Dozer wrote:Smrle.... Ovo je bilo moje:Na sta si ti nabacao gomilu nekakvih prica o pokusajima kradje njegovog tijela, sto ja nisam uopste spominjao. Poenta je u tome da muslimani dokazu da je ono iz Kur'ana o raspadanju poslanika nakon smrti - istina. Kontas?Tvrdnja: Poslanici se ne raspadaju kada umru i ostaju netaknuti, tj. izgledaju kao zivi.
Cinjenice: Niko se ne usudjuje otvoriti Muhammedov grob da bi se to zaista utvrdilo.
Logika: Jer je grob gde jeste, u klimi kakva jeste, i za koju je poznato da moze mumificirati tijelo prirodnim putem. Ali, mumificirano tijelo nije "neraspadnuto tijelo", a jos manje netaknuto.
Zakljucak o tvrdnji: Glupost.Zato sto je bio nepismen, a nije, ocito, ni zelio nauciti pisati, sto nam govori neke druge stvari o njemu. Pored toga, oko sebe je imao gomilu pismenih, samim tim i namazanijih za to vrijeme, pa se postavlja logicno pitanje - da li su oni imali kakve privilegije na osnovu Muhe, kojeg su predstavljali kako jesu?eh bas si nas predozirao glupostima moj Dozeru , cega sam se pribojavao upravo se to i desilo
hadis poslanika kakvu su glupost mlatnuo jer su poslaniku nudili moc da bude kralj u gradu, najljepse zene u gradu i zlata i srebra samo da se ostavi islama, on odbio. ako je islam stvoren da se crpi moc idealna prilika bila da preuzme moc nad stanovnistvom. ali nije, sto nije druze???
Kako su oni zivjeli? Da li su oni bili cijenjeni? Ili se za njih nije ni znalo? Zapitaj se malo, majka mu stara...
Evo ti primjer iz sadasnjosti: Npr., zgrade Bosmala. 80 miliona skrseno u to, ona 2 brata "menadzera" iznikose bas po tvom principu "ni iz cega", a onda i nestadose bez traga i glasa.
Da li su oni bili samo maska za pozadinske finansijere koji su preko njih dvojice oprali neke pokradene pare? Eto, cisto logicki pokusaj nesto shvatiti...
Posto nisam siguran da ces uopste shvatiti sta ti poksuavam reci, evo direktno - da li je Muhammed bio paravan pametnijim ljudima oko njega?
poenta je da se netreba otkopavati poslanik grob.Na sta si ti nabacao gomilu nekakvih prica o pokusajima kradje njegovog tijela, sto ja nisam uopste spominjao. Poenta je u tome da muslimani dokazu da je ono iz Kur'ana o raspadanju poslanika nakon smrti - istina. Kontas?
a sad moze se to na neki drugi nacin uradit mozda, skaniranjem itd a nikako otkopavanjem je je to presvet covjek za nas muslimane da bi se tako nesto radilo. Jedino sta bi se moglo jeste skaniranje
prije ce biti da je njemu bilo zabranjeno od Boga da nauci.Zato sto je bio nepismen, a nije, ocito, ni zelio nauciti pisati, sto nam govori neke druge stvari o njemu. Pored toga, oko sebe je imao gomilu pismenih, samim tim i namazanijih za to vrijeme, pa se postavlja logicno pitanje - da li su oni imali kakve privilegije na osnovu Muhe, kojeg su predstavljali kako jesu?
Kako su oni zivjeli? Da li su oni bili cijenjeni? Ili se za njih nije ni znalo? Zapitaj se malo, majka mu stara...