Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Da li ste za posebnu temu o računarskim konfiguracijama za igre?

da
245
44%
ne
30
5%
od*ebi Chmoljo, naporan si
282
51%

Total votes: 557

DonieBrasco

#38701 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by DonieBrasco »

Blizard krenuo nizbrdo zbog raznih afera unutra kompanije, kao i same politike kompanije udruzenja sa Activisionaom. Zbog para i pohlepe, ne komunciranja sa igracima na primjeru njihove krave muzare WoW samo jedan od primjera. Iz ekspanzije u ekspanziju nije to vise to.

Rock Staru je na putu da im se desi slicno, mnogo ih je kljucnih ljudi napustilo par godina unazad koji su tvorci krave muzare GTA 5, RDR 2. Zbog cega - zbog para, pohlepe, politike kompanije, nezadovoljstva unutar iste. Ne znam sta su pokusali sa ovom trilogijom ali hajde OK neka probaju nove generacije a stari igraci prozive nostalgiju. Svi zele GTA 6 pa eto vidjet cemo do koje mjere ce ici guranje petice i u međuvremenu vjerovatno "remaster" cetvorke.
soha96

#38702 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by soha96 »

Sa RDR2 su me kupili, halalim im da GTA 6 izadje 2030 :D
Copper

#38703 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Copper »

DonieBrasco wrote: 15/11/2021 00:13 Blizard krenuo nizbrdo zbog raznih afera unutra kompanije, kao i same politike kompanije udruzenja sa Activisionaom. Zbog para i pohlepe, ne komunciranja sa igracima na primjeru njihove krave muzare WoW samo jedan od primjera. Iz ekspanzije u ekspanziju nije to vise to.

Rock Staru je na putu da im se desi slicno, mnogo ih je kljucnih ljudi napustilo par godina unazad koji su tvorci krave muzare GTA 5, RDR 2. Zbog cega - zbog para, pohlepe, politike kompanije, nezadovoljstva unutar iste. Ne znam sta su pokusali sa ovom trilogijom ali hajde OK neka probaju nove generacije a stari igraci prozive nostalgiju. Svi zele GTA 6 pa eto vidjet cemo do koje mjere ce ici guranje petice i u međuvremenu vjerovatno "remaster" cetvorke.
Vala prestao sam igrat Call od Duty i GTA davno, prestao sam raditi i na modeliranju za GTA servere, jednostavno se puno otpada nakotilo, ono hoce da radim za 50 maraka cijelu zgradu samo za njihov server, hoces hoces, nek ti je brat radi za te pare.
geralt

#38706 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by geralt »

Izgleda da je i novi Battlefield nezavrseno, neoptimizirano, bugovito smece na kojem se trebalo raditi jos jedno godinu dana. Na Metacriticu user score 2.7, critic score 80 (EA je novinarima dala da igraju samo pod strogo kontrolisanim uslovima).
ferratilis

#38707 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Ode mi izgleda i najdrazi GTA u helac :D

https://www.nme.com/news/gaming-news/gt ... wo-3094968
‘GTA 4’ mod and save file taken down by DMCA strikes from Take-Two
A GTA 4 remaster could be in the works
Image
Copper

#38708 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Copper »

ferratilis wrote: 15/11/2021 15:04 Ode mi izgleda i najdrazi GTA u helac :D

https://www.nme.com/news/gaming-news/gt ... wo-3094968
‘GTA 4’ mod and save file taken down by DMCA strikes from Take-Two
A GTA 4 remaster could be in the works
Image
Oni sada rade vjerovatno na kontroli stete, mozda jos dodaju GTA Vice City Stories i Liberty City Stories u paket.
DonieBrasco

#38709 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by DonieBrasco »

Ne bi imao nista protiv GTA 4 , GTA Vice City Stories i Liberty City Stories "remaster" kao ovao triologija. Ne bi me iznenadilo da RDR 1 remaster imaju u planu, Bully mozda.

