NBA - National Basketball Association

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

tuzlak1212

#38701 Re: NBA - National Basketball Association

Post by tuzlak1212 »

Mislim da će Raptorsi uzet seriju, djeluju mi stabilnije i imaju super stara.
Ovo Denver i Blazersi je bezveze pratiti, mislim drago mi je što su izbacili OKC zbog Dame vs Westbrooka sukoba. Ali OKC bi Nuggetsima vjerovatno mnogo bolje parirao nego Blazersi bez Juke.
Tomahawk11
Globalni moderator

#38702 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Tomahawk11 »

tuzlak1212 wrote:Mislim da će Raptorsi uzet seriju, djeluju mi stabilnije i imaju super stara.
Ovo Denver i Blazersi je bezveze pratiti, mislim drago mi je što su izbacili OKC zbog Dame vs Westbrooka sukoba. Ali OKC bi Nuggetsima vjerovatno mnogo bolje parirao nego Blazersi bez Juke.
Upitno je to. Ne možemo znati da li bi Westbrook chokirao kao sa Portlandom. Poučeni iskustvom, vjerovatno bi.
Adams bi sigurno bolje čuvao Jokića, ali unutar cilindra, kako Jokić igra po cijelom terenu, to bi opet bio problem.
Eto i da je George neka prevaga na stranu OKC, ali opet premalo mi to.
karanana

#38703 Re: NBA - National Basketball Association

Post by karanana »

haj znao sam za jokaru i milsapa, ali me je dzemo murray iznenadio kako igra.
JThomas

#38704 Re: NBA - National Basketball Association

Post by JThomas »

o hardenovom razvlačenju, a dobrim dijelom i otvorenom kršenju pravila koje prolazi potpuno nesankcionisano. nema komentara autora, govore isključivo bivši i sadašnji igrači.
JThomas

#38706 Re: NBA - National Basketball Association

Post by JThomas »

Image

ovdje se savršeno vidi kako nakon što je "sve završio" baca noge naprijed da napravi kontakt. potpuno neprirodno - da nema nikoga tu opet bi pao. on je taj koji pravi kontakt. i prigovara što to ne prolazi u plej ofu. umjesto da se to sasječe i u regularnoj sezoni, odnosno samo primijene pravila kako treba.
Korovjev

#38707 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Korovjev »

Imaće Portland problema sa Denverom. I hajde pretpostavilo se da će u reketu imati problema, pa je i Milsap proigrao kako je neko fino uočio, ali moraju malo jaču odbranu i na vanjskim pozicijama igrati, jer će Denver dati i izvana samo ako ih se pusti, a sinoć su imali niz otvorenih šuteva, pa se onda i otvri reket i eto belaja. Ne smije se desiti da ti protvnik da 30 koševa više u odnosu ma prethodnu tekmu, jer u playoffu na napad možeš proći prvi krug ili par tekmi ali se u finala ide sa odbranom. Čak je i D’antoni to skontao premda mu se vjerovatno gadi kad god uzmu loptu u odbrani.
A Fila mi se lagano počinje sviđati i to samo zbog Butlera. Ovako je i drugu protiv Bruklina odigrao i iznio ih do pobjede, bog zna šta bi bilo da su tu izgubili. Sad ako mu se priključi i Harris mogli bi zakuhat ovu seriju, naročito ako Toronto bude šutao kao sinoć. Od Embida i Simmonsa ne očekujem ništa, možda Simmons odigra jednu dobro kao i u prvom krugu, a Embid je očito samo ljuštura igrača Embida, pretpostavljam zbog povreda.
Korovjev

#38708 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Korovjev »

A što se tiče ovih faulova ili navlačenja na faulove po meni je to nemoguće uživo odsuditi ispravno svaki put i odrediti kad odbrambeni igrač ulazi u to područje doskoka, a kad napadač navlači faul širenjem tog područja. Prije svega bih volio da mi neko definira šta čini to mjesto ili područje doskoka. A nekako mi je logično i da odbrambeni igrač mora negdje doskočiti, tako da valjda i on ima svoje mjesto doskoka. Malo su to zakuhali previše po mom mišljenju, a osnovni je problem što se ovakve stvari sude u sezoni, a sad ne. Činjenica je i da ljudi žele gledati košarku a ne izvođenje slobodnih, a kako je NBA prije svega šou, gledanost, prodaja, sigurno i to ima utjecaja na ove odluke. Na kraju krajeva Harden je u ovoj pucao 14 slobodnih, što je po meni kao gledatelji previše za jednu tekmu, pa kako god.
E sad ako hoće da pregledavaju svaku ovakvu situaciju, želim im puno sreće s tim.
MarlboroGold

#38709 Re: NBA - National Basketball Association

Post by MarlboroGold »

Moram samo reći jedno i neki će me vjerovatno ismijavati... Irving još jednom dokazuje da je jedan od najboljih playoff igrača ikad. Sad je počeo i da asistira kao luđak.
tuzlak1212

#38710 Re: NBA - National Basketball Association

Post by tuzlak1212 »

