FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

faraon_s_krilima

#38726 Re: FC Barcelona

Post by faraon_s_krilima »

Ovo je meni nevjerovatno licilo na onu utakmicu protiv arsenala kada ih je barca razmontirala u prvom poluvremenu na Emiratesu, a onda u drugom se poceli zahebavati i arsenal uspio izvuci 2-2 na kraju. Tad je Ibra bio devetka i zabio dva gola.
skenderija04

#38727 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

lakilaka wrote:nije upitno da ce barca proci. samo pojedini igraci igraju krajnje nonsalantno: neymar, alves, iniesta, busqets. da nije messija i suareza, ko zna sta bi bilo.
:thumbup:

Iako za Iniestu stvarno ne znam sta bi ti rekao. Ja mislim da ni on ne zna sta treba da radi u ovom sitemu, ali eto, tu je, kada dodje do njega bar je ne izgubi.

Sa druge strane Pique. Koncentracija 90 minuta.Steta, da se posvetio samo fudbalu mogao je biti jedan od najboljih stopera u istoriji kluba
p206

#38728 Re: FC Barcelona

Post by p206 »

jebeš ga, ovdje vlada klima da Enrike veze nema, nemoguće je da ništa kod njega ne valja...
eto recite mi kako od postojećih igrača da izvučete još...ja ga trenutno ne vidim...klupa je nikad lošija, Messija je za njegovo dobro i dobro ekipe pomjerio dalje od vrha napada, Tata i ostala kompanija za to nije imala muda...i večeras da je Messi igrao u špicu svaki prodor bi mu bio ko onaj kad ga je Kompany odnio ramenom, to je već pročitano....onda se Neymar nešto ljuti svaku utakmicu što ga vadi ranije, a da ga ne vadi povrijedio bi se nakon 5 odigranih jer nema kuveta+jedini od trojice u špicu ima striktne defanzivne zadatke, (desno Messija pokriva Rakitić)

i da bi bio prvak ne moraš biti savršen...Real je prošle sezone zamalo prokockao 3-0 vodstvo protiv Borussije kojoj je tad falilo pola tima, vile ih pronosale u par situacija
stakasa

#38729 Re: FC Barcelona

Post by stakasa »

Kroz CL se vidi stvarna snaga engleskog fudbala. Ovo veceras je bilo smjesno
suncica24

#38730 Re: FC Barcelona

Post by suncica24 »

skenderija04 wrote:
lakilaka wrote:nije upitno da ce barca proci. samo pojedini igraci igraju krajnje nonsalantno: neymar, alves, iniesta, busqets. da nije messija i suareza, ko zna sta bi bilo.
:thumbup:

Iako za Iniestu stvarno ne znam sta bi ti rekao. Ja mislim da ni on ne zna sta treba da radi u ovom sitemu, ali eto, tu je, kada dodje do njega bar je ne izgubi.

Sa druge strane Pique. Koncentracija 90 minuta.Steta, da se posvetio samo fudbalu mogao je biti jedan od najboljih stopera u istoriji kluba
Iniesta je plakao na pocetku... ili je samo vadio suzu iz oka?
tapatalk2015

#38731 Re: FC Barcelona

Post by tapatalk2015 »

p206 wrote:jebeš ga, ovdje vlada klima da Enrike veze nema, nemoguće je da ništa kod njega ne valja...
eto recite mi kako od postojećih igrača da izvučete još...ja ga trenutno ne vidim...klupa je nikad lošija, Messija je za njegovo dobro i dobro ekipe pomjerio dalje od vrha napada, Tata i ostala kompanija za to nije imala muda...i večeras da je Messi igrao u špicu svaki prodor bi mu bio ko onaj kad ga je Kompany odnio ramenom, to je već pročitano....onda se Neymar nešto ljuti svaku utakmicu što ga vadi ranije, a da ga ne vadi povrijedio bi se nakon 5 odigranih jer nema kuveta+jedini od trojice u špicu ima striktne defanzivne zadatke, (desno Messija pokriva Rakitić)

i da bi bio prvak ne moraš biti savršen...Real je prošle sezone zamalo prokockao 3-0 vodstvo protiv Borussije kojoj je tad falilo pola tima, vile ih pronosale u par situacija
Te je igrače on tražio,puža Rakitića a znaš da ti je Iniesta krepo na drugoj strani(bar je trebao da zna ako je neki trener) ,Mathieua za kojeg moliš Boga da ga ne moraš uvesti u igru ,ostale gluposti ne vrijedi komentarisati...
skenderija04

#38732 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

p206 wrote:jebeš ga, ovdje vlada klima da Enrike veze nema, nemoguće je da ništa kod njega ne valja...

