Pozari i poplave. Zastita prirode, suma i ekologije

Očuvanje čovjekove okoline.

Moderator: anex

Post Reply
almir1977

#3876 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by almir1977 »

Janjicar wrote:
Heller wrote:http://radiosara.jevo.ba/novost/151712/ ... -pomoc-bih

Pitanje, naprimjer zašto je toliko trajalo, zar nije moglo odmah po hitnoj proceduri?

Tuga je kad vidim organizaciju u Srbiji, i neki autoritet, i onda Nikšića na tv-u ko Danilo Stojković u Ko To Tamo Peva
Problem je kod nas u strukturi vlade, hocemo li olovku naruciti pitaj ovog pitaj onog jel onaj ZA i na kraju potpisi i evo olovka.

Hocemo helikopter iz Slovenije? Pitaj ministra Lijanovica, pitaj premijera FBIH, pitaj predsjednistvo i onda tek moze.
Naravno, al hajmo onanisati na Vučića koji ima apsolutnu vlast u Srbiji i ne ustručava se da je, uz izuzetno medijsko kurčenje, upotrijebi. Ono, 60 ljuti za stolom, veliki vožd šamara sve, a kamere naravno snimaju..

Dok mi ovdje imamo Frankesteina od države u kojoj 300 ljudi ima nadležnost za jednu stvar.

Hebo ih Vučić.
Last edited by almir1977 on 17/05/2014 01:42, edited 1 time in total.
titinho

#3877 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by titinho »

Ovaj broj za pomoc bhtelecom ? Moze li neko pojasniti jel istina da to nije bhtelecom napravio broj nego da je zakupljen od strane pomozi.ba ?

E sad ako je istina , zasto bhtelecom ne otvori humanitarni broj a ne da naplacuju od svake 1 KM po 0.18 KM za sebe ?
O'zone
Globalni moderator

#3878 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by O'zone »

titinho wrote:Ovaj broj za pomoc bhtelecom ? Moze li neko pojasniti jel istina da to nije bhtelecom napravio broj nego da je zakupljen od strane pomozi.ba ?

E sad ako je istina , zasto bhtelecom ne otvori humanitarni broj a ne da naplacuju od svake 1 KM po 0.18 KM za sebe ?
Zbog ovoga
seoBIH

#3879 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by seoBIH »

Kisa nije padala "SAMO TRI DANA", kisa je padala 20tak dana i zemlja to nije mogla upiti!
jahhjer

#3880 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by jahhjer »

It_is_a_Leclerc wrote:Kaže Vučić ministru zdravstva: "Lažu te. Nema lijekova". Ko bi to u nas rekao, sutra bi imali sjednicu Parlamenta da ga smijene. :D

Evo nove informacije.. U Krajini kiša intenzivno pada. Raste nivo Une. Trenutno 140 cm. Obično se smatra zabrinjavajućim 100 cm.
Metar zabrinjavajuci nivo? :/
It_is_a_Leclerc

#3881 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by It_is_a_Leclerc »

Islamska zajednica u Srbiji stavila sve kapacitete za prijem građana, bez obzira na veroispovest.

:thumbup:
It_is_a_Leclerc

#3882 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by It_is_a_Leclerc »

jahhjer wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Kaže Vučić ministru zdravstva: "Lažu te. Nema lijekova". Ko bi to u nas rekao, sutra bi imali sjednicu Parlamenta da ga smijene. :D

Evo nove informacije.. U Krajini kiša intenzivno pada. Raste nivo Une. Trenutno 140 cm. Obično se smatra zabrinjavajućim 100 cm.
To mi je javio drug, što živi u Bihaću. Evo i na twitteru:

https://twitter.com/abdic88/status/467424776567681024
VjecitiStudent

#3883 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by VjecitiStudent »

Stagnira u Kulen Vakufu, 4cm/h je porast u Bihaću i Krupoj, no još uvijek je barem pola metra daleko od maksimuma iz januara 2010.
jastuk1

