Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
Skijaš

#38551 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Skijaš »

Michio Kaku wrote:nije postojao prihvatljiv model podjele jugoslavije za sve strane, pa to ovdje prisutne bosanske patriote nije nikad nasekiralo.

vole da kazu bila badinterova komisija ili tako nesta. case closed.

znaci samo neka komisija iz EU da je posalju da udari pecat da moze podjela BiH i onda ce biti demokraticno, i sto je najvaznije, nebitno sto se svi ne slazu oko modela kao sto nije bilo bitno ni 1992.
"Neka komisija" i dovoljno hrabrih koji bi bili spremni izboriti se za to puškama. Neprijatelji BiH danas nemaju ni jedno ni drugo.
XOX100

#38552 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by XOX100 »

Skijaš wrote:
"Neka komisija" i dovoljno hrabrih koji bi bili spremni izboriti se za to puškama. Neprijatelji BiH danas nemaju ni jedno ni drugo.
Apsolutno tacno.
PC je postala ocerupana kokos. Sve je rasprodato.
Probosanske snage drze sigurnu vojnu nadmoc u bilo kojem pokusaju nasilnog sukoba.
A Hrvati iz Hercegovine radije idu u Zagreb nego tamo neki Zap Mostar.

Glupost je pricati o bilo kojem prikrajanju granica.
Probosanci imaju jace adute u rukama momentalno. Zasto bi se bilo sta mjenjalo ?
zlajaBHF

#38553 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by zlajaBHF »

Mister Yes wrote:
zlajaBHF wrote: Prvi put sam procitao ovako nesto od strane probosanskog forumasa, i kao Hercegovac necu te napadati zbog tvog misljenja, jer treba uvijek biti realan i odgovoran. Mene samo zanima jedna stvar. Na osnovu cega tvrdis to sto tvrdis? Koje smo teritorije u Hercegovini "izgubili" nakon rata i koje to teritorije mi mozemo izgubiti u buducnosti?

Ti bi u toj Bosnjackoj republici ostavi istocni Mostar i Blagaj cini mi se......pristao bi na tu "podjelu" zato sto te strah da izgubis i taj dio....samo kako zamisljas da ce Hrvati preuzeti istocni Mostar i tu teritoriju gdje su danas Bosnjaci vecina?
Tvrdim na osnovu statistika migracija koje jasno pokazuju da Bošnjaci Konjica i Jablanice masovno migriraju prema Sarajevu što zbog školovanja što zbog udaje (inače dva glavna pokretača unutrašnjih migracija). I inače logika kaže da Sarajevo usisava Bošnjake ne samo iz Hercegovine već i iz srednje Bosne i uopšte cijele BiH. Sa druge strane Mostar privlači Hrvate iz cijele BiH. Vremenom će Konjic i Jablanica ostati opustjele kasabice sa par hiljada ljudi u obje opštine zajedno (gorštaci i stočari uglavnom). Isto važi i za seoske dijelove opštine Mostar. Sam grad Mostar će imati Hrvatsku većinu ali recimo i opština Čitluk dobija na stanovništvu što nije čudno jer je tamo Međugorje. Pa onda tu su i opštine Čapljina i Neum koje ne bi trebale puno gubiti na stanovništvu. Sve u svemu HNK će postati dominantno Hrvatski kanton za 20-30 godina bez ikakve sumnje. Isto tako će SBK postati dominantan Bošnjački kanton (skoro da je to već sada).

I tako će za 20-30 godina demografija sama nacrtati granice trećeg entiteta. Samo što će u njemu tada biti cijeli HNK, ZHK, K10 i PK.

Ljudi ne kontaju da bih ja najradije cjelovitu BiH bez ikakvih granica. Ali pametni ljudi posmatraju trendove (ne samo demografske nego i političke) i planiraju na osnovu toga a ne na osnovu emocija. Ovdje se od 92-e radi na odvajanju naroda. Uz podršku međunarodne zajednice. Srbi su 49% ogradili uz pomoć genocida i masovnih zločina. Ja znam kako vrijeme relativizira te stvari. Za 50 godina ko bude pričao o tome biće smatran nazadnim fanatikom koji se «bavi prošlošću umjesto da priča o budućnosti» i slično. Federacija je ostavljena da vrijeme uradi svoje. I tada je bilo jasno da će SBK vremenom postati bošnjački a HNK hrvatski kanton.

