Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
kluz franjo

#38526 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

GandalfSivi wrote: ...
Ponavljam, sve politicke odluke su vec donesene, ovo sada su tehnicka pitanja, nema tu pijacarskog pristupa, oni su nam nekidan odobrili ono sto smo trazili prije dosta godina...
Kolega Gandalf,
slažem se u svim Vašim procjenama u vezi važnosti članstva BiH u NATO.
Jedna mala ispravka ili možda pitanje (čisto radi preciziranja).
Ja znam da je Predsjedništvo BiH uz potpis Radmanovića dalo zeleno svjetlo za MAP.
Ne znam za saglasnost Predsjedništva ili Vijeća ministara BiH za aktivno članstvo u NATO.
Možda ne poznajem proceduru, a možda mi je nešto i promaklo.
Kikibombona

#38527 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Kikibombona »

GandalfSivi wrote:Ja sam prvi protiv forsiranja politickih konfrotacija, jer to jeste samo opravdanje za nerad, prodavanje magle (vidjeti pod danasnji SDA pokusaj od preseravanja). S druge strane, clanstvo u NATO-u jeste nacionalni prioritet broj 1. jer to ti je jedina garancija da se nece opet zapucati za 20 godina. Sa tim clanstvom mozemo rahat reci i Srbiji i Hrvatskoj da lagano odjebu, i onda se realno moze graditi drzava. Sve dok oni imaju dovoljno motivacije i uticaja da rovare po drzavi, idemo lagano svi redom u neku stvar...

Ponavljam, sve politicke odluke su vec donesene, ovo sada su tehnicka pitanja, nema tu pijacarskog pristupa, oni su nam nekidan odobrili ono sto smo trazili prije dosta godina...
Radi se o tome da nema ni promil sanse da ce BH Srbi pristati na ulazak u NATO prije nego udje Srbija.

Sanse su dodatno manje radi teske krize u kojoj se nalazi NATO. Pitanje je uopste da li ce organizacija opstati. Njemacka i Francuska formiraju vlastitu vojsku. Otvoreno porucuju da je odnos sa Amerikom los i da NATO nema snagu kao nekada.

U takvoj politickoj klimi, dok je na sceni novi svjetski poredak, BiH je apsolutno nebitna. Stranci su od nas apsolutno odustali. Trenutno imaju pametnijeg posla.

Na nama je da li cemo u naredne cetiri godine nesto raditi ili blokirati sve radi cilja do kojeg je u ovom trenutku nemoguce doci.

Veoma brzo ces shvatiti koliko je Sabina bila u pravu.
Banksy

#38528 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Banksy »

Nama, između dvije vatre, NATO je sigurno važniji, skoro neophodan za sigurnost i stabilnost.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#38529 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by JoseMujica »

kluz franjo wrote:
Kolega Gandalf,
Ja znam da je Predsjedništvo BiH uz potpis Radmanovića dalo zeleno svjetlo za MAP.
Ne znam za saglasnost Predsjedništva ili Vijeća ministara BiH za aktivno članstvo u NATO.
postoji saglasnost za MAP

samo članstvo nigdje nije definirano niti jednim dokumentom, ni sam MAP se ne bavi članstvom već te strukturno priprema za NATO standarde i sistemsku interoperabilnost sa članicama
GandalfSivi

#38530 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by GandalfSivi »

kluz franjo wrote:
Kolega Gandalf,
Pa MAP je akcioni plan za clanstvo u NATO-u, sve ostalo je Dodikova (zapravo Cvijanovicka je lupila) da jedno ne znaci drugo. Znaci, podnosis aplikaciju za dobivanje MAP-a, aplikaciju koja je odobrena nakon devet godina, i onda neko ne zna hoce li piskiti ili kakiti. Idemo korak po korak, MAP je aktiviran, Ministarstvo odbrane mora po zakonu raditi ono na sta ga je obavezala prethodna odluka Predsjednistva. Ako ti neko unaprijed kaze da ce krsiti zakon s tim sto nece provoditi vec donesene odluke, taj ne smije biti izabran za mandatara vlade. Nije tu pitanje samo NATO-a, tu je pitanje provodjenja zakona...
kluz franjo

