Kako nema, eno Demir im je rekao Dosta!suncica24 wrote:Prava tragedija je zapravo u tome sto u SDP-u ocigledno nema mladih, hrabrih, pamtenih i mudrih lica.
Sem Becirovica i Hadzica koji su jednako izlizani kao i ostali stari kadrovi: od Pudarica, preko Beslagica i Skenderagica, pa do Bogicevica, kojem svaka cast, ali covjek je svoju politicku ulogu odigrao.
Stoga, nesto sumnjam da ce biti neke velike promjene unutar SDP-a, a tim i zaokreta u nacinu djelovanja.
SDP
-
VjecitiStudent
#38576 Re: SDP
- suncica24
#38577 Re: SDP
PS: I onako strateski s moje strane gledano, izvuci neko apsolutno nepoznato ime, mladju osobu, i iza nje postaviti ovih par ne toliko zaprljanih imena (Sucur, Bogicevic) kao neko savjetnicko tijelo... bio je (jedini) nacin da se SDP rebrendira.
- suncica24
#38578 Re: SDP
Na sred fb.VjecitiStudent wrote:Kako nema, eno Demir im je rekao Dosta!suncica24 wrote:Prava tragedija je zapravo u tome sto u SDP-u ocigledno nema mladih, hrabrih, pamtenih i mudrih lica.
Sem Becirovica i Hadzica koji su jednako izlizani kao i ostali stari kadrovi: od Pudarica, preko Beslagica i Skenderagica, pa do Bogicevica, kojem svaka cast, ali covjek je svoju politicku ulogu odigrao.
Stoga, nesto sumnjam da ce biti neke velike promjene unutar SDP-a, a tim i zaokreta u nacinu djelovanja.
Sta ces kad na GO nije bilo vremena za reci koju
-
StupskaBitanga
#38579 Re: SDP
VjecitiStudent wrote:Bogić jeste neupitna moralna gromada, no da li ima dovoljno energije i znanja za upotrebu čelične metle, bez koje SDP neminovno prolazi ko SBiH, suštinsko je pitanje.
Čelična metla i do wc
-
VjecitiStudent
#38580 Re: SDP
Nije ipak za zamjeriti. Nije lako direktno ujesti ruku koja te hrani tolike godine, prvo kroz Dosta, pa onda u SDPu, ...suncica24 wrote:Na sred fb.VjecitiStudent wrote:
Kako nema, eno Demir im je rekao Dosta!
Sta ces kad na GO nije bilo vremena za reci koju
-
hizo ramidovic
#38581 Re: SDP
ovo ni je tacno. ima ibro berilo, covijek koji jedini moze nasljedit lagundziju. ibraga je bijo uspijesan nacelnik opstine trnovo, digo tu opstinu nanoge, ima znanje i veze i moze puno uradit...suncica24 wrote:Prava tragedija je zapravo u tome sto u SDP-u ocigledno nema mladih, hrabrih, pamtenih i mudrih lica.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#38582 Re: SDP
đaba ste krečili
sreća što Gojer nije u SDP-u...znaći bože kako bi taj Kongres bio dosadna predstava...vako možda i zanimljivo bidne
Nerko Trenerko, kreator radnih mjesta za braću i rođake......SDP konačno otvoreno kreće Alijinim stazama revolucije na koji je davno koraknuo Slućajni ProlaznikNakon višesatnog zasjedanja, predsjedavajući Kadrovske komisije Alija Behmen je saopćio kako je potvrđena kandidatura Nermina Nikšića, Mahmuta Alagića, Hamdije Lipovače, Svetozara Pudarića, Zukana Heleza, Selima Bešlagića, Besime Borić i Ferhata Mustafića.
Bogić Bogićević je također jedan od predloženih kandidata i on je pristao na kandidaturu, ali u srijedu je treba i zvanično potpisati. Kako je novinarima rečeno, on je navodno otputovao u Sloveniju, pa se čeka njegov povratak.
Lidija Korać i Denis Bećirović su već ranije kazali da neće prihvatiti kandidature, što je danas i potvrđeno, a kandidaturu nije prihvatio ni Damir Hadžić.
sreća što Gojer nije u SDP-u...znaći bože kako bi taj Kongres bio dosadna predstava...vako možda i zanimljivo bidne
-
VjecitiStudent
#38583 Re: SDP
Mrak i jeza pomiješano.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#38584 Re: SDP
ono misliš nešto ti crveno pred očima a ono mrak, crn da nemre crnji bit
- AlfaKentaur
#38585 Re: SDP
A Bakir Hadziomerovic? Evo on kaze da je stvarno drugaciji.