Znaju to i u HDZ-ovima. Znaju da vremenom dobijaju cijeli HNK i nikada ne bi prihvatili ovo što ja nudim. Samo Bošnjaci žive u potpunom poricanju realnosti i nadaju se nekoj budućoj reintegraciji zemlje. I ja se nekada uhvatim u tu mrežu pa sanjam o tome da će demografija natjerati secesioniste da prihvate suživot. Ali ja sam barem ostavljao tu mogućnost da će užasna ekonomska situacija ipak natjerati Bošnjake da prvi popuste. Jer kao što sam pisao, gledajući širu sliku, Srbi i Hrvati kao narodi mogu dopustiti da cijela BiH propadne zajedno sa Srbima i Hrvatima u njoj. Mogu jer čak i u tom slučaju oni kao narodi neće propasti jer imaju Srbiju to jest Hrvatsku. Bošnjaci ne mogu dopustiti da cijela BiH propadne a hoće propasti ostane li Dayton još 50 godina. Posebno će propasti gradska područja gdje uglavnom i žive Bošnjaci. Šansu da prežive Dayton imaju ravnice gdje se može razvijati poljoprivreda poput Semberije, Lijevče polja ili Posavine ili područja gdje se živi od stoke. A tu su uglavnom upravo Srbi i Hrvati. Gradovi nemaju šanse. Posebno kad MMF zavrne pipu.
Moguce da raspolazes informacijama i statistikama koje ja nemam. Kada pricamo o prostoru Mostara, Stoca, Capljine, onda mislim da podcjenjujes Hercegovce kad aje u pitanju lokal patriotizam. Nasi ljudi na tom podrucju su primjer kada je rijec o povratku. Vratili su se na podrucje Stoca i Capljine, kada su im bacane bombe na kuce i kada im je zivot bio u opasnosti. Ja ne poznajem nikog ko je preselio u Bosnu nakon rata. Znam za studente bosnjacke nacionalnosti. iz srednje Bosne koji studiraju u Mostaru i ostaju tu zivjeti.

Sarajevo ce naravno uvijek biti magnet, kako za Hercegovce tako i ostale probosanski orijentisane ljude iz cijele drzave, ali isto vrijedi za Zagreb i Beograd....

Tvoja teorija da Bosnajci nece biti vecina u Jablanici i Konjicu, isticnoj strani Mostara, Blagaju je po meni totalno nerealna. Sto se Mostara tice, mislim da ne znas o cmeu pricas, a sto se Konjica i Jablanice tice, mislim da ce autoput koji ce valjda biti gotov u roku od sljedecih 10 godina mnogo pomoci.
Michio Kaku

#38554 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Michio Kaku »

Mister Yes wrote:
zlajaBHF wrote: Prvi put sam procitao ovako nesto od strane probosanskog forumasa, i kao Hercegovac necu te napadati zbog tvog misljenja, jer treba uvijek biti realan i odgovoran. Mene samo zanima jedna stvar. Na osnovu cega tvrdis to sto tvrdis? Koje smo teritorije u Hercegovini "izgubili" nakon rata i koje to teritorije mi mozemo izgubiti u buducnosti?

