Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
XOX100

#38601 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by XOX100 »

Aspekt wrote:
Styling wrote:
Putinov_covijek wrote:Stylling,

Kada cemo da te sunetimo jebemu vraga? :D
Jos malo ces poceti vjerovati da si stvarno Bosnjak. Ili nedo Bog, pocet ces vjerovati da si zena. :D
Za razliku od nekih kolega forumasa koji su muskarci a koriste slike zena kao avatare, ja nemam tih skrivenih zelja. Ja sam od glave do pete zena.
I bosnjakinja :lol: :lol: baska :lol: :lol: :lol: koja bi pokazala zube cetnicima i podijelila bosnu . Tako sto bi okupatorima i fastima dala skoro sve a bosnjake stavila u kavez od 100 kvadrata . Pravi muskarac i pravi Bosnjak , nema sta , pardon bosnjakinja

Ma Hafisova zena. :D
Styling

#38602 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Styling »

Aspekt wrote:
Styling wrote:
Putinov_covijek wrote:Stylling,

Kada cemo da te sunetimo jebemu vraga? :D
Jos malo ces poceti vjerovati da si stvarno Bosnjak. Ili nedo Bog, pocet ces vjerovati da si zena. :D
Za razliku od nekih kolega forumasa koji su muskarci a koriste slike zena kao avatare, ja nemam tih skrivenih zelja. Ja sam od glave do pete zena.
I bosnjakinja :lol: :lol: baska :lol: :lol: :lol: koja bi pokazala zube cetnicima i podijelila bosnu . Tako sto bi okupatorima i fastima dala skoro sve a bosnjake stavila u kavez od 100 kvadrata . Pravi muskarac i pravi Bosnjak , nema sta , pardon bosnjakinja
Vidjecemo. Ko se zadnji smije.......
Hafis

#38603 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hafis »

Nadam se da ne zvučim neskromno, ali moram istači da @aspekt, @XOX100 i @čovijek doslovce rasturaju na ovoj temi.
Rijetka je prigoda vidjeti na okupu ovako vrsne i potkovane, ali i torelantne sugovornike, čiji stil pisanja jednostavno plijeni oko običnog promatrača a ne ljubitelja ove vrste umjetnosti.
Ma...riječi su suvišne. Treba se samo prepustiti čitanju i jednostavno uživati u njihovim tekstualnim bravurama :thumbup:

r
radostan dan

#38604 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by radostan dan »

ne zvučiš...ljudi haraju...
više se niko ne javlja na temi.

:mrgreen:
Hafis

#38605 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hafis »

radostan dan wrote:ne zvučiš...ljudi haraju...
više se niko ne javlja na temi.
:mrgreen:
Ako su im i muda u pola veličine k'o i jezičina, u slučaju kakva većeg belaja ni Bikurešt nije siguran :)
detroit-mercy

#38606 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by detroit-mercy »

Basvod wrote:
XOX100 wrote:
Mister Yes wrote:
Pitaj ove što zapališe pola BiH 07.02.2014-te
Aha. Zapalise. Jer su izdajnici tipa Radoncic "ministri (ne)sigurnosti". ;-)
Dvjesto huligana da zapali predsjednistvo ? :bih:
Na sve strane izdajnici a naravno i ceo svet je protiv nas bre... pardon ba!
Velikosrpski sidrom se siri na Velikobosnjake.... :roll:
Ma jok, ucimo od Rvata :mrgreen: , znas ono ugrozba :mrgreen: , folovi golovi :mrgreen:
Aspekt

#38607 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Aspekt »