-
pedeset
#38586 Re: SDP
Damir je dobar samo za tenis a politike što se tiče unazadio je stranku svojim lopovlucima i arogancijom. Stanje u stranci je jednostavno: Ili SDP ili Zlatko i Damir. Oboje nikako. Mnogi nisu glasali za SDP zbog njih dvojice!!!
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#38587 Re: SDP
Ako Bogić ne bude kandidat neka odma ugase stranku, jeftinije je, a i lakše. Ovih 8 predloženih je bože sačuvaj, al bilo bi još crnije da su tu lidija i damir
-
skambrljo
#38588 Re: SDP
SDP je na raskrsnici i to je svima jasno. Lagumdžija i Hadžić ako žele da ih narod koliko toliko upamti barem po nečemu dobrom da su uradili to bi bio njihov odlazak iz partije i to zauvijek. Bezbroj ljudi su kivni upravo na njih dvojicu i nije bilo pošteno na izborima da svi ispaštaju zbog njih, ali jednostavno nije bilo drugog rješenja. Narod ih je žestoko kaznio i ako imalo drže do sebe sami će otići tj. neće čekati da ih novo rukovodstvo pomete kako su zaslužili.
-
maher
#38589 Re: SDP
ne mogu da vjerujem da neko misli da bilo ko od ovih kandidata moze sdp pokrenuti na bolje ... sve su to lokalni igrači i niko od njih ni u bih nema neki značaj, a kamoli medjunarodni...uz sve lagumdzijine mane čini mi se da mu od ovih niko nije ni blizu... ko god od ovih izaberu otici će na 5%, zato me čudi da niko nije kandidovao i lagumdžiju
-
maher
#38590 Re: SDP
ne mogu da vjerujem da neko misli da bilo ko od ovih kandidata moze sdp pokrenuti na bolje ... sve su to lokalni igrači i niko od njih ni u bih nema neki značaj, a kamoli medjunarodni...uz sve lagumdzijine mane čini mi se da mu od ovih niko nije ni blizu... ko god od ovih izaberu otici će na 5%, zato me čudi da niko nije kandidovao i lagumdžiju
- shibonja
#38591 Re: SDP
Bogic je prva liga,ali pored trenerka nema sanse dok god 500 poltrona odlucuje...,zna se da ce trenerko uzet vanredni..a redovni uzima Tuzlanska struja,koja jedino moze povuc preko 100 milja glasova,Lagumdzija ako imalo mozga ima mora Tuzli prepustit SDP ili je totalno DOWN,inace jeste down ali nije totalno,spas za SDP je Tuzlanska struja,inace je SDP sljedeca Harisova propast... 
- Ridjobrki
#38592 Re: SDP
Izgubio sam interes za ovu minornu političku partiju otkako su zglajzali na izborima i moje praćenje situacije u njoj se svodi samo na praćenje izgleda mog favorita za idućeg predsjednika i Vođu SDP-a, Hamdije Lipovače.
Svratio sam samo da opričam jednu zanimljivost koju sam slučajno saznao. Naime, medžlis IZ jedne općine u USK kojem je Hamdo Lipovača poklonio 14,000 KM tokom predizborne kampanje dobio je od nadležnog ministarstva nedavno ODBIJENICU za ta sredstva.
Hamdo došao, poklonio pare k'o iz svog džepa, ljudi pozirali sretni pred kamerama i nakon izbora šut u pakaš. Hamdu ne mo'š ne volit'...
Na neki način.
Svratio sam samo da opričam jednu zanimljivost koju sam slučajno saznao. Naime, medžlis IZ jedne općine u USK kojem je Hamdo Lipovača poklonio 14,000 KM tokom predizborne kampanje dobio je od nadležnog ministarstva nedavno ODBIJENICU za ta sredstva.
Hamdo došao, poklonio pare k'o iz svog džepa, ljudi pozirali sretni pred kamerama i nakon izbora šut u pakaš. Hamdu ne mo'š ne volit'...
Na neki način.
-
Baton_Ilirski
#38593 Re: SDP
Svakako, mada mislim da bi puno bolji izbor bio cak i od Hamde, osvjedoceni socijaldemokrata tipa Damir Hadzic, ipak treba da naslijedi stolicu Velikog Vođe neko ko je ideoloski jasno i nedvosmisleno u tonu, da ne kazem i vremenski jos uvijek u Titinom vaktuRidjobrki wrote:Izgubio sam interes za ovu minornu političku partiju otkako su zglajzali na izborima i moje praćenje situacije u njoj se svodi samo na praćenje izgleda mog favorita za idućeg predsjednika i Vođu SDP-a, Hamdije Lipovače.