Vidi, ja gledam da analiziram njegov rad tokom cijele sezone i stvarno ne pretjerujem ako kazem da je svaki put kada je pokusao da iznenadi protivnika iznenadio je svoj tim.

1. Pokusaj sa Mathieuom na lijevoj strani na Bernabeu-Dobio po usima

2. U Parizu, Xavi dupli pivot sa Busijem - Dobio po usima

3. U San Sebastianu pored tri (3) desna beka Bartra igra na toj poziciji - Dobio po usima ( i Moyes mu se smije :D )

4. 28 postavki u prvih 28 utakmica. Pa ko tu da se snadje?

Njemu svaka cast za fizicku pripremljenost ekipe. Stvarno izgledaju mocno. Nema povreda, trci se, sve ok. Tu je nenadmasan.

Ali i veceras smo vidjeli da kada protivnik samo malo promijeni nacin igre da njegov odgovor kasni jako dugo. Sto se tice odnosa sa igracima glupo je i raspravljati jer se sve svodi na novinske clanke sumnjivog izvora.
MOSALJOZE

#38733 Re: FC Barcelona

Post by MOSALJOZE »

Ovakvu Barcu je merak gledati,šteta što Messi ne pogodi jer bi sve bilo gotovo(ovako imaju neku šansu)
Inače šta je zajedničko
Image
Image
Image
centaršut
Zanimljivo sve desni bekovi :D
sizifinho

#38734 Re: FC Barcelona

Post by sizifinho »

skenderija04 wrote: Sto se tice odnosa sa igracima glupo je i raspravljati jer se sve svodi na novinske clanke sumnjivog izvora.
pa dobro, slažem se, ali opet treba se priznati da gdje ima dima, ima i vatre. Ja lično mislim da igrači ne mogu poštovati nekoga ko ne donosi dobre odluke. Ako on njima kaže da u tri utakmice urade stvar A, onda četvrtu utakmicu kad im kaže da urade stvar A oni će se oglušiti i uraditi stvar B. Koja je funkcija trenera onda?
ascari

#38735 Re: FC Barcelona

Post by ascari »

faraon_s_krilima wrote:Ovo je meni nevjerovatno licilo na onu utakmicu protiv arsenala kada ih je barca razmontirala u prvom poluvremenu na Emiratesu, a onda u drugom se poceli zahebavati i arsenal uspio izvuci 2-2 na kraju. Tad je Ibra bio devetka i zabio dva gola.
Mene vise podsjeca na sezonu nakon toga, isto protiv Arsenala, kad Pep pri rezultatu 0-1 vadi Villu, a ubacuje Keitu. Barca nakon toga prima dva gola.
faraon_s_krilima

#38737 Re: FC Barcelona

Post by faraon_s_krilima »

ascari wrote:
faraon_s_krilima wrote:Ovo je meni nevjerovatno licilo na onu utakmicu protiv arsenala kada ih je barca razmontirala u prvom poluvremenu na Emiratesu, a onda u drugom se poceli zahebavati i arsenal uspio izvuci 2-2 na kraju. Tad je Ibra bio devetka i zabio dva gola.
Mene vise podsjeca na sezonu nakon toga, isto protiv Arsenala, kad Pep pri rezultatu 0-1 vadi Villu, a ubacuje Keitu. Barca nakon toga prima dva gola.

Sve tri utakmice su bile dosta slicne. Al' mi kao navijaci cini mi se previse idealiziramo Pepovu Barcu. I tad je Barca znala zakazati i igracki i mentalno, desavalo se da nisu mogli probiti bunker, a i Pep je imao svojih ispada.

