Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
Basvod

#38626 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Basvod »

Alfons Kauders wrote:
Skijaš wrote:
Michio Kaku wrote:pa sva tragedija bosnjackog naroda i jeste u tome sto su dobili rat a misle da su ga izgubili. dobiti 4 od 5 najvecih gradova u BiH je pobjeda.
Bošnjaci nisu "dobili" te gradove nego se nije uspjelo u eliminaciji njihove demografske većine u tim gradovima. U deset i kusur drugih opština jeste. I očekivati od njih da se dobrovoljno ograniče na teritoriju koju velikosrpski i velikohrvatski elementi nisu uspjeli zauzeti (a pokušali su), djeluje neozbiljno. Bošnjaci nemaju niti jedan razlog da pristanu na stvaranje neke samo bošnjačke minidržave, ukliještene između Dodikstana i Čovićstana, jer kada bi pristali na taj geto, to ne bi bio kraj, ucjene toj tako izolovanoj tvorevini bi se tek tada intenzivirale. Uostalom, gdje je ta dobra volja i konstruktivnost Dodika i Čovića a na osnovu koje bi se moglo vjerovati da taj bošnjački rezervat ne bi bio podložan konstantnim uslovljavanjima ?

Dakle, čak i kada bi neki mađioničar našao rješenje podjele teritorije a koje bi bilo prihvatljivo svima (i Bošnjacima Stoca, i Hrvatima Viteza, i Srbima Brčkog), ostaje ti taj drugi problem, manjak kredibiliteta kod onih političkih elemenata koje predstavljaš kao buduće i dobronamjerne komšije bošnjačkog minientiteta.
pocetak i kraj svake diskusije na tu temu
Ne bih ja rekao da nema razoga jer se iz aviona vidi da Bosnjacima suzivot sa Srbima i Hrvatima ne ide od ruke.
Prije bih rekao da iz ovog ili onog razloga nema volje.
casica

#38627 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by casica »

olllie4 wrote:
A zašto misliš da se o tome ne može civilizovano diskutovati? Šta je BiH neka dogma, pa se o njenoj podjeli ne smije pričati?
Pričati smiješ i to ti niko ne može zabraniti ali za diskusiju, razgovor ili dogovor ti treba dvoje.
olllie4

#38628 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by olllie4 »

Skijaš wrote: Nacrtaj kartu podjele koja bi trebala biti svima prihvatljiva pa da vidimo čija majka koju dogmu prede. Mislim, ako je raspad BiH realno rješenje, to bi trebalo biti lako i baciti na papir zar ne ?
Nisam kartograf, tako da se ne bih bavio crtanjem karata. Ali promišljati i diskutovati mogu. Koliko je raspad realno rješenje, ne znam. Zavisi od više faktora. Ali znam da je i ovo što imamo sad tragično i da nikud ne vodi. Tri smrtna neprijatelja zaključana u tamnici koja ze zove BiH. Volio bih da vidim neko normalno rješenje, ali nažolst, ne vidim ga. Možda nisam vizionar u dovoljnoj mjeri. Dugo sam vjerovao da će mlade generacije, neopterećene ustašama, četnicima i balijama, Jasenovcima, Srebrenicama i ostalim stratištima, uspijeti da grade zajednički zemlju, ali kad ih sad pogledam vidim da su oni time opterećeniji od onih koji su 90-ih nosali puske.
Styling

#38629 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Styling »

Skijaš wrote:
Styling wrote:Problem, dragi moja Hafis-aga, lezi u tome da ogromna vecina nasih ljudi ne posjeduje osnovnu kulturu dijaloga.
Ne može se civilizovati dijalog o podjeli BiH, to je nemoguće, to je kao da očekuješ smirenu diskusiju oko toga treba li ili ne treba ubijati ljude po staračkim domovima. Kao, hajde da argumentujemo zašto si ti protiv davljenja starih ljudi u staračkim domovima. Pa onda nakon tvog izlaganja, svoju argumentaciju iznosi neko ko misli da to treba raditi. I sve u miru i skladu kulture dijaloga.