#38531 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

JoseMujica wrote:
kluz franjo wrote:
Kolega Gandalf,
postoji saglasnost za MAP

samo članstvo nigdje nije definirano niti jednim dokumentom, ni sam MAP se ne bavi članstvom već te strukturno priprema za NATO standarde i sistemsku interoperabilnost sa članicama
OK. Znači to je to kako sam i mislio. Hvala kolega.
kluz franjo

#38532 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

GandalfSivi wrote:
kluz franjo wrote:
Kolega Gandalf,
Pa MAP je akcioni plan za clanstvo u NATO-u, sve ostalo je Dodikova (zapravo Cvijanovicka je lupila) da jedno ne znaci drugo. Znaci, podnosis aplikaciju za dobivanje MAP-a, aplikaciju koja je odobrena nakon devet godina, i onda neko ne zna hoce li piskiti ili kakiti. Idemo korak po korak, MAP je aktiviran, Ministarstvo odbrane mora po zakonu raditi ono na sta ga je obavezala prethodna odluka Predsjednistva. Ako ti neko unaprijed kaze da ce krsiti zakon s tim sto nece provoditi vec donesene odluke, taj ne smije biti izabran za mandatara vlade. Nije tu pitanje samo NATO-a, tu je pitanje provodjenja zakona...
Sve OK. Slažem se. Hvala.
GandalfSivi

#38533 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by GandalfSivi »

Kikibombona wrote:
GandalfSivi wrote:Ja sam prvi protiv forsiranja politickih konfrotacija, jer to jeste samo opravdanje za nerad, prodavanje magle (vidjeti pod danasnji SDA pokusaj od preseravanja). S druge strane, clanstvo u NATO-u jeste nacionalni prioritet broj 1. jer to ti je jedina garancija da se nece opet zapucati za 20 godina. Sa tim clanstvom mozemo rahat reci i Srbiji i Hrvatskoj da lagano odjebu, i onda se realno moze graditi drzava. Sve dok oni imaju dovoljno motivacije i uticaja da rovare po drzavi, idemo lagano svi redom u neku stvar...

Radi se o tome da nema ni promil sanse da ce BH Srbi pristati na ulazak u NATO prije nego udje Srbija.

Sanse su dodatno manje radi teske krize u kojoj se nalazi NATO. Pitanje je uopste da li ce organizacija opstati. Njemacka i Francuska formiraju vlastitu vojsku. Otvoreno porucuju da je odnos sa Amerikom los i da NATO nema snagu kao nekada.

U takvoj politickoj klimi, dok je na sceni novi svjetski poredak, BiH je apsolutno nebitna. Stranci su od nas apsolutno odustali. Trenutno imaju pametnijeg posla.

Na nama je da li cemo u naredne cetiri godine nesto raditi ili blokirati sve radi cilja do kojeg je u ovom trenutku nemoguce doci.

Odgovorih nekome drugom, pa procitaj jos jednom sta sam napisao. Ne moze se praviti vlast sa nekim ko ti odmah kaze da ce krsiti zakon. A inace, toliko smo nebitni da su nam napokon odobrili MAP. Sreca pa Ruje kuhaju po cijelom svijetu, pa se NATO i nas sjeti...
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#38534 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Challenger_ »

Banksy wrote:Nama, između dvije vatre, NATO je sigurno važniji, skoro neophodan za sigurnost i stabilnost.
OSIM, osim, osim... ako se tim aktom (ulaskom u NATO), u sudijskom vremenu, ne upisuje u gubitnički tabor.

I takva situacija je moguća i o tome se mora misliti.
A_A_AKCIJA

#38535 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by A_A_AKCIJA »

Kikibombona wrote:

... a ovamo bi za Rodžavu atomsku nabavio i u dva natoa učlanio :D

Vidim, Gandalf odgovorio prije. Sabka Ceker, da je ne zovem Ćudićka, je ovim pokazala tipičnu slabost NS. Demokratija do Lapišnice. Možemo se naganjivati do besvijesti o zakonu o cukama i macama, ako je u Kantonu. Tu smo principijelni, i svaka čast što jesu.

