SDP

suncica24

#38601 Re: SDP

Post by suncica24 »

dustaban wrote:Ja sam zaista sa cudjenjem propratio maknuce Ustamujica i Ismete Dervoz iz SBB-a. Smatram ih biserima u ovom politickom blatu i da SDP ima nekoga poput njih dvoje sad bi smo mogli govoriti o nekom novom SDP-u...

Pametnom dosta.
Jadna ta politicka scena na kojoj su Ismeta i Mirza nade iste

(koja je razlika izmedju npr. Ismete i Besime, ili pak Mirze i... Beganovica?)
suncica24

#38602 Re: SDP

Post by suncica24 »

maher wrote:ne mogu da vjerujem da neko misli da bilo ko od ovih kandidata moze sdp pokrenuti na bolje ... sve su to lokalni igrači i niko od njih ni u bih nema neki značaj, a kamoli medjunarodni...uz sve lagumdzijine mane čini mi se da mu od ovih niko nije ni blizu... ko god od ovih izaberu otici će na 5%, zato me čudi da niko nije kandidovao i lagumdžiju
Nije problem sto su lokalni igraci, jer medjunarodni igrac se postaje (npr. Milanovic nije bio neki medjunarodni faktor...).
Fora je sto su svi sjedili, tapsali ledja i gledali kako SDP odapinje (zapravo, jedina Besima Boric bas i nije 100% puhala u jedra, ali nisam sigurna da je ona bas kapacitet za reformu SDPa)
Baton_Ilirski

#38603 Re: SDP

Post by Baton_Ilirski »

skambrljo wrote:Čuj ovog gore šta fali Damiru Hadžiću?

Nefali mu ništa, nakro je i za pra pra unuke, ali je uništio stranku zajedno sa Zlatkom. On više ne bi smio nikakvu funkciju u stranci obavljati ako misle da krenu ispočetka. Pa čovjek je reketaš imaš na internetu o tome, krali su i na debljini asfalta, tenderi i sl. Treba i njega i Zlatka protjerati a postaviti nekog normalnog na čelo stranke.
Cuj to, zar nije etiketiran kao pravi Titov pionir gdje bi on krao, njemu je Tito uzor
maher

#38604 Re: SDP

Post by maher »

suncica24 wrote:
maher wrote:ne mogu da vjerujem da neko misli da bilo ko od ovih kandidata moze sdp pokrenuti na bolje ... sve su to lokalni igrači i niko od njih ni u bih nema neki značaj, a kamoli medjunarodni...uz sve lagumdzijine mane čini mi se da mu od ovih niko nije ni blizu... ko god od ovih izaberu otici će na 5%, zato me čudi da niko nije kandidovao i lagumdžiju
Nije problem sto su lokalni igraci, jer medjunarodni igrac se postaje (npr. Milanovic nije bio neki medjunarodni faktor...).
Fora je sto su svi sjedili, tapsali ledja i gledali kako SDP odapinje (zapravo, jedina Besima Boric bas i nije 100% puhala u jedra, ali nisam sigurna da je ona bas kapacitet za reformu SDPa)
naravno da se postaje, upravo je milanović prije nego je postao predsjednik sdp-a radio u diplomatiji, saradnja sa nato i eu...
pedeset

#38605 Re: SDP

Post by pedeset »

[bU jednom od tih razgovora Damir Hadžić, tadašnji načelnik Općine Novi Grad, na preporuku Fikreta Musića, tadašnjeg predsjednika sarajevskog Kantonalnog odbora SDP-a da se “pripazi” Željka Komšića i tadašnjeg direktora Uprave policije Federacije Zlatka Miletića , Hadžić samouvjereno, prostački, kočijaški poručuje: “J…t ću ja njima mater, kad-tad!”][/b]

Ovdje je gosp. Hadžić sve rekao sam o sebi. Jednostavno nije on za SDP!
Naslovnica

#38606 Re: SDP

Post by Naslovnica »