Inace najavaljeno je da ce biti dosta sadrzaja 2022 - 2025.
Tito_i_Partija

#38710 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

Nevjerovatno koliko više muda Saints' Row 3 ima od bilo koje GTA igre. Kad se samo sjetim koliko je kontroverze bilo oko one Hot Coffee gluposti. I evo čitam opet danas da je to jedan od razloga zašto su povukli igru.

https://www.pcgamer.com/grand-theft-aut ... ded-files/
We reported on this last week, speaking to dataminers who suggested the real problem with the Trilogy was the presence of a bunch of unlicensed music tracks and in-code developer comments. There's also been the suggestion, which PC Gamer cannot independently confirm at the time of writing, that the infamous Hot Coffee files can be found in there.
U GTA je čak i psovanje minimalno, što je sasvim glupo u igri gdje igraš kriminalca i masovnog ubicu. Dok to u SR uopšte nije problem, nego je to objeručke prihvaćeno i eksponirano. Baš sinoć sam im'o priliku učestvovat' u trci gimpova (ko je igr'o znaće o čemu pričam :D ) i kontam da Rockstar jednostavno nema više muda da nešto ovako napravi u GTA igri. Manhunt im je bila možda i jedina igra gdje se uopšte nisu obazirali na to šta će narod reći, dok im sada TakeTwo ne dozvoljava da ugrožava profite ovakvim potezima.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#38711 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

Manhunt je toliko.... Ono je bas fakd ap igra.

Postujem, grafika je pogotovo za danasnje standarde, presmijesna, ali atmosfera je jeziva, ideja je jeziva... Meni generalno ta snuff tematika izaziva jaku nelagodu, mozebitno i zbog ratnog djetinjstva i prica prezivjelih izbjeglica.

Ali Manhunt je igra koja danas definitivno ne bi prosla danas.
ferratilis

#38712 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

A eto meni humor u Saints Row djeluje retardirano, kao da je napisan za napaljene tinejdzere. GTA je malo suptilniji, i volim njihov izrazito britanski pristup ismijavanju americkog nacina zivota. Vec sa GTA 5 to pada u vodu, nazalost.

Npr. ovo
Spoiler
Show
ili ovo
Spoiler
Show
GTA 4 je definitivno najcrnji u serijalu, barem kad je humor u pitanju. To je bilo vrijeme kad su krenule drustvene mreze, poslije sloma berze i sve je pesimisticno i crno do maksimuma. Vecina razgovora na radio stanicama su relevantni i danas.
Spoiler
Show
Tito_i_Partija

#38713 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

Chmoljo wrote: 15/11/2021 18:57 Manhunt je toliko.... Ono je bas fakd ap igra.

Postujem, grafika je pogotovo za danasnje standarde, presmijesna, ali atmosfera je jeziva, ideja je jeziva... Meni generalno ta snuff tematika izaziva jaku nelagodu, mozebitno i zbog ratnog djetinjstva i prica prezivjelih izbjeglica.

Ma naravno da nije bila za svakog, to stoji, al' izuzetno cijenim takav risk-taking. Igra je stvarno originalna i sam taj koncept je bio nevidjen u mainstream gamingu. I još unajmiše fantastičnu legendu glume Briana Coxa da radi glavnu naraciju u igri jbt. :shock:

Danas se takvi rizici uzimaju većinom kod manjih developera koji nemaju ništa da izgube. Al' bilo je nekad vrijeme kad su to radile i veće kompanije, i kad spojiš takve nove koncepte sa ogromnim resursima s kojima raspolaže milionska kompanija, dobiješ često nešto što re-definiše žanr. Ili stvori kompletno novi.

Nažalost, toga je sve manje jer niko danas neće rizika. Ništa se više ne stvara, nego se uglavnom prerađuje neka uspješna i provjerena formula od prije. K'o što kažem, nemaju više muda. Ni TakeTwo, ni EA, ni Blizzard.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#38714 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

A da, zaboravio sam reci da postujem tu igru i preporucujem ko ima stomak da odigra.

Ja sam je presao i odlicna je, ali vise ne bih igrao.

I to sto pricas, to je ona stara prica o neisplativosti AA naslova koji su cesto imali te eksperimentalne uspjesnice.
Project Sejuani

#38715 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Project Sejuani »

Tito_i_Partija wrote: 15/11/2021 19:21
Chmoljo wrote: 15/11/2021 18:57 Manhunt je toliko.... Ono je bas fakd ap igra.

