Metak u glavu bez razmišljanja da mog psa tako napadne.
Ja sam komšiji policiju zvao zbog pit bulla.
Za takve pse moraš ispunjavati posebne uslove,a on ih nije imao.
Morao ga se riješiti.
Zato postoje psi koje nikakav vlasnik ne može načiniti opasnim.drug_profi wrote: ↑07/07/2020 14:17 Opasna vrsta psa ne znaci da je pas po defaultu opasan. Vlasnici ga nacine takvim.
Opasna vrsta psa koji je nastao ukrštanjem i koji je po prirodi borbeni pas je po defaultu hodajuća bomba. Može imati poveznicu sa ponašanjem vlasnika, ali i ne mora i nije mali broj slučajeva gdje je "presvrnuo, bio malo nervozan, došlo mu neobjašnjivo" i napao na grlo i svog vlasnika ili drugog psa ili dijete. S razlogom se ovakvim psima stavlja brnjica. Najgora stvar mi je kada vidim airmaxice, širenje, nategnut lanac i pitbulla bez brnjice ili još gore puštenog, a ja sa porodicom ili na biciklu. Uglavnom imamo upozorenje ili konflikt.drug_profi wrote: ↑07/07/2020 14:17 Opasna vrsta psa ne znaci da je pas po defaultu opasan. Vlasnici ga nacine takvim.
Ima li se osnove zvati policiju u slučaju da vlasnik vodi psa bez brnjice ili čak nema ni podovac ni brnjicu?archi_a wrote: ↑07/07/2020 14:49 Opasna vrsta psa koji je nastao ukrštanjem i koji je po prirodi borbeni pas je po defaultu hodajuća bomba. Može imati poveznicu sa ponašanjem vlasnika, ali i ne mora i nije mali broj slučajeva gdje je "presvrnuo, bio malo nervozan, došlo mu neobjašnjivo" i napao na grlo i svog vlasnika ili drugog psa ili dijete. S razlogom se ovakvim psima stavlja brnjica. Najgora stvar mi je kada vidim airmaxice, širenje, nategnut lanac i pitbulla bez brnjice ili još gore puštenog, a ja sa porodicom ili na biciklu. Uglavnom imamo upozorenje ili konflikt.![]()
Slična scena prije haman 20 godina. Ja u srednju išao, dođem kod nane i dede rahmetli na ručak. Dvije kuće do njihove komšija imao vučjaka. Ženku. Prelijepa, inače je bila puštena u bašti ali taj dan je nešto svezali. Neki im majstori dolazili pa da ne prepada ljude. Par kuća u mahali odatle bili su neki klošari, friško doselili.sime_cipol wrote: ↑07/07/2020 14:16 U ovakvim slučajevima policiji treba dati dozvolu da izvade pištolj i upucaju dzukelu. A policajcu dati stimulaciju na platu.
https://www.paragraf.ba/propisi/kantona ... -mira.htmlirconbih wrote: ↑07/07/2020 14:53Ima li se osnove zvati policiju u slučaju da vlasnik vodi psa bez brnjice ili čak nema ni podovac ni brnjicu?archi_a wrote: ↑07/07/2020 14:49 Opasna vrsta psa koji je nastao ukrštanjem i koji je po prirodi borbeni pas je po defaultu hodajuća bomba. Može imati poveznicu sa ponašanjem vlasnika, ali i ne mora i nije mali broj slučajeva gdje je "presvrnuo, bio malo nervozan, došlo mu neobjašnjivo" i napao na grlo i svog vlasnika ili drugog psa ili dijete. S razlogom se ovakvim psima stavlja brnjica. Najgora stvar mi je kada vidim airmaxice, širenje, nategnut lanac i pitbulla bez brnjice ili još gore puštenog, a ja sa porodicom ili na biciklu. Uglavnom imamo upozorenje ili konflikt.![]()
Debilizam teški. Otelo se kontroli davnih dana, ali naravno ništa se ne poduzima, kao i za mnoge druge probleme.dječak sa šibicama wrote: ↑07/07/2020 14:59 U djepu nositi ili pistolj ili cakiju, sta drugo.
Nedaj boze napadne te, cakijom ga izmasakriras.
Pitt smrska kost dok si rekao keks, a ovi ga drze ko eto vole pse... klosari, vole da su opasni.
Eto nadjose malu. Dobrovoljno otisla od kuce s ovim Denisom.
vlasnik pristupio u pu i rekao da ne zeli podnositi prijavu protiv ovoga ciji je pitbul