Edin Džeko
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- noiserr
#38551 Re: Edin Džeko
Ja uzivam.. pogotovo ovakve golove.. jos jedna Totti-jeva milimetarska asistencija iz okreta. A i Dzekin gol je odlican: https://streamable.com/ep3q
- jeza u ledja
#38552 Re: Edin Džeko
Otvorim Wolfsburg - Dortmund nakon Rome, ne moze se poredit. Isto Juzna vs Sjeverna Koreja nocu. Eto takva razlika.
Hem prazni stadioni, hem dodavanje u zadnjoj liniji, pa polako, lijevo-desno. Los fudbal iskreno.
Hem prazni stadioni, hem dodavanje u zadnjoj liniji, pa polako, lijevo-desno. Los fudbal iskreno.
- noiserr
#38554 Re: Edin Džeko
Dobro nemoze se Cortone porediti ni sa jednim od tih timova.. normalno da ce kvalitet fudbala biti nizi.jeza u ledja wrote:Otvorim Wolfsburg - Dortmund nakon Rome, ne moze se poredit. Isto Juzna vs Sjeverna Koreja nocu. Eto takva razlika.
Inter - Juve je bila odlicna utakmica.. mozda si je propustio, odlicna atmosfera i non stop akcija citavih 90 minuta.
Atmosfera je losa na vecini stadiona jer su stari stadioni sa udaljenim tribinama, istina. Jos pogotovo u slucaju Rome jer Curva Sud protestuje pa ne dolaze na domace utakmice. Ali je fudbal dobar.. takticki stvari su takodjer interesantne.
Stadioni i atmosfera prave najvecu razliku. Recimo u Engleskoj gdje su svi stadioni dobri, utakmice se cine intersantnijim i ako cesto znaju biti lose kvalitete.
- jeza u ledja
#38555 Re: Edin Džeko
Nije samo do stadiona. Juvetov stadion je super pa opet nije pun. S kim su ono igrali prvo kolo CL, nije bio pun.
Inter-Juve sam gledao hajlajts, pa ne znam sta bih ti rekao.
Govorim generalno o italijanskom fudbalu, igra se sporo brate. Nista ja tu ne izmisljam, to je dobro poznat fakat. Al kazem najveci je sok kad bas prebacis s Italije na Njem ili Englesku. Jednostavno ovi odmah krecu u napad cim dobiju loptu. Ovi u Italiji polaaaako.
Meni to nije interesantno. Znam da ima ljudi kojima jeste, ali meni nije. Cesto se pravdaju lafo interesovanjem za odbrambenim fudbalom, ali nije to to. Ovo nije odbrambeni, vec usporeni fudbal.
Govorim generalno o italijanskom fudbalu, igra se sporo brate. Nista ja tu ne izmisljam, to je dobro poznat fakat. Al kazem najveci je sok kad bas prebacis s Italije na Njem ili Englesku. Jednostavno ovi odmah krecu u napad cim dobiju loptu. Ovi u Italiji polaaaako.
Meni to nije interesantno. Znam da ima ljudi kojima jeste, ali meni nije. Cesto se pravdaju lafo interesovanjem za odbrambenim fudbalom, ali nije to to. Ovo nije odbrambeni, vec usporeni fudbal.
- noiserr
#38556 Re: Edin Džeko
Neznam, ja ipak mislim da je to "opticka varka" zbog udaljenosti kamera, lose atmosfere i slabog osvjetljenja. Jer Talijanski timovi vec godinama imaju dobre rezultate protiv Engleskih timova u Ligi Sampiona. Sjetim se samo Napolijevih utakmica protiv Citija.jeza u ledja wrote:Nije samo do stadiona. Juvetov stadion je super pa opet nije pun. S kim su ono igrali prvo kolo CL, nije bio pun.
Na dobrom stadionu i Totti izgleda brz
- jeza u ledja
#38557 Re: Edin Džeko
Prosjecan broj golova u tim ligama nije opticka varka da ga jebes.
To ti samo govori, vise napada, vise suteva na gol, ofanzivniji fudbal. To je tako godinama, mozda i par decenija. Ne znam sad tacno kako kazu brojke. Mrsko mi trazit. Ali ne trebaju mi brojke kad vidim na terenu. Vjerovatno su i igraci u Ita u prosjeku stariji. Manje energije, manje trcanja.
Vjerovatno i o tome postoje neki podaci.
U Italiji da jedna ekipa povede s dva gola u gostima protiv neke druge relativno dobre ekipe, oni bi stali, peljali loptu, malo se zatvorili. U Ger/Eng trce ko ludi. Jednostavno tempo mnogo brzi.