Da li SDP još uvijek postoji u Novom Gradu?!
8-)
Pirdzica

#38607 Re: SDP

Post by Pirdzica »

Bogić Bogićević: “Ne mogu prihvatiti kandidaturu za predsjednika SDP-a”

24.11.2014.
Istaknuto
0 Komentara

“Zahvalan sam svim opštinskim organizacijama koje su me predložile i koje se zalažu za istinsku demokratizaciju i politički oporavak Socijaldemokratske partije (SDP) BiH, ali ja nisam u mogućnosti da prihvatim tu kandidaturu niti sam to i u jednom trenutku ikome obećavao”, izjavio je Bogić Bogićević, povodom najavljenog zaključivanja liste kandidata za predsjednika ove stranke.
“Povodom brojnih informacija koje su se pojavile o mojoj kandidaturi za predsjednika SDP BiH i o mom navodnom pristanku na tu kandidaturu, želim da razjasnim da se radi o potpuno netačnim navodima. Apsolutno su netačni navodi onih koji u javnosti izjavljuju da sam najavio potpisivanje svog pristanka na kandidaturu”, poručio je Bogićević.

Dodao je da se nada “da će članstvo, aktivisti i organi SDP BiH pronaći snage da ovu stranku vrate na njene izvorne vrijednosti i da izaberu rukovodstvo koje će programirati i voditi istinsku socijaldemokratsku politiku”.

“Za nju je opredijeljeno brojno članstvo i veliki dio javnosti, koji su na oktobarskim izvorima, razočarani greškama i lutanjima dosadašnjeg rukovodstva, kaznili brojne nedosljednosti i promašaje u vođenju stranke.

Želim da SDP pronađe snagu, put i novo rukovodstvo sposobno za radikalne i kvalitetne unutarpartijske promjene, za vraćanje izgubljenog povjerenja i jačanje ljevičarskih ideja u BiH, kojima svim srcem pripadam”, kazao je Bogićević.

:-)
Baton_Ilirski

#38608 Re: SDP

Post by Baton_Ilirski »

pedeset wrote:[bU jednom od tih razgovora Damir Hadžić, tadašnji načelnik Općine Novi Grad, na preporuku Fikreta Musića, tadašnjeg predsjednika sarajevskog Kantonalnog odbora SDP-a da se “pripazi” Željka Komšića i tadašnjeg direktora Uprave policije Federacije Zlatka Miletića , Hadžić samouvjereno, prostački, kočijaški poručuje: “J…t ću ja njima mater, kad-tad!”][/b]

Ovdje je gosp. Hadžić sve rekao sam o sebi. Jednostavno nije on za SDP!
Titov pionir kazem ja, rijecnik pokupio iz partizanskih filmova..mislim da je pravi izbor za Partiju
dpjokala26

#38609 Re: SDP

Post by dpjokala26 »

24.11.2014.
Istaknuto
0 Komentara

“Zahvalan sam svim opštinskim organizacijama koje su me predložile i koje se zalažu za istinsku demokratizaciju i politički oporavak Socijaldemokratske partije (SDP) BiH, ali ja nisam u mogućnosti da prihvatim tu kandidaturu niti sam to i u jednom trenutku ikome obećavao”, izjavio je Bogić Bogićević, povodom najavljenog zaključivanja liste kandidata za predsjednika ove stranke.
“Povodom brojnih informacija koje su se pojavile o mojoj kandidaturi za predsjednika SDP BiH i o mom navodnom pristanku na tu kandidaturu, želim da razjasnim da se radi o potpuno netačnim navodima. Apsolutno su netačni navodi onih koji u javnosti izjavljuju da sam najavio potpisivanje svog pristanka na kandidaturu”, poručio je Bogićević.

Dodao je da se nada “da će članstvo, aktivisti i organi SDP BiH pronaći snage da ovu stranku vrate na njene izvorne vrijednosti i da izaberu rukovodstvo koje će programirati i voditi istinsku socijaldemokratsku politiku”.