Ma naravno da nije bila za svakog, to stoji, al' izuzetno cijenim takav risk-taking. Igra je stvarno originalna i sam taj koncept je bio nevidjen u mainstream gamingu. I još unajmiše fantastičnu legendu glume Briana Coxa da radi glavnu naraciju u igri jbt. :shock:

Danas se takvi rizici uzimaju većinom kod manjih developera koji nemaju ništa da izgube. Al' bilo je nekad vrijeme kad su to radile i veće kompanije, i kad spojiš takve nove koncepte sa ogromnim resursima s kojima raspolaže milionska kompanija, dobiješ često nešto što re-definiše žanr. Ili stvori kompletno novi.

Nažalost, toga je sve manje jer niko danas neće rizika. Ništa se više ne stvara, nego se uglavnom prerađuje neka uspješna i provjerena formula od prije. K'o što kažem, nemaju više muda. Ni TakeTwo, ni EA, ni Blizzard.
Kako će imat muda kad danas simpovi savršeno dobru igru Mass Effect Andromeda popljuju ko da je najveći otpad. A igra definitivno ne zaslužuje rep koji je dobila. Meni je ekstra igra i ne kontam te simpove nikako.
Project Sejuani

#38716 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

DonieBrasco wrote: 12/11/2021 17:36 Rock Star zna da uzima pare na emocije i nostaligiju sa ova tri remastera, OK su mnogo ljepse izgledaju super su za nekoga ko nikad nije igrao a za starije igrace nostaligija.

U 2022. izlazi petica "Expanded & Enhanced" za PS5 i Xbox X/S sto je valjda kraj ere petice. a također vec je krenula prica da ce i cetvorka dobiti "definitive editon" mozda vec u 2023.

"Šestica" snovi i fantazije igraca, a obzriom na bogatstvo Rock Star-a i na tehnologiju koliko tu ima prostora da naprve nesto sto ce opet da ispise historiju u nekoj buducnosti za par godina vidjet cemo.
Ja sam možda jedan od rijetkih starijih gamera koji nijednu GTA igru nije u životu odigrao. Gledao sam druge kako igraju i nikad me se nije dojmila nešto posebno.
l33t

#38718 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by l33t »

@Project Sejuani haj izadji :run:
Project Sejuani

#38719 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

l33t wrote: 16/11/2021 11:07 @Project Sejuani haj izadji :run:
Čak sam uzeo i peticu na epicu kad je bila džabna al nikako da je instaliram i odigram :P
l33t

#38720 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by l33t »

Project Sejuani wrote: 16/11/2021 11:18
l33t wrote: 16/11/2021 11:07 @Project Sejuani haj izadji :run:
Čak sam uzeo i peticu na epicu kad je bila džabna al nikako da je instaliram i odigram :P
Vice City po mom misljenju ima najbolju pricu i atmosferu. Moram priznati da sam preskocio GTA IV :(
Raigor Stonehoof

#38721 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Raigor Stonehoof »

l33t wrote: 16/11/2021 12:51
Project Sejuani wrote: 16/11/2021 11:18
Vice City po mom misljenju ima najbolju pricu i atmosferu. Moram priznati da sam preskocio GTA IV :(
nisi puno propustio, jedini gta koji se nisam mogao natjerati da zavrsim do kraja. a meni je SA najbolji,
Ironman_88

#38722 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Ironman_88 »

Raigor Stonehoof wrote: 16/11/2021 13:00
l33t wrote: 16/11/2021 12:51

nisi puno propustio, jedini gta koji se nisam mogao natjerati da zavrsim do kraja. a meni je SA najbolji,
Meni je GTA IV upravo zbog toga legao zato što se po atmosferi i priči poprilično razlikuje od ostalih djelova, nekako je "najozbiljniji" ako se može o ozbiljnosti govoriti kad je GTA u pitanju - ali San Andreas je i meni daleko najomiljeniji.
l33t

#38723 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by l33t »

Pa izgleda ozbiljniji, tj. boje su isprane i tmurne. A vjerovatno bi se i on poigrao da nije zezao onaj crack protection (vrtoglava kamera) :-)
ferratilis

#38724 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

4 > VC > VCS > SA > CW > LCS > 3 > 5 8-)
ExNihilo

#38725 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ExNihilo »

Joj čvrka najgora. :D
Post Reply