Kada je državni zakon u pitanju, haj da se bavimo ekonoomijom, relaksacija, ovo ono... Koga briga što je i to zakon i što se krši, a još manje nas je briga što nam sutra glave mogu letjeti zbog tog istog zakona.

Divan recept za rušenje države. Samo, ko bira koji zakon da se krši? Onaj sa većom močugom? Uvijek.

RS puno više ovisi od državne vlasti nego Federacija. Ja bih na ovaj zahtjev dodao još dosta toga. SDA je uvijek kokošarski potpisivala sve za šaku dolara i mrvu tendera.
Banksy

#38536 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Banksy »

Challenger_ wrote:
Banksy wrote:Nama, između dvije vatre, NATO je sigurno važniji, skoro neophodan za sigurnost i stabilnost.
OSIM, osim, osim... ako se tim aktom (ulaskom u NATO), u sudijskom vremenu, ne upisuje u gubitnički tabor.

Budimo ozbiljni, NATO nikad ne može biti gubitnički faktor.
Challenger_

#38537 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Challenger_ »

Banksy wrote:
Challenger_ wrote:

Misliš? Evo konkretne situacije. Ako dođe do sukoba NATO-Rusija oko Ukrajine, od NATO-a neće ostati ni slova. Ko će nas tada štiti?
Banksy

#38538 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Banksy »

Challenger_ wrote:
Banksy wrote:
Challenger_ wrote: OSIM, osim, osim... ako se tim aktom (ulaskom u NATO), u sudijskom vremenu, ne upisuje u gubitnički tabor.

Misliš? Evo konkretne situacije. Ako dođe do sukoba NATO-Rusija oko Ukrajine, od NATO-a neće ostati ni slova. Ko će nas tada štiti?
O ŠBBKBB ne razgovaram, neozbiljno je.
Challenger_

#38539 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Challenger_ »

Banksy wrote:O ŠBBKBB ne razgovaram, neozbiljno je.
ŠBBKBB kombinatorika je temelj svake vizonarske, državotvorne politike.

anyway, :kiss:

_______
video

#38540 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by video »

Banksy wrote:
Challenger_ wrote:

Preporucujem ti da o tome ne ulazis sa njim u raspravu ;-)
Da si preporucila savez sa rujama, eh s tim problema nema a sa Zapadom-nema sanse
Challenger_

#38541 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Challenger_ »

video wrote:Preporucujem ti da o tome ne ulazis sa njim u raspravu ;-)
Da si preporucila savez sa rujama, eh s tim problema nema a sa Zapadom-nema sanse
Nikakav savez sa Rusima. Nije lijepo insinuirati. Moja malenkost nema mentalitet prostitutke kojoj je potreban makro pa ako nije za makroa "A" nužno je za makroa "B".

Taman posla.
Challenger_

#38542 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Challenger_ »

Uglavnom, treba vrtiti sve moguće opcije, promišljati, bacati pogled dalje od danas i vidjeti šta je najbolje za narod(e) i zemlju.

Ćao.

_______
Banksy

#38543 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Banksy »

video wrote:
Banksy wrote:
Preporucujem ti da o tome ne ulazis sa njim u raspravu ;-)
Kakavgod, nije glup i plitak, zao i hinjav.

Bez obzira izvjesne ideološke razlike :D Chelli mi je sasvim OK forumaš, i uvijek pristojno razmijenimo mišljenja.
Kikibombona

#38544 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Kikibombona »

A_A_AKCIJA wrote:... a ovamo bi za Rodžavu atomsku nabavio i u dva natoa učlanio :D

Vidim, Gandalf odgovorio prije. Sabka Ceker, da je ne zovem Ćudićka, je ovim pokazala tipičnu slabost NS. Demokratija do Lapišnice. Možemo se naganjivati do besvijesti o zakonu o cukama i macama, ako je u Kantonu. Tu smo principijelni, i svaka čast što jesu.

