NBA - National Basketball Association

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

n;hill

#38676 Re: NBA - National Basketball Association

Post by n;hill »

tuzlak1212 wrote:East is green
Gdje su oni što su govorili prije 2 mjeseca da se Boston raspada :D :izet:
i ja se pitam :mrgreen:
Tomahawk11
Globalni moderator

#38677 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Tomahawk11 »

Sve te priče padaju u vodu kad krene playoff.

Ekipa koja ima jednog Irvinga, Horforda, mlade zvijezde Browna i Tatuma, iskusnjaru Morrisa, Haywarda s klupe, još ako se Smart vrati, biće još opasniji.

Evo i GSW, svakakvih belaja, međutim isti taj Green koji je glavni belajsuz, gine za ekipu.
n;hill

#38678 Re: NBA - National Basketball Association

Post by n;hill »

Tomahawk11 wrote:Sve te priče padaju u vodu kad krene playoff.

Ekipa koja ima jednog Irvinga, Horforda, mlade zvijezde Browna i Tatuma, iskusnjaru Morrisa, Haywarda s klupe, još ako se Smart vrati, biće još opasniji.

Evo i GSW, svakakvih belaja, međutim isti taj Green koji je glavni belajsuz, gine za ekipu.
to sam svo vrijeme govorio, svi imaju jake petroke, relativno, ali Celticsi jedini mogu preživjeti bilokakvu ozlijedu, il da nekoga nema mjesec kao sad Smarta,
tuzlak1212

#38679 Re: NBA - National Basketball Association

Post by tuzlak1212 »

Nažalost, Raptorsi sa 2-3 igrača neće dalje od finala Istoka ako se po jutru dan poznaje. Celticsi imaju jaku klupu pored petorke, sinoć gledam Colinsa kaže najbolji šesti igrač sezone je Irving jer više sjedi nego što igra, praktično igra izmjenu ljudima. Klupa Celticsa puno ubacuje a i dobru odbranu igraju svi kolektivno, nahajpan sam po pitanju njih u pm... Sve sam ubjeđeniji da Istok uzima titulu ove sezone... :izet:
Tomahawk11
Globalni moderator

#38680 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Tomahawk11 »

Ne bih se baš složio za Toronto, oni su puno dobili sa dolaskom Marca, Siakam je lud ko struja, o Kawhiju ne treba ništa ni govoriti.
Lowry radi solidan posao na playu.
Tačno je to da im je klupa najveći problem. Kad bi se Ibaka sjetio da zna igrati košarku...ali on je izgleda u fazi nagib nizbrdica.
Raigor Stonehoof

#38681 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Raigor Stonehoof »

nakon jedne utakmice bucksi se ovdje vec otpisuju, i raspravlja se o protivniku u sljedecoj rundi :-)
Tomahawk11
Globalni moderator

#38682 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Tomahawk11 »

Ne otpisuju se, priča se o tome ko je dosad najviše pokazao.
Uhvatio ih je Boston na krivoj nozi, neće ova serija baš tako jednostavna biti.
tuzlak1212

#38683 Re: NBA - National Basketball Association

Post by tuzlak1212 »

Pa ne otpisuje ih niko ali Bucksi su dali sve od sebe, i imali 36% šut za 2 (Celticsi 60%), 33% šut za 3, na domaćem terenu :-)
Nakon prve Celticsi će samo moći biti spremniji, sumnjam da su došli očekivajući 22 razlike pobjedu.
kakavdanakneiskustvu

#38684 Re: NBA - National Basketball Association

Post by kakavdanakneiskustvu »

http://sportklub.rs/Kosarka/NBA/a284976 ... poena.html

jesu li izracunali koliko su nepostojecih faula sudije dosudile u korist hardena?
Concord

#38685 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Concord »

Tomahawk11 wrote:Vrlo iritantan tip. Ja,ja, ja...tačno imaš osjećaj da samo ono igra, ostali dođu ko čunjevi u ekipi.
I to često izgleda bez ikakvog smisla, logike. Jebo tu košarku i njegove brojeve.
Da je on bar toliko dobar, pa hajde.
Carmelo Anthony broj 2, nikad on nista nece osvojiti kao vodja tima. Silovit je ofanzivno kad ga ide, a kad ga ne ide imali smo prilike sinoc vidjeti dokle idu granice forsiranja i sutanje trojki sa 8 metara preko ruke. Ono je bilo mucno gledati na momente, ne mogu da vjerujem odakle i onolika trenerska sloboda da dadnu jednom igracu totalnu kontrolu u ruke da sahrani ekipu ako ga ne ide sut.
Nevjerovatna jednodimenzionalnost, ponavljanje istog u nedogled, bez odbrane, bez prilagodbe napada, nista. U jednom momentu sam se samo sjetio Kobe Bryanta i skontao kolika je on velicina za ove danasnje igrace koje zovu najboljima.
Concord

#38686 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Concord »

n;hill wrote:
tuzlak1212 wrote:East is green
Gdje su oni što su govorili prije 2 mjeseca da se Boston raspada :D :izet:
i ja se pitam :mrgreen:
Ja sam to rekao za Boston, bili su u krizi i nisu djelovali dobro, medjutim pribrali su se bas na vrijeme. Takodjer sam i pisao na pocetku sezone da su tim sa najvise sansi da otmu titulu, al hajd bitno je podjebavat.
Korovjev

#38687 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Korovjev »

Nisam do sad gledao ozbiljno Milivoki i cijelo vrijeme kontam šta će se desiti kad neko Grku stavi masu tjelesa ispred njega. Nije to nikakva pamet, sigurno je to palo i na pamet NBA trenerima, ali pomaže kad u timu imaš Horforda, a igra se u playoffu kad se manje sudi. Smanjio im je i Boston skroz igru u tranziciji gdje je ovaj najopasniji. Tako da mislim da i ovu seriju uzima Boston i to brzo. Ali mi i dalje Boston nije ozbiljan kandidat za titulu jer osim Irvinga nemaju ozbiljnog igrača koji može povući kad je najgušće. Istina dovoljan je jedan takav igrač po timu, ali je Irving ipak slabiji od drugih takvih igrača protiv kojih se igra u finalu konferencije ili nba finalu.
GSW Houston egal tekma i ne kontam ove što pišu GSW ladno dobija. Tvrda serija sa jakim odbranama će to biti i mislim da će svaka tekma biti ovakva, možda ih Houston razvali jednu kad prosere Hardena. Prve tekme u ovakvim serijama su često i probe, balon tekme da se vidi šta prolazi, šta ne. Iz ove Houston kao pozitivu ima da Tucker odlično čuva Duranta, ali je ovaj opet ubacio 35, ali onda Tucker ofanzivno ne igra ništa, što i nije problem dok Paul igra dobro kao što je prvu odigrao. Samo je pitanje koliko tako može Paul. GSW Hardenu fino zatvorio ulaske, asistencije, ali druga je priča kad ga krene trica. Iguodala opet ključne lopte u odbrani uzima, ofanzivne skokove, tako da tu nema ništa novo. GSW osim Duranta, ovi ostali loši, a cijeli tim je imao milion izgubljenih lopti, što im je rak rana i takve tekme obično gube. Ali ne osvajaju se tri titule lijepom, lepršavom igrom, već dobijanjem tekmi kad igraš loše, i to dobro znaju svi u GSW.
Večeras da vidimo Liliarda jer mi je on ko struja i na toj listi nezaustavljivih igrača koji mogu odvesti tim do titule ove godine mi je treći iza Duranta i Hardena. Pa onda iza njih idu Kawhi, Irving, Jokić. Tako su mi i složeni favoriti za titulu.
Rob_Atl

#38688 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Rob_Atl »

Evo NBA je rekla da su faulovi bili, curry je trebao dobiti 6tu licnu 1:15 do kraja, ja mislim da su samo rekli da nije faul bio kad je Green uletio Hardenu u noge ostalo su sve faulovi bili, pogotovo pred kraj tekme. Al eto sta je tu je.
Concord

#38690 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Concord »

Korovjev wrote:Ali mi i dalje Boston nije ozbiljan kandidat za titulu jer osim Irvinga nemaju ozbiljnog igrača koji može povući kad je najgušće. Istina dovoljan je jedan takav igrač po timu, ali je Irving ipak slabiji od drugih takvih igrača protiv kojih se igra u finalu konferencije ili nba finalu.
Druze samo da te podsjetim da je Irving, u finalu NBA lige, u sedmoj utakmici, protiv GSWa u naponu snage, gdje su sve oci uprte u Jamesa, hladno digao trojku preko ruke i popisao im citav tim. Sada da moram birati igraca koji ce odigrati 1vs1 za pobjedu prvi mi on pada na pamet.
Pored toga, Boston je vrlo kvalitetan i dubok tim. Igraju dobro i napad i odbranu, imaju dobre igrace koji funkcionisu, imaju dobru klupu, dobrog trenera, sve. Po meni su definitivno favorit istoka, u Bucksima im ne vidim neku prijetnju, jedino neka manijakalna igra Raptorsa da ih ugrozi, ali i to tesko. Ako je suditi po sinocnoj igri Warriorsa onda i protiv njih imaju pristojne izglede.
tuzlak1212

