Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Da li ste za posebnu temu o računarskim konfiguracijama za igre?

da
245
44%
ne
30
5%
od*ebi Chmoljo, naporan si
282
51%

Total votes: 557

Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#38551 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

He jebiga, nesto sam ti spojlo, ali steta je da ne probas.

Ako odigras prvi i ne povuce te za drugi, jebaji ga onda. A ovdje je dvica vrh.
Raigor Stonehoof

#38552 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Raigor Stonehoof »

ferratilis wrote: 07/11/2021 23:40 Jbg nekoliko puta sam pokusavao taj ME serijal, ali nikako da se upecam. Doduse, uvijek sam odustajao u ME1. Kad dodje Legendary Edition na game pass, probacu opet. :roll:
Isti sam bio :D

upecaj se, neces se pokajati. Savjetujem ti da pricas sa svima, sa onim VI botovima u prvom dijelu pogotovo da upoznas svemir. Ovo je ko Star Trek, sve razradjeno, rase, njihovi medjusobni odnosi, politicari, ratovanja... ne mogu da vjerujem da jos uvijek nema film/serija, a toliko materijala.
Raigor Stonehoof

#38553 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

sto se sjebah, gledam listu glumaca u ME3 :shock:

Martin Sheen
Freddie Prinze Jr
Carrie Ann Moss
Shohreh Aghdashloo
izmedju ostalih :-)
Tito_i_Partija

#38554 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

Tito_i_Partija

#38555 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

ferratilis wrote: 07/11/2021 16:33Yakuza 0 sam probao, odusevio se kolicinom mini-igara i otkacenim humorom, ali me nije zaintrigirala dovoljno da je nastavim. A imam tri Yakuza igre na Steamu. Mozda joj se nekad vratim. :roll:
Ako hoćeš dobru mafija igru u azijskoj sferi, obavezno igraj Sleeping Dogs. Bolja priča, bolja borba, ma bolje sve. Voice acting pogotovo je k'o top film iz hollywooda. Fenomenalna igra.

A japanci nek' nose ovu svoju abominaciju i sve mini-igre u njoj u 3pm. :D
Chmoljo

#38556 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

o da, Hong Kong dok pada kiša... odlično odrađeno u Sleeping dogs.

i nekoliko fenomenalno brutalnih momenata :D
Chmoljo

#38557 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

Tito_i_Partija wrote: 08/11/2021 01:50
mislim da imam ukrudbu. :D
Raigor Stonehoof

#38558 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Ovo izgleda ko Legionova faca
Averus

#38559 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Averus »

Mene podsjeca na Taliinu guzu :lol:
Raigor Stonehoof

#38560 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Averus wrote: 08/11/2021 09:30 Mene podsjeca na Taliinu guzu :lol:
:lol:

nakon sto si ti zavrsio s njom, jel :lol: :P
Averus

#38561 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Averus »

:lol:

Commander Shepard, Destroyer of worlds (and assholes) :D
Riddle

#38562 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Riddle »

Averus wrote: 07/11/2021 20:47btw ovaj Alien Isolation je nezdrav :oops:
Znaci vrijedi instalirati?
Averus

#38563 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Averus »

Riddle wrote: 08/11/2021 12:26
Averus wrote: 07/11/2021 20:47btw ovaj Alien Isolation je nezdrav :oops:
Ej znaš koja fora dok se šunjaš kroz metalne koridore, ventilacione šahtove i prostorije, a sve vrijeme čuješ kako te ona traži. Čuješ kako nekad pravi buku, nekad se ušuti (vjerovatno je daleko, pa je ne čuješ). Znači atmosfera je apsolutno, 100%, savršeno urađena kao da si tamo. Zamišljam da je Ripley tako osluškivala oko sebe :lol:

Znači igra mi uopšte nije strašna kao horor, nego je napeta. Sav se ukočim jer sam full skoncentrisan i samo čekam šta će se desiti. Još igram na Easy. Ne bih smio probati na nightmare :lol:
Tito_i_Partija

#38564 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

Za sledeći Mass Effect imam nade k'o i za sledeći Dragon Age, što znači: I hope they don't fuck it up like Anthem. :D

Previše dobrih i talentovanih ljudi u ključnim pozicijama je napustilo Bioware ovih zadnjih godina. Mark Darrah, Drew Carpyshyn, Casey Hudson...sve ljudi sa vizijom i znanjem koji su napravili ove franšize u powerhouses koje su danas. Ne kažem da se ne mogu zamijenit' i novi ljudi dovest' na te pozicije, al' to ja gledam k'o na fudbal: najbolji igrači su oni koji imaju dobar mix talenta i iskustva. :)
Averus

#38565 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Averus »

Ne očekujem da će biti dobar kao trilogija, ali vjerujem da će (kad ga ispeglaju, dotjeraju patchevima) biti nešto dobro.
U svakom slučaju, ekipa za trailere je odradila odličan posao :D
Riddle

#38566 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Riddle »