Aaaaaaaaaaa ne ne neeeeeeeee nema rasturanja Bosne gmazovi ubice , koljaci i silovatelji , ne ne i NE . O kakvoj vi temi pricate . svaka tema je supljiranje i sranje . Ubili ste jednu drzavu i poklali jedan narod kao stoku . Svoje komsije svoje prijatelje svoje kumove ste klali i ubijali kao skakavce i termite , kao komarce ...da bi Bosnu pripojili lijevo i desno . Sada se ovdje prdstavljate kao Bosnjaci koji bi u ime dobra i napretka zavrsli posao koji niste uspjeli zavrsti klanjem i silovanjem .
sta se ima vise pricati . Uvijek i na svakoj temi serete o nekom samoopredjljenju i preglasavanju . To isto ne vazi ni u Srbiji ni u Hrvtaskoj . to samo vazi u Bosni ! Zasto ? Zato sto smatrate bosanske muslimane za stoku i idiote . Mars . sikter . Nema vise klanja nema samoopredjeljenja nema vise silovanja . Nismo stoka veci smo od vas i moralno i vertikalno . Fastima svih boja Bosanci porucuju . Yebemo vam mater kukavice .Bosna Bosancima a fasitima vjesala i zatvor . jesam li sta slagao ? Jesam li sta ruzno rekao ? Jesam li prekrsio kakvu povelju UN o ljudskim pravima i demokraciji sto sam koljace iz drugog svjetskog rata i iste te koljace iz ovog rata stavio na listu smeca i otpada i za njih zatrazio zatvor za ubijanje nevinih ljudi . sta bi vi klosari , da se na podforumu politika Bih foruma prica kako Hafis ima plave oci i kako je zavrsio medicinu i kako kupuje nekretnine i kako je lijep i kako Zeljko komsic ima kratak vrat . i kako Zeljko ne valja a nas anonimni doktor iz Gruda valja . I to treba da bude tema svake teme u zemlji i o zemlji koju su netom zaklali fasiti i nacisti i razbojnici koji secu ovim forumom krijuci svoj identitet i trazeci otvoreno njenu podjelu a podjela je unistenje Bosne i bosanskog naroda . Ne i Ne u ime bosne i u ime bosanskog naroda STOP fasistima !!!!!!!!!!!!!!!!! STOP !!!
Putinov_covijek

#38608 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Putinov_covijek »

Aspekt wrote:Aaaaaaaaaaa ne ne neeeeeeeee nema rasturanja Bosne gmazovi ubice , koljaci i silovatelji , ne ne i NE . O kakvoj vi temi pricate . svaka tema je supljiranje i sranje . Ubili ste jednu drzavu i poklali jedan narod kao stoku . Svoje komsije svoje prijatelje svoje kumove ste klali i ubijali kao skakavce i termite , kao komarce ...da bi Bosnu pripojili lijevo i desno . Sada se ovdje prdstavljate kao Bosnjaci koji bi u ime dobra i napretka zavrsli posao koji niste uspjeli zavrsti klanjem i silovanjem .
Ohladi malo. :)
Styling

#38609 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Styling »

Aspekt wrote:Aaaaaaaaaaa ne ne neeeeeeeee nema rasturanja Bosne gmazovi ubice , koljaci i silovatelji , ne ne i NE . O kakvoj vi temi pricate . svaka tema je supljiranje i sranje . Ubili ste jednu drzavu i poklali jedan narod kao stoku . Svoje komsije svoje prijatelje svoje kumove ste klali i ubijali kao skakavce i termite , kao komarce ...da bi Bosnu pripojili lijevo i desno . Sada se ovdje prdstavljate kao Bosnjaci koji bi u ime dobra i napretka zavrsli posao koji niste uspjeli zavrsti klanjem i silovanjem .
sta se ima vise pricati . Uvijek i na svakoj temi serete o nekom samoopredjljenju i preglasavanju . To isto ne vazi ni u Srbiji ni u Hrvtaskoj . to samo vazi u Bosni ! Zasto ? Zato sto smatrate bosanske muslimane za stoku i idiote . Mars . sikter . Nema vise klanja nema samoopredjeljenja nema vise silovanja . Nismo stoka veci smo od vas i moralno i vertikalno . Fastima svih boja Bosanci porucuju . Yebemo vam mater kukavice .Bosna Bosancima a fasitima vjesala i zatvor . jesam li sta slagao ? Jesam li sta ruzno rekao ? Jesam li prekrsio kakvu povelju UN o ljudskim pravima i demokraciji sto sam koljace iz drugog svjetskog rata i iste te koljace iz ovog rata stavio na listu smeca i otpada i za njih zatrazio zatvor za ubijanje nevinih ljudi . sta bi vi klosari , da se na podforumu politika Bih foruma prica kako Hafis ima plave oci i kako je zavrsio medicinu i kako kupuje nekretnine i kako je lijep i kako Zeljko komsic ima kratak vrat . i kako Zeljko ne valja a nas anonimni doktor iz Gruda valja . I to treba da bude tema svake teme u zemlji i o zemlji koju su netom zaklali fasiti i nacisti i razbojnici koji secu ovim forumom krijuci svoj identitet i trazeci otvoreno njenu podjelu a podjela je unistenje Bosne i bosanskog naroda . Ne i Ne u ime bosne i u ime bosanskog naroda STOP fasistima !!!!!!!!!!!!!!!!! STOP !!!
Pa ni hroničari holokausta nisu bili ovako slikoviti. Kad tebe čitam stičem dojam da su Bošnjaci istrijebljeni, tobe Jarabi.
Hafis

