FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

LSD

#38626 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

skenderija04 wrote:Ja ti opet kažem. Zubi je najtanji tu i najlakse je na njega. Niko njega nije branio, novinama nije davao ekskluzive s predsjedniku se nije uvlacio u dupe. Ali vidi sta je iza njega ostalo. Gol pokriven. Alba, dva stopera, Mathieu i vermaelen. Mozes pričati i diskutovati da li su dobri ili nr, ali je stisuo muda i doveo je. Predhodnih nakon chigre je izmisljao toplu vodu. Alba za sicu... Na sredini Rakitic, a gore... To su transferri ptedsjednika. Pa sto ti predsjjednici nisu doveli Neuera, thiaga silvu?
Tu su i Halilovic, Suárez i Munir koje je opet Zubi doveo.

A sad malo o predhodniku koji je napravio mit na Xaviju, Messiju, Iniesti, Valdesu, Puyolu... Sve ih je on doveo.
OK, kad vec gledamo "širu sliku" Zubijevog rada - onda je fer i korektno pohvaliti vrlo dobbre transfere koje je odradio: Alba, Ter Stegen, Rakitić :thumbup: :kakoste: poštujem....ali što kažu I ćorava koka zrno ubode :D
Songa, Vermalena, Mathieua, Douglasa ne treba ni komentarisati....odron za odronom.

Za Suareza cemo tek u narednoj sezoni vidjeti, je li vrijedan 80 miliona....ovu sezonu, možemo progledti kroz prste iz vec znanih razloga (suspenzija + uklapanje u novu sredinu, navikavanje na Messija i kompaniju)
Ja mislim da su imali precih pozicija za riješiti, ali eto doveli su njega.
skenderija04

#38627 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Ja sam mislio na Denisa Suareza. Za ovog drugog nije potreban sportski direktor.
Dakle, mislio je i na budućnost sa denisom, alenom i munirom.
Mathieu. Iskreno, vise volim da je tu on kao stoper nego Adriano. A taj film smo gledali.
Song... Vidjeces za koliko ce ga prodati. A Vermaelena tek treba da vidimo.
DOUGLAS je druga priča ali za njega niti jedne novine nece reci da je predsjednikov transfer kao sto kazu za Neymara i L. Suareza. Sto?
LSD

#38628 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

skenderija04 wrote:Ja sam mislio na Denisa Suareza. Za ovog drugog nije potreban sportski direktor.
Dakle, mislio je i na budućnost sa denisom, alenom i munirom.
Mathieu. Iskreno, vise volim da je tu on kao stoper nego Adriano. A taj film smo gledali.
Song... Vidjeces za koliko ce ga prodati. A Vermaelena tek treba da vidimo.
DOUGLAS je druga priča ali za njega niti jedne novine nece reci da je predsjednikov transfer kao sto kazu za Neymara i L. Suareza. Sto?
Ma Douglas je potpuno nepotreban transer, sreca po Barcu pa su ga platili bagatelu.

I ne znam kako ti gledaš na vezni dio tima, ali što se mene tice - ovosezonski Xavi bi mi uvijek igrao prije ovosezonskog Inieste....ne ulazim u razloge forme, vec govorim na osnovu viđenog na terenu.
skenderija04

#38629 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Ma tu je problem. Luis bi da igra nesto drugo, a ruke mu vezane. Xavi i Andres u ovom nacinu igre gube na vaznosti. U napadu daleko od gola a ne brane. Luis bi najradije igrao sa Rakiticem i Rafom ali nece moci. Xavi ili Iniesta isti klinac.
dinty2

#38630 Re: FC Barcelona

Post by dinty2 »

xavi>iniesta ove sezone :thumbup:
mbenz

#38631 Re: FC Barcelona

Post by mbenz »

Ja se nadam ovakvom raspletu dogadjaja: Prodati buskeca PSG-u za 75 miliona , prodati rakitica i od tih para uzeti Pogbu, "od sebe" uzeti Reusa, vratiti songa sa posudbe, staviti maskerana da def. veznog i song "da se nadje" na toj poziciji za nedaj boze. :lol: Amin
Vertig0

#38632 Re: FC Barcelona

Post by Vertig0 »

Nemoj Songa ziv bio, neka ga sto dalje.
skenderija04

#38633 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Prva vijest u ponedjeljak, je bombaaaaa

Joan Laporta i Victor Font dogovorili alijansu da zajedno izadju na izbore. Laporta bi predvodio institucionalni dio a Font i njegova ekipa finansije.