#3884 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by jastuk1 »

m-m wrote:
jastuk1 wrote:
m-m wrote: Ko je posjećivao portal mogao je vidjeti da će biti dosta kiše ali ovoliki belaj se nije mogao prognozirati. 23.05.2013 smo jedini ''prognozirali'' da će padati snijeg ali je to bilo demantovano ... itd...itd. ( i pao je ).
sat24 i meteo hr su 7 dana unaprijed sve pogodili. Znam jer pratim i nemam razloga da lažem. Često mijenjaju prognozu i za tri dana - ovaj put je sve pogođeno ko na traci i sa količinama kiše, nekoliko dana unaprijed i to bez mijenjanja prognoze ili mjesta intenziteta kiše. !!!
Vrijeme je aktivno. Mi update prognoze radimo 4 puta dnevno.
Ma šta mi pričaš. Govorim ti o tome da je 7 dana prije ovoga - znači prošli petak, sad se sjećam kad sam gledao, a gledam dnevno najmanje 2, 3 puta, sve isprognozirano i sve se se izodvijalo kako je isprognozirano u pošli petak. Mogu reći da se prognoza promijenila samo 5 do 10 posto.

Zna se desit, naročito kad su južna strujanja zimi, potpuni obrt prognize za 7 dana nakon prva 3 dana za preostala 4 od tih 7.

A i ovo je nastalo u Genovskom - znači isto južno strujanje u početku, samo me čudi tolika tačnost prognoze kod rasporeda količine padavina - palo je skoro do u litar koliko je prognozirano - naročito kad je ciklon postao stacionaran, jer stacionarni cikloni na Balkanu nisu baš toliko česti. I kako pogodiše malte ne u sat vremena tačku popunjavanja (gubljenja snage) ciklona.

Toliko o tome da ovo nije bilo prognozirano. Jeste do u litar i ta tačnost me izuzetno čudi.
jahhjer

#3885 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by jahhjer »

It_is_a_Leclerc wrote:
jahhjer wrote:

To mi je javio drug, što živi u Bihaću. Evo i na twitteru:

https://twitter.com/abdic88/status/467424776567681024
Mozda mjere preko neke granice...

123456789 wrote:Kisa nije padala "SAMO TRI DANA", kisa je padala 20tak dana i zemlja to nije mogla upiti!
Ja dan prije poplava u sorcu hodao a opet dan prije toga po planini pjesacio, vrijeme bilo prelijepo...
seoBIH

#3886 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by seoBIH »

jahhjer wrote:
123456789 wrote:Kisa nije padala "SAMO TRI DANA", kisa je padala 20tak dana i zemlja to nije mogla upiti!
Ja dan prije poplava u sorcu hodao a opet dan prije toga po planini pjesacio, vrijeme bilo prelijepo...
Gdje, u Sarajevu? :run:
bezveze7

#3887 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by bezveze7 »

titinho wrote:Ovaj broj za pomoc bhtelecom ? Moze li neko pojasniti jel istina da to nije bhtelecom napravio broj nego da je zakupljen od strane pomozi.ba ?

Zato što je jedini smisao postojanja BH Telecoma nahraniti dinastiju i stranačke parazite. Dakle, BHT je Superhik, a ne Robin Hood.

Dovoljno je pogledat njihov website, bolju stranicu ima FK Omladinac iz Novih Banovaca.
jastuk1

#3888 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by jastuk1 »

almir1977 wrote:
Naravno, al hajmo onanisati na Vučića koji ima apsolutnu vlast u Srbiji i ne ustručava se da je, uz izuzetno medijsko kurčenje, upotrijebi. Ono, 60 ljuti za stolom, veliki vožd šamara sve, a kamere naravno snimaju..

Dok mi ovdje imamo Frankesteina od države u kojoj 300 ljudi ima nadležnost za jednu stvar.

