Kikibombona wrote:GandalfSivi wrote:Ja sam prvi protiv forsiranja politickih konfrotacija, jer to jeste samo opravdanje za nerad, prodavanje magle (vidjeti pod danasnji SDA pokusaj od preseravanja). S druge strane, clanstvo u NATO-u jeste nacionalni prioritet broj 1. jer to ti je jedina garancija da se nece opet zapucati za 20 godina. Sa tim clanstvom mozemo rahat reci i Srbiji i Hrvatskoj da lagano odjebu, i onda se realno moze graditi drzava. Sve dok oni imaju dovoljno motivacije i uticaja da rovare po drzavi, idemo lagano svi redom u neku stvar...
Ponavljam, sve politicke odluke su vec donesene, ovo sada su tehnicka pitanja, nema tu pijacarskog pristupa, oni su nam nekidan odobrili ono sto smo trazili prije dosta godina...
Radi se o tome da nema ni promil sanse da ce BH Srbi pristati na ulazak u NATO prije nego udje Srbija.
Sanse su dodatno manje radi teske krize u kojoj se nalazi NATO. Pitanje je uopste da li ce organizacija opstati. Njemacka i Francuska formiraju vlastitu vojsku. Otvoreno porucuju da je odnos sa Amerikom los i da NATO nema snagu kao nekada.
U takvoj politickoj klimi, dok je na sceni novi svjetski poredak, BiH je apsolutno nebitna. Stranci su od nas apsolutno odustali. Trenutno imaju pametnijeg posla.
Na nama je da li cemo u naredne cetiri godine nesto raditi ili blokirati sve radi cilja do kojeg je u ovom trenutku nemoguce doci.
Veoma brzo ces shvatiti koliko je Sabina bila u pravu.
... a ovamo bi za Rodžavu atomsku nabavio i u dva natoa učlanio
Vidim, Gandalf odgovorio prije. Sabka Ceker, da je ne zovem Ćudićka, je ovim pokazala tipičnu slabost NS. Demokratija do Lapišnice. Možemo se naganjivati do besvijesti o zakonu o cukama i macama, ako je u Kantonu. Tu smo principijelni, i svaka čast što jesu.
Kada je državni zakon u pitanju, haj da se bavimo ekonoomijom, relaksacija, ovo ono... Koga briga što je i to zakon i što se krši, a još manje nas je briga što nam sutra glave mogu letjeti zbog tog istog zakona.
Divan recept za rušenje države. Samo, ko bira koji zakon da se krši? Onaj sa većom močugom? Uvijek.
RS puno više ovisi od državne vlasti nego Federacija. Ja bih na ovaj zahtjev dodao još dosta toga. SDA je uvijek kokošarski potpisivala sve za šaku dolara i mrvu tendera.