Ne ide. BiH se ne može razvaliti i smiješno je očekivati da se o tom civilizovano razgovara.
Ja se ne upustam u diskusiju ukoliko nemam jasan stav o necemu i ukoliko ne mogu argumentima braniti ideju u koju vjerujem.
Pokretanje diskusije o podjeli nije imalo za cilj da vrijedja bilo koga, samo sam to iznijela kao ideju koja bi nam mogla rijesiti mnogo problema. Progutala sam zbog toga mnogo uvreda kolega forumasa, ali nisam se spustila na njihov nivo da im odgovorim na isti naci. Vrijedjanje sagovornika je dokaz nedostatka argumenata u diskusiji, a ja imam gomilu argumenata zasto bi nam bilo bolje da se razidjemo nego da zivimo kao bolesnik na vjestackim plucima koji ceka "divine intervention" kako bi prodisao bez pomoci. To se nece desiti.
Postujem i tvoje i pravo drugih da se ne slazete sa mnom, ali mi niko od vas nije pruzio dovoljno jak argument i praktican razlog zasto moja ideja ne valja i zato je nesprovodiva. Osim, naravno, jakih emocija koje nosite jos od rata, a koje i ja imam, samo sam ocigledno mnogo pragmaticnija u svojm razmisljanju.
Danguba

#38630 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Danguba »

Basvod wrote:
Alfons Kauders wrote:
Ne bih ja rekao da nema razoga jer se iz aviona vidi da Bosnjacima suzivot sa Srbima i Hrvatima ne ide od ruke.
:lol: :lol:

siroko vam polje...doduse nekome sire a nekome skuceno jer mu je neko odvalio u cosku... :D

ruka suzivota je pruzena a to sto bi je VI odsjekli, to je vas problem :mrgreen: :mrgreen:
Styling

#38631 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Styling »

KatarinaKosaca wrote:
olllie4 wrote:A zašto misliš da se o tome ne može civilizovano diskutovati? Šta je BiH neka dogma, pa se o njenoj podjeli ne smije pričati?
U pravu si, nije nikakva dogma. Nego, da se iskoristi ta konjuktura civilizacijkog dostugnuća u dijalogu, ja bih otvorila i pitanje bivše Krajine u Hrvatskoj, Slavonije kao i moguće otcjepljenje Sandžaka i Vojvodine. Ono, zašto bi to bilo dogma, onako civilizacijski. Ljudska prava, Srba izbjeglih iz Hrvatske i njihova imovinska prava, spadaju sigurno u civilizacijski doman dijaloga. Kao i prava svih manjina u Vojvodini i eventualno priključenje Mađarskoj, kao i Sandžaka BIH.
Ja sam za to da se o svemu razgovara. Guranjem problema pod tepih i izbjegavanjem razgovora ce se postici samo kontra efekat i doci u situaciju da se problemi toliko nagomilaju i kulminiraju u nezeljini sukob koji se uz malo volje mogao sprijeciti.
Alfons Kauders

#38632 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Alfons Kauders »

Basvod wrote:
Alfons Kauders wrote:
Skijaš wrote: Bošnjaci nisu "dobili" te gradove nego se nije uspjelo u eliminaciji njihove demografske većine u tim gradovima. U deset i kusur drugih opština jeste. I očekivati od njih da se dobrovoljno ograniče na teritoriju koju velikosrpski i velikohrvatski elementi nisu uspjeli zauzeti (a pokušali su), djeluje neozbiljno. Bošnjaci nemaju niti jedan razlog da pristanu na stvaranje neke samo bošnjačke minidržave, ukliještene između Dodikstana i Čovićstana, jer kada bi pristali na taj geto, to ne bi bio kraj, ucjene toj tako izolovanoj tvorevini bi se tek tada intenzivirale. Uostalom, gdje je ta dobra volja i konstruktivnost Dodika i Čovića a na osnovu koje bi se moglo vjerovati da taj bošnjački rezervat ne bi bio podložan konstantnim uslovljavanjima ?