#38610 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hafis »

:thumbup: Genijalno. Jedan od boljih postova na forumu, ako ne i najbolji do sada napisan.
Nadam se da je ovo početak jedne ozbiljne karijere i da ćemo imati prigodu uskoro uživati i u kakvoj kolumnici. Šteta bi bilo poštediti javnost ovakvog talenta.
Mister Yes

#38611 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Mister Yes »

Hafis wrote:
:thumbup: Genijalno. Jedan od boljih postova na forumu, ako ne i najbolji do sada napisan.
Nadam se da je ovo početak jedne ozbiljne karijere i da ćemo imati prigodu uskoro uživati i u kakvoj kolumnici. Šteta bi bilo poštediti javnost ovakvog talenta.
Ma ja sve imam dojam da sam ovog autora već negdje čitao ili slušao. Doduše tema je bila "Kosovo je srce Srbije" ali isti je stil i izričaj. Haj mu ga znadni :?
Skijaš

#38612 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Skijaš »

Styling wrote: Vidjecemo. Ko se zadnji smije.......
forumaši : ali podijeliti BiH među njena tri naroda nije moguće jer ne postoji svima prihvatljiv model podjele
Styling : ali moramo se dijeliti
forumaši : ali podijeliti BiH među njena tri naroda nije moguće jer ne postoji svima prihvatljiv model podjele
Aspekt

#38613 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Aspekt »

Styling je napisala -o
vidjecemo , ko se zadnji smije ...
:lol: :lol: i tako se plitko i naivno nasa ,, bosnjakinja ,, oda da ce se zadnja smijati kada se Bosna podijeli tj . unisti :lol: :lol:
ps toliko mjeseci i dana i sati na forumu i dzaba glumio -la :lol: :lol: e sada se ponovo registruj . U zenu naravno i pazi da ti se uloge ne pobrkaju . i pazi da ne postanes lezbejka :lol: :lol:
Aspekt

#38614 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Aspekt »

Mister Yes wrote:
Hafis wrote:
Ma ja sve imam dojam da sam ovog autora već negdje čitao ili slušao. Doduše tema je bila "Kosovo je srce Srbije" ali isti je stil i izričaj. Haj mu ga znadni :?
Kakav si ti Bosnjak kada sumnjas u Bosnjaka :) Da te cuje Ceric ili Bakir mogli bi te osunetiti jos jednom . ili jos gore , mogli bi ti zabraniti da u dzamiju ides :lol: :lol: :lol: Nego nisi odavno kakvu kartu ili tabelu postavio :skoljka: :skoljka: Da nije ponestalo flomestara :lol:
Lug

#38615 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Lug »

Aspekt wrote: Vi ste krenuli u genocid u potpuno istrebljenje jednog naroda . silovali ste desteine hiljda svojih drugarica iz razreda svojih komsinica , svojih profesorica , doktorica ....njihove muzeve ste klali , rezali im genitalije njihovu djecu ste tjerali da to sve gledaju . Ubili ste u Sarajevu 1300 civila i 1250 djece . Snjaperima najcesce . Jednu bebu u narucju majke . Imali ste 400 konc logora i 400 masovnih grobnica . Hiljadu vjerskih objekata ste srusili sve kulturne institucije ste zapallili . Potkovali ste covjeka u Zvorniku ( za to nedjelo je odgvaro cetnik i monstrum ( njih nekoliko ) pred sudom u Beogradu ) zapali ste 70 ljudi u Visegradu u jednojh kuci i jos milion zlodjela nad neduznim narodom koji vam u istoriji nikad zlo nije nacinio kao ni hrvatima . I ti meni o kazanima .
Michio Kaku

#38616 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Michio Kaku »

Mister Yes wrote:
Michio Kaku wrote: pa sva tragedija bosnjackog naroda i jeste u tome sto su dobili rat a misle da su ga izgubili. dobiti 4 od 5 najvecih gradova u BiH je pobjeda. tačka. sasvim je nevažno ječ to 15 ili 20 ili 25 ili 35 % teritorije. koji će qurac blo kome dodatna teritorija, livade i pasnjaci kad si uzeo ono sto jedino valja? bosnjaci imaju vise zemlje po glavi stanovnbika nego holandjani, englezi, japanci, belgijanci, svajcarci i mnogi, mnogi drugi. cak i sad dok nesto ljudi zivi na selu a kamoli ubuduce.