Hebo ih Vučić.
Istina. Dostadni ste s divljenjem s Vučkom.
Last edited by jastuk1 on 17/05/2014 01:47, edited 1 time in total.
StupskaBitanga

#3889 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by StupskaBitanga »

Razboj- Topola-Srbac
Image
almir1977

#3890 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by almir1977 »

jahhjer wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:
Kakve veze to ima jarane :lol:

Kiša je padala čitav april, planine su bile pune vode, podzemne vode, folovi-golovi.. bio sam za vikend na selu i na jednom izletištu gdje prije toga nikad nisam vidio vodu, je tekao potok. A bio sam u kratkim rukavima i nisam mogao preko dana sjediti na suncu, iako sam pod planinom bio.
titinho

#3891 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by titinho »

MTEL je danas na zahtjev vlade rs-a napravio humanitarni broj
"Nas" bhtelecom (LOPOVI) nisu jos uvijek napravili broj vec uzimaju procenat od ljud koji prave humanitarne brojeve
Ocigledno da se bhtelecom bogati na nasoj nesreci !!!

Kako im sada mogu vjerovati i donirati svoj novac, kako da znam da ce otici zaista za pomoc bespomocnom narodu

Kako vas vise nije sramota ???? 600 000 izdvojite za najvece poplave i kurcite se ! BAGROOOOO
jahhjer

#3892 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by jahhjer »

123456789 wrote:
jahhjer wrote:
Da i u Sarajevu izmedju ostalog, pa neces me sad ubijediti da je kisa stalno padala jbg i da sam ja halucinacije imao...
Kal El

#3893 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Kal El »

Sa Telegraf.rs

Najugroženija područja od mina su regije Doboj, Maglaj, Olovo, Unsko-sanski kanton i Posavina koje su trenutno najviše pogođene poplavama. Do danas je u BiH registrovano šest minskih nesreća pri čemu su četiri osobe smrtno stradale, a osam osoba povređeno

:( Znao sam da će pomjeriti mine :( :(
Last edited by Kal El on 17/05/2014 01:47, edited 1 time in total.
de balzac

#3894 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by de balzac »

almir1977 wrote:

Hebo ih Vučić.
Jes, dobro si... A nas jebo Jerkovic Ivankovic. i Neka Oranje Niksic.
Bodkin

#3895 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Bodkin »

Kal El wrote:Sa Telegraf.rs

Najugroženija područja od mina su regije Doboj, Maglaj, Olovo, Unsko-sanski kanton i Posavina koje su trenutno najviše pogođene poplavama. Do danas je u BiH registrovano šest minskih nesreća pri čemu su četiri osobe smrtno stradale, a osam osoba povređeno

ovo kod nas? 4 osobe poginule od mina?
nasa

#3896 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by nasa »

jahhjer wrote:
123456789 wrote:
jahhjer wrote:

Da i u Sarajevu izmedju ostalog, pa neces me sad ubijediti da je kisa stalno padala jbg i da sam ja halucinacije imao...
:-) pada s prekidima od pocetka mjeseca je'l ok 'vako
Picajzla
Location: U svijetu nepravde - http://i62.klix.com/ri6jht.png

#3897 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Picajzla »

veze s vezom wrote:Image

Hrabri policajac Sinan Šušnjar, koji je bez razmišljanja skočio u nabujalu Unu i spasio mladića od utapanja!
:bih: :bih: :bih: :bih:
Kal El

#3898 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Kal El »

Bodkin wrote:
Kal El wrote:Sa Telegraf.rs

ovo kod nas? 4 osobe poginule od mina?
PRETE NAM I BOMBE: Bujice pomerile minska polja! : http://www.telegraf.rs/vesti/1073657-pr ... nska-polja
de balzac

#3899 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by de balzac »

jastuk1 wrote:
almir1977 wrote:

Hebo ih Vučić.
Istina. Dostadni ste s divljenjem s Vučkom.

Gdje ti ucitavas da mu se neko divi? Prepricasmo dijelove sjednice kriznog im staba i vucicevo skurilno glumatanje i discipliranje stada, to je sve...
Kal El

#3900 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Kal El »

Ako je istina...ŠTO NEMA U NAŠIM MEDIJAMA NIŠTA O TOME :twisted: ?!
Post Reply