Dakle, čak i kada bi neki mađioničar našao rješenje podjele teritorije a koje bi bilo prihvatljivo svima (i Bošnjacima Stoca, i Hrvatima Viteza, i Srbima Brčkog), ostaje ti taj drugi problem, manjak kredibiliteta kod onih političkih elemenata koje predstavljaš kao buduće i dobronamjerne komšije bošnjačkog minientiteta.
pa dobro, bosnjaci imaju taj "problem"... jer u vecinski bosnjackim podrucjima jos uvijek ima srba i hrvata

neki su taj "problem" rijesili na malo drugaciji nacin, tako da sad nemaju problema, kao ni komsija pogresnog prezimena

radije cu imati taj "problem" nego krvave ruke, hvala lijepa
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#38633 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by KatarinaKosaca »

Styling wrote:
KatarinaKosaca wrote:
olllie4 wrote:A zašto misliš da se o tome ne može civilizovano diskutovati? Šta je BiH neka dogma, pa se o njenoj podjeli ne smije pričati?
U pravu si, nije nikakva dogma. Nego, da se iskoristi ta konjuktura civilizacijkog dostugnuća u dijalogu, ja bih otvorila i pitanje bivše Krajine u Hrvatskoj, Slavonije kao i moguće otcjepljenje Sandžaka i Vojvodine. Ono, zašto bi to bilo dogma, onako civilizacijski. Ljudska prava, Srba izbjeglih iz Hrvatske i njihova imovinska prava, spadaju sigurno u civilizacijski doman dijaloga. Kao i prava svih manjina u Vojvodini i eventualno priključenje Mađarskoj, kao i Sandžaka BIH.
Ja sam za to da se o svemu razgovara. Guranjem problema pod tepih i izbjegavanjem razgovora ce se postici samo kontra efekat i doci u situaciju da se problemi toliko nagomilaju i kulminiraju u nezeljini sukob koji se uz malo volje mogao sprijeciti.
Ne, ja ne razgovaram sa komšijom hoću li prodati svoju kuću. To bi bila izdaja prema mojim ukućanima. Da je moguće da dođe do sukoba Srbi i Hrvati bi ga rado otvorili, mada, suštinski, Srbi su prezadovoljni saPC, to što Dodik trubi o trećem, nema podršku ni svoje oporbe. Ne, rasparčavati i ovo malo federacije na uštrb Bošnjaka, kidati i dalje BIH samo pokazuje slabost koju netko jedva čeka i poljuvanje po toliko hiljada mezara i grobova.
Ili, ako žele susjedi i komšije da razgovaraju, onda se raspakira ne samo pc I Deyton, nego i Hrvatska i Srbija. Samo tako. ali, samo na račun i na uštrb Bošnjaka, no way. Koliko se god trude komšije i susjedi da zagorčaju život Bošnjacima, pa da kažu, hajde, hajdemo.
oakville

#38634 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by oakville »

Basvod wrote:
Alfons Kauders wrote:
Skijaš wrote:
Bošnjaci nisu "dobili" te gradove nego se nije uspjelo u eliminaciji njihove demografske većine u tim gradovima. U deset i kusur drugih opština jeste. I očekivati od njih da se dobrovoljno ograniče na teritoriju koju velikosrpski i velikohrvatski elementi nisu uspjeli zauzeti (a pokušali su), djeluje neozbiljno. Bošnjaci nemaju niti jedan razlog da pristanu na stvaranje neke samo bošnjačke minidržave, ukliještene između Dodikstana i Čovićstana, jer kada bi pristali na taj geto, to ne bi bio kraj, ucjene toj tako izolovanoj tvorevini bi se tek tada intenzivirale. Uostalom, gdje je ta dobra volja i konstruktivnost Dodika i Čovića a na osnovu koje bi se moglo vjerovati da taj bošnjački rezervat ne bi bio podložan konstantnim uslovljavanjima ?

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Ma ne brini se gradimo suživot srba i hrvata sa srbima i hrvatima u matičnim im domovinama. Neka se svakome želje ispune i neka se svačiji identitet sačuva. Uz disclaimer - bošnjaci ne nose na sebi žig kolektivne odgovornosti za počinjene masovne zločine kojeg se srbi kao narod, htjeli ne htjeli, neće osloboditi za narednih 100 godina.
olllie4

#38635 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by olllie4 »

casica wrote:
olllie4 wrote:
A zašto misliš da se o tome ne može civilizovano diskutovati? Šta je BiH neka dogma, pa se o njenoj podjeli ne smije pričati?
Pričati smiješ i to ti niko ne može zabraniti ali za diskusiju, razgovor ili dogovor ti treba dvoje.

