Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
Aspekt

#38526 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Aspekt »

Styling je napisao/la:
Bosnjaci su tradiocionalno narod koji je naucio a trpi, da ga svako handri u mozak kako hoce, da mu kroji sudbinu i uredjuje zivot i svaka promjena kursa bi dosla kao pravo osvjezenje i iznenadjenje. Pokazimo im jednom zube, pa da vidimo kako ce onda oni reagovati
.

a zubi se pokazuju tako da se pristane na tvoje i vase kmecanje da se podijeli Bosna :lol: :lol: :lol: Upadas u nelogicnost . A tamo gdje ne stanuje logika stanuje glupost . :lol: :lol: :lol:
Aspekt

#38527 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Aspekt »

Styling je napisao/la:
I ranije su se granice Bosne pomijerale, zasto ih ne bismo pomjerili i sada
i konacno napravili drzavu koja ce krenuti naprijed pa da i tvojoj i mojoj djeci bude bolje. Oni znaju da smo mi pravi bosanci i patriote patoloski vezani za ovu zemlju, zato nam i piju krv.
:lol: :lol: A gdje su sada zubi . Istupili se brzo :lol: :lol:
Aspekt

#38528 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Aspekt »

Styling je napisao/la:
Vjeruj mi, ne da nisam pala, nego je u meni proradio dert i ifrizluk koji sam u sebi skupljala od '92 na ovamo. Znam jako dobro sta je specijalni rat, ucila sam o tome i upravo to me iritira. Zasto mi ne bismo vodili specijalni rat protiv njih. Zato mi uvijek moramo ici linijom manjeg otpora i gutati sve njihove budalastine i prijetnje podjelom i vrijedjanja. Ja ovu zemlju volim dovoljno da sam bila spremna ostati u ratu ovdje i rizikovati svoj zivot nego se pokupiti i otici,
ali nigdje ne pise da mora bas ova Bosna biti u ovim granicama.
Pise ,, ljubavi ,, pise !!!!! Pise u USTAVU R BIH iz 1974 , pise u ZAVNOBiH u pise u povelji UN , a pise i u aneksu 4 Daytonskog sporazuma koji je privremeni Ustav . Pise u srcima onih koji vole i zive i ginu za Bosnu . Pise na mezarima i grobovima onih koji su poginuli i mucki ubijeni ( od takvih kao ti ) za tu ideju . Pise na svakom koraku i svakom milimetru ove zemlje . Pise na steccima , pise na dzamijama u Banja Luci i Zvorniku , pise u Memorijlnmom Centru u potocarima , pise na ulazu u Keratrem i omarsku , pise na sarajevskoj pijaci Markale , pise na mostovima , pise u bosanskim rijekama , pise ljudima na celu ....pise, samo ti ne znas citati , pise , samo ti od mrznje i zelje da se ova zemlja unisti to ne vidis . Slijepa si i gluha jer su ti gusle isparle mozak i zatrovale dusu . Pise !!!!!!!!!!!
Michio Kaku

#38529 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Michio Kaku »

Ne postoje svete teritorije. To je samo u glavama ljudi. Šta znači država? Teritorija za prostor ili sistem za lakši život? Šta će bošnjacima srebrenica? Zašto im je to važno? Potočari, to je samo livada i trava. Koliko uopće vrijedi dulum zemlje u Bosni? Kladim se da je ponajjeftiniji u Evropi.

I tako, zbog virtuele i mitološke važnosti Srebrenice mi hoćemo Srebrtenicu iako nam ne treba. Iako tako niko neće da živi . Mi smo spremni za mitove da ginemo.
vee-jay

#38530 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by vee-jay »

Mister Yes wrote:
palermo wrote: Ček bolan, što dezinformacije širiš, radi se i srednjebosanskom i hercegovačko -neretvanskom kantonu. Dakle, hrvatski kanton (zK i Kanton 10) mješoviti (HNK i SBK) i bošnjački.....eto, ja bih na to pristao. Al nemoj brate da dezinformacije širiš, čuj mješoviti je Srednjobosanski kanton....
Eto nek ti znaš o čemu se radi. Hrvatski kanton bez zapadnog Mostara nema nikakvog smisla. Ti bi pristao da cijeli kanton 10 ide u hrvatski entitet? :roll: Pa važnija je veza sa USK i tamošnjih 300 hiljada Bošnjaka nego cijeli tvoj kamenjar sve sa zmijama.