Svratio sam samo da opričam jednu zanimljivost koju sam slučajno saznao. Naime, medžlis IZ jedne općine u USK kojem je Hamdo Lipovača poklonio 14,000 KM tokom predizborne kampanje dobio je od nadležnog ministarstva nedavno ODBIJENICU za ta sredstva.![]()
![]()
![]()
Na neki način.
- fosna2014
#38594 Re: SDP
Gospodin Bogićević bi bio pravo lice na pravom mjestu tj. da uvede red u stranku. Najveća borba leži u tome da se uvede pravo lice socijaldemokratije u stranku, a ne da se obraćaju potencijalnim glasačima kao tipa cjepanje karata itd. Ne smiju zaboraviti ko im je ciljna publika. Radnici, penzioneri, nezaposleni, omladina i prije svega Bosanci i Hercegovci kako se god oni etiketirali.
Kolika će mi biti satnica na poslu? Hoću da mi bude isplaćen prekovremeni rad! Jesam li zdravstveno osiguran i ako jesam, što se ne unaprijedi zdravstvo? Itd. itd.
To su pitanja socijaldemokratije, a ne cjepkanje karata i autokratija. Ne treba nam još jedan SDA.
Kolika će mi biti satnica na poslu? Hoću da mi bude isplaćen prekovremeni rad! Jesam li zdravstveno osiguran i ako jesam, što se ne unaprijedi zdravstvo? Itd. itd.
To su pitanja socijaldemokratije, a ne cjepkanje karata i autokratija. Ne treba nam još jedan SDA.
-
Baton_Ilirski
#38595 Re: SDP
A sta fali Damiru Hadzicu?fosna2014 wrote:Gospodin Bogićević bi bio pravo lice na pravom mjestu tj. da uvede red u stranku. Najveća borba leži u tome da se uvede pravo lice socijaldemokratije u stranku, a ne da se obraćaju potencijalnim glasačima kao tipa cjepanje karata itd. Ne smiju zaboraviti ko im je ciljna publika. Radnici, penzioneri, nezaposleni, omladina i prije svega Bosanci i Hercegovci kako se god oni etiketirali.
- dustaban
#38596 Re: SDP
Ja sam zaista sa cudjenjem propratio maknuce Ustamujica i Ismete Dervoz iz SBB-a. Smatram ih biserima u ovom politickom blatu i da SDP ima nekoga poput njih dvoje sad bi smo mogli govoriti o nekom novom SDP-u...
Pametnom dosta.
Pametnom dosta.
- JThomas
#38597 Re: SDP
ko s đavolom tikve sadi...a isto bi prošli i u SDPu pored damira, marina, lidija, nerka...
- fosna2014
#38598 Re: SDP
On mora još učiti, puno učiti. Nekima je teg Titoizma još uvijek na grbači. Nama treba evropska socijaldemokratija, mi bismo trebali prepisati dosta stvari od njih. A dobre stvari one Titine države preuzeti i uvrstiti u demokratiju. Sada imamo drugi sistem vođenja politike, pa nam po automatizma i treba drugačiji pristup LJUDIMA.Baton_Ilirski wrote:A sta fali Damiru Hadzicu?fosna2014 wrote:Gospodin Bogićević bi bio pravo lice na pravom mjestu tj. da uvede red u stranku. Najveća borba leži u tome da se uvede pravo lice socijaldemokratije u stranku, a ne da se obraćaju potencijalnim glasačima kao tipa cjepanje karata itd. Ne smiju zaboraviti ko im je ciljna publika. Radnici, penzioneri, nezaposleni, omladina i prije svega Bosanci i Hercegovci kako se god oni etiketirali.
-
skambrljo
#38599 Re: SDP
Čuj ovog gore šta fali Damiru Hadžiću?
Nefali mu ništa, nakro je i za pra pra unuke, ali je uništio stranku zajedno sa Zlatkom. On više ne bi smio nikakvu funkciju u stranci obavljati ako misle da krenu ispočetka. Pa čovjek je reketaš imaš na internetu o tome, krali su i na debljini asfalta, tenderi i sl. Treba i njega i Zlatka protjerati a postaviti nekog normalnog na čelo stranke.
Nefali mu ništa, nakro je i za pra pra unuke, ali je uništio stranku zajedno sa Zlatkom. On više ne bi smio nikakvu funkciju u stranci obavljati ako misle da krenu ispočetka. Pa čovjek je reketaš imaš na internetu o tome, krali su i na debljini asfalta, tenderi i sl. Treba i njega i Zlatka protjerati a postaviti nekog normalnog na čelo stranke.
-
The BEN10
#38600 Re: SDP
http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/162 ... eljas.htmlBaton_Ilirski wrote:A sta fali Damiru Hadzicu?
Fali mu Radeljaš.