Ti bi u toj Bosnjackoj republici ostavi istocni Mostar i Blagaj cini mi se......pristao bi na tu "podjelu" zato sto te strah da izgubis i taj dio....samo kako zamisljas da ce Hrvati preuzeti istocni Mostar i tu teritoriju gdje su danas Bosnjaci vecina?
Tvrdim na osnovu statistika migracija koje jasno pokazuju da Bošnjaci Konjica i Jablanice masovno migriraju prema Sarajevu što zbog školovanja što zbog udaje (inače dva glavna pokretača unutrašnjih migracija). I inače logika kaže da Sarajevo usisava Bošnjake ne samo iz Hercegovine već i iz srednje Bosne i uopšte cijele BiH. Sa druge strane Mostar privlači Hrvate iz cijele BiH. Vremenom će Konjic i Jablanica ostati opustjele kasabice sa par hiljada ljudi u obje opštine zajedno (gorštaci i stočari uglavnom). Isto važi i za seoske dijelove opštine Mostar. Sam grad Mostar će imati Hrvatsku većinu ali recimo i opština Čitluk dobija na stanovništvu što nije čudno jer je tamo Međugorje. Pa onda tu su i opštine Čapljina i Neum koje ne bi trebale puno gubiti na stanovništvu. Sve u svemu HNK će postati dominantno Hrvatski kanton za 20-30 godina bez ikakve sumnje. Isto tako će SBK postati dominantan Bošnjački kanton (skoro da je to već sada).

I tako će za 20-30 godina demografija sama nacrtati granice trećeg entiteta. Samo što će u njemu tada biti cijeli HNK, ZHK, K10 i PK.

Ljudi ne kontaju da bih ja najradije cjelovitu BiH bez ikakvih granica. Ali pametni ljudi posmatraju trendove (ne samo demografske nego i političke) i planiraju na osnovu toga a ne na osnovu emocija. Ovdje se od 92-e radi na odvajanju naroda. Uz podršku međunarodne zajednice. Srbi su 49% ogradili uz pomoć genocida i masovnih zločina. Ja znam kako vrijeme relativizira te stvari. Za 50 godina ko bude pričao o tome biće smatran nazadnim fanatikom koji se «bavi prošlošću umjesto da priča o budućnosti» i slično. Federacija je ostavljena da vrijeme uradi svoje. I tada je bilo jasno da će SBK vremenom postati bošnjački a HNK hrvatski kanton.

Znaju to i u HDZ-ovima. Znaju da vremenom dobijaju cijeli HNK i nikada ne bi prihvatili ovo što ja nudim. Samo Bošnjaci žive u potpunom poricanju realnosti i nadaju se nekoj budućoj reintegraciji zemlje. I ja se nekada uhvatim u tu mrežu pa sanjam o tome da će demografija natjerati secesioniste da prihvate suživot. Ali ja sam barem ostavljao tu mogućnost da će užasna ekonomska situacija ipak natjerati Bošnjake da prvi popuste. Jer kao što sam pisao, gledajući širu sliku, Srbi i Hrvati kao narodi mogu dopustiti da cijela BiH propadne zajedno sa Srbima i Hrvatima u njoj. Mogu jer čak i u tom slučaju oni kao narodi neće propasti jer imaju Srbiju to jest Hrvatsku. Bošnjaci ne mogu dopustiti da cijela BiH propadne a hoće propasti ostane li Dayton još 50 godina. Posebno će propasti gradska područja gdje uglavnom i žive Bošnjaci. Šansu da prežive Dayton imaju ravnice gdje se može razvijati poljoprivreda poput Semberije, Lijevče polja ili Posavine ili područja gdje se živi od stoke. A tu su uglavnom upravo Srbi i Hrvati. Gradovi nemaju šanse. Posebno kad MMF zavrne pipu.
pa sva tragedija bosnjackog naroda i jeste u tome sto su dobili rat a misle da su ga izgubili. dobiti 4 od 5 najvecih gradova u BiH je pobjeda. tačka. sasvim je nevažno ječ to 15 ili 20 ili 25 ili 35 % teritorije. koji će qurac blo kome dodatna teritorija, livade i pasnjaci kad si uzeo ono sto jedino valja? bosnjaci imaju vise zemlje po glavi stanovnbika nego holandjani, englezi, japanci, belgijanci, svajcarci i mnogi, mnogi drugi. cak i sad dok nesto ljudi zivi na selu a kamoli ubuduce.

ali covjek ne bi bio proklet da nije debil. dosli su amerikanci trecerazredni analiticari i diplomate i rekli ovim nasim pametnjakovićima da ne budu zadovoljni. nemojte biti zadovoljni sto ste pobijedili rat. postanite frustrirani umislite da ste ga izgubili. umislite da ste sabijeni na nekoj teritoriji kao palestinci i da cete postati teroristi (kakav rasizam, islamofobija i patroniziranje) ako se ne izborite za vise teritorija.