Vidi, demografija radi svoje. Sve što možemo spasiti u Hercegovini treba spašavati dok još imamo šanse. HNK treba podijeliti po ratnim linijama razdvajanja dok još imamo vremena jer daljim protokom vremena izgubićemo cijelu Hercegovinu. S druge strane u srednjoj Bosni imamo pozitivne trendove i to možemo ostaviti zajedničkim. Treba biti pametan a ne impulsivan. Pokušati iskoristiti njihovu žurbu da dobiju treći i spasiti šta se spasiti da u Hercegovini. Ako uskoro ne ogradimo to dole ode sve u neku stvar. :sad:
a ta "neka stvar" bi bilo?
vee-jay

#38531 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by vee-jay »

XOX100 wrote:
Ali Kemal wrote: Kako bolan mozes tako reci da vrijeme radi svoje. Evo vidjeli smo sta je vrijeme uradilo u poslijednjih dvadeset godina, sve gore i gore. Dok je bilo donacija i kredita izgledalo je kao da se desava nesto pozitivno, mejdutim to nije iskoristeno uopste nego je pokradeno.
:lol:
Puno toga se pozitivno dogodilo u Federaciji. Samo neto plate su u stalnom rastu od 95e godine. Izvoz je u stalnom rastu. Uvoz se smanjuje. I sve to postigli bez rasprodaje najvaznijih infrastrukturnih dobara.

Zauzvrat je PC rasprodala sve sto je valjalo. Neto place im se smanjuju. Isto je sa penzijama.

Rahat patnja funkcionise odlicno za Bosnjake i ostale proBosance..

Ne vidim razlog da Bosnjaci bilo sta mjenjaju, osim ako ne planiraju brzu vojnu akciju. Ali za to realno nema potrebe.
Upravo tako, samo sto ta rahat patnja dosta vise funkcionise za Bosnjake nego za ostale proBosance.
vee-jay

#38532 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by vee-jay »

Moze li mi neko objasniti otkud ova najezda "Bosnjaka" na forumu koji su za raspad BiH? I to sve krenulo nakon pada pregovora po pitanju S-F.
Srpko

#38533 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Srpko »

Basvod wrote:Ja sam davno napisao kako smatram da je razdruzivanje, obzirom kakvi smo naopaki, jedino rjesenje. Naravno uz pravedniju podjelu, tipa ako je Bosnjaka 50% njima 50% BiH, Srbima 35%, Hrvatima 15%...i tako koliko koga ima. Uz to traziti finansijsku pomoc od MZ za ljude koji zele preseliti ili zamjeniti imovinu.
Bolje narednih 20 godina dogovarati razdruzivanje i pomjerati se sa mjesta nego jos 20 godina stajati u mjestu i dogovarati SF i slicna nebitna pitanja.
Ali... obzirom kako smo naopaki nema ni od tog nista na vidiku.
Na tako nešto RS jednostavno ne bi pristala.Ne isključujem manje korekcije granica kakvih je već bilo neposredno nakon Dejtona ali 14 % :) neozbiljno.
zlajaBHF

#38534 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by zlajaBHF »

Mister Yes wrote:
palermo wrote: Ček bolan, što dezinformacije širiš, radi se i srednjebosanskom i hercegovačko -neretvanskom kantonu. Dakle, hrvatski kanton (zK i Kanton 10) mješoviti (HNK i SBK) i bošnjački.....eto, ja bih na to pristao. Al nemoj brate da dezinformacije širiš, čuj mješoviti je Srednjobosanski kanton....
Eto nek ti znaš o čemu se radi. Hrvatski kanton bez zapadnog Mostara nema nikakvog smisla. Ti bi pristao da cijeli kanton 10 ide u hrvatski entitet? :roll: Pa važnija je veza sa USK i tamošnjih 300 hiljada Bošnjaka nego cijeli tvoj kamenjar sve sa zmijama.