I ponavljam, nije to tako uvijek, svaka utakmica i svaka ekipa, ni vam ni tam. Generaliziram.
A rado bih ja gledao Italiju vjeruj mi cesce, jer ima vise nasih igraca. Al ne mrem jbg...
Plus, ista ekipa pet puta za redom prvak. E jebiga vise, to gore nego Bajern.
No dobro, da ti se ne serem vise po ceifu.
To ti samo govori, vise napada, vise suteva na gol, ofanzivniji fudbal. To je tako godinama, mozda i par decenija. Ne znam sad tacno kako kazu brojke. Mrsko mi trazit. Ali ne trebaju mi brojke kad vidim na terenu. Vjerovatno su i igraci u Ita u prosjeku stariji. Manje energije, manje trcanja.
Vjerovatno i o tome postoje neki podaci.
U Italiji da jedna ekipa povede s dva gola u gostima protiv neke druge relativno dobre ekipe, oni bi stali, peljali loptu, malo se zatvorili. U Ger/Eng trce ko ludi. Jednostavno tempo mnogo brzi.
I ponavljam, nije to tako uvijek, svaka utakmica i svaka ekipa, ni vam ni tam. Generaliziram.
A rado bih ja gledao Italiju vjeruj mi cesce, jer ima vise nasih igraca. Al ne mrem jbg...
Plus, ista ekipa pet puta za redom prvak. E jebiga vise, to gore nego Bajern.
No dobro, da ti se ne serem vise po ceifu.
- noiserr
#38558 Re: Edin Džeko
Dobro slazem se da se u prosjeku igra brze u Engleskoj i Njemackoj.. U Engleskoj je ponekad to malo i smijesno, jer je odbrana cesto zanemarena. Moj jedini argument je da kvalitet fudbala ne kaska puno u Italiji koliko se to zna spominjati. 
- mO k3
#38559 Re: Edin Džeko
vidi klona dobio si ban Nekidan , ide prijava chmoljiProgressive House wrote:mO k3 wrote:PARTY bez mene ??
Nestalo struje pustili me sa aparata .....
Dobar dzeki uvali dva gola majstorski ...moze kada mora
![]()
![]()
nazad na aparate![]()
- Point.
#38560 Re: Edin Džeko
Ko je zavolio talijansku ligu sredinom devedesetih u dobi mocnih ekipa poput sedam sestara, tesko da ce mu i jedna druga liga biti zaninljivija cak da se u calciu igra svaka utakmica 0-0 i tempo 2 na sat. Ja obozavam tu Serie A, citav taj ambijent, znao sam do 2 navece ostajati nedjeljom na Rai gledati golove, reprize, one dobre snajke sto su bile po studiju, lude komentatore.
Bundesligu takodjer pratim, svidjaju mi se svabe plaho, englezi kako kad a spanci su mi negledljivi.
Bundesligu takodjer pratim, svidjaju mi se svabe plaho, englezi kako kad a spanci su mi negledljivi.
- spree
#38561 Re: RE: Re: Edin Džeko
Ovo za calcio [emoji106]. Bila je to daleko najkvalitetnija liga kada sam ja poceo pratiti (tek poslije rata). Iako su tu bili najkvalitetniji fudbaleri igralo se slicno, takticki odgovorno. Sigurno seria a ne zaostaje po broju golova za premiershipom. I bez obzira na toliku lovu koju englezi izdvajaju, opet su talijani jaci u evropi. Druga je prica sta se nekome svidja, ali u italiji ako nista nema peljanja po sredini. Zna se ko napada napada, a ne recimo kao u spaniji dodaju se dok ne zaspes.Point. wrote:Ko je zavolio talijansku ligu sredinom devedesetih u dobi mocnih ekipa poput sedam sestara, tesko da ce mu i jedna druga liga biti zaninljivija cak da se u calciu igra svaka utakmica 0-0 i tempo 2 na sat. Ja obozavam tu Serie A, citav taj ambijent, znao sam do 2 navece ostajati nedjeljom na Rai gledati golove, reprize, one dobre snajke sto su bile po studiju, lude komentatore.
Poslano sa mog koristeći Tapatalk
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#38562 Re: Edin Džeko
Meh, od stare slave se ne zivi.
Tacno je da je tad Seria A imala neki svoj smek, ali danas nije ni blizu toga.