i tako bosnjaci, perpetualno implicitno nahuskani na eventualni rat jer su toboze "zrtve" i nemaju prostora ni da se počešu od svoja 3.5 od 5 gradova preko 100 000 stanovnika u bih. fali im livada nedje u istocnoj bosni bez koje ni drzava ni ekonomija ni buducnost ne moze da krene. a ne shvataju da drzava nije livada i teritorija nego entitet koji ima svoju funkciju da ucini organizaciju drustva boljim. mozda ovi koji su za rahat patnju misle dobro i pravedno, ali put do pakla poipločan je dobrim namjerama.
Hafis

#38555 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hafis »

zlajaBHF"
Tvoja teorija da Bosnajci nece biti vecina u Jablanici i Konjicu, isticnoj strani Mostara, Blagaju je po meni totalno nerealna.
Prati malo loptu. Nije rekao da će postati manjina (kako će i postati kad su ta mjesta gotovo 100% nastanjena Bošnjacima), već da će im broj još više opadati.
Sto se Mostara tice, mislim da ne znas o cmeu pricas
Pretčpostavljam da ti imaš neke sasvim oprečne informacije, pa ako ti nije teško.. samo neke natuknice...ne mora baš biti u promil ili u 100 ljudi.
Last edited by Hafis on 08/03/2014 12:24, edited 1 time in total.
Mister Yes

#38556 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Mister Yes »

daddy-kool wrote: Kakve ima veze što su većina u pojedinom kantonu, pa i sada su u nekim. Čemu treći?
Pa zamisli situaciju za 30 godina kada Hrvati budu apsolutna većina u 4 kantona a Bošnjaci apsolutna većina u 6 kantona. Već danas imamo zahtjeve za smanjenje broja kantona. A zamisli tek tada. Ko bi normalan insistirao na 10 kantona kada imaš jasnu osnovu za 2 kantona? A ako su već 2 kantona onda mogu biti i 2 entiteta whatever.

Ali đaba ja pričam. Ljudi će sanjati sve dok ih glad ne probudi iz tih snova. A kada se probude vidjet će da je zemlja već podijeljena na 3 dijela i da neko uz pomoć Daytona uništava muslimane u BiH. Ali tada će biti kasno.
Dayton je ludačka košulja koja će uništiti sve narode u BiH. Srbi i Hrvati u BiH su tu kolateralna šteta a cilj Daytona je uništenje Bošnjaka. Kada dobiju svoje demografske bitke sa bosanskim Srbima i Hrvatima, ono što ostane od Bošnjaka će biti toliko jadno i devastirano da se neće moći suprostaviti glavnini neprijateljskih snaga koje se nalaze u susjednim zemljama.
Tako je govorio moj prijatelj koji već godinama živi u Kanadi. Tada mu nisam vjerovao ali sada mu počinjem vjerovati.
Mister Yes

#38557 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Mister Yes »

XOX100 wrote: Probosanci imaju jace adute u rukama momentalno. Zasto bi se bilo sta mjenjalo ?
Pitaj ove što zapališe pola BiH 07.02.2014-te
XOX100

#38558 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by XOX100 »

Mister Yes wrote:
XOX100 wrote: Probosanci imaju jace adute u rukama momentalno. Zasto bi se bilo sta mjenjalo ?
Aha. Zapalise. Jer su izdajnici tipa Radoncic "ministri (ne)sigurnosti". ;-)
Dvjesto huligana da zapali predsjednistvo ? :bih:
daddy-kool

#38559 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by daddy-kool »

Mister Yes wrote: Pa zamisli situaciju za 30 godina kada Hrvati budu apsolutna većina u 4 kantona a Bošnjaci apsolutna većina u 6 kantona. Već danas imamo zahtjeve za smanjenje broja kantona. A zamisli tek tada. Ko bi normalan insistirao na 10 kantona kada imaš jasnu osnovu za 2 kantona? A ako su već 2 kantona onda mogu biti i 2 entiteta whatever.
Kao što su uspjeli i prošle godine, zašto misliš da će biti drugačije za 30 godina?
Bez rata ili ukidanja konstitutivnosti nema ustavnih promjena, pa ni spajanja kantona.
XOX100