Averus wrote: 08/11/2021 12:57
Riddle wrote: 08/11/2021 12:26

Ej znaš koja fora dok se šunjaš kroz metalne koridore, ventilacione šahtove i prostorije, a sve vrijeme čuješ kako te ona traži. Čuješ kako nekad pravi buku, nekad se ušuti (vjerovatno je daleko, pa je ne čuješ). Znači atmosfera je apsolutno, 100%, savršeno urađena kao da si tamo. Zamišljam da je Ripley tako osluškivala oko sebe :lol:

Znači igra mi uopšte nije strašna kao horor, nego je napeta. Sav se ukočim jer sam full skoncentrisan i samo čekam šta će se desiti. Još igram na Easy. Ne bih smio probati na nightmare :lol:
Ovaj drugi pasus mi govori da je dobra igra i da bi mi se svidjela. Alien inace nije nesto strasan kad ga vidis, njegova magija je u tome sto ga ne vidis i samo osjecas prisustvo te tu stravicnu atmosferu. Pa u filmu smo ga vidjeli ukupno mozda minutu.

Vidis, ja znam da cu odmah na najteze postavke podesiti. Uvijek to radim i osjecam da propustam mnogo ako igram na najlaksim postavkama. Veceras cu poceti. :thumbup:
FunkyzeitGames

#38567 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by FunkyzeitGames »

Tito_i_Partija wrote: 08/11/2021 13:52 Za sledeći Mass Effect imam nade k'o i za sledeći Dragon Age, što znači: I hope they don't fuck it up like Anthem. :D

Previše dobrih i talentovanih ljudi u ključnim pozicijama je napustilo Bioware ovih zadnjih godina. Mark Darrah, Drew Carpyshyn, Casey Hudson...sve ljudi sa vizijom i znanjem koji su napravili ove franšize u powerhouses koje su danas. Ne kažem da se ne mogu zamijenit' i novi ljudi dovest' na te pozicije, al' to ja gledam k'o na fudbal: najbolji igrači su oni koji imaju dobar mix talenta i iskustva. :)
I ja bih volio da se Bioware malo dovede u red, imaju potencijala ali imaju i skoro čitavu deceniju igara tako sfušerenih, tako upropaštenih amaterskim bugovima i katastrofalnim animacijama i tako zatrovanih usiljenom woke politikom da ne vjerujem da će još dugo biti na pristojnom nivou.
Ironman_88

#38568 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Ironman_88 »

BioWare je odavno na silaznoj putanji, i Inquisition je već bio "onako" igrica, a o Andromedi i Anthemu neću ni da se više nerviram. Tako da ću u vezi novog ME očekivanja spustati toliko nisko da me neće moći razočarati.
Tito_i_Partija

#38569 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

FunkyzeitGames wrote: 08/11/2021 15:25
Tito_i_Partija wrote: 08/11/2021 13:52 Za sledeći Mass Effect imam nade k'o i za sledeći Dragon Age, što znači: I hope they don't fuck it up like Anthem. :D

I ja bih volio da se Bioware malo dovede u red, imaju potencijala ali imaju i skoro čitavu deceniju igara tako sfušerenih, tako upropaštenih amaterskim bugovima i katastrofalnim animacijama i tako zatrovanih usiljenom woke politikom da ne vjerujem da će još dugo biti na pristojnom nivou.
Lično mislim da bi trebali gradit' nove franšize. Jest' da su to i pokušali sa Anthemom, i mislim da je ideja bila odlična, al' su to uradili tako nakaradno i bezveze da uopšte nije čudo da je igra propala k'o žeton. I sad se vjerovatno boje da krenu u nove vode, i zato dobijamo opet novi Dragon Age i Mass Effect.
geralt

#38570 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by geralt »

Tito_i_Partija wrote: 08/11/2021 16:02
FunkyzeitGames wrote: 08/11/2021 15:25

Lično mislim da bi trebali gradit' nove franšize. Jest' da su to i pokušali sa Anthemom, i mislim da je ideja bila odlična, al' su to uradili tako nakaradno i bezveze da uopšte nije čudo da je igra propala k'o žeton. I sad se vjerovatno boje da krenu u nove vode, i zato dobijamo opet novi Dragon Age i Mass Effect.
Sad kad su pod sapom EA, nema vise novih fransiza. Valja na sastanku dionicara objasniti zasto ulazis u rizik sa novim IP, posebno nakon Anthema. Uzmi sta imas i cijedi koliko mozes. Kad presusi, kljuc u bravu.

Meni je recimo Jade Empire jako dobra (i podcijenjena, i zaboravljena) Biowareova igra, za koju nema sanse da bi se mogla napraviti danas.
Tito_i_Partija

#38571 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

Poslije ovog Yakuza 0 fijaska, kontam šta bih mog'o novo da probam. Sjetim se da sam dobio nekad dzaba Saints Row 3 Remastered na Epicu. Haj mislim se kad sam se već uputio u te GTA-like gangster-style vode, što da ne probam, sad je možda i najbolje. A nikad nisam igr'o ni jednu Saints Row igru, biće nešto skroz novo.