“Za nju je opredijeljeno brojno članstvo i veliki dio javnosti, koji su na oktobarskim izvorima, razočarani greškama i lutanjima dosadašnjeg rukovodstva, kaznili brojne nedosljednosti i promašaje u vođenju stranke.

Želim da SDP pronađe snagu, put i novo rukovodstvo sposobno za radikalne i kvalitetne unutarpartijske promjene, za vraćanje izgubljenog povjerenja i jačanje ljevičarskih ideja u BiH, kojima svim srcem pripadam”, kazao je Bogićević.

pametna odluka.mnogi ce ostati razocarani. tako je to kad se pravi racun bez krcmara. :plete:
Banksy

#38610 Re: SDP

Post by Banksy »

Pametno.
Banksy wrote:
Njegov dolazak imao bi smisla samo kad bi neko drugi, neki stranački bager, s Bogićem kao podrškom u pozadini, obavio prljavi posao, a ovaj preuzeo stranku nakon toga. Ovo je novo trošenje i njegovog imena i njega samog.
GaizkaMendieta

#38611 Re: SDP

Post by GaizkaMendieta »

Šteta za Bogića :-? , bilo bi dobro da je prihvatio da bude kandidat. Takva jedna velicina ne bi samo donio SDP-u rezultat već bi to značilo mnogo i za državu. Vjerovatno je jedini čovjek koji bi svojom karizmom mogao promijeniti nešto u ovakvom sistemu.
StupskaBitanga

#38612 Re: SDP

Post by StupskaBitanga »

Banksy wrote:Pametno.
Banksy wrote:
Njegov dolazak imao bi smisla samo kad bi neko drugi, neki stranački bager, s Bogićem kao podrškom u pozadini, obavio prljavi posao, a ovaj preuzeo stranku nakon toga. Ovo je novo trošenje i njegovog imena i njega samog.
e sada da vidimo ko ima kapacitet da mu savjetnik bude Bogi
Stjui

#38613 Re: SDP

Post by Stjui »

Svetozar Pudarić na monstruozan način omalovažio genocid nad Bošnjacima

Svetozar Pudarić, potpredsjednik Federacije BiH i član SDP-a, je u razgovoru za Radio Slobodna Evropa na monstruozan način usporedio snimke genocida nad Bošnjacima i obilježavanja zločina na Kazanima.
Naime, na pitanje novinara da li smatra da će ikada biti postavljeno spomen obilježje na Kazanima, Pudarić odgovara: „U to sam ubijeđen i siguran sam da ću, nakon što mi prestane ova funkcija, moći i dalje uticati na dešavanja oko Kazana, ali kao građanin koji će, nadam se, biti saslušan na mjestima koja će o tome odlučivati. Neću stati dok, ne samo Kazani, nego i ostala mjesta ne budu obilježena.
Ljudi će dolaziti na Kazane, gledati grad i pokušati preživjeti ono što su preživljavali ljudi koji su tamo odvođeni. Oni su se penjali skoro 400 metara, vučeni, vezani, znajući da će na kraju tog puta biti ubijeni. To je najčudovišnije – i kada to osjetite, onda shvatite svu strahotu tog zločina. Nije to kao da vas istovare iz kamiona, skinu vam kapuljaču i ubiju vas. Vi hodate sa svojim budućim ubicama skoro 400 metara uzbrdo, gubeći dah, a sve vrijeme znate da ćete na kraju biti ubijeni. Ako se na takva mjesta ne dovedu prije svega djeca i ne objasni im se šta se tu dešavalo, džaba su nam sva obilježja, sve ploče i sva politička prepucavanja. To je potrebno uraditi da se više nikada ne ponovi, a ne samo zato da bismo oprali bilo čiju savjest ili rekli da smo neku ploču postavili.“
Poznato je koga su 1995. godine četničke formacije istovarale iz kamiona, skidale im kapuljače i ubijale oko Srebrenice i Trnova ( Sjetimo se ubistva šestorice Srebreničana koje su, sredinom jula 1995. godine, u okolini Trnova pripadnici srpske paravojne formacije “Škorpioni” istovarili iz kamiona i strijeljali). Skoro deset godina kasnije, doživjeli smo da jedan političar iz Federacije uspoređuje te stravične scene kao jedan lahak vid pogibije u odnosu na ono što su Bošnjaci radili Srbima!?
Iako Svetozar Pudarić nije rekao zašto na tako monstruozan način omalovažava zločin nad Bošnjacima, pretpostavljamo da time želi preuveličati stradanje Srba u Sarajevu.
:shock:
pedeset