Tacno je da je tad Seria A imala neki svoj smek, ali danas nije ni blizu toga.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#38563 Re: Edin Džeko
Ovi zadnji nastupi Edina u Tandemu sa Totijem pokazuju upravo koliko je temelja ovdje uvijek imala prica da Edin jednostavno nema dobrih i upotrebljivih lopti i da se apsolutno ne koristi njegovo konstantno utrcavanje u prazan prostor. Jedino ko je to shvatio osim Totija je Miske i zato i jesu trpali u Vukovima do besvjesti. Edin nije nikada bio Aguero ili neki maleni napadac koji je brz i okretan ko zmija i neko ko moze sam da predje 2-3 igraca i zabije gol....to je nemogu ce sa 193 cm visine ali zato je prototip klasicnog centarfora koji koristi svoju snagu, visinu i utrcavanja u prazan prostor. Samo daj boze da Toti sto vise igra u Romi ima Edin da se nadaje golova.
- jeza u ledja
#38564 Re: RE: Re: Edin Džeko
Italija ima najslabiju gol razliku od najjace 4 lige (Francuska je daleko ispod, u stvari jedna od najgorih u Evropi po tom pitanju).spree wrote:Ovo za calcio [emoji106]. Bila je to daleko najkvalitetnija liga kada sam ja poceo pratiti (tek poslije rata). Iako su tu bili najkvalitetniji fudbaleri igralo se slicno, takticki odgovorno. Sigurno seria a ne zaostaje po broju golova za premiershipom. I bez obzira na toliku lovu koju englezi izdvajaju, opet su talijani jaci u evropi. Druga je prica sta se nekome svidja, ali u italiji ako nista nema peljanja po sredini. Zna se ko napada napada, a ne recimo kao u spaniji dodaju se dok ne zaspes.Point. wrote:Ko je zavolio talijansku ligu sredinom devedesetih u dobi mocnih ekipa poput sedam sestara, tesko da ce mu i jedna druga liga biti zaninljivija cak da se u calciu igra svaka utakmica 0-0 i tempo 2 na sat. Ja obozavam tu Serie A, citav taj ambijent, znao sam do 2 navece ostajati nedjeljom na Rai gledati golove, reprize, one dobre snajke sto su bile po studiju, lude komentatore.
Poslano sa mog koristeći Tapatalk
Ide Njemacka, pa Engleska i Spanija tu negdje i onda Italija. Spanija je tik ispod Engleza, ali vjerovatno ako oduzmes Real i Barcu onda je drasticno ispod.
Ja obozavam ambijent u Njemackoj, navijace, sarenilo, stadione. Jednostavno neka pozitivna energija non stop. Italija me previse podsjeca na Balkan (tj. mi smo blijeda kopija njih). A kad vidim poluprazne tribine, onda me jos vise odbija (u stvari to me mozda i najvise odbija).
Inace Italijani su ispod Engleza po jacini, barem po onim zvanicnim koeficijentima. I to je tako vec godinama.
Engleska me naravno ne privlaci sto se tice tribina, ali je tempo cesto ubitacan, i to mi se svidja. Svidja mi se takodje i raznovrsnost konkurenata za vrh, tj. konkurencija. To je Njemackoj najveci problem, a o ostalim da ne govorim.
Engleska ima veliku prednost sto je prisupacnija zbog jezika, glupo zvuci ali tako je, pa onda sve emisije, novinske clanke i ostalo sto prati fudbal mozemo pratiti i mi. Ostale jezike, osim donekle njemackog, vecina nas ne zna jebiga, pa ti je to nekako strano.
Btw, u Fra mi se svidja energija navijaca takodje. Ali liga tropa.
Da se vratim na Italiju na kraju. Nekako mi se sve cini kao da zastarjelo. Kao neki flashback starih velicina od kojih su ostale samo ljusture. Nema ni novih mladih uzbudljivih igraca. To je npr najveca razlika u odnosu na Spaniju i Njemacku. A sve mi je nekako, i emisije i stimung, zastarjeo.
- Jack Be Nimble
#38565 Re: Edin Džeko
Moze se kazati da generacija 80tih je zavoljela fudbal zahvaljujući italiji od sredine 80tih a naravno 90tih. Mene nisi mogao natjerati da gledam united v liverpool ili arsenal ako u isto vrijeme igraju dva talijana. 2006-08 su za mene bile godine kada je sve otislo niz brdo. Nisam gledao ni jednu talijansku tekmu od 08 sve do prosle godine kada je dzeko igrao prvu protiv juventusa. I to je bila zadnja, ok je gledati talijana u LS sve dok ne igra protiv drugog talijana.
Spanija igra najbolje ali isto su tako puni valjanja da ni njih ne mogu konstantno gledati. Svabe za sada prave pravi ugodzaj na terenu i tribinama.