Vidi, demografija radi svoje. Sve što možemo spasiti u Hercegovini treba spašavati dok još imamo šanse. HNK treba podijeliti po ratnim linijama razdvajanja dok još imamo vremena jer daljim protokom vremena izgubićemo cijelu Hercegovinu. S druge strane u srednjoj Bosni imamo pozitivne trendove i to možemo ostaviti zajedničkim. Treba biti pametan a ne impulsivan. Pokušati iskoristiti njihovu žurbu da dobiju treći i spasiti šta se spasiti da u Hercegovini. Ako uskoro ne ogradimo to dole ode sve u neku stvar. :sad:
Prvi put sam procitao ovako nesto od strane probosanskog forumasa, i kao Hercegovac necu te napadati zbog tvog misljenja, jer treba uvijek biti realan i odgovoran. Mene samo zanima jedna stvar. Na osnovu cega tvrdis to sto tvrdis? Koje smo teritorije u Hercegovini "izgubili" nakon rata i koje to teritorije mi mozemo izgubiti u buducnosti?

Ti bi u toj Bosnjackoj republici ostavi istocni Mostar i Blagaj cini mi se......pristao bi na tu "podjelu" zato sto te strah da izgubis i taj dio....samo kako zamisljas da ce Hrvati preuzeti istocni Mostar i tu teritoriju gdje su danas Bosnjaci vecina?
daddy-kool

#38535 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by daddy-kool »

vee-jay wrote:Moze li mi neko objasniti otkud ova najezda "Bosnjaka" na forumu koji su za raspad BiH? I to sve krenulo nakon pada pregovora po pitanju S-F.
Hoće ljudi da riješe situaciju, da bi se moglo "normalno" živjeti.
Samo nedostaje demokratski referendum za mirno otcjepljenje. :roll:
Brusulje

#38536 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Brusulje »

Mister Yes wrote:
Vidi, demografija radi svoje. Sve što možemo spasiti u Hercegovini treba spašavati dok još imamo šanse. HNK
treba podijeliti po ratnim linijama razdvajanja dok još imamo vremena jer daljim protokom vremena izgubićemo cijelu Hercegovinu. S druge strane u srednjoj Bosni imamo pozitivne trendove i to možemo ostaviti zajedničkim. Treba biti pametan a ne impulsivan. Pokušati iskoristiti njihovu žurbu da dobiju treći i spasiti šta se spasiti da u Hercegovini. Ako uskoro ne ogradimo to dole ode sve u neku stvar. :sad:
Glede dijeljenja, dijeli babovinu.

I ti i svi vi ostali koji ste odjednom izgmizali s tom idejom.
Aspekt

#38537 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Aspekt »

Michio Kaku wrote:Ne postoje svete teritorije. To je samo u glavama ljudi. Šta znači država? Teritorija za prostor ili sistem za lakši život? Šta će bošnjacima srebrenica? Zašto im je to važno? Potočari, to je samo livada i trava. Koliko uopće vrijedi dulum zemlje u Bosni? Kladim se da je ponajjeftiniji u Evropi.

I tako, zbog virtuele i mitološke važnosti Srebrenice mi hoćemo Srebrtenicu iako nam ne treba. Iako tako niko neće da živi . Mi smo spremni za mitove da ginemo.
Tacno . Vi Srbi ste spremni da ginete za mitove . Ako su Potocari samo trava koja ne vrijedi nista sto su fasisti napravili genocid . Nama je to vise od trave . to je nase Bosansko . Nego da te pitam ,, zna li ti mama , zena , tata , brat da glumis bosnjaka na forumu ? I jos jedno da te pitam i da mi napravis uslugu . Kako pocinje Mesin Dervis i Smrt ? Napisi molim te ko Boga
Aspekt

#38538 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Aspekt »

zlajaBHF wrote:
Mister Yes wrote:

Prvi put sam procitao ovako nesto od strane probosanskog forumasa,
i kao Hercegovac necu te napadati zbog tvog misljenja, jer treba uvijek biti realan i odgovoran. Mene samo zanima jedna stvar. Na osnovu cega tvrdis to sto tvrdis? Koje smo teritorije u Hercegovini "izgubili" nakon rata i koje to teritorije mi mozemo izgubiti u buducnosti?