#38614 Re: SDP

Post by pedeset »

Na zgradi SDP-a na Dan državnosti naopako postavljena državna zastava!

Slikovit prikaz stanja u stranci. Naš dragi Zlatko se okružio ljudima koji nisu sposobni ni zastavu postaviti kako treba. Aferim!
Banksy

#38615 Re: SDP

Post by Banksy »

StupskaBitanga wrote:
Banksy wrote:
e sada da vidimo ko ima kapacitet da mu savjetnik bude Bogi
Najavljeno je da bi taj posao čišćenja trebala obaviti tuzlanska struja. Delegati su pred izborom - Zlatko i sopstvena propast ili neki novi lik i možda mogućnost opstanka. Vjerujem, ipak, da će ih Zlatko opet sve pomesti i postaviti svog čovjeka na čelo stranke što SDP na narednim izborima vodi ispod izbornog praga, a što onda i neće biti tako loša vijest.
StupskaBitanga

#38616 Re: SDP

Post by StupskaBitanga »

pada SDP pada DF šta ostaje?
pedeset

#38617 Re: SDP

Post by pedeset »

StupskaBitanga wrote:pada SDP pada DF šta ostaje?
Ostaje Zlatko raspjevan, a DF baš i ne pada.
skupljac_zeljeza

#38618 Re: SDP

Post by skupljac_zeljeza »

StupskaBitanga wrote:pada SDP pada DF šta ostaje?
Odakle ti da DF pada? Pogledaj šta P.Kojović na forumu kaže za DF.
Pedja Kojovic wrote: DF - novi, neukaljani, u mojim ocima imaju kredit za postignuti rezultat i drzim im fige.
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#38619 Re: SDP

Post by sabina1 »

Banksy wrote:
Bogić Bogićević je moralna vertikala , čovjek odluke.

Opet , mislim da je on političar prošlosti - stara škola i ne bi bio dobro riješenje za SDP.

Najgore je što se ne nazire neko novo lice u SDP-u.
Baš ne mogu da vjerujem da su svi ali baš svi prošli jednu te istu školu....Zlatkovu !
skupljac_zeljeza

#38620 Re: SDP

Post by skupljac_zeljeza »

tvsabina wrote: Baš ne mogu da vjerujem da su svi ali baš svi prošli jednu te istu školu....Zlatkovu !
To je ono što trenutno vrti u krug SDP, a u jednom periodu je bilo vrlo korisno za partiju. Postojala je direktiva po vertikali i tu nije bilo mnogo rasprave. Sada se očajno traži neko kao Bogičević da izda direktivu, a nema ga. Ostali su samo Zlajini učenici. U tu matricu je upala i tuzlanska struja i pokušava nešto da se iskobelja, ali još uvijek kilavo. Ako se ništa ne promijeni na vanrednom kongresu (što je vrlo izvjesno) onda će sve isto po inerciji trajati i do redovnog. Imaju vremena da ubijede i privuku na svoju stranu ove na lokalnim nivoima.
Ridjobrki

#38621 Re: SDP

Post by Ridjobrki »

Problemi SDP-a su daleko veći nego se i čine. Jednostavno, dugogodišnjom autokratijom ZL i malih Zlaja na lokalnom nivou i konstatnim odlivom buntovnika tokom godina ubijen je mojo članova i stranke same. Nema kreativnosti u mišljenju, nema pluralizma, nema zdrave zajebancije, sve je potisnuto u strahu od Zlaje i njegovih klonova. Ljudi su naučeni da svaki pokušaj razmišljanja svojom glavom i unošenja neke promjene rezultira represijom i mobbingom i da drugačije mišljenje vodi ka izlasku iz stranke. Nije to od juče.. Duraković, SDU, Pećanac, Naša stranka, DF... Sve je to otišlo nakon sukoba mišljenja u SDP-u.