Spanija igra najbolje ali isto su tako puni valjanja da ni njih ne mogu konstantno gledati. Svabe za sada prave pravi ugodzaj na terenu i tribinama.
- leškarenje
#38566 Re: Edin Džeko
Šta je reći
tema mrtva,rekoh da vidim šta kažete kako je odigrao kad ono nidje analize nikakve 
- hrasno38
#38567 Re: Edin Džeko
Odigrao je onako onako....imao je dosta sansi iz kojih je mogao da postigne gol ali nije. Imao je i par sprinteva iz svog kaznenog prsotora ka protivnickom gdje sa 5m Salah mu nije znao proturiti loptu. Po meni nije imao niti jednu kolosalnu priliku a i Hart mu je odbarnio par dobro upucenih suteva sto i nije iznenadjenje jer se radi o golmanu engleske reprezentacije. Sve u svemu po meni ovo je jos jedan Spaletijev poraz jer stalno mijenja ekipu umjesto da ostavi onu koja je najvise pokazala, najvise golovoa dala i najljepse igrala a to je ona iz proslog kola kada su Toti i Edin krenuli od pocetka.leškarenje wrote:Šta je rećitema mrtva,rekoh da vidim šta kažete kako je odigrao kad ono nidje analize nikakve
- hatemondays
#38568 Re: Edin Džeko
Edin je odigro za quratz, promasio je par finih sansi.Nazalost on nema prava da fula ove prilike sad ce mu se natovariti opet, klupa slijedeca itd.On vise nema taj prvi dodir sa loptom sve nesto mlitavo.O igri tima jos jedna prodana tekma u odbrani, onaj de rossi ko da na male igra, manolas i onaj parmak fazio upis zivi.Nazalost Radja je van forme totalno.Golman izvadio par zicera ali ubjedlljivo najgori onaj bogalj sa 13 na ledjima.E taj kurton je kostao Romu barem 5 bodiva do sada.Vole oni ove brazilske skart igrace.Spaleti izvadio bizuteriju sa poprsja u po frke da upotpuni sliku ovog smjesnog tima.
Edinu je noga u januaru bice zrtveno jagnje ....
- hrasno38
#38569 Re: Edin Džeko
Po toj logici svaki napadac na planeti bi trebao da sjedne na klupu ili dobije nogu ako svaku jebenu utakmicu ne da gol. Edin je u samom vrhu strijelaca Serije A i na zalost da se racunaju i napravljeni penali nad njim kao asistencije bio bi vrh. Eno i Ibra se ispromasivao protiv Lestera a statistika mu je ista kao u Edina tj gora jer nema ni jednu asistenciju za gol pa sta sad. Edin je imao par suteva dobrih u okvir gola ali na golu je stajao najbolji engleski golman. Edin je imao 8 suteva od toga 3 u okvir, 78% uspjesnih dodavanja. Cijela ekipa Rome je imala 21 sut od toga samo 5 u okvir gola ali ponvaljam tamo je stajao Hart. Edin igra vose nego dobro, daje golove, asistira, nad njim se prave penali e sad jebi ga ne moze svaku utakmicu dati gol jer kad bi tako bilo ne bi kostao 15-20 miliona nego minimalno 50 a tada sigurno ne bi igrao u jebenoj Romi.hatemondays wrote:Edin je odigro za quratz, promasio je par finih sansi.Nazalost on nema prava da fula ove prilike sad ce mu se natovariti opet, klupa slijedeca itd.On vise nema taj prvi dodir sa loptom sve nesto mlitavo.O igri tima jos jedna prodana tekma u odbrani, onaj de rossi ko da na male igra, manolas i onaj parmak fazio upis zivi.Nazalost Radja je van forme totalno.Golman izvadio par zicera ali ubjedlljivo najgori onaj bogalj sa 13 na ledjima.E taj kurton je kostao Romu barem 5 bodiva do sada.Vole oni ove brazilske skart igrace.Spaleti izvadio bizuteriju sa poprsja u po frke da upotpuni sliku ovog smjesnog tima.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#38570 Re: Edin Džeko
Sad nema vise taj prvi dodir, proslu utakmicu kakvo primanje
sad budi pametan
Jasta, noga u januaru....Bog dao, sve prsti od igracina u Romi, pogotovo napadaci
Jasta, noga u januaru....Bog dao, sve prsti od igracina u Romi, pogotovo napadaci
- hrasno38
#38571 Re: Edin Džeko
Jebi ga klasicno napadacki jednu utakmicu zabija drugu ne.....oni sto zabijaju svaku jebi ga zna se koliko kostaju. Evo gdje je ove godine Vardy? Gdje je Higuan? Suprotno predhodnoj sezoni Edin je ovu poceo furiozno i pruzio usput i odlicnu utakmicu u reprezentaciji.Tomahawk11 wrote:Sad nema vise taj prvi dodir, proslu utakmicu kakvo primanjesad budi pametan
![]()
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#38572 Re: Edin Džeko
Ma Edin je odlican.hrasno38 wrote:Jebi ga klasicno napadacki jednu utakmicu zabija drugu ne.....oni sto zabijaju svaku jebi ga zna se koliko kostaju. Evo gdje je ove godine Vardy? Gdje je Higuan? Suprotno predhodnoj sezoni Edin je ovu poceo furiozno i pruzio usput i odlicnu utakmicu u reprezentaciji.Tomahawk11 wrote:Sad nema vise taj prvi dodir, proslu utakmicu kakvo primanjesad budi pametan
![]()
Nego smijesna ova prica shodno tome da li (ne) da gol i da li (ne) pobijedi Roma.