Ti bi u toj Bosnjackoj republici ostavi istocni Mostar i Blagaj cini mi se......pristao bi na tu "podjelu" zato sto te strah da izgubis i taj dio....samo kako zamisljas da ce Hrvati preuzeti istocni Mostar i tu teritoriju gdje su danas Bosnjaci vecina?
Vec si rijesio enigmu ovom recenicom . On je trol . Dodikov igrac . Cosicev . Tudjmanov . Eto ko je on .
The BEN10

#38539 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by The BEN10 »

zlajaBHF wrote:
Mister Yes wrote: Pokušati iskoristiti njihovu žurbu da dobiju treći i spasiti šta se spasiti da u Hercegovini. Ako uskoro ne ogradimo to dole ode sve u neku stvar.
Prvi put sam procitao ovako nesto od strane probosanskog forumasa, i kao Hercegovac necu te napadati zbog tvog misljenja, jer treba uvijek biti realan i odgovoran. Mene samo zanima jedna stvar. Na osnovu cega tvrdis to sto tvrdis? Koje smo teritorije u Hercegovini "izgubili" nakon rata i koje to teritorije mi mozemo izgubiti u buducnosti?
Ma ljudi nisu informisani, zato i mogu pisati ovakve stvari. Bošnjaci vrlo dobro stoje, čak odlično, uzimajući u obzir šta se sve radilo tokom ratnih i poratnih godina, te na užasno loše političare koji ne brinu o interesima naroda. Jedini smo u plusu u BiH, i komšijama prijeti velika opasnost jer ih je sve manje, a sve su stariji kao narodi. To je čarobna spirala u koju kad upadneš dovoljno duboko nema povratka...
Aspekt

#38540 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Aspekt »

vee-jay wrote:Moze li mi neko objasniti otkud ova najezda "Bosnjaka" na forumu koji su za raspad BiH? I to sve krenulo nakon pada pregovora po pitanju S-F.
gori im po nogama . volim gledati ovog Yesa kako se pati u ,,bosnjackoj,, kozi dokazujuci kako je bolje biti gladan nego sit , bolje je biti zedan nego piti vode , bolje je zivjeti kao palestinac i kao stoka na 30 posto teritorije nego ziviti kao covjek na cijeloj svojoj bosni . :lol: :lol: :lol: Samo naprijed mister Yes dabogda tvoja najdraza domovina bila velika kao moj stan .
XOX100

#38541 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by XOX100 »

zl wrote: Prvi put sam procitao ovako nesto od strane probosanskog forumasa, i kao Hercegovac necu te napadati zbog tvog misljenja, ?
Haha.
Nije svako proBosanac ko se prestavi da jeste.
Ovaj Mister Yes je blago receno - sumnjiv :izet:
zlajaBHF

#38542 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by zlajaBHF »

The BEN10 wrote:
zlajaBHF wrote:
Mister Yes wrote: Pokušati iskoristiti njihovu žurbu da dobiju treći i spasiti šta se spasiti da u Hercegovini. Ako uskoro ne ogradimo to dole ode sve u neku stvar.
Ma ljudi nisu informisani, zato i mogu pisati ovakve stvari. Bošnjaci vrlo dobro stoje, čak odlično, uzimajući u obzir šta se sve radilo tokom ratnih i poratnih godina, te na užasno loše političare koji ne brinu o interesima naroda. Jedini smo u plusu u BiH, i komšijama prijeti velika opasnost jer ih je sve manje, a sve su stariji kao narodi. To je čarobna spirala u koju kad upadneš dovoljno duboko nema povratka...
Bosnajci u Hercegovini jesu potisnuti u odnosu na 1991. Prognani iz zapadnog dijela grada, koji je danas 95% hrvatski. Stolac bio vecinski bosnjacki, danas to nije. Naseljeno mnogo Hrvata iz srednje Bosne na podrucje oko Mostara, Stoca i Capljine. Mnostvo novih naselja napravljeno na tom prostoru. Bosnjaci sa druge strane nisu nista uradili po tom pitanju, i kad uzmemo u obzir diskriminirajucu lokalnu politiku od strane HDZ-a, situacija nije nimalo lagana.

Medjutim, ne vidim razlog za ovakve prijedloge YES-mana i ne vidim sta bo Bosnjaci dobili stim.
CungaLunga

#38543 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by CungaLunga »