Cini mi se da ovdje ima daleko više od ljudi koji su za civilizovani diskusiju...
casica

#38636 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by casica »

Alfons Kauders wrote:...
ne znas civilizovano razgovarati :P
Skijaš

#38637 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Skijaš »

olllie4 wrote:
Skijaš wrote: Nacrtaj kartu podjele koja bi trebala biti svima prihvatljiva pa da vidimo čija majka koju dogmu prede. Mislim, ako je raspad BiH realno rješenje, to bi trebalo biti lako i baciti na papir zar ne ?
Nisam kartograf, tako da se ne bih bavio crtanjem karata.
I to je to. Tu prestaje svaka priča o podjeli BiH. Ti to vjerovatno nisi znao, ali mnogi su pokušali nacrtati tu kartu u zadnje dvije decenije. Ništa ti genijalno nisi predložio, problem je u realizaciji.
znam da je i ovo što imamo sad tragično i da nikud ne vodi.
Izlaz je u zadržavanju dvoentitetskog uređenja uz brisanje elemenata etnoteritorijalizacije. Kod nas je ključni problem to zapišavanje teritorije i kada bi se obustavilo agresivno nametanje samo srpskog identiteta manjem entitetu, bilo bi svejedno koje su nadležnosti na kojem nivou.
casica

#38638 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by casica »

olllie4 wrote:
casica wrote:
olllie4 wrote:

Cini mi se da ovdje ima daleko više od ljudi koji su za civilizovani diskusiju...
eto fino, demokratija, sloboda govora i izrazavanja misljenja
Basvod

#38639 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Basvod »

Alfons Kauders wrote:
pa dobro, bosnjaci imaju taj "problem"... jer u vecinski bosnjackim podrucjima jos uvijek ima srba i hrvata
Vidicemo kad se objave rezultati popisa.
Skijaš

#38640 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Skijaš »

Styling wrote:
Skijaš wrote:
Styling wrote:Problem, dragi moja Hafis-aga, lezi u tome da ogromna vecina nasih ljudi ne posjeduje osnovnu kulturu dijaloga.
Ne može se civilizovati dijalog o podjeli BiH, to je nemoguće, to je kao da očekuješ smirenu diskusiju oko toga treba li ili ne treba ubijati ljude po staračkim domovima. Kao, hajde da argumentujemo zašto si ti protiv davljenja starih ljudi u staračkim domovima. Pa onda nakon tvog izlaganja, svoju argumentaciju iznosi neko ko misli da to treba raditi. I sve u miru i skladu kulture dijaloga.

Ne ide. BiH se ne može razvaliti i smiješno je očekivati da se o tom civilizovano razgovara.
Ja se ne upustam u diskusiju ukoliko nemam jasan stav o necemu i ukoliko ne mogu argumentima braniti ideju u koju vjerujem.
Mogu i ja imati stav da sam Buzz Aldrin. A na tom je nivou tvoj prijedlog da se Gacko i Nevesinje pripoji samo hrvatskom entitetu.
Pokretanje diskusije o podjeli nije imalo za cilj da vrijedja bilo koga, samo sam to iznijela kao ideju koja bi nam mogla rijesiti mnogo problema.
I stvoriti još više. Pišeš nebuloze i onaj ko ti to kaže, čini ti uslugu.
Postujem i tvoje i pravo drugih da se ne slazete sa mnom, ali mi niko od vas nije pruzio dovoljno jak argument i praktican razlog zasto moja ideja ne valja i zato je nesprovodiva.
Ti očekuješ od ljudi iz Nevesinja i Gacka da prihvate ulazak tih mjesta u samo hrvatski entitet a ja treba da objašnjavam zašto to nije realno ?
Basvod

#38641 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Basvod »

