Sirija

Locked
harunn

#3876 Re: Sirija

Post by harunn »

Alfons Kauders wrote:
kljucna kost wrote:Djeste komunjare,ateisti,bezboznici,pametnjakovici i intelektualci praznog srca :),mrzitelji Islama i sve sto je muslimansko,jeste li pri kraju svrsavanja na svog Basara,Nema vece ljage od bosanski zaostalik komunjosa bezboznika,fujjj,,,
nije tema al ih je puna tema ;) :run:
e jesi jarane fulo al da valja... ja ultra-cafir i navijam za opoziciju, a nisam jedini

crno bijeli svijet, crno bijeli svijet...
Alfons i ja sam stavljao ove linkove bas njemo da pogleda sta rade "PRIJATELJI ISLAMA"

PRVO MENTOR ERDOANA:

EVO STA RADI SAUDIJA:

ŠTA IM SMETA U SIRIJI (između ostaloga):
Co0l

#3877 Re: Sirija

Post by Co0l »

Alfons Kauders wrote:
Ja Sam Odavle wrote:
jeza u ledja wrote: Ti si legenda buraz, samo nastavi, po meritumu. :oops: :thumbup:

Aberantno pretenciozno afermiras da si intelektualno po meritumu neumitno kolaudiran.

Samo da te jos jednom pohvalim, a onda ce mo dalje razgovarati.

:sax:
LOL!

Aaa to je onaj kolega po meritumu :D neuron ili nesh... :D pa kako sam mogao zaboraviti... :D

sad sam se sjetio, ovdje smo se "upoznali" kad se intelektualac javio nicim izazvan, misleci da njega prozivam... jer sam prozivao jedan od njegovih omiljenih izvora informacija, debku... izraelsku verziju advance.hr... :D

http://www.klix.ba/forum/sirija-t91613s6750.html

vrijedi pogledati, garantujem smijeh do suza...
Daj ba, koga boli kurac sta pise opskurni izraelski tariguz... Relevantni su ko onaj Galijasevic.
Pošto se evidentno mene ovo tiče ukoliko se ne varam.. ili je bar challenger tako mislio a ti razumiješ i rezonuješ mozgom dvogodišnjeg djeteta.. neću ti ostati dužan ..
Ako neke stvari ne razumiješ ne miješaj se niti diskutuj po onome što je za tebe evidentno misterija. Ti nisi u stanju niti ti to tvoj intelekt dozvoljava, diskutovati o mojim postovima jer moje analize ni za sto godina nećeš uspjeti elaborirati i shvatiti.Imaš svoje sagovornike otprilike istih mentalnih i ideoloških razina pa sa njima egleniši koliko ti je volja. Na ovu tvoju uvredu neću odgovarati jer bi bio isti kao ti a na uvid drugima moje a i tvoje ali ako baš budeš insistirao uvjeravam te da ćes naći hljeb za svoje zube i zato SIKTER OD MENE I MOGA
Nije moj metod ulaziti u sterilne rasprave i nerazumne diskusije ali gospoda sebi daju za pravo etiketirati me i vrijeđati koristeći pri tom riječi poput"opskurni izraelski tariguz" - to nikome neću dozvoliti.
Naime prije godinu dana sam otvorio temu naovom forumu pod nazivom "šitsko - sunitski sukob-uvod u otvoreni rat challengenger se predhodno pozvao na ovu moju temu - pročitajte molim vas pa prosudite sami. Ne znam na temelju čega sam zaslužio citirani epitet ali ovo što mi se spočitava je na granici razuma.Priznajem da upotrebljavam malo kompleksniji riječnik i da moji postovi nisu za svakoga ali zbog toga ići u krajnosti poput pomenute je van razuma.
Svima na uvid pa prosudite sami.
O tvojim riferimentima ovdje ispljuvanim od kojih praviš fakat na temelju svoje bolesne mašte i idiotizma se može pisati danima i malo bi bilo rečeno.Nemoj misliti da nemam odgovor za tebe provokatoru mahalski.Da malo podigneš glavu vidio bi gomilu smeća u vidu stvarnosti u kojem plivaš.Nisi vrijedan jedne smislene formulacije po meritumu.A tvoje halakanje na zavjeru je od najgore sorte, imaš i auditorijum koliko vidim svi spremni pljuvati smeće kad se već nema šta drugo. Nadam se da ćeš ustrajati u svome .Napiši o ovom još koju -sa još malo podataka i tvojih zaključaka.
Ovo ko da citas Google-ov prevod nekog teksta :-D
harunn