Ono sinoc je dobro jer se pokazala kvaliteta. Kada je Barca igrala City nije mogao nista. Potrebno je samo na pravi nacin zavrsiti utakmicu. One tri pobjede nad Atletikom i ono sinoc meni daje nadu da ova sezona nece zavrsiti kao prosla.
ultima_palabra

#38739 Re: FC Barcelona

Post by ultima_palabra »

City i Atletico su igrali baš kako su oni željeli... za razliku od Malage recimo.
Tomahawk11
Globalni moderator

#38740 Re: FC Barcelona

Post by Tomahawk11 »

Na kojoj je poziciji Messi sinoc igrao? Prema formaciji sigurno nije. Vise je bio poput nekog povucenog krila/beka/veznog. Uglavnom duboko, ni blizu gola.
ascari

#38741 Re: FC Barcelona

Post by ascari »

Tomahawk11 wrote:Na kojoj je poziciji Messi sinoc igrao? Prema formaciji sigurno nije. Vise je bio poput nekog povucenog krila/beka/veznog. Uglavnom duboko, ni blizu gola.
Ako je vjerovati ovim podacima, bio je po citavom terenu :-D

Image
Tomahawk11
Globalni moderator

#38742 Re: FC Barcelona

Post by Tomahawk11 »

Dobro, imao je veci radijus kretanja, ali koliko sam vidio da je igrao povuceno, iza Suareza i Neymara. Cije je to maslo, njegovo ili LE?
ascari

#38743 Re: FC Barcelona

Post by ascari »

Tomahawk11 wrote:Dobro, imao je veci radijus kretanja, ali koliko sam vidio da je igrao povuceno, iza Suareza i Neymara. Cije je to maslo, njegovo ili LE?
Tu igra od kako se Suarez ustalio na #9. Znao je i ranijih sezona ici do centra po loptu i organizovati napad, ali nikad ovako konstantno. Zanimljivo da mu je statistika golova bolja kada igra na desnoj strani. O ovoj sezoni pricam naravno.
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#38744 Re: FC Barcelona

Post by Entropio »

I mene je podsjetilo na tu utakmicu. To prvo poluvrijeme je vjerovatno najbolji fudbal koji je Barcelona ikad igrala. Cak i Guardiola to spominje u onoj biografiji...

Inace, Luis Enrique je kriv. Trebao ih je upozoriti na poluvremenu da se ne opustaju jer se ocekivalo da ce City napasti i dati sve od sebe. Izmjene necu ni da komentarisem jer su katastrofalne, osim Neymar-Pedro.

Pobjeda, ali imam osjecaj kao da je izgubljena utakmica...
ascari

#38745 Re: FC Barcelona

Post by ascari »

Nedavno je bio intervju u kojem Lucho prica o novoj ulozi Messija. Izmedju ostalog govori kako je plan bio da Leo dobije vise prostora i kako ga je uzivancija gledati itd. Prica za javnost, ili ne, vjerujem da samo njih dvojica znaju cija je odluka.
Dr. Kuca

#38746 Re: FC Barcelona

Post by Dr. Kuca »

Previse se diskredituje LE a Messiju se daje prevelika vaznost i pravi mu se imidz nekog razmazenka i ucjenjivaca i osobe koja radi sta hoce. Do neki dan je bilo da Leo nece igrat po strani itd.
NK33

#38747 Re: FC Barcelona

Post by NK33 »

Dr. Kuca wrote:Previse se diskredituje LE a Messiju se daje prevelika vaznost i pravi mu se imidz nekog razmazenka i ucjenjivaca i osobe koja radi sta hoce. Do neki dan je bilo da Leo nece igrat po strani itd.
Upravo :)
Dok je Leo igrao u sredini napada, a Suarez desno, pričalo se kako je Messi šef i ne želi da igra desno. Sad kad napokon igra tako, ne pali više ta stara priča pa ide neka nova :D
groove

#38748 Re: FC Barcelona

Post by groove »

http://www.marca.com/2015/02/25/futbol/ ... =591290573

valjda barcelona uvali cityu jedno 5 komada, samo za ovog malog :D
Zmijuga loma

#38749 Re: FC Barcelona

Post by Zmijuga loma »

Image
Image
ascari

#38750 Re: FC Barcelona

Post by ascari »

Protiv Malage identicne situacije. U prvoj Iniesta udara glavom k'o da je iz kafane izasao, u drugoj Pikac skida Neymaru loptu.
Post Reply