ali covjek ne bi bio proklet da nije debil. dosli su amerikanci trecerazredni analiticari i diplomate i rekli ovim nasim pametnjakovićima da ne budu zadovoljni. nemojte biti zadovoljni sto ste pobijedili rat. postanite frustrirani umislite da ste ga izgubili. umislite da ste sabijeni na nekoj teritoriji kao palestinci i da cete postati teroristi (kakav rasizam, islamofobija i patroniziranje) ako se ne izborite za vise teritorija.

i tako bosnjaci, perpetualno implicitno nahuskani na eventualni rat jer su toboze "zrtve" i nemaju prostora ni da se počešu od svoja 3.5 od 5 gradova preko 100 000 stanovnika u bih. fali im livada nedje u istocnoj bosni bez koje ni drzava ni ekonomija ni buducnost ne moze da krene. a ne shvataju da drzava nije livada i teritorija nego entitet koji ima svoju funkciju da ucini organizaciju drustva boljim. mozda ovi koji su za rahat patnju misle dobro i pravedno, ali put do pakla poipločan je dobrim namjerama.
Tako nekako. Ali to je samo jedan aspekt te priče. Originalni Dayton je predviđao samo 3 člana vijeća ministara. Sve ostalo je bilo na entitetima. Ali šta se dešava. Vremenom se sve više nadležnosti prenosi sa entiteta na državu. Sada imamo 10 članova vijeća ministara i milion agencija na državnom nivou. Naivni Bošnjo mislio da se to radilo u njegovu korist. A u stvari na taj način su uvedene mogućnosti blokade koji sada uništavaju ovu zemlju. Jer što je više stvari zajedničko to je manje stvari funkcionalno. Ne bi bilo tako da obje strane imaju zajednički interes ali ovdje se radi o dva dijametralno suprotna interesa. Isto kao da pustiš psa i mačku da se dogovaraju i zajedno upravljaju.

Naravno, kao što si dobro primjetio, mediji odrađuju to konstantno održavanje osjećaja ugroženosti i nepravde koja Bošnjake pravi frustriranim i željnim osvete. Ovi drugi to naravno vide pa čak i oni koji su bili za suživot sada se boje osvete.

Apsolutno sve u ovoj zemlji se dešava u režiji iz vana. Ali šta da se radi. Tako je to kada si mali a imaš 2 miliona muslimana u zemlji.
Odlična analiza a ja bih je nadopunio još jednom malom frojdovskom opaskom koja puno toga objašnjava. Mislim da nije malu ulogu u razvoju svijesti našeg čovjeka u post-jugoslovenskom dobu igrala činjenica da smo mi bili centar pažnje svijeta pune 4 godine kao žrtva rata u direktnom CNN prenosu. Mi smo praktično bili prvi reality show i prvi good guys na jednom reality programu u svijetu. Bili smo kao zemlja, posebno Sarajevo, svjetska medijska zvijezda u ulozi žrtve.

Ono što je istinski tragično u našoj sudbini jeste to da smo se mi narcisoidno zaljubili u tu ulogu i počeli da mazohistički uživamo u ulozi uzvišene žrtve. ali simpatije koje smo dobijali sa zapada su simpatije koje su na nivou klika na facebooku i nista vise. cisto da se oni u momentu osjecaju bolje sto nisu na nekom uzasnom mjestu poput bosne - mi to pogresno interpretiramo kao saveznistvo i zato je lako s nama manipulisati.

I to je uostalom naš najveći ideološki domet sve ove godine poslje rata. Mi jašemo na tom imidžu i ideološki i kulturološki. nama se i festivali baziraju na imidzu "urbane" zrtve. svi na facebooku imaju nešta kliknuto u vezi srebrenice ne toliko zato sto i sada osjecaju licnu bol (naravno, ne mislim na prave zrtve) vec zato sto prije svega osjecaju obavezu da se solidarišu sa širom zajednicom čiji je jedini vezivni faktor - žrtva. Da se bolje osjećaju radi toga. Narodi izgleda imaju tendenciju da lude kao što je Rašković davno ustanovio za Srbe. Što nije ništa novo ali je potrebno da znaju dijagnozu koliko god ona bolna bila jer bez njema napretka.
Aspekt

#38617 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Aspekt »

Kako lijepo divane dva srbina ( boze me prosti ) dva ,,bosnjaka ,, u sitne sate kada ih niko ne ometa . U stvari imam osjecaj da je to jedan lik koji prica sam sa sobom . Steta ga prekidati kada ovako zaljubljen u genocid cvrsto stoji na braniku replublike genocidne ....samo nastavi kumasine , znam da nemozes zaspati , da ti ubijena bosanska djeca dolaze u snove ...
Hafis

#38618 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hafis »

Meni se čini kume aspekt da ti u zadnjih par dana pišeš pod djejstvom stanovitih kemikalija, pa se koliko se može uočiti, malo i kompas izgubio.