Kada je državni zakon u pitanju, haj da se bavimo ekonoomijom, relaksacija, ovo ono... Koga briga što je i to zakon i što se krši, a još manje nas je briga što nam sutra glave mogu letjeti zbog tog istog zakona.

Divan recept za rušenje države. Samo, ko bira koji zakon da se krši? Onaj sa većom močugom? Uvijek.

RS puno više ovisi od državne vlasti nego Federacija. Ja bih na ovaj zahtjev dodao još dosta toga. SDA je uvijek kokošarski potpisivala sve za šaku dolara i mrvu tendera.
Sabina Cudic iznosi svoje misljenje. Nasa stranka nema nikakav utjecaj na ova pitanja niti zeli saradnju sa SNSD i HDZ.

Sve ce to srediti ezdea i ezdepe. Samo neka nastave kao u proteklih 20 godina, daleko cemo dogurati.

Da ova politika konfrontacije daje ikakve rezultate, covjek bi rekao ok, aliii... rezultati = nikakvi. Nula. Samo nastavite.

I Srbi i Hrvati i Bosnjaci traze nemoguce, pokrecu nemoguce inicijative, koje ne daju nikakve rezultate. Sjetimo se samo inicijative 1.Mart na koju su mnogi nasjeli a radi se o prvoklasnoj ublehi. Pa se sjetimo cuvenog referenduma. Pa se sjetimo izbornog zakona. Ne zna se ko je veca budala. Zapravo, njima je dobro, narod glaba.
Akibh

#38545 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Akibh »

Challenger_ wrote:
Banksy wrote:
Challenger_ wrote:

:lol:, jao lika, dobaci sa Rusijom i do Nase stranke
video

#38546 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by video »

Challenger_ wrote:Uglavnom, treba vrtiti sve moguće opcije, promišljati, bacati pogled dalje od danas i vidjeti šta je najbolje za narod(e) i zemlju.

Ćao.

_______

Nista onda, pratiti samo sta radi serbia(na tragu si spike kao vlast u serbiji) pa ostati niti tamo, niti vamo a SAMO cekati da nas istok (ko god bio) primi u svoje skute 8-)

Ne treba biti naivan o ovim stvarima!!!!!
SAMO NATO/OTAN i nista vise :bih:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#38547 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Velkoski »

Zašto od NATO-a neće ostati ni slova u tom slučaju? Nitam dnao da su Rusi toliko jebeni :cry:
video

#38548 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by video »

Velkoski wrote:Zašto od NATO-a neće ostati ni slova u tom slučaju? Nitam dnao da su Rusi toliko jebeni :cry:
Ti se drzi prljavstine gologuzih pevaljki a ove ozbiljne stvari prepusti dokazanim "vanjsko politicko bezbjednosno osvjescenim osobama". Ako malo :shock: i promase u ekspertizi, mojne tako klizeci, kO Hadzijalagic!
'ta se ti uZo pitaT o ovome :D
bunk

#38549 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by bunk »

Mozda onda trebamo u Varsavski savez, oh wait :lol:
Ovdje nema izbora NATO;NATO;NATO;NATO dok se boje ne razliju nek crkne od muke ko mora ali NATO.
Patriotama Bosne i Hercegovine je NATO i sto sto i voda,hrana i disanje.
MarshalDodik

#38550 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by MarshalDodik »

video wrote:
Challenger_ wrote:Uglavnom, treba vrtiti sve moguće opcije, promišljati, bacati pogled dalje od danas i vidjeti šta je najbolje za narod(e) i zemlju.

Ćao.

_______

Nista onda, pratiti samo sta radi serbia(na tragu si spike kao vlast u serbiji) pa ostati niti tamo, niti vamo a SAMO cekati da nas istok (ko god bio) primi u svoje skute 8-)

Ne treba biti naivan o ovim stvarima!!!!!
SAMO NATO/OTAN i nista vise :bih:
Cekaj, zar nije NATO gotova stvar?
Potpisao Radmanovic, Dodik njihov covjek, mi smo protektorat medjunarodne zajednice..... Nije valjda da nam traze da imamo nekakav konsenzus, probudite me iz ruznog sna?
Nije sad zar da jedