SDA-All about

Leverage

#38651 Re: SDA-All about

Post by Leverage »

Man of steel wrote:Opet ti sa svojim nadasve humorističnim i argumentovanim doskočicama.
Tvoje naklapanje nema nikakvu činjenički utemeljenu supstancu da bi se o istom vodila bilo kakva argumentovana polemika. Dakle, ne zadovoljava minimum standarda da pokrene argumentovanu diskusiju.
It_is_a_Leclerc

#38652 Re: SDA-All about

Post by It_is_a_Leclerc »

Man of steel wrote:SDA jednostavno nema alternativu.

To je iz dana u dan sve očiglednije.

Postoje neke stranke koje bi im mogle pripomoći kao koalicioni partneri, ali da postoji politička opcija koja samostalno i u potpunosti može zamjeniti SDA na većim nivoima vlasti je isuviše avanturistički da bi se iko ozbiljan upuštao u to.

Istina je da evolucija stranke ide i previše sporo ali se meni čini da ona ide upravo istom brzinom kojom ide i evolucija Bošnjaka kao naroda.

Mene samo zabrinjava ozbiljno skretanje sa kursa zbog par političkih poraza, i zbog sve glasnijih povika i oštrije retorike neprijatelja ove zemlje. Jednostavno ne vidim način na koji to išta pozitivno može donijeti.

Sile koje nasrću na Bosnu umorit će se. Mi se nećemo umoriti
.
Nego ćemo tim silama dati 8 od 15 delegata u Domu naroda Parlamenta BiH. :lol:
Banksy

#38653 Re: SDA-All about

Post by Banksy »

Taman pođoh... :lol:
dale cooper

#38654 Re: SDA-All about

Post by dale cooper »

It_is_a_Leclerc wrote:

To je iz dana u dan sve očiglednije.

Postoje neke stranke koje bi im mogle pripomoći kao koalicioni partneri, ali da postoji politička opcija koja samostalno i u potpunosti može zamjeniti SDA na većim nivoima vlasti je isuviše avanturistički da bi se iko ozbiljan upuštao u to.

Istina je da evolucija stranke ide i previše sporo ali se meni čini da ona ide upravo istom brzinom kojom ide i evolucija Bošnjaka kao naroda.

Mene samo zabrinjava ozbiljno skretanje sa kursa zbog par političkih poraza, i zbog sve glasnijih povika i oštrije retorike neprijatelja ove zemlje. Jednostavno ne vidim način na koji to išta pozitivno može donijeti.

.
Samo čekam koji će od SDA delegata odgovoriti sa - a šta smo mogli, eto šta bi vi uradili. :mrgreen:
Hajvan

#38655 Re: SDA-All about

Post by Hajvan »

It_is_a_Leclerc wrote:

.
:thumbup:
:lol:
Man of steel

#38656 Re: SDA-All about

Post by Man of steel »

Radili su se mnogo teži i gori ustupci od ovoga.

To je naša realnost i jedini mogući put.

Multietnička i normalna Bosna i Hercegovina se može izgraditi jedino u partnerstvu sa dominantno nacionalnim strankama iz reda hrvatskog i srpskog naroda. Drugačije ne može bez obzira ko šta mislio.

Da se SDA poslušala kod prvog kandidovanja Željka Komšića kada se govorilo da to nije pravi put, danas bi imali mnogo drugačiju situaciju.

Sada imamo čvor koji SDA nije napravila ali ga mora otpetljavati.
bunk

#38657 Re: SDA-All about

Post by bunk »

Man of steel wrote:Radili su se mnogo teži i gori ustupci od ovoga.

Multietnička i normalna Bosna i Hercegovina se može izgraditi jedino u partnerstvu sa dominantno nacionalnim strankama iz reda hrvatskog i srpskog naroda. Drugačije ne može bez obzira ko šta mislio.

Da se SDA poslušala kod prvog kandidovanja Željka Komšića kada se govorilo da to nije pravi put, danas bi imali mnogo drugačiju situaciju.