#3878 Re: Sirija

Post by harunn »

A EVO TI KO ISPADE PRIJATELJ ISLAMA I SLOBODE UOPSTE:

i

ODGOVARAM ONOM STRUCNJAKU STO NAPADE GORE DA SMO KOMUNJARE....
sarajevoxxxx

#3879 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Dakle, još jednom zarobljavanje i bježanija Asadovih vojnika - Vojni punkt Al Kazijeh 04.09.2013.

sarajevoxxxx

#3880 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Ariha, Džebel Erbein: Vojna formacija FSA Sukur Al Sham likvidirala 25 šebiha u pokušaju zauzimanja Džebel Erbeina.
tesanj

#3881 Re: Sirija

Post by tesanj »

kljucna kost wrote:Djeste komunjare,ateisti,bezboznici,pametnjakovici i intelektualci praznog srca :),mrzitelji Islama i sve sto je muslimansko,jeste li pri kraju svrsavanja na svog Basara,Nema vece ljage od bosanski zaostalik komunjosa bezboznika,fujjj,,,
nije tema al ih je puna tema ;) :run:
Djeste pravednici, vi koji ste na pravom putu, i uspostavljate red na zemlji. KAD IM SE KAZE: "NE REMETITE RED NA ZEMLJI!"-ODGOVARAJU: MI SAMO RED USPSTAVLJAMO!" A, UISTINU;ONI NERED SIJU, ALI NE OPAZAJU: (El-Bekara,11/12)
sarajevoxxxx

#3882 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Švedska dozvolila svim Sirijcima ulazak u zemlju, čak i onima koji nemaju sve dokumente a koji su predali zahtjev za ulazak !!!

- Podsjećanja radi, u skoro sve zemlje zaljeva od početka sirijske krize svim sirijskim izbjeglicama je ulazak zabranjen. Čak i onim Sirijcima koji su po nekoliko decenija u Kuvajtu nije im dozvoljeno dovesti njihove porodice u Kuvajt.
Avetinho

#3883 Re: Sirija

Post by Avetinho »

emanacija wrote:Trebaju li Sjedinjene Američke Države intervenisati u Siriji?
Ne (5614)
69%
Da (1980)
24%
Ne znam (563)
7%

Anketa na Klix.ba koja pokazuje da su zagovornici intervencije manjina, ispod jedne cetvrtine. Izgleda da su brojni samo na ovoj temi. Zasto je to tako, to je zanimljivo pitanje.
Previse citaju advance.hr.

Misle, ako SAD udari, da ce to nekako popraviti stanje Asadistima na Bliskom Istoku, izazvati Iran, Rusiju i Kinu da nekako zarate protiv sviju i izazovu 3. svjetski.
sarajevoxxxx

#3884 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Ahrar Al Sham: Uništavanje režimskog tenka zarobljenim režimskim Konkursom

sarajevoxxxx

#3885 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Ja Sam Odavle wrote:
Ne (5614)
69%
Da (1980)
24%
Ne znam (563)
7%

Anketa na Klix.ba koja pokazuje da su zagovornici intervencije manjina, ispod jedne cetvrtine. Izgleda da su brojni samo na ovoj temi. Zasto je to tako, to je zanimljivo pitanje.
Previse citaju advance.hr.

Misle, ako SAD udari, da ce to nekako popraviti stanje Asadistima na Bliskom Istoku, izazvati Iran, Rusiju i Kinu da nekako zarate protiv sviju i izazovu 3. svjetski.
- Sve što Saudija podržava narodu se gadi. Sutra da Saudija bude protiv intervencije svi bi na klixu glasali za intervenciju.
sarajevoxxxx

#3886 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

.........
jeza u ledja

#3887 Re: Sirija

Post by jeza u ledja »

