ssd-a.Miss Moonlight wrote:Prije dvije god ga kupila, od toga ga pola godine nisam koristila jer sam izbrisala podatke sa druge partiije pa dok sam našla način da vratim. I sada slabo skroz jer koristim poslovni.
- vatrogasac
#3895 Re: Windows 10
Meni je to radilo uvijek i pošto koristim miš brže podesim jačinu zvuka nego sa f + f.Miss Moonlight wrote:I kod mene je Intelova i još jedna. Radi mi zvuk na f tipku, ali klikom na ikonu ni pod raznovatrogasac wrote:Više od dvije godine sam na win 10 i samo sam jedno vrijeme imao sa Intelovom grafičkom problema koja je jedna od dvije u kompjuteru, ali je radila samo izbacivala nekakve dosadne poruke. Za Startup se slažem, ali krivim svoj HDD jer tako mi pokazuje Task Manager, Ostalo sve radi pa čak i ovo za zvuk... fn + f7. Touchpad uvijek radio mada više koristim bežični miš, brže mi.Miss Moonlight wrote:Meni se laptop raspada kako sam sa win 8.1 prešla na 10.
Što reče @ado_sar bolje sve radi kada uradiš clean install nego zatrpavanjem update-ima. I ja sam updateovao sa 8.1, ali sam kasnije uradio clean i osjetna razlika.
- Euphoria
#3896 Re: Windows 10
da o tome i kontam, al mi je tako mrsko uraditi clean install 
-
ado_sar
#3897 Re: Windows 10
To ti ne smije biti mrsko jer je to neminovnost za sve nas. Ja npr radim clean svake godine na svemu. Mora se sistem malo procistiti s vremena na vrijeme. Nema tog procesora na planeti koje gluposti koje se vremenom nakupe nece usporitiMiss Moonlight wrote:da o tome i kontam, al mi je tako mrsko uraditi clean install
- Sanjarko
#3898 Re: Windows 10
Neznam sto ti se laptop tako ponasa. Moj 5+ godina star, na 8.1 sistemu je jos, radi jos uvijek ne bas najbolje skroz ali radi, Americki je pa me je strah da ne rikne jer je na drugoj struji a ja nemam para za popravku itd.
-
ado_sar
#3899 Re: Windows 10
Nema veze sto je americki. Svi adapteri su 110/220.Vizionar 1985 wrote:Neznam sto ti se laptop tako ponasa. Moj 5+ godina star, na 8.1 sistemu je jos, radi jos uvijek ne bas najbolje skroz ali radi, Americki je pa me je strah da ne rikne jer je na drugoj struji a ja nemam para za popravku itd.
- Sanjarko
#3900 Re: Windows 10
Ma kontam riknut ce mu nesto a nece se moci zamjeniti itd. Jos nemam backup na cvrstom disku. Imam na Guglu ali neradi bas najbolje kada skidam sa Gugla. Mane para za dodatnu opremu a kamo li za popravku ili kupovinu novog. Ali eto sreca pa Gugl imam za kakav takav backup.ado_sar wrote:Nema veze sto je americki. Svi adapteri su 110/220.Vizionar 1985 wrote:Neznam sto ti se laptop tako ponasa. Moj 5+ godina star, na 8.1 sistemu je jos, radi jos uvijek ne bas najbolje skroz ali radi, Americki je pa me je strah da ne rikne jer je na drugoj struji a ja nemam para za popravku itd.