mustafa nemoj da koristim priliku dok si zamotan

. nije to nikakvo ne dizanje i sagledavanje vece slike. kad neko nema para za to nesto onda moze od zlata biti ali nema se za placanja toga. ja odlicno znam situaciju,veca,manja slika i slicno, ti vrlo dobro znas da sve ja to znam i vidim i osjetim na svojoj kozi ali kad se nema za nesto onda uzmes jeftinije. HS je dao najjeftiniju ponudu od svih operatera,a pri tom nije fus i smece. ja sve sto sam potpisao u ugovoru to i imam,a ne pamtim kad sam nazvao da prijavim kvar,smetnje i slicno.
http://www.mojatv.ba/5577.html
ovo je paket koji je meni dobar, spojio bi tri usluge i taman ali ne valja mi internet,necu da na 3G imam vecu brzinu od ADSL-a kuci. u firmi imam ADSL pa mi zna biti malo i nedovoljno kad se naklatim na nesto. ti se sjecas jednog zivce koji je psovao ADSL jer ne moze batlefilda igrati,stopa mu
http://www.mojatv.ba/net0.html
ovaj paket ja sad 36KM placam jos imam HD kanala sa kablovskom za drugi TV. 22KM mi je skuplja moja tv bez tih HD kanala i bez drugog TV-a. dodam jos 4.10KM za drugi STB i onda je razlika 26KM da platim skuplje uslugu koju sad imam. ja to ne mogu i necu tako da placam.
nek se poveca brzina kao sto sam cuo,a nek me HS naguzi sa telemachom da na kraju me tjeraju da predjem na skuplje, tad cu sjesti pa dobro izvagati sta,gdje i koliko.
nije to nikakvo amatersko razmisljanje nego sam kroz posao naucio da ta prica vise ne pije vode. 100% domace firme ce sutra radi 100KM u svom dzepu sve zajebati, povalit ce sve redom pa i telekoma prvog. lafo domace firme,a varaju na porezu, varaju na platama, petljaju sa tenderima i slicno. elektrodistrubicija dok bere pare od telemacha njima je dobro,ovi kad ne plate s noge na nogu ce sa bandera ici isti dan. pa ista elektrodistrubicija je vodovodu iskljucila struju,istom vodovodu od kojeg se i oni napajaju vodom, grasu isto ugase,a istim grasom se i njihovi zaposleni voze na posao i sa posla. elektrodistribuciju ne zanima uopste ko je domaci,ko nije i slicno, da ih zanima ne bi petljali sa poslovima. plati i moze, ne platis odma to ugase i zavrse pricu. ja kao privatna osoba i privatna firma svaki dan i mjesec punim budjet, placam autoput,placam zdravstvo da bi mi stara koja je teski seceras opet sve morala dodatno placati od 450KM penzije,a zaradila je penziju u kantonalnoj firmi. prije 2010 godine budjet drzave,federacije,kantona je bio dobar, ne radi telekoma koji je tad bio smjesan sa ucinkom u budjet nego radi firmi u privatnom sektoru koje su nenormalno radile i placale drzavi. dosla vjestacka ekonomska kriza, pola firmi se zatvorilo,pola pocelo radit kao i ostatak drzave, varaj,petljaj,muti. ja milion stvari moram platiti da bi mi na kraju 1KM zarade ostala. mnoge firme ne placaju nista i nikome, ali imaju ledja,ima stranku, ima nekoga i rade sta hoce,prave sta hoce, placaju sta hoce i kako hoce. ja sam preko 100 000KM potrazivanja morao halaliti, neki dan sam 4000KM halalio duga. ili cu pristati na dio ili necu nista dobiti, ganjati se na sudu,trositi vrijeme,pare da bi na kraju opet isto dobio. meni je elektrodistribucija uzela dio posla i dala ga svojoj firmi i privatnim firmama (2-3 u drzavi) koje mogu u ovoj drzavi raditi sta hoce, placati kako hoce i kome hoce. telekom isto tako,pricao sam vec, izadje tender telekoma i prva firma koja je 40% jeftinija od mene i jos jedne firme. pa da je kinesko sve nudio ne moze 40% biti jeftinije osim ako je namjerno ubacena stavka u tenderu koja uopste ne treba i samo je ta firma znala da ne treba.