SDP-ovci nemaju više ni klikera ni muda da isposluju unutar stranke bilo šta konstruktivno i kreativno. To je jedna anahrona organizacija sjebanog ljudskog potencijala koju čeka daljnje srozavanje. Pratim interna zbivanja u SDP-u i, nažalost, ništa što se desilo nakon izbornog kraha ne daje za pravo optimizmu u nekoj doglednoj budućnosti.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#38622 Re: SDP

Post by JoseMujica »

znaći Nerko Trenerko i Slućajni Prolaznik, mitološko biče, postaje Master of Puppets

od početka je bilo jasno da je spominjanje Bogića samo još jedan u nizu spinova :-)

SDP se može rebrendrati u Spin Demokracka Partija pošto im je to već godinama jedini sadržaj
pedeset

#38623 Re: SDP

Post by pedeset »

Šteta za SDP da ovako propadaju jer zaista tamo ima sposobnih mladih ljudi kao Bećirović, Mašić i ovi malo iskusniji Helez, Imamović, Pudarić. Ali jednostavno oni ni krivi ni dužni ispaštaju zbog Lagumdžije i Hadžića a ovi nemisle otići. Kongres će biti unaprijed režiran to i ptice znaju i opet slijede kazne na izborima. Izgubit će i ovo malo načelnika i onda harakiri.
Ako se ovi nemogu boriti protiv Zlaje i Damira bilo bi dobro da pređu kod Željka u DF pa da glasačima olakšaju na izborima kako bi DF još ubjedljivije pobijedio.
Baton_Ilirski

#38624 Re: SDP

Post by Baton_Ilirski »

tvsabina wrote:
Bogić Bogićević je moralna vertikala , čovjek odluke.

Opet , mislim da je on političar prošlosti - stara škola i ne bi bio dobro riješenje za SDP.

Najgore je što se ne nazire neko novo lice u SDP-u.
Baš ne mogu da vjerujem da su svi ali baš svi prošli jednu te istu školu....Zlatkovu !
BB je dobar, ali je covjek bolestan i star, ne znam kako bi na njega djelovalo preuzimanje ovakvog SDP-a, a s druge strane politika je dobila nove momente od kad se on ne bavi aktivno njom, tesko da bi on bio najbolje rjesenje i u tom pogledu..ali Konges ce reci sta zeli, a ja mislim da ce reci Hadzic
Ridjobrki

#38625 Re: SDP

Post by Ridjobrki »

Ne znam ko bi to razuman mogao vjerovati da bi Bogić Bogićević bio u stanju reformirati SDP.

Mene stvarno fascinira koliko narod kod nas vjeruje u duhove i prikaze i koliko se voli obmanjivati... Mi smo totalno najromantičniji narod na svijetu!

Zbog čega Bogić Bogićević i kakve su to garancije da bi on bio u stanju bilo šta napraviti na reformi SDP-a? Čovjek je jedan jedini konkretan koristan potez napravio prije četvrt stoljeća. Otad je bio posmatrač procesa u BiH i SDP te jedan od pokaznih Srba multietničkog društva na teritoriji pod kontrolom ARBiH. Čovjek je ostario, bolestan je, van životnih tokova stranke, bez unutarstranačke logistike...

Nije problem u tome što mi vazda priželjkujemo neki povratak na staro, problem je što SDP nema ponuditi ništa novo.
Post Reply