Ako su nekii ljudi elokventniji, izražajniji, na kraju krajeva interesantniji za čitati od tebe, to nek' ti bude motivacija da još više radiš na svom stilu i pokušaš barem nekako parirati, raspravljati...nebitno.
A ne ovako...čisto preseravanje i vrijeđanje ljudi na nacionalnoj osnovi. Pa tko bi normalan s tobom raspravljao... o koje mu.
Skijaš

#38619 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Skijaš »

Michio Kaku wrote:pa sva tragedija bosnjackog naroda i jeste u tome sto su dobili rat a misle da su ga izgubili. dobiti 4 od 5 najvecih gradova u BiH je pobjeda.
Bošnjaci nisu "dobili" te gradove nego se nije uspjelo u eliminaciji njihove demografske većine u tim gradovima. U deset i kusur drugih opština jeste. I očekivati od njih da se dobrovoljno ograniče na teritoriju koju velikosrpski i velikohrvatski elementi nisu uspjeli zauzeti (a pokušali su), djeluje neozbiljno. Bošnjaci nemaju niti jedan razlog da pristanu na stvaranje neke samo bošnjačke minidržave, ukliještene između Dodikstana i Čovićstana, jer kada bi pristali na taj geto, to ne bi bio kraj, ucjene toj tako izolovanoj tvorevini bi se tek tada intenzivirale. Uostalom, gdje je ta dobra volja i konstruktivnost Dodika i Čovića a na osnovu koje bi se moglo vjerovati da taj bošnjački rezervat ne bi bio podložan konstantnim uslovljavanjima ?

Dakle, čak i kada bi neki mađioničar našao rješenje podjele teritorije a koje bi bilo prihvatljivo svima (i Bošnjacima Stoca, i Hrvatima Viteza, i Srbima Brčkog), ostaje ti taj drugi problem, manjak kredibiliteta kod onih političkih elemenata koje predstavljaš kao buduće i dobronamjerne komšije bošnjačkog minientiteta.
Styling

#38620 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Styling »

Hafis wrote:Meni se čini kume aspekt da ti u zadnjih par dana pišeš pod djejstvom stanovitih kemikalija, pa se koliko se može uočiti, malo i kompas izgubio.

Ako su nekii ljudi elokventniji, izražajniji, na kraju krajeva interesantniji za čitati od tebe, to nek' ti bude motivacija da još više radiš na svom stilu i pokušaš barem nekako parirati, raspravljati...nebitno.
A ne ovako...čisto preseravanje i vrijeđanje ljudi na nacionalnoj osnovi. Pa tko bi normalan s tobom raspravljao... o koje mu.

Problem, dragi moja Hafis-aga, lezi u tome da ogromna vecina nasih ljudi ne posjeduje osnovnu kulturu dijaloga. Nakon tri recenice, ukoliko se nekome ne svidja ono sto govori sagovornik, u nedostatku argumenata, prica se prebacuje na kolosjek licnog uz vrlo cesto niske udarce i uvrede koje ne prilice kulturnom dijalogu. Svaki dalji pokusaj da se prica vrati na kolosjek civilizovanog je uzaludna. Apelovati na svjest, savjest i kulturu samo jos vise proubljuje negativne emocije kod sugovornika.
Ja sam davno naucila da takve ljude jednostavno treba ignorisati dok sami ne skontaju da njihov nacin komunikacije apsolutno nije prihvacen i da ce morati uciniti nesto o tom pitanju ukoliko zele da se vrate u igru.
Alfons Kauders

#38621 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Alfons Kauders »