Famozni Treći entitet nasušna je, eto, potreba bosanskohercegovačkih Hrvata, jedini put njihova opstanka, i sam dragi Bog zna - jer nitko drugi to nije u stanju - kako su Hrvati u Bosni i Hercegovini bez svoga entiteta uopće opstali pet stotina i pedeset godina, od dolaska Osmanlija do danas, kako su prodeverali i Otomansko i Austrougarsko carstvo, kako im je broj lijepo rastao i nakon Prvog i nakon Drugog svjetskog rata, bez svoga entiteta i u Karađorđevićevoj i u Titovoj Jugoslaviji, sve dok ih se 1991. - uza sve svjetske ratove, progone, Bleiburge i egzoduse - nije u BiH zbrojilo gotovo dvostruko više nego stotinu godina ranije.
Sve dakle dok nisu odlučili uraditi nešto po pitanju svoga golog opstanka.
Onda im je - u samo dvadesetak godina, koliko traje borba za Treći entitet - broj pao gotovo za trećinu: Hrvata u BiH danas je gotovo u glavu isto koliko i na popisu 1910. godine. Džabe su hercegovački, srednjobosanski i posavski hrvatski mužjaci krečili, džabe su im se mlade cijelo stoljeće natezale i raspadale rađajući svaka po sedam junaka, sve ispalo uzalud.

http://www.e-novine.com/stav/100041-ovi-naa-lopina.html
Hafis

#38544 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hafis »

biske wrote:
Hafis wrote:
Havatar wrote: U pravu si trebao je da prisustvuje i Zeljko Komsic posto je ipak on clan predsjednistva iz reda hrvatskog naroda.
Tako je kume. Valjda član presjedništva iz reda hrvatskog naroda ipak može bolje poznavati dušu hrvatskog puka u BiH i legitimnije zastupati njegove stavove, nego nekakkv svećenik ili šef nekakve regionalne kamenjarske stranke.
Tako su ga isto naguzili i nisu zvali kod dogovora S-F
prljava laž.
uredno se zahvalio na pozivu.
Još prljavija laž.
Nitko ga uopće nigdje nije zvao, niti je bio u bilo kakvoj kombinaciji poziva.
Osim što on je u svom populističkom maniru izjavio da ne bi došao - ali to je rečeno iz osjećaja poniženosti, zbog toga što on i jest postao sinonim za taj problem, i mogao bi tamo samo poslužiti kao rekvizit, to jest konkretan primjerak problema o kojem se raspravljalo.
Tako da stvarno ne znam kome se on to ''zahvalio'' na pozivu.
Skijaš

#38545 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Skijaš »

Styling wrote:ovo nije nikakva etnicka podjela. Samo podjela na drzave koje same mogu naprijed ali zajedno ne, jer jednostavno ne mozemo ni oko cega da postignemo dogovor.
forumaši : podijeliti BiH među njena tri naroda nije moguće jer ne postoji svima prihvatljiv model podjele
Styling : moramo se dijeliti
forumaši : ali podijeliti BiH među njena tri naroda nije moguće jer ne postoji svima prihvatljiv model podjele
Styling : ali moramo se dijeliti
forumaši : ali podijeliti BiH među njena tri naroda nije moguće jer ne postoji svima prihvatljiv model podjele

eto diskusije
Mister Yes

#38546 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Mister Yes »

zlajaBHF wrote: Prvi put sam procitao ovako nesto od strane probosanskog forumasa, i kao Hercegovac necu te napadati zbog tvog misljenja, jer treba uvijek biti realan i odgovoran. Mene samo zanima jedna stvar. Na osnovu cega tvrdis to sto tvrdis? Koje smo teritorije u Hercegovini "izgubili" nakon rata i koje to teritorije mi mozemo izgubiti u buducnosti?

Tvrdim na osnovu statistika migracija koje jasno pokazuju da Bošnjaci Konjica i Jablanice masovno migriraju prema Sarajevu što zbog školovanja što zbog udaje (inače dva glavna pokretača unutrašnjih migracija). I inače logika kaže da Sarajevo usisava Bošnjake ne samo iz Hercegovine već i iz srednje Bosne i uopšte cijele BiH. Sa druge strane Mostar privlači Hrvate iz cijele BiH. Vremenom će Konjic i Jablanica ostati opustjele kasabice sa par hiljada ljudi u obje opštine zajedno (gorštaci i stočari uglavnom). Isto važi i za seoske dijelove opštine Mostar. Sam grad Mostar će imati Hrvatsku većinu ali recimo i opština Čitluk dobija na stanovništvu što nije čudno jer je tamo Međugorje. Pa onda tu su i opštine Čapljina i Neum koje ne bi trebale puno gubiti na stanovništvu. Sve u svemu HNK će postati dominantno Hrvatski kanton za 20-30 godina bez ikakve sumnje. Isto tako će SBK postati dominantan Bošnjački kanton (skoro da je to već sada).

