Dvaput procitaj sta si napisao pa onda skontaj dje zivis i koliko uopceno treba da se zalazes za jednu od blisko istocnih ideologija...Challenger__ wrote:A ako se nekome gine za opskurne ideologije, neka zavaljuje svoje države, narode i sopstvenu djecu.
______
Egipat (pročitati prvi post)
- Fantassin
#3876 Re: Egipat (pročitati prvi post)
- Challenger__
#3877 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Nemaju. Katar, npr, nije iz te priče. On ne donira Egipat, ali donira onu bandu u Iraku i Siriji. Niti su donacije ISIL-u i Nusrama isto što i donacija najznačajnijoj arapskoj državi.japin_mutapi wrote:onda teroristi i sisi imaju iste finansijere
- Challenger__
#3878 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Za sada jeste (Sisi) što želim i Erdoganu.jastuk1 wrote:Yoj Čeli pa u tome i jeste problem. Nije on još izvukao Egipat ni iz čega. DA JE BOGDOM, ALI NIJE!Pa ni Erdogan nije Tursku izvukao, a kamo li ovaj potrčko da je izvukao Egipat! Ja sve mislim da on može puno bolje, ali sve što vidim je dosljedno i servilno izvršavanje naredbi što sa istoka, što sa zapada, što sa sjevera gdje se sad zaputio. Mah....
- Challenger__
#3879 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Znam šta pišem, ne trebam dva puta čitati. Koju ideologiju?Fantassin wrote:Dvaput procitaj sta si napisao pa onda skontaj dje zivis i koliko uopceno treba da se zalazes za jednu od blisko istocnih ideologija...
-
jastuk1
#3880 Re: Egipat (pročitati prvi post)
I izvini ovo ti je čista glupost i floskula. Jer ideologije puno puta posluže samo kao izgovor. Mislim...Challenger__ wrote:A ako se nekome gine za opskurne ideologije, neka zavaljuje svoje države, narode i sopstvenu djecu.
______
- Fantassin
#3881 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Islamske republikeChallenger__ wrote:Znam šta pišem, ne trebam dva puta čitati. Koju ideologiju?Fantassin wrote:Dvaput procitaj sta si napisao pa onda skontaj dje zivis i koliko uopceno treba da se zalazes za jednu od blisko istocnih ideologija...
- Challenger__
#3882 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Pišeš gluposti. Zalažem se za princip jednakopravnosti u međuljudskim i međunarodnim odnosima a ne za neku partikularnu ideologiju. To moje lične simpatije prema IR Iran ne pobijaju.Fantassin wrote:Islamske republike
Simpatija nije isto što i ideologija.
- Fantassin
#3883 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Simpatizer ideologije politickog uredjenja zvanog Islamska republika ... ahaChallenger__ wrote:Pišeš gluposti. Zalažem se za princip jednakopravnosti u međuljudskim i međunarodnim odnosima a ne za neku partikularnu ideologiju. To moje lične simpatije prema IR Iran ne pobijaju.Fantassin wrote:Islamske republike
Simpatija nije isto što i ideologija.
-
jastuk1
#3884 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Stvarno ta "Francuska" pojačava sarkazam, cinizam i egoizam jedno 500 puta. Koja šupljoza, strahoba....Fantassin wrote:Islamske republikeChallenger__ wrote:Znam šta pišem, ne trebam dva puta čitati. Koju ideologiju?Fantassin wrote:Dvaput procitaj sta si napisao pa onda skontaj dje zivis i koliko uopceno treba da se zalazes za jednu od blisko istocnih ideologija...
- Challenger__
#3885 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Podmećeš. Poštujem pravo na njihov sopstveni izbor. Ako je to IR, OK, a ako je nešto drugo opet OK.Fantassin wrote:Simpatizer ideologije politickog uredjenja zvanog Islamska republika ... aha
- Challenger__
#3886 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Simpatišem i Oman, Egipat, RF, Kinu, Norvešku, a oni nisu IR.
Svašta...
Svašta...
- Fantassin
#3887 Re: Egipat (pročitati prvi post)
@jastuk1
Dje ono ti zivis oprosti ak ti nije tesko napisati
da i ja tebi koju prijateljsku "upadicu" napisem 
Dje ono ti zivis oprosti ak ti nije tesko napisati
- Fantassin
#3888 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Zanimljivo vecina od tih je pozitivno nastrojena prema Iranu i njihovoj vanjskoj politiciChallenger__ wrote:Simpatišem i Oman, Egipat, RF, Kinu, Norvešku, a oni nisu IR.
Svašta...
- Challenger__
#3889 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Liberalizam i ideologija izuzetnosti im je pomutila razum. Ne shvataju da postoje ljudi koji istim očima gledaju i na Francuza i Somalijca i Amera i Iranca.jastuk1 wrote:Stvarno ta "Francuska" pojačava sarkazam, cinizam i egoizam jedno 500 puta. Koja šupljoza, strahoba....
-
jastuk1
#3890 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Challenger__ wrote:Liberalizam i ideologija izuzetnosti im je pomutila razum. Ne shvataju da postoje ljudi koji istim očima gledaju i na Francuza i Somalijca i Amera i Iranca.jastuk1 wrote:Stvarno ta "Francuska" pojačava sarkazam, cinizam i egoizam jedno 500 puta. Koja šupljoza, strahoba....
Danas sam čitao neke komenare na youtube nekih Francuza, na engleskom. Tolika količina osionosti i perfidnosti stvarno se rijetko viđa. Jedno tako pokvareno, perfidno, arogantno i egoistično zloupotrebljavanje intelektualizma, gdje se serbez, serbez, serbez šire laži i pljuje bez dlake na jeziku.
I ustvari nije problem da neko i vjeruje u dokazane laži, hajde de, već kad tako pokvareno nastupa sa tom pokvarenom dozom arogancije. I upravo da - to je nabijanje sebi cijene kroz pljuvanje i pišanje po svemu ostalom. Kod Britanaca ima onih koji se eto trude da i malo stavljaju stvari na vagu, kod Francuza jako malo, uglavnom se sve svodi samo na cinizam.
- asurbanipal
#3891 Re: Egipat (pročitati prvi post)
jastuk1 wrote: Kod Britanaca ima onih koji se eto trude da i malo stavljaju stvari na vagu, kod Francuza jako malo, uglavnom se sve svodi samo na cinizam.
Daj, nemoj reći da nisi čuo za engleski humor...