Jeb'o te zakon kako je zabavna igra. :lol: Mislim sve je kompletno over the top, pretjerano, našarano, flambojantno čak. K'o da je neko imo ideju "hajmo napravit' GTA igru al' da bude paralelna dimenzija gdje je cijeli svijet jedan apsurdan cirkus a glavni likovi su klaunovi". Znači igra koja se ne uzima ozbiljno ni sekunde. :D

Al' mi je tako smiješna i zabavna da uopšte ne kontam kako mi je ovo moglo promać' svih ovih godina. Dok sam igr'o uvodnu scenu par puta sam se toliko zasmij'o da me žena upita jesam li okej. Komentari i koncepti su im legendarni, pogotovo onaj Genki reality-show. :lol:
Chmoljo

#38572 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

Tito_i_Partija wrote: 08/11/2021 16:20 Poslije ovog Yakuza 0 fijaska, kontam šta bih mog'o novo da probam. Sjetim se da sam dobio nekad dzaba Saints Row 3 Remastered na Epicu. Haj mislim se kad sam se već uputio u te GTA-like gangster-style vode, što da ne probam, sad je možda i najbolje. A nikad nisam igr'o ni jednu Saints Row igru, biće nešto skroz novo.

Jeb'o te zakon kako je zabavna igra. :lol: Mislim sve je kompletno over the top, pretjerano, našarano, flambojantno čak. K'o da je neko imo ideju "hajmo napravit' GTA igru al' da bude paralelna dimenzija gdje je cijeli svijet jedan apsurdan cirkus a glavni likovi su klaunovi". Znači igra koja se ne uzima ozbiljno ni sekunde. :D

Al' mi je tako smiješna i zabavna da uopšte ne kontam kako mi je ovo moglo promać' svih ovih godina. Dok sam igr'o uvodnu scenu par puta sam se toliko zasmij'o da me žena upita jesam li okej. Komentari i koncepti su im legendarni, pogotovo onaj Genki reality-show. :lol:
Brao :thumbup:

Volim GTA, ali ovo je dobra zajebancija na tu temu :mrgreen: i sto kazes, izrazito zabavna :mrgreen:

Cetvorka je vec malo onako, ako progutas tu blesavu premisu koju postavili za pricu cetvorke, takodjer ce ti biti zabavna. Ali trica je ubjedljivo najbolja :mrgreen:
REDDEVILS

#38573 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by REDDEVILS »

Image
Sta je to tako privlacno u igri zvanoj Mass Effect :)
Tito_i_Partija

#38574 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

geralt wrote: 08/11/2021 16:10
Tito_i_Partija wrote: 08/11/2021 16:02

Sad kad su pod sapom EA, nema vise novih fransiza. Valja na sastanku dionicara objasniti zasto ulazis u rizik sa novim IP, posebno nakon Anthema. Uzmi sta imas i cijedi koliko mozes. Kad presusi, kljuc u bravu.

Meni je recimo Jade Empire jako dobra (i podcijenjena, i zaboravljena) Biowareova igra, za koju nema sanse da bi se mogla napraviti danas.
I ja mislim da je tako. Što je najgore, EA sjedi na masi dobrih licenca koje uopšte neće da iskorištavaju. Sjećam se prije jedno desetak godina priče da je jedan developer od njih tražio licencu (mislim je bio za Syndicate, ne sjećam se tačno), jer su imali dobru ideju kako da ga urade i naravno bi bilo lukrativno i za EA...medjutim glatko su ih odbili, k'o nisu oni zainteresovani za to.

EA neće rizika k'o nekad, nego ima svoje krave muzare koje im prave pare. I ovaj KOTOR rimejk je dokaz za to, minimalan napor da se stara popularna igra malo dotjera i opet proda po regularnoj cijeni.

I zato mi je baš drago što je Disney dao Star Wars licencu Massive-u.
Tito_i_Partija

#38575 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

Chmoljo wrote: 08/11/2021 16:26
Tito_i_Partija wrote: 08/11/2021 16:20 Poslije ovog Yakuza 0 fijaska, kontam šta bih mog'o novo da probam. Sjetim se da sam dobio nekad dzaba Saints Row 3 Remastered na Epicu. Haj mislim se kad sam se već uputio u te GTA-like gangster-style vode, što da ne probam, sad je možda i najbolje. A nikad nisam igr'o ni jednu Saints Row igru, biće nešto skroz novo.

Brao :thumbup:

Volim GTA, ali ovo je dobra zajebancija na tu temu :mrgreen: i sto kazes, izrazito zabavna :mrgreen:

Cetvorka je vec malo onako, ako progutas tu blesavu premisu koju postavili za pricu cetvorke, takodjer ce ti biti zabavna. Ali trica je ubjedljivo najbolja :mrgreen:
Saints Row mi djeluje k'o da je neko detaljno sluš'o GTA radio, pogotovo reklame i Lazlow's talk show, i rek'o "hajmo napravit' svijet gdje je ovo normala" :lol:
Post Reply