#38560 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by XOX100 »

I to nisu ni pravi huligani, nego srednjoskolci koji se jos ni brijati nisu poceli.
Takvi ce da pale predsjednistvo ? :lol:
vee-jay

#38561 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by vee-jay »

Mister Yes wrote:
zlajaBHF wrote:...Šansu da prežive Dayton imaju ravnice gdje se može razvijati poljoprivreda poput Semberije, Lijevče polja ili Posavine ili područja gdje se živi od stoke...
Sa ovom izjavom sve tvoje kalkulacije i procjene padaju duboko u nelogicnost i irelevantnost. Tamo gdje nema industrije, nema zivota, tamo gdje nema proizvodnje, nema zivota. Poljoprivreda je tu da nahrani one koje rade u industriji a ne one u poljoprivredi. Da je tako kako ti pises covjek nikad nebi izmislio novac nego bi ostao na "ti meni kozu, ja tebi ovcu".
Skijaš

#38562 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Skijaš »

Mister Yes wrote:
To što u jednom dijelu zemlje imaš demonstracije protiv vlasti ne znači da su u tom dijelu zemlje gori uslovi za život, zaključiti kako je u Kalinoviku bolje nego u Tuzli jer u Kalinoviku nema demonstracija je infantilno.
casica

#38563 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by casica »

Godinama su se na ovom forumu pustali probni baloni da se vidi jesu li se probosanske snage umorile samo sto je prije bio sax koji takvim pacijentima nije dopustao da kake, a sada je klix gdje je samo vazan broj klikova.
NE GOSPODO, NISMO SE SLOMILI, cekajte jos dvadeset godina pa cemo vidjeti :D

Protesti su cisto socijalno-ekonomske prirode, djaba trljate ruke. Ako su vam vasi lopovi dobri- onda nista. Nama nasi nisu!
vee-jay

#38564 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by vee-jay »

Hafis wrote: Tako da stvarno ne znam ...
Ovo je jedina istina.
Mister Yes

#38565 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Mister Yes »

Michio Kaku wrote: pa sva tragedija bosnjackog naroda i jeste u tome sto su dobili rat a misle da su ga izgubili. dobiti 4 od 5 najvecih gradova u BiH je pobjeda. tačka. sasvim je nevažno ječ to 15 ili 20 ili 25 ili 35 % teritorije. koji će qurac blo kome dodatna teritorija, livade i pasnjaci kad si uzeo ono sto jedino valja? bosnjaci imaju vise zemlje po glavi stanovnbika nego holandjani, englezi, japanci, belgijanci, svajcarci i mnogi, mnogi drugi. cak i sad dok nesto ljudi zivi na selu a kamoli ubuduce.

ali covjek ne bi bio proklet da nije debil. dosli su amerikanci trecerazredni analiticari i diplomate i rekli ovim nasim pametnjakovićima da ne budu zadovoljni. nemojte biti zadovoljni sto ste pobijedili rat. postanite frustrirani umislite da ste ga izgubili. umislite da ste sabijeni na nekoj teritoriji kao palestinci i da cete postati teroristi (kakav rasizam, islamofobija i patroniziranje) ako se ne izborite za vise teritorija.