I tako će za 20-30 godina demografija sama nacrtati granice trećeg entiteta. Samo što će u njemu tada biti cijeli HNK, ZHK, K10 i PK.

Ljudi ne kontaju da bih ja najradije cjelovitu BiH bez ikakvih granica. Ali pametni ljudi posmatraju trendove (ne samo demografske nego i političke) i planiraju na osnovu toga a ne na osnovu emocija. Ovdje se od 92-e radi na odvajanju naroda. Uz podršku međunarodne zajednice. Srbi su 49% ogradili uz pomoć genocida i masovnih zločina. Ja znam kako vrijeme relativizira te stvari. Za 50 godina ko bude pričao o tome biće smatran nazadnim fanatikom koji se «bavi prošlošću umjesto da priča o budućnosti» i slično. Federacija je ostavljena da vrijeme uradi svoje. I tada je bilo jasno da će SBK vremenom postati bošnjački a HNK hrvatski kanton.

Znaju to i u HDZ-ovima. Znaju da vremenom dobijaju cijeli HNK i nikada ne bi prihvatili ovo što ja nudim. Samo Bošnjaci žive u potpunom poricanju realnosti i nadaju se nekoj budućoj reintegraciji zemlje. I ja se nekada uhvatim u tu mrežu pa sanjam o tome da će demografija natjerati secesioniste da prihvate suživot. Ali ja sam barem ostavljao tu mogućnost da će užasna ekonomska situacija ipak natjerati Bošnjake da prvi popuste. Jer kao što sam pisao, gledajući širu sliku, Srbi i Hrvati kao narodi mogu dopustiti da cijela BiH propadne zajedno sa Srbima i Hrvatima u njoj. Mogu jer čak i u tom slučaju oni kao narodi neće propasti jer imaju Srbiju to jest Hrvatsku. Bošnjaci ne mogu dopustiti da cijela BiH propadne a hoće propasti ostane li Dayton još 50 godina. Posebno će propasti gradska područja gdje uglavnom i žive Bošnjaci. Šansu da prežive Dayton imaju ravnice gdje se može razvijati poljoprivreda poput Semberije, Lijevče polja ili Posavine ili područja gdje se živi od stoke. A tu su uglavnom upravo Srbi i Hrvati. Gradovi nemaju šanse. Posebno kad MMF zavrne pipu.
Skijaš

#38547 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Skijaš »

Mister Yes wrote:
Eto nek ti znaš o čemu se radi. Hrvatski kanton bez zapadnog Mostara nema nikakvog smisla.
Nema ako ti je cilj dalja razgradnja BiH. Šta je cilj ? Napraviti jednostavniju strukturu u FBiH ili dijeliti teritoriju po etničkoj osnovi ? Ako je traži jednostavniju strukturu, ujediniš SBK i HNK u jedan kanton, kantone sa bošnjačkom većinom u drugi a kantone sa hrvatskom većinom u treći. :-D Ali dijeliti danas ono što se u ratu nije mogo podijeliti, ne vidim kako je i s kim to moguće izvesti.
daddy-kool

#38548 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by daddy-kool »

Mister Yes wrote: I tako će za 20-30 godina demografija sama nacrtati granice trećeg entiteta. Samo što će u njemu tada biti cijeli HNK, ZHK, K10 i PK.

Ljudi ne kontaju da bih ja najradije cjelovitu BiH bez ikakvih granica...
Kakve ima veze što su većina u pojedinom kantonu, pa i sada su u nekim. Čemu treći?
Michio Kaku

#38549 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Michio Kaku »

nije postojao prihvatljiv model podjele jugoslavije za sve strane, pa to ovdje prisutne bosanske patriote nije nikad nasekiralo.

vole da kazu bila badinterova komisija ili tako nesta. case closed.

znaci samo neka komisija iz EU da je posalju da udari pecat da moze podjela BiH i onda ce biti demokraticno, i sto je najvaznije, nebitno sto se svi ne slazu oko modela kao sto nije bilo bitno ni 1992.
Skijaš

#38550 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Skijaš »

zlajaBHF wrote:
Mister Yes wrote:

Prvi put sam procitao ovako nesto od strane probosanskog forumasa
On nije probosanski orijentisan.
Locked