Ne (5614)
69%
Da (1980)
24%
Ne znam (563)
7%

Vise ljudi na Klixu podrzavaju intervenciju nego u Americi.
Ja licno ne znam ni sam . Ne sumnjam uopste da je Assad upotrijebio hemijsko oruzje ali mislim da to nimalo nije promjenilo cinjenicu da se radi o krvolocnom rezimu, pa se pitam sto se nije djelovalo ranije? Sada, ne vidim sta ce dobro donjeti intervencija, jer alternativa Assadu je postala izuzetno ekstremisticka, a zemlja je svakako vec razvaljena.
Da je samo u pitanju rat izmedju etnickih grupa nesto bi se tu moglo i rijesiti, ali ovako bez odlaska Assada nema mira, to je apsolutni garant.
webby-x

#3888 Re: Sirija

Post by webby-x »

sarajevoxxxx wrote:Podsjećanja radi, u skoro sve zemlje zaljeva od početka sirijske krize svim sirijskim izbjeglicama je ulazak zabranjen. Čak i onim Sirijcima koji su po nekoliko decenija u Kuvajtu nije im dozvoljeno dovesti njihove porodice u Kuvajt.
Svakako takvi rijetko kada bježe u muslimanske zemlje.
Bolje među kafire, bolja socijala.
sarajevoxxxx

#3889 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Pala Malula
Last edited by sarajevoxxxx on 04/09/2013 18:47, edited 4 times in total.
sarajevoxxxx

#3890 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Bataljoni FSA Bab Amr, zatim Megavir Bab Amr, i Džebhetu Nusre su danas zauzele mjesto Malulu. Malula se nalazi na sjeverozapadu Damaska, i udaljena je od Damaska 50 kilometara. Nalazi se na 1500 metara nadmorske visine, i poznata je po crkvenim umjetnostima i spomenicima kršćanske kulture, te spomenicima koji datiraju još od perioda 10 stoljeća p.n.e.

- Nalazi se blizu mjesta Dejr Mar kojeg smo već jednom spominjali na ovoj temi.

Image

Image

Image
sarajevoxxxx

#3891 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

- Ulazak bataljona FSA Bab Amr i Nusre u centar Malule

http://www.youtube.com/watch?v=wy74GxKj ... e=youtu.be
Alfons Kauders

#3892 Re: Sirija

Post by Alfons Kauders »

jeza u ledja wrote:
Ne (5614)
69%
Da (1980)
24%
Ne znam (563)
7%

Vise ljudi na Klixu podrzavaju intervenciju nego u Americi.
Ja licno ne znam ni sam . Ne sumnjam uopste da je Assad upotrijebio hemijsko oruzje ali mislim da to nimalo nije promjenilo cinjenicu da se radi o krvolocnom rezimu, pa se pitam sto se nije djelovalo ranije? Sada, ne vidim sta ce dobro donjeti intervencija, jer alternativa Assadu je postala izuzetno ekstremisticka, a zemlja je svakako vec razvaljena.
Da je samo u pitanju rat izmedju etnickih grupa nesto bi se tu moglo i rijesiti, ali ovako bez odlaska Assada nema mira, to je apsolutni garant.
Zavisi kakvu intervenciju. Ovo sto sad zagovaraju, recimo 100 - 200 Tomahawka na staticne ciljeve, infrastrukturu, bunkere, aerodrome... Ne znam sta ce to promijeniti, ili rijesiti. Mozda ce umanjiti sposobnost rezima da koristi neke vrste oruzja, ali nista presudno. Ovo je asimetricni sukob, bore se po ulicama i avlijama... Na Srbiju su istresli preko 200, plus su ih rokali avionima, i opet je trajalo skoro tri mjeseca.

Cisto kao kaznena ekspedicija, da pokazu da se nece tolerisati upotreba hemije, ok to kontam - ali rezim ce ostati netaknut, vec sutra mogu sloziti jos jedan napad, i sta onda? Ili da posalju poruku Asadu, da i ako pobijedi pobunjenike nece imati mira. Onda je to diplomatski potez, nista vise.

Ja ne vidim neku veliku korist od toga, jer se otvaraju drugi problemi.