i tako bosnjaci, perpetualno implicitno nahuskani na eventualni rat jer su toboze "zrtve" i nemaju prostora ni da se počešu od svoja 3.5 od 5 gradova preko 100 000 stanovnika u bih. fali im livada nedje u istocnoj bosni bez koje ni drzava ni ekonomija ni buducnost ne moze da krene. a ne shvataju da drzava nije livada i teritorija nego entitet koji ima svoju funkciju da ucini organizaciju drustva boljim. mozda ovi koji su za rahat patnju misle dobro i pravedno, ali put do pakla poipločan je dobrim namjerama.
Tako nekako. Ali to je samo jedan aspekt te priče. Originalni Dayton je predviđao samo 3 člana vijeća ministara. Sve ostalo je bilo na entitetima. Ali šta se dešava. Vremenom se sve više nadležnosti prenosi sa entiteta na državu. Sada imamo 10 članova vijeća ministara i milion agencija na državnom nivou. Naivni Bošnjo mislio da se to radilo u njegovu korist. A u stvari na taj način su uvedene mogućnosti blokade koji sada uništavaju ovu zemlju. Jer što je više stvari zajedničko to je manje stvari funkcionalno. Ne bi bilo tako da obje strane imaju zajednički interes ali ovdje se radi o dva dijametralno suprotna interesa. Isto kao da pustiš psa i mačku da se dogovaraju i zajedno upravljaju.

Naravno, kao što si dobro primjetio, mediji odrađuju to konstantno održavanje osjećaja ugroženosti i nepravde koja Bošnjake pravi frustriranim i željnim osvete. Ovi drugi to naravno vide pa čak i oni koji su bili za suživot sada se boje osvete.

Apsolutno sve u ovoj zemlji se dešava u režiji iz vana. Ali šta da se radi. Tako je to kada si mali a imaš 2 miliona muslimana u zemlji.
zlajaBHF

#38566 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by zlajaBHF »

Hafis wrote:
zlajaBHF"
Tvoja teorija da Bosnajci nece biti vecina u Jablanici i Konjicu, isticnoj strani Mostara, Blagaju je po meni totalno nerealna.
Prati malo loptu. Nije rekao da će postati manjina (kako će i postati kad su ta mjesta gotovo 100% nastanjena Bošnjacima), već da će im broj još više opadati.
Sto se Mostara tice, mislim da ne znas o cmeu pricas
Pretčpostavljam da ti imaš neke sasvim oprečne informacije, pa ako ti nije teško.. samo neke natuknice...ne mora baš biti u promil ili u 100 ljudi.
Ne!
Rekao je da cemo to "izgubiti", kao i Jablanicu i Konjic :roll:
Ni sad ne vidim kako je to moguce.
casica

#38567 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by casica »

Mister Yes wrote:...
Ali šta da se radi. Tako je to kada si mali a imaš 2 miliona muslimana u zemlji.
Nekad mi vas stvarno zao, zivjeti s tolikom frustracijom... :sad:
Mister Yes

#38568 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Mister Yes »

vee-jay wrote:
Mister Yes wrote:
zlajaBHF wrote:...Šansu da prežive Dayton imaju ravnice gdje se može razvijati poljoprivreda poput Semberije, Lijevče polja ili Posavine ili područja gdje se živi od stoke...
Sa ovom izjavom sve tvoje kalkulacije i procjene padaju duboko u nelogicnost i irelevantnost. Tamo gdje nema industrije, nema zivota, tamo gdje nema proizvodnje, nema zivota. Poljoprivreda je tu da nahrani one koje rade u industriji a ne one u poljoprivredi. Da je tako kako ti pises covjek nikad nebi izmislio novac nego bi ostao na "ti meni kozu, ja tebi ovcu".
Ja i pričam o totalnom krahu sistema gdje će zaista preživljavati oni koji imaju ovcu.
The BEN10

#38569 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by The BEN10 »

Mister Yes wrote:Naravno, kao što si dobro primjetio, mediji odrađuju to konstantno održavanje osjećaja ugroženosti i nepravde koja Bošnjake pravi frustriranim i željnim osvete. Ovi drugi to naravno vide pa čak i oni koji su bili za suživot sada se boje osvete.
Apsolutno sve u ovoj zemlji se dešava u režiji iz vana. Ali šta da se radi. Tako je to kada si mali a imaš 2 miliona muslimana u zemlji.
A koji su mediji u pitanju - Ava3, naravno. I apsolutno stoji tvoja opaska u tom dijelu da nas Ava3 truje negativnošću, i da je instruiran iz vana, naročito iz Srbije. Međutim, za demografiju debelo griješiš...
Mister Yes