- hrastov žižak
#3892 Re: Egipat (pročitati prvi post)
odveć nihilistički humor. uništava čelovjekovu suštastvenost, bliv miasurbanipal wrote:jastuk1 wrote: Kod Britanaca ima onih koji se eto trude da i malo stavljaju stvari na vagu, kod Francuza jako malo, uglavnom se sve svodi samo na cinizam.
Daj, nemoj reći da nisi čuo za engleski humor...![]()
- Challenger__
#3893 Re: Egipat (pročitati prvi post)
I agree with you, buddy.hrastov žižak wrote:odveć nihilistički humor. uništava čelovjekovu suštastvenost, bliv mi
- Challenger__
#3894 Re: Egipat (pročitati prvi post)
- Dan pobjede, Moskva:

Ništa bojkot Obume i Brisela? Ništa bojkot guzonja iz Zaliva? Samo "to stay in touch"...

...sa georgijevskom lentom za reverom??

Ništa bojkot Obume i Brisela? Ništa bojkot guzonja iz Zaliva? Samo "to stay in touch"...

- Challenger__
#3895 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Ni "vazali" nisu što su nekad bili.

- insomnia78
#3896 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Nekad se je ovako "furalo" po Parizu, Londonu, Washingtonu, RiaduChallenger__ wrote:- Dan pobjede, Moskva:
![]()
![]()

Pa znamo sta bi
Nemoj misliti zato sto je Moskva u pitanju da se "svijet" nece iznenada "sjetiti vojnog svrgavanja MB-a u Egiptu i njihove opravdane borbe za povratak na vlast" ako za to bude potrebe
Zna se ipak "ko kosi a ko vodu nosi" u globalnim okvirima
-
Avetinho
#3897 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Sisoje ce sigurno, prije ili kasnije, zavrsiti kratku karijeru u zatvoru.
http://www.nytimes.com/2015/05/13/world ... .html?_r=0http://www.nytimes.com wrote:CAIRO — For months, a steady trickle of leaked audio recordings has appeared to offer a rare chance to eavesdrop on embarrassing conversations among the inner circle of army generals around President Abdel Fattah el-Sisi of Egypt.
Mr. Sisi and the generals can be heard laughing at their Persian Gulf patrons; pulling strings to manipulate the courts, the news media and neighboring countries; and stashing billions of dollars in special military accounts outside the control of the civilian government — if the recordings are accurate.
Now, some evidence has emerged to suggest that they are. In three reports submitted to the British police, a respected audio forensics firm has found “moderately strong” evidence to authenticate Mr. Sisi’s voice on two of the recordings and the voice of a top general, Mamdouh Shaheen, on another.
- ioannes
#3898 Re: Egipat (pročitati prvi post)
evo Mursija osudise na smrt
- Kikibombona
#3899 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Smrtna kazna je sranje!ioannes wrote:evo Mursija osudise na smrt
Osudjen radi bijega iz zatvora. Tom prilikom su ubijeni cuvari/policajci.
- ioannes
#3900 Re: Egipat (pročitati prvi post)
"pocetkom 2011 god. je napravio zavjeru sa Hamasom i Hezbollahom da bi pobjegao iz zatvoraKikibombona wrote:Smrtna kazna je sranje!ioannes wrote:evo Mursija osudise na smrt
Osudjen radi bijega iz zatvora. Tom prilikom su ubijeni cuvari/policajci.
za vrijeme revolucije"