Sta je alternativa? Jebes ga, da su prije dvije godine skontali da zatvore granice i blokiraju luke, to bi mozda pilo vode, jer bi pocelo nestajati goriva i hrane, narod bi se lakse okrenuo protiv rezima, rezim bi dosta teze ratovao. Onda je problem porozna granica s Libanom, a ni granice s Irakom i Jordanom nije bas lako kontrolisati. Da sad krenu s nekom blokadom, vjerovatno ne bi imala smisla jer su se vec sigurno spremili za takvo nesto. Uostalom vec imaju neki ko fol embargo, koji ne pije vode.
sarajevoxxxx

#3893 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Kalemun: FSA je danas zauzela policijsku stanicu u gradu Rahibh u regionu Kalemuna

sarajevoxxxx

#3894 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Nedavno oslobođeni grad Inkhil u pokrajini Dera

sarajevoxxxx

#3895 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Prebjegao i Asadov bivši ministar odbrane !!!
vivaldi

#3896 Re: Sirija

Post by vivaldi »

Alfons Kauders wrote:Zavisi kakvu intervenciju. Ovo sto sad zagovaraju, recimo 100 - 200 Tomahawka na staticne ciljeve, infrastrukturu, bunkere, aerodrome... Ne znam sta ce to promijeniti, ili rijesiti
to sam i ja juce spomenuo.ako se samo fokusiraju na pvo, radare, neke objekte, i na dalekomtne rakete..i tako te stvari koje mogu ugroziti komsiluk, onda na unutrasnjem planu to ga ne bi previse sjebalo jer to ionako ne koristi protiv pobunjenika.

ali ako posalju one bradavicaste svinje i apache da mu ganjaju tenkove ko u iraku..e to bi vec bili zajebani udari.

mada opet, danas rekose da rusi i dalje dostavljaju siriji odbrambeno oruzje sta god to podrazumijevalo..
sarajevoxxxx

#3897 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Dakle prebjegao je Alij Habib nekadašnji ministar odbrane u sirijskoj vladi, dok režim negira ovu informaciju. Ako se pokaže tačnim, onda se radi o najspektakularnijem prebjegu od početka sirijskog rata.

Image
sarajevoxxxx

#3898 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

sarajevoxxxx wrote:Dakle prebjegao je Alij Habib nekadašnji ministar odbrane u sirijskoj vladi, dok režim negira ovu informaciju. Ako se pokaže tačnim, onda se radi o najspektakularnijem prebjegu od početka sirijskog rata.

Image
- I ovo miriše na još jednu Rojtersovu dezinformaciju poput one o Rafsandžaniju koji je kao izjavio da je režim odgovoran za hemijske napade
harunn

#3899 Re: Sirija

Post by harunn »

Nije se druzio sa kim je trebao, gledajte kako Asada niko nebenda od ovih

sarajevoxxxx

#3900 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

- Sirijska vlada neće promijeniti stav čak i kad bi bio treći svjetski rat. Nijedan Sirijac neće žrtvovati nezavisnost svoje zemlje. Ako Francuska želi podržati el-Kaidu i Muslimansko bratstvo, kao što ih je podržala u Egiptu i drugim regijama svijeta, ona neće uspjeti u Siriji - rekao je zamjenik sirijskog ministra vanjskih poslova Fajsal Mokdad.
- Konačno da se saudijska i sirijska vlada u nečemu slažu. Muslimansko bratstvo neprijatelj broj jedan !

- Dakle, nema nikakvih teorija zavjere, i Siriji i Saudiji smeta Muslimansko bratstvo, smeta im arapsko proljeće i sve što ima bilo kakve veze sa tim nazivom. Saudija je pokazala svu brutalnost finansiranjem egipatskog ubice, a ovi su pokazali i pokazuju ubijanjem sirijskih građana. Saudija i Sirija su mnogo sličnije nego što to možemo i zamisliti. Kakve Alevije, kakvi šiiti, kakvi suniti, i na jednoj i na drugoj strani je samo i isključivo brutalni režimi, bolesne ubice nevinih građana, ili bar finansijeri ubica.

- Saudija se zalaže za vojnu intervenciju protiv Asada samo i isključivo što je dovedena pred svršen čin. Rodilo se, ljuljaj ga. Bolje da se ja zalažem nego tamo neka Turska. Ili, nema smisla stajati na strani gubitnika, na vrijeme izabrati stranu koja pobjeđuje i zajedno slaviti, a poslije ćemo vidjeti.
Locked