- hatemondays
#38573 Re: Edin Džeko
Idemo pogledati prve dvije sanse na tekmi prvi kad mu je Hart skinuo sa noge je Dzekson davao ko od sale prije koju godinu, drugu sansu kad mu se lopta odbila na zicer 3 metra od gola puca lijevom i bukvalno ocese loptu takve je Edin zakucavao nekada iz zajebancije.O tom dodiru i reakciji ja pricam.Ovo za januar Spaleti ce povaliti svoju rodjenu staru za svoju guzaru, svaki put pominje Dzeku ko da ostali ne igraju.Sto nije spomenu katastrofalnu igru njihovog najskupljeg igraca DDR, nema muda zamijeni ga i onda opet po starom.Dzekson ima problem sto se mora u svakoj tekmi dokazivati a to nije lako, eno Pogbe par tekmi svi ga uhvatili na zub ali Pogba ima klasne suigrace ali Dzeko ima chunanu od suradnika, sve goli sebicnjak i neznalica.Kad im sezona ode u helac a trebace jos 3-4 kola njemu je noga prvom prilikom.Radja i on (West Ham priprema lovu) noga prvom prilikom dok mogu uzeti jos kakvih para na njima, uostalom da su htjeli praviti tim nikad Pjanic ne bi mogao otici iz Rome.Tomahawk11 wrote:Sad nema vise taj prvi dodir, proslu utakmicu kakvo primanjesad budi pametan
![]()
- Jack Be Nimble
#38574 Re: Edin Džeko
Sad bas pogledao snimku
...koda je drogiran ili prebijen. U suštini meni nije bitno kako igra iz sedmice u sedmicu ali ovo je izgledalo koda je igrac trece lige.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#38575 Re: Edin Džeko
Ja pricam generalno o igri Edina.hatemondays wrote:Idemo pogledati prve dvije sanse na tekmi prvi kad mu je Hart skinuo sa noge je Dzekson davao ko od sale prije koju godinu, drugu sansu kad mu se lopta odbila na zicer 3 metra od gola puca lijevom i bukvalno ocese loptu takve je Edin zakucavao nekada iz zajebancije.O tom dodiru i reakciji ja pricam.Ovo za januar Spaleti ce povaliti svoju rodjenu staru za svoju guzaru, svaki put pominje Dzeku ko da ostali ne igraju.Sto nije spomenu katastrofalnu igru njihovog najskupljeg igraca DDR, nema muda zamijeni ga i onda opet po starom.Dzekson ima problem sto se mora u svakoj tekmi dokazivati a to nije lako, eno Pogbe par tekmi svi ga uhvatili na zub ali Pogba ima klasne suigrace ali Dzeko ima chunanu od suradnika, sve goli sebicnjak i neznalica.Kad im sezona ode u helac a trebace jos 3-4 kola njemu je noga prvom prilikom.Radja i on (West Ham priprema lovu) noga prvom prilikom dok mogu uzeti jos kakvih para na njima, uostalom da su htjeli praviti tim nikad Pjanic ne bi mogao otici iz Rome.Tomahawk11 wrote:Sad nema vise taj prvi dodir, proslu utakmicu kakvo primanjesad budi pametan
![]()
6 utakmica, 4 gola.
Naravno da ce pricati najvise o njemu, ipak je on najbolji napadac ove ekipe i ponajbolji igrac.
Spaletti nee nista dobiti time sto ce nabiti Edina iz ekipe.