jel sad treba da se ti kao investitor zamaras sa tim ili ti kazes ja sam platio tebi,hocu da mi napravis to. ima drzava,ustvari drzave nema,rekli su bit ce od ponedeljka pravna drzava samo nisu rekli kojeg ponedeljka.mustafa sam si osjetio zajedno sa mnom i jos jednim nasim drugom da drzave i sistema nema, preko treninga i odlazaka ljudima na noge.
mirza to sto ti pricas PDV i cijena sve ja to razumijem, borim se i ja na svakoj ponudi sa tim, pa ti dodje firma koja ti trazi ponudu "de skup si de malo to spusti, de malo ba hajde ba hoces posao ili neces posao", pa ja spustim par stoja,hiljadu kad eto ti njega za mjesec sa novim dzipom,a meni vamo "ma joj tesko je,ni ja nisam naplatio,cekaj bit ce" ,a opomena za kredit dodje,za racun dodje. najlakse reci haj odjebi neces vise nikad i sta onda, kljuc u bravu staviti, dici 10-20 000 kredit i zaposliti se u drzavu negdje. jer takve firme danas kroje politiku i poslovno okruzenje drzave. ja sam prije 2010 godisnje 1,5-2miliona KM vrtio, platu niko ispod 900KM nije imao, 30 ljudi prijavljenih bilo i sta sad? dosle firme,moderni direktori popisali se na sve to, zatvorili pola drzve i jakih firmi i ucjenjuje te radi 200KM ponude da bi on sutra dzipa kupio i pravio se pametan,a registrovan kao obrtnicka radnja, prijavljen on i jos jedan radnik naravno na minimalac i vodi objekte i poslove po 20 000 ,50 000,100 000KM.
telekomu svaka cast sto plati stipendije, sto su se sjetili pa dogovorili da budu sponzori lige, ali je glupost ne prodati prava prenosa premijer lige i telemachu i HS. sto da ja sa HS ne platim za utakmicu Sarajeva koju prenosi moja tv npr. 2,3,5KM i kad se zavrsi ugasi mi se kanal. dobro meni,dobro bhtelecomu jer klepa dodatne pare,a uzeli bi para i para jer pola grada i drzave hoce da gleda Sarajevo, one nafurane na kule ko gospodar prstenova, slobodu,celika i slicno. mustafa svadjali smo se,znas moje,znam tvoje ali ja necu da placam nesto isto,a skuplje. pilo sam te za mobilni internet i sam znas da ne valja i da je sranje tesko sta su uradili, sam znas da je mcomplet i mcontrol sranje tesko pa su ih i ugasili na kraju, izbacili mojcombo i ja prvi rekao da je paket beton, mozda najbolji trenutno u telekomu. dali 1GB iinterneta na midi 30 i odma je druga prica kod korisnika.
ne racunam ovih par na forumu koji na sve zivo seru sto ima veze sa telekomom, brendiranim mobitelima i slicno.
svaka cast za iphone,ko hoce nek kupi,a kupuju lopatom

, svaka cast za mobitele i to nikad niko nije sporio, sad za tv, tableti su srednja zalost sa ponudom, laptope nisam ni gledao vala. nesto je jeftinije nego u radnjama, nesto je jeftinije otici u imtec i kupiti.
kad nesto valja svi ce pohvatili,svi normalni bez obzira bili korisnici ili ne. kad ne valja nesto,skupo je i slicno nece to niko. sto bi ja dao 3-4KM za hamburger u mcdonaldsu kad ga na zub stavim i umrem od gladi ,a za 2,5KM kod otrova se ubijemo,jos nam ostane para za kolu,a valja mu hamburger pa sta god ti pricao

.