Imaju u sdp rjesenje. Moze se zaobici volja glasaca.Sto bi Sheldon rekao "there's a loophole in the relationship agreement" :mrgreen:
Leverage

#38658 Re: SDA-All about

Post by Leverage »

Kontrola doma od strane (kako je nazvaše SDA portali) osovine SNSD-HDZ, koja prijeti da (kako kažu pomenuti portali) podijeli BiH, vrijedi taman koliko fotelje Zvizdića i Bratića. Mislim baš onako ustupak jedan za jedan :lol:
Hajvan

#38659 Re: SDA-All about

Post by Hajvan »

daaa,
treba lizati guzove ortodoksima i katolicima, pa pravac s dupeliza na dzumu u dzamiju…. sve abdest opere… :lol:

SDA = Srpska Demografska Akcija
bunk

#38660 Re: SDA-All about

Post by bunk »

To je pravi put ka izgradnji povjerenja i nacin da ns i sdp pokazu svima u BiH da su oni pravi izbor..
Bosanski_kralj

#38661 Re: SDA-All about

Post by Bosanski_kralj »

Eno Čović i Dodik se hvale kako imaju većinu u domovima naroda.

Hvala SDA. :thumbup: :bih:
shbc

#38662 Re: SDA-All about

Post by shbc »

Fascinantno. SDA je konstantno u vlasti vec 30 godina, a nizasta nisu krivi. Moze li mi neko objasniti ovaj fenomen?
bunk

#38663 Re: SDA-All about

Post by bunk »

Koji od ta dva?
Sto su 30 godina u vlasti ili ovo o krivici?
Pa eto sta sad kmecite,ostavili ste sda da se samounisti sad uzmite kokice zavalite se i cekajte lokalne izbore..
shbc

#38664 Re: SDA-All about

Post by shbc »

To o krivici. Jasno mi je sto su u vlasti ovoliko dugo. To objasnjavam time sto ih ne smatrate krivim. Samo ne znam zasto ih ne smatrate (a ni oni sami sebe).
Man of steel

#38665 Re: SDA-All about

Post by Man of steel »

bunk wrote:
Man of steel wrote:Radili su se mnogo teži i gori ustupci od ovoga.

Imaju u sdp rjesenje. Moze se zaobici volja glasaca.Sto bi Sheldon rekao "there's a loophole in the relationship agreement" :mrgreen:
SDP-ovci a i ostale ljevičarske partije u samim svojim postavkama imaju fabričku grešku.

Oni misle da će nakon što pobjede SDA pola posla biti gotovo i da je to glavni cilj ka normalizaciji ove države.

Sjećate li se kako je Lagumdžija žalosno izgledao kada je cijepao karte, plašio raspadom, referendumima i čime sve ne, na federalnoj televiziji par dana prije izbornog kraha? Od najveće pobjede nakon 45-te je postao svjestan da put kojim je krenuo i čiju putanju je skroz drugačije razmišljao nije ni blizu jednostavan kako je prvobitno zamislio.

Lahko je kandidovati Komšića ili glasati za Našu Stranku te iz Sarajeva pričati o jedinstvu, nacionalistima, šovinistima...ali realnost je nažalost mnogo komplikovanija od toga.

SDA je jedina toga svjesna i Bakir je u pravu kad kaže da su se najveće greške desile onda kada narod nije slijedio SDA.

SDA je u stvari najdemokratičnija stranka ne samo u našoj državi već na prostoru svih država bivše Jugoslavije.
HAVANA

#38666 Re: SDA-All about

Post by HAVANA »

Sda je zlo.
bunk

#38667 Re: SDA-All about

Post by bunk »

Mislim da je drug Tito bio ziv i proveo od rata naovamo u vladama sa sds i hdz te snsd-om da bi se okreno i reko hajte svi u pm i otiso na Kubu.
Naravno da je moglo bolje ,uvijek moze bolje ali svaljivati sve sto ne valja na jednu stranku a toliko dobra sto je uradjeno i ne spomenuti u uslovima u kojima se jedan vuce drugi stoji a treci vuce u kontra smjeru pa mu pomalo i drugi pomogne..
kamberovica polje