#38570 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Mister Yes »

Skijaš wrote:
Mister Yes wrote:
To što u jednom dijelu zemlje imaš demonstracije protiv vlasti ne znači da su u tom dijelu zemlje gori uslovi za život, zaključiti kako je u Kalinoviku bolje nego u Tuzli jer u Kalinoviku nema demonstracija je infantilno.
Naravno. Sreća pa ja to nisam ni zaključio. To gdje se protestvuje nije dokaz gdje je gore nego je dokaz ko želi promjene. A o tome smo pričali a ne o tome kome je bolje.
Itakoto

#38571 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Itakoto »

I ja sam za fildzan drzavu sa centrom u bosnjackoj metropoli zvano Sarajevo. Koji ce nam q Mostar, Banja Luka, Prijedor, Srebrenica, Doboj, Bijeljina, Trebinje, Stolac, Capljina, Visegrad, Zvornik, Foca....?????! Ma ni Brcko nam treba! Ja bih to poklonio RS-u kao znak dobre volje i pokusaj relaksiranja odnosa sa komsijama. A zapadnim susjedima mozemo obecati da cemo redovno dolaziti na hodocasce u Medjunozje, ovaj Medjugorje da ostavimo i ovo malo deviza sto imamo. I mirna Bosna a bogami i Hercegovina, ukoliko je uopste bude. :bih:
Last edited by Itakoto on 08/03/2014 12:57, edited 1 time in total.
vee-jay

#38572 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by vee-jay »

Mister Yes wrote:
Forumasi postavljaju redovno slike demonstracija iz Spanije, Njemacke, Svedske... pa eto i Ukrajine. Ovo sto je bilo u BiH je maciji kasalj u poredjenju.

U Hamburgu je maltane za vrijeme demonstracija u BiH u isto vrijeme proglasena takozvana "zona opasnosti" koja obuhvata centralni i ne bas tako mali dio grada u kojem zivi izmedju 50.000-70.000 ljudi. Bio kaos, prosao, prvi maj im dolazi.

Demonstracije u BiH je jedna od najboljih stvari koje su se u BiH nakon Dejtona desile.
Mister Yes

#38573 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Mister Yes »

vee-jay wrote: Forumasi postavljaju redovno slike demonstracija iz Spanije, Njemacke, Svedske... pa eto i Ukrajine. Ovo sto je bilo u BiH je maciji kasalj u poredjenju.

U Hamburgu je maltane za vrijeme demonstracija u BiH u isto vrijeme proglasena takozvana "zona opasnosti" koja obuhvata centralni i ne bas tako mali dio grada u kojem zivi izmedju 50.000-70.000 ljudi. Bio kaos, prosao, prvi maj im dolazi.

Demonstracije u BiH je jedna od najboljih stvari koje su se u BiH nakon Dejtona desile.
Sve tačno i sve se slažem :thumbup:
XOX100

#38574 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by XOX100 »

Mister Yes wrote:
Sve tačno i sve se slažem :thumbup:
Nece vam uspjeti da prikazete Federaciju kao nestabilan dio zbog stotinjak delikventnih protestanata.
Na svaki vas plan, probosanci imaju protivplan.
Na svakog Radoncica, imamo trojicu njemu iza ledja. Pitajte ga moze li danas narediti policiji da ne dira demonstrante?? :D
vee-jay

#38575 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by vee-jay »

Mister Yes wrote:
vee-jay wrote:
Mister Yes wrote:...Šansu da prežive Dayton imaju ravnice gdje se može razvijati poljoprivreda poput Semberije, Lijevče polja ili Posavine ili područja gdje se živi od stoke...
Ja i pričam o totalnom krahu sistema gdje će zaista preživljavati oni koji imaju ovcu.
Volim i ja filmove tipa Mad Max i Children Of Men.

Totalni krah sistema je prilicno daleko a prije nego "bosnjacki" dio BiH dotakne dno, dotaknut ce ga a) RS i b) kamenjar (koji je u potpunosti svejedan jer je beznacajan). A onaj koji prvi dotakne dno, taj gubi utakmicu.
Locked