Skijaš wrote:
Michio Kaku wrote:pa sva tragedija bosnjackog naroda i jeste u tome sto su dobili rat a misle da su ga izgubili. dobiti 4 od 5 najvecih gradova u BiH je pobjeda.
Bošnjaci nisu "dobili" te gradove nego se nije uspjelo u eliminaciji njihove demografske većine u tim gradovima. U deset i kusur drugih opština jeste. I očekivati od njih da se dobrovoljno ograniče na teritoriju koju velikosrpski i velikohrvatski elementi nisu uspjeli zauzeti (a pokušali su), djeluje neozbiljno. Bošnjaci nemaju niti jedan razlog da pristanu na stvaranje neke samo bošnjačke minidržave, ukliještene između Dodikstana i Čovićstana, jer kada bi pristali na taj geto, to ne bi bio kraj, ucjene toj tako izolovanoj tvorevini bi se tek tada intenzivirale. Uostalom, gdje je ta dobra volja i konstruktivnost Dodika i Čovića a na osnovu koje bi se moglo vjerovati da taj bošnjački rezervat ne bi bio podložan konstantnim uslovljavanjima ?

Dakle, čak i kada bi neki mađioničar našao rješenje podjele teritorije a koje bi bilo prihvatljivo svima (i Bošnjacima Stoca, i Hrvatima Viteza, i Srbima Brčkog), ostaje ti taj drugi problem, manjak kredibiliteta kod onih političkih elemenata koje predstavljaš kao buduće i dobronamjerne komšije bošnjačkog minientiteta.
pocetak i kraj svake diskusije na tu temu
Skijaš

#38622 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Skijaš »

Styling wrote:Problem, dragi moja Hafis-aga, lezi u tome da ogromna vecina nasih ljudi ne posjeduje osnovnu kulturu dijaloga.
Ne može se civilizovati dijalog o podjeli BiH, to je nemoguće, to je kao da očekuješ smirenu diskusiju oko toga treba li ili ne treba ubijati ljude po staračkim domovima. Kao, hajde da argumentujemo zašto si ti protiv davljenja starih ljudi u staračkim domovima. Pa onda nakon tvog izlaganja, svoju argumentaciju iznosi neko ko misli da to treba raditi. I sve u miru i skladu kulture dijaloga.

Ne ide. BiH se ne može razvaliti i smiješno je očekivati da se o tom civilizovano razgovara.
olllie4

#38623 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by olllie4 »

Skijaš wrote:
Styling wrote:Problem, dragi moja Hafis-aga, lezi u tome da ogromna vecina nasih ljudi ne posjeduje osnovnu kulturu dijaloga.
Ne može se civilizovati dijalog o podjeli BiH, to je nemoguće, to je kao da očekuješ smirenu diskusiju oko toga treba li ili ne treba ubijati ljude po staračkim domovima. Kao, hajde da argumentujemo zašto si ti protiv davljenja starih ljudi u staračkim domovima. Pa onda nakon tvog izlaganja, svoju argumentaciju iznosi neko ko misli da to treba raditi. I sve u miru i skladu kulture dijaloga.

Ne ide. BiH se ne može razvaliti i smiješno je očekivati da se o tom civilizovano razgovara.
A zašto misliš da se o tome ne može civilizovano diskutovati? Šta je BiH neka dogma, pa se o njenoj podjeli ne smije pričati?
Skijaš

#38624 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Skijaš »

olllie4 wrote:
Skijaš wrote:

A zašto misliš da se o tome ne može civilizovano diskutovati? Šta je BiH neka dogma, pa se o njenoj podjeli ne smije pričati?
Nacrtaj kartu podjele koja bi trebala biti svima prihvatljiva pa da vidimo čija majka koju dogmu prede. Mislim, ako je raspad BiH realno rješenje, to bi trebalo biti lako i baciti na papir zar ne ?
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#38625 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by KatarinaKosaca »

olllie4 wrote:A zašto misliš da se o tome ne može civilizovano diskutovati? Šta je BiH neka dogma, pa se o njenoj podjeli ne smije pričati?
U pravu si, nije nikakva dogma. Nego, da se iskoristi ta konjuktura civilizacijkog dostugnuća u dijalogu, ja bih otvorila i pitanje bivše Krajine u Hrvatskoj, Slavonije kao i moguće otcjepljenje Sandžaka i Vojvodine. Ono, zašto bi to bilo dogma, onako civilizacijski. Ljudska prava, Srba izbjeglih iz Hrvatske i njihova imovinska prava, spadaju sigurno u civilizacijski doman dijaloga. Kao i prava svih manjina u Vojvodini i eventualno priključenje Mađarskoj, kao i Sandžaka BIH.
Locked