#38668 Re: SDA-All about

Post by kamberovica polje »

Razumijem pohlepu, ali ne mogu pojmit kakav čelični želudac moraš imat da pišeš ovakve pizdarije.
SDA najdemokratičnija stranka na ovim prostorima.... :lol:
bunk

#38669 Re: SDA-All about

Post by bunk »

kamberovica polje wrote:Razumijem pohlepu, ali ne mogu pojmit kakav čelični želudac moraš imat da pišeš ovakve pizdarije.
A koja je po tebi?
Man of steel

#38670 Re: SDA-All about

Post by Man of steel »

shbc wrote:Fascinantno. SDA je konstantno u vlasti vec 30 godina, a nizasta nisu krivi. Moze li mi neko objasniti ovaj fenomen?
Itekako se mnogo toga može spočitati SDA, ali okolnosti u kojima je SDA djelovala tokom i nakon rata mislim da ne postoji neko ko bi osjetno mogao učiniti nešta više.
Man of steel

#38671 Re: SDA-All about

Post by Man of steel »

HAVANA wrote:Sda je zlo.
Nadasve argumentovano.
HAVANA

#38672 Re: SDA-All about

Post by HAVANA »

Nema se tu sta argumentovati poslije toliko godina.Ko ima dvije ciste u glavi i iskustva u guzici ,od rata pa dalje,uz to ne zavisi od njih i nema interes i tal u njihovim igrama...On zna.
kamberovica polje

#38673 Re: SDA-All about

Post by kamberovica polje »

bunk wrote:
kamberovica polje wrote:Razumijem pohlepu, ali ne mogu pojmit kakav čelični želudac moraš imat da pišeš ovakve pizdarije.
A koja je po tebi?
Ne znam, ali stranka koja otvoreno krade na izborima i čiji članovi naknadno popunjavaju kutije na biračkim mjestima ne može se nazvati ni demokratskom a kamoli nademokratičnijom.
HAVANA

#38674 Re: SDA-All about

Post by HAVANA »

Kome valjaju eto mu ih.Svakako ih se ne moze covjek kutarisat.Ko stjenice.Kome valjaju,dabogda mu djeca na njih licila.
kiligonzales

#38675 Re: SDA-All about

Post by kiligonzales »

Najodgovorniji za lose stanje u FBiH i kantonima Bosnjaka je SDA, tu su najduze na vlasti, pa onda tu su jos SDP i SBIH koji su bili na vlasti svojevremeno i taj period nisu iskoristili da stvari ucine boljim.

Za ono sto se desava pod SNSD ili SDS kapom, pa i HDZ kapom ne mogu biti krivci.

Realno krivci su za stvaranje ovakvog sistema bezvrijednosti gdje clanska kartica, stela, ime stranackog kolege koji preporuci, vise vrijedi nesposobnom pojedincu da dodje do posla prije nego onome sposobnom, pored toga stvorili su masu pijavica koji sisaju budzet od uhljeba po drzavnim firmama, fondacija, udruzenja, privatnih firmi koji su tu samo da bi njima pomogli da traju sto duze što je užas, takvima se šilji sve od donacija, tendera i sve s ciljem čuvanja pozicije. Takvi mogu izbjegnuti plačanje i poreza za razliku od nekog privatniak bez stranke i takav poslodavac može proci bez kazne cak i sa ocito friziranim finansijama i zloupotrebama. O stvaranju tajkuna i sta oni sve mogu i njihova djeca vidimo, kao i neki drugi akteri stranke vidimo po ubistvima i saobracajnim nesrecama za koje niko jos nije odgovarao...

Mislim da nekome opalim samar na ulici od tih stranackih idiota koji imaju makar ulogu vijecnika u nekome opstinskom odboru, dobio bi par mjeseci robije ili uslov...

Nazalost to je naša stvarnost...
Post Reply