Skijaš wrote:
olllie4 wrote:
I to je to. Tu prestaje svaka priča o podjeli BiH. Ti to vjerovatno nisi znao, ali mnogi su pokušali nacrtati tu kartu u zadnje dvije decenije. Ništa ti genijalno nisi predložio, problem je u realizaciji.
Izlaz je u zadržavanju dvoentitetskog uređenja uz brisanje elemenata etnoteritorijalizacije. Kod nas je ključni problem to zapišavanje teritorije i kada bi se obustavilo agresivno nametanje samo srpskog identiteta manjem entitetu, bilo bi svejedno koje su nadležnosti na kojem nivou.
Aha... cim se obustavi nametanje bosanskog identiteta ljudima koji nisu Bosanci tj, Bosnjaci.
Styling

#38642 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Styling »

KatarinaKosaca wrote:
Styling wrote:
KatarinaKosaca wrote: U pravu si, nije nikakva dogma. Nego, da se iskoristi ta konjuktura civilizacijkog dostugnuća u dijalogu, ja bih otvorila i pitanje bivše Krajine u Hrvatskoj, Slavonije kao i moguće otcjepljenje Sandžaka i Vojvodine. Ono, zašto bi to bilo dogma, onako civilizacijski. Ljudska prava, Srba izbjeglih iz Hrvatske i njihova imovinska prava, spadaju sigurno u civilizacijski doman dijaloga. Kao i prava svih manjina u Vojvodini i eventualno priključenje Mađarskoj, kao i Sandžaka BIH.
Ne, ja ne razgovaram sa komšijom hoću li prodati svoju kuću. To bi bila izdaja prema mojim ukućanima. Da je moguće da dođe do sukoba Srbi i Hrvati bi ga rado otvorili, mada, suštinski, Srbi su prezadovoljni saPC, to što Dodik trubi o trećem, nema podršku ni svoje oporbe. Ne, rasparčavati i ovo malo federacije na uštrb Bošnjaka, kidati i dalje BIH samo pokazuje slabost koju netko jedva čeka i poljuvanje po toliko hiljada mezara i grobova.
Ili, ako žele susjedi i komšije da razgovaraju, onda se raspakira ne samo pc I Deyton, nego i Hrvatska i Srbija. Samo tako. ali, samo na račun i na uštrb Bošnjaka, no way. Koliko se god trude komšije i susjedi da zagorčaju život Bošnjacima, pa da kažu, hajde, hajdemo.
A, zasto odmah svi u podjeli vide stetu Bosnjaka? Zasto ne bismo iskoristili podjelu da ostvarimo dobro Bosnjacima? U situaciji kakva je sada zavaravamo se da nam je bolje nego sto bi nam bilo da se podijelimo. Mislimo da to sto je BiH u granicama u kojima jeste dobro za bosnjake i da imamo ista prava na teritoriji cijele drzave, sto naravno nije tacno. Znamo kakva je situacija sa povratnicima u RS koji trpe tihi teror a o zapadnoj Hercegovini, Hrvatskim zastavama i brojnosti bosnjaka u tom dijelu BiH da ne govorim. Srbima je dobro, imaju RS. Hrvatima je dobro, imaju Z. Hercegovinu, a Bosnjaci se furaju da imaju cijeu BiH, a u stvarnosti je nemaju. Nama bi i David Copperfield pozavidio na iluzijama.
Skijaš

#38643 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Skijaš »

Basvod wrote:
Skijaš wrote:
olllie4 wrote:

Aha... cim se obustavi nametanje bosanskog identiteta ljudima koji nisu Bosanci tj, Bosnjaci.
Imali smo ovu diskusiju, sjećaš se, mitropolija dabrobosanska, Thompsonova pjesma o Bosni, Herceg Bosna, tad si se naglo ušutio.
Skijaš

#38644 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Skijaš »

Styling wrote:A, zasto odmah svi u podjeli vide stetu Bosnjaka? Zasto ne bismo iskoristili podjelu da ostvarimo dobro Bosnjacima
Pa sporedno je na čiju bi bilo štetu, bitno je da svi prijedlozi, pa i tvoj o pripajanju Bihaća samo srpskom entitetu ili Nevesinja samo hrvatskom, nemaju veze s mozgom.
Hafis