Samo da ne bude da su funkcionisali dobro samo protiv zajedničkog nerijatelja, a kasnine svadja i remodelacija uprave. Tipicno za laportu. Prvo Rosell pa Soriano i sada Font. Vidjecemo.
Logovan

#38634 Re: FC Barcelona

Post by Logovan »

mbenz wrote:Ja se nadam ovakvom raspletu dogadjaja: Prodati buskeca PSG-u za 75 miliona , prodati rakitica i od tih para uzeti Pogbu, "od sebe" uzeti Reusa, vratiti songa sa posudbe, staviti maskerana da def. veznog i song "da se nadje" na toj poziciji za nedaj boze. :lol: Amin
Song nije za veliki klub kakav je Barcelona, on je za manje klubove. Njegovo vraćanje bi bio glup potez, pa makar ga doveli za klupe.
ultima_palabra

#38635 Re: FC Barcelona

Post by ultima_palabra »

skenderija04 wrote:Prva vijest u ponedjeljak, je bombaaaaa

Joan Laporta i Victor Font dogovorili alijansu da zajedno izadju na izbore. Laporta bi predvodio institucionalni dio a Font i njegova ekipa finansije.

Samo da ne bude da su funkcionisali dobro samo protiv zajedničkog nerijatelja, a kasnine svadja i remodelacija uprave. Tipicno za laportu. Prvo Rosell pa Soriano i sada Font. Vidjecemo.
Kako se zvao onaj finansijski mag u šarenim odijelima? Katalonac, jedno vrijeme radio u Barci... šta je s njim sada?
skenderija04

#38636 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Xavier Sala i Martin :mrgreen:

Profesor na Univerzitetu. Nista od njega. Dobar je za teoretisanje, televizija, novine ali u Barceloni za 6 godina 23 miliona plusa. Tanko profesore.
mbenz

#38637 Re: FC Barcelona

Post by mbenz »

Logovan wrote:
mbenz wrote:Ja se nadam ovakvom raspletu dogadjaja: Prodati buskeca PSG-u za 75 miliona , prodati rakitica i od tih para uzeti Pogbu, "od sebe" uzeti Reusa, vratiti songa sa posudbe, staviti maskerana da def. veznog i song "da se nadje" na toj poziciji za nedaj boze. :lol: Amin
Song nije za veliki klub kakav je Barcelona, on je za manje klubove. Njegovo vraćanje bi bio glup potez, pa makar ga doveli za klupe.

song bi bio samo za nedaj boze , i za odmaranje masci-a pri rezultatu od 3-4 :0 :) btw. "meni" ni rakitic nije za velikog kluba i njegov vrh je sevilla a opet se koprca na granici prvog tima :( A sa mojim rotacijama bi dobili pogbu i reus-a i boljeg defanzivnog (maskerana) da igra, i songa :) za klupu, a izgubili rakitica i buskeca, tj nebi izgubili na def veznom a dobili bi sredinu boli glava .
ascari

#38638 Re: FC Barcelona

Post by ascari »

skenderija04 wrote:Prva vijest u ponedjeljak, je bombaaaaa

Laporta aka SDA, malo ko je prezivio njihov zagrljaj :D
HB_BHF

#38639 Re: FC Barcelona

Post by HB_BHF »

Prema pisanju "Sporta", Ariedo Braida će sutra biti prisutan na utakmici između Juventusa i Borussije Dortmund kako bi promatrao Pogbu i Reusa.

Haha brate Arenasport3 i eto ti... :D
p206

#38640 Re: FC Barcelona

Post by p206 »

Vertig0 wrote:Nemoj Songa ziv bio, neka ga sto dalje.
plus što ima veliku platu, sudeći po Football Manageru :)
Logovan

#38641 Re: FC Barcelona

Post by Logovan »

mbenz wrote:
Logovan wrote:

song bi bio samo za nedaj boze , i za odmaranje masci-a pri rezultatu od 3-4 :0 :) btw. "meni" ni rakitic nije za velikog kluba i njegov vrh je sevilla a opet se koprca na granici prvog tima :( A sa mojim rotacijama bi dobili pogbu i reus-a i boljeg defanzivnog (maskerana) da igra, i songa :) za klupu, a izgubili rakitica i buskeca, tj nebi izgubili na def veznom a dobili bi sredinu boli glava .
Ma meni nije ni za to "ne daj Bože", i za to je preslab, taraba obična. :D
Rakitić je došao početkom ove sezone, dok je Song dokazana krampa koja ne može igrati za velike klubove.
ascari

#38642 Re: FC Barcelona

Post by ascari »

Anto i Anna trudne?
ultima_palabra

#38643 Re: FC Barcelona

Post by ultima_palabra »

Možda sam paranoičan, ali... na Anoeti Luis Enrique ostavlja Messija na klupi, on ulazi u 2.pol, izgleda letargično i Barca gubi. Instagram folovi golovi :D Onda dolazi to neko primirje, raspisani izbori, Messi igra u najboljoj formi u zadnje 2 godine, Barca mete sve pred sobom.