#38691 Re: NBA - National Basketball Association

Post by tuzlak1212 »

Concord wrote: Druze samo da te podsjetim da je Irving, u finalu NBA lige, u sedmoj utakmici, protiv GSWa u naponu snage, gdje su sve oci uprte u Jamesa, hladno digao trojku preko ruke i popisao im citav tim. Sada da moram birati igraca koji ce odigrati 1vs1 za pobjedu prvi mi on pada na pamet.
Pored toga, Boston je vrlo kvalitetan i dubok tim. Igraju dobro i napad i odbranu, imaju dobre igrace koji funkcionisu, imaju dobru klupu, dobrog trenera, sve. Po meni su definitivno favorit istoka, u Bucksima im ne vidim neku prijetnju, jedino neka manijakalna igra Raptorsa da ih ugrozi, ali i to tesko. Ako je suditi po sinocnoj igri Warriorsa onda i protiv njih imaju pristojne izglede.
1vs1 za pobjedu?
Image

:lol: :lol:
Korovjev

#38692 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Korovjev »

Stoji ovo za Irvinga ali kad govorimo o jednoj lopti, premda bih je ja opet dao Durantu, ali se moja lista više odnosi na igrače koji mogu iznijeti cijelu seriju ili finale. A ne može se zanemariti i sitnica da je u Clevlendu ipak u timu imao i Jamesa, dakle još jednog igrača iz vrha te liste.
Evo sinoć npr. zadnjih 10 napada na postavljenu odbranu GSW igra na izolaciju Duranta, jedino ako je moguće prije toga neki blok i switch da se makne Tucker sa njega. Slično je i sa Hardenom. I tako mogu guslati kad god im zagusti ili ne ide ostale ili je protivnička odbrana jaka. Je li misliš da to Irving može i na kraju krajeva i da bi tako Boston odigrao. Ok nije da je baš imao prilike za takvo nešto sa Bostonom i baš bih volio i navijam da vidim barem jednu takvu tekmu, ali teško da će se to desiti sa ovim trenerom i ovim Bostonom.
karanana

#38693 Re: NBA - National Basketball Association

Post by karanana »

i cim ja kazem mrtvi fili, oni uzmu u gostima. ali eto, jimmy buckets je bio u glavnoj ulozi a on mi je drag, ali i dalje ce ih toronto izbacit.
bingov buraz

#38694 Re: NBA - National Basketball Association

Post by bingov buraz »

Biće teško za Portland,nema ko braniti Jokića,Harkles premalen Kanter loš u odbrani.
Tomahawk11
Globalni moderator

#38695 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Tomahawk11 »

Kakva je ono odbrana na Kawhiju, utrajanje :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Gasol, doktore :kakoste:
Nadzorna_ploca

#38696 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Nadzorna_ploca »

Nasuprot svim zeljama i prognozama forumskih strucnjaka Denver bi vrlo lako mogao ici do kraja. :thumbup:
Tomahawk11
Globalni moderator

#38697 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Tomahawk11 »

Dobri su, međutim Portland u ovom omjeru snaga nije ravnopravan protivnik.
Kanter ne može ništa odbraniti. Druga bi priča bila da je Juka tu.
Bodkin

#38698 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Bodkin »

Portland je odlicho poslozen da parira okc-u ali je jako lose poslozen da parira denveru zbog centarske linije. Da, bilo bi bolje da je nurkic tu ali i dalje mislim da bi denver prosao

A bos - mil ce u minimum 6 tekmi
Tomahawk11
Globalni moderator

#38699 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Tomahawk11 »

Da, fali neko i na Milsapu, on je bio ugušen sa Spursima, ali sa Portlandom može igrati svoju ulogu.
pirmin

#38700 Re: NBA - National Basketball Association

Post by pirmin »

Kakav krasan match up na sjeveru, prava poslastica.

Kawhi GOAT.
Post Reply