#38645 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hafis »

Idealiziramo neke narode, to jest njihove politike, a sve zbog kućnog odgoja i zbog mišljenja forumske većine.
Da se ne lažemo, dali bi Bošnjaci treći Hrvatima još večeras kada bi taj treći bio u trokutu Široki Brijeg - Grude - Ljubuški (čak ni za njega ni za Ljubuški nisam siguran) i još bi im pomogli da se, što se ono kaže ''smjeste'' u početku.
I sva priča o bratstvu-jedinstvu, zajedništvu, multi-kulti, ovo-ono, turbo patriJotizam bi se rasplinula što si rekao klasov keks.
Da skratim: radi se o borbi za prostor, ljepše rečeno - za teritorij, a ne o lafo suživotu, principima, pravednosti i ostalim ''skijaškim'' teorijama.
Basvod

#38646 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Basvod »

Imali smo ovu diskusiju, sjećaš se, mitropolija dabrobosanska, Thompsonova pjesma o Bosni, Herceg Bosna, tad si se naglo ušutio.[/quote]

Nisam se ja usutio nego sam rekao sta sam imao. Necu se ponavljati iz posta u post.
Jasno ti je da brisanje svega srpskog i hrvatskog a ostavljanje bosanskog i bosnjackog nece proci.
Ili brismo sve ili nista.
Styling

#38647 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Styling »

Skijaš wrote:
Styling wrote:A, zasto odmah svi u podjeli vide stetu Bosnjaka? Zasto ne bismo iskoristili podjelu da ostvarimo dobro Bosnjacima
Pa sporedno je na čiju bi bilo štetu, bitno je da svi prijedlozi, pa i tvoj o pripajanju Bihaća samo srpskom entitetu ili Nevesinja samo hrvatskom, nemaju veze s mozgom.
"nemaju veze s mozgom" Je li to to jedini argument?
Svasta nesto u ovoj drzavi nema veze s mozgom ali se desava.
Sve je moguce, samo kad se hoce.
Skijaš

#38648 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Skijaš »

Hafis wrote:Idealiziramo neke narode, to jest njihove politike, a sve zbog kućnog odgoja i zbog mišljenja forumske većine.
Da se ne lažemo, dali bi Bošnjaci treći Hrvatima još večeras kada bi taj treći bio u trokutu Široki Brijeg - Grude - Ljubuški (čak ni za njega ni za Ljubuški nisam siguran) i još bi im pomogli da se, što se ono kaže ''smjeste'' u početku.
I sva priča o bratstvu-jedinstvu, zajedništvu, multi-kulti, ovo-ono, turbo patriJotizam bi se rasplinula što si rekao klasov keks.
Da skratim: radi se o borbi za prostor, ljepše rečeno - za teritorij, a ne o lafo suživotu, principima, pravednosti i ostalim ''skijaškim'' teorijama.
Ja svoje ideale švercujem na činjenici da se oni ne mogu dogovoriti oko toga šta je čije. Znam ja da BiH ne opstaje zbog pravde, morala i istorije nego zbog činjenice da nema svima prihvatljivog modela podjele, nije to nikakva tajna.
dudlov

#38649 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dudlov »

Styling wrote:
Skijaš wrote:
"nemaju veze s mozgom" Je li to to jedini argument?
Svasta nesto u ovoj drzavi nema veze s mozgom ali se desava.
Sve je moguce, samo kad se hoce.
A jesi navalila na podjelu, ko da imaš novčane koristi od tog stava. Bosna i Hercegovina je globalno propala ekonomski, tako da dalja podjela i crtanje novih karata neće ništa riješiti.
Skijaš

#38650 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Skijaš »

Basvod wrote:
Nisam se ja usutio nego sam rekao sta sam imao. Necu se ponavljati iz posta u post.
Jasno ti je da brisanje svega srpskog i hrvatskog a ostavljanje bosanskog i bosnjackog nece proci.
Ili brismo sve ili nista.
OK, u šta treba da se preimenuje mitropoliju dabrobosansku ili nadbiskupiju vrhbosansku ?
Locked