U petak Luis Enrique izjavljuje da se ne slaže s Messijem da je dobra forma proizvod promjene pristupa utakmicama, nego to što je ekipa sazrila pod njegovim vodstvom bla bla... Messi igra letargično i ponovo poraz. Jučer Alba izjavljuje nešto u smislu: Nadam se da će Messi ostati, ali moramo poštovati njegovu odluku kakva god da bude :-)
Tito_i_Partija

#38644 Re: FC Barcelona

Post by Tito_i_Partija »

Ma hobbit radi sta on hoce, i kako hoce. Ko mu sta moze zabranit' u Barci? On zna da je Barca u kurcu bez njega, i on to iskoristava. Nije ni prvi ni zadnji koji je tako nesto radio.
solo2

#38645 Re: FC Barcelona

Post by solo2 »

volio bih da pregledam tekmu ponovo mada mislim da su izgubili posteno - Malaga je odradila takticki posao fenomenalno - igrali su na jako visokom nivou svih 90 minuta i pokazali da kada Barcelona ima los dan mogu i da izgube.. i to je to - nevjerujem da tu ima bilo sta vise..
ne treba sada izmisljati i praviti nesto sto nije pozz
svi u napad

#38646 Re: FC Barcelona

Post by svi u napad »

Vidjet ce te sutra tekme i kako igra Barca. Pelle ce igrati samo sa kepecom u napadu zeleci da dobije sredinu i na neku frljoku dadne gol. Sutra ocekujem sitni vez Barce koja ce izdominirati na sredini a neko od napadaca ce vec naci put za koji gol. Za nezavisnu Kataloniju :thumbup:
omar little

#38647 Re: FC Barcelona

Post by omar little »

jel se to opet otvara sezona hrakanja po messiju? na osnovu nicega. :-) dodje navijac reala (obrat paznju :D), iznese svoju teoriju neku i odma idemo tjerat messija. alal vera. :D midzit, argentinski stakor te diktator 8-)
skenderija04

#38648 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

ultima_palabra wrote:Možda sam paranoičan, ali... na Anoeti Luis Enrique ostavlja Messija na klupi, on ulazi u 2.pol, izgleda letargično i Barca gubi. Instagram folovi golovi :D Onda dolazi to neko primirje, raspisani izbori, Messi igra u najboljoj formi u zadnje 2 godine, Barca mete sve pred sobom.

U petak Luis Enrique izjavljuje da se ne slaže s Messijem da je dobra forma proizvod promjene pristupa utakmicama, nego to što je ekipa sazrila pod njegovim vodstvom bla bla... Messi igra letargično i ponovo poraz. Jučer Alba izjavljuje nešto u smislu: Nadam se da će Messi ostati, ali moramo poštovati njegovu odluku kakva god da bude :-)
Moguce, ali ako je tako onda je stvarno najbolji igrac svijeta svih vremena. Kad hoce pobjedjuje, i kada nece gubi.
Tito_i_Partija

#38649 Re: FC Barcelona

Post by Tito_i_Partija »

omar little wrote:jel se to opet otvara sezona hrakanja po messiju? na osnovu nicega. :-) dodje navijac reala (obrat paznju :D), iznese svoju teoriju neku i odma idemo tjerat messija. alal vera. :D midzit, argentinski stakor te diktator 8-)
Kakvo hrakanje? Pa zar nisam rek'o da je Barca u kurcu bez njega? Samim tim ga pohvaljujem vise nego ista.

Mozda prvo trebam da stavim dres Barcelone ili sliku nekog Barcinog igraca u avatar, pa da ljudi vide da nisam zlonamjeran, ili navijac Reala.
ultima_palabra

#38650 Re: FC Barcelona

Post by ultima_palabra »

Ja navijam za Želju :D

I drugo, pravo ću destabilizirati Barcelonu konstruišući teorije na bosanskom forumu :D
Post Reply