MarlboroGold wrote:Moram samo reći jedno i neki će me vjerovatno ismijavati... Irving još jednom dokazuje da je jedan od najboljih playoff igrača ikad. Sad je počeo i da asistira kao luđak.
Što će te ismijavat, ovo je hateLebronSekcijaForuma, reći će ti da se to zna od 2016. kad je Irving Lebronu osvojio titulu a ovaj mu ukro slavu :lol:
Dobar je Irving, liči na Kobija :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#38711 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Tomahawk11 »

tuzlak1212 wrote:
MarlboroGold wrote:Moram samo reći jedno i neki će me vjerovatno ismijavati... Irving još jednom dokazuje da je jedan od najboljih playoff igrača ikad. Sad je počeo i da asistira kao luđak.
Što će te ismijavat, ovo je hateLebronSekcijaForuma, reći će ti da se to zna od 2016. kad je Irving Lebronu osvojio titulu a ovaj mu ukro slavu :lol:
Dobar je Irving, liči na Kobija :D
True story :mrgreen:
MarlboroGold

#38712 Re: NBA - National Basketball Association

Post by MarlboroGold »

Ne pratim često temu pa nisam upoznat s time. Kontao da možda ipak ima takvih :mrgreen:
karanana

#38713 Re: NBA - National Basketball Association

Post by karanana »

kao rocketsi ce izbaciti warriorse.
metla ako ne bude nek budu sretni da uzmu jednu tekmu.
tuzlak1212

#38714 Re: NBA - National Basketball Association

Post by tuzlak1212 »

Bilo je muški nadat se :lol:
Raigor Stonehoof

#38715 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Raigor Stonehoof »

karanana wrote:kao rocketsi ce izbaciti warriorse.
metla ako ne bude nek budu sretni da uzmu jednu tekmu.
Kao Boston ce razvalit Milvoki :D
kakavdanakneiskustvu

#38716 Re: NBA - National Basketball Association

Post by kakavdanakneiskustvu »

james edvard harden, u play offu, šut iz igre, 37 %
bingov buraz

#38718 Re: NBA - National Basketball Association

Post by bingov buraz »

JThomas wrote:Image

ovdje se savršeno vidi kako nakon što je "sve završio" baca noge naprijed da napravi kontakt. potpuno neprirodno - da nema nikoga tu opet bi pao. on je taj koji pravi kontakt. i prigovara što to ne prolazi u plej ofu. umjesto da se to sasječe i u regularnoj sezoni, odnosno samo primijene pravila kako treba.
Ovaj zadnji pokusaj je gluma prije toga 3 puta mu je Klay usao u landing zone.Nisam fan Hardena ali tako je bilo.
MarlboroGold

#38719 Re: NBA - National Basketball Association

Post by MarlboroGold »

JThomas wrote:Image

U regularnoj sezoni mu je to prošlo jedno 100 puta. Žalosno.
Uostalom u playoffu bezveze forsira. U prvoj je 3-4 puta isteklo vrijeme jer je pokušavao driblati i htio sve sam. Warriorsi su ga udvojili jer su znali da neće nikome davati lopte. U regularnom dijelu bi možda i asistirao, ali u playoffu se tačno vidi da hoće sve sam. Zato će ih Warriorsi pomesti... nemaju riješenje za Duranta. Meščini da njega trenutno samo mogu čuvati Kawhi i Giannis, a i to je upitno.
tuzlak1212

#38720 Re: NBA - National Basketball Association

Post by tuzlak1212 »

Kawhi je nizak, možda Gobert kad dodje u prime svoj bude mogao Duranta cuvati. Nabrijan motivisan Draymond bi Duranta istjero iz Arene. O Lebronu nećemo pričat, da su ista klasa za Duranta se ne bi ni znalo, kao za Arizu sto se slabo zna, docekala bi ga sudbina Mela. Nekako mi je NBA spao na lose igrace, eto sreca imamo Currya kao najboljeg sutera ikad, ali niko nije kompetentan Lebrona zamjenio kao što je on Kobija, Kobi Jordana, Jordan Magica/larrya. Nema sad nasljednika nego kazemo Durant je najbolji i sjedi i suti i pokusaj ne zaplakat.
Takav me osjecaj obuzima.
burgundy

#38721 Re: NBA - National Basketball Association

Post by burgundy »

Klupa Portlanda odrađuje posao 18 - 2.Lilard loš.50 - 35 na poluvremenu,solidna prednost.Kanter odličan i u napadu a i Jokića je zaustavio.Harkles povreda zgloba.
karanana

#38722 Re: NBA - National Basketball Association

Post by karanana »

vratice se denver ovde. jer ne mogu igrati gore nego sto su odigrali u prvom poluvremenu. trebalo je biti 25 razlike a ne 15.
burgundy

#38723 Re: NBA - National Basketball Association

Post by burgundy »

Teško će se vratit,Jokić šuterski neraspolozen,forsiraju bespotrebne suteve.Gulenovac beton i Mekolum kada god se Denver počne približavati veže par šuteva.Dame forsira previše.
burgundy

#38724 Re: NBA - National Basketball Association

Post by burgundy »

1 - 1 Bravo Portland.Mekalum i Kanter su bili prevaga.Dame katastrofalan,ne vjerujem da može ponoviti ovakvu utakmicu Da su izgubili ovu, to bi 93% gotovo bilo.Tako kažu statistike.
bingov buraz

#38725 Re: NBA - National Basketball Association

Post by bingov buraz »

Kažu i da je Denver na 0 od 6 kad imaju 1-1 nakon prve dvije utakmice :mrgreen:

Portland je ovo dobio ne znaju ni oni kako,15 ofanzivnih skokova im je Denver napravio u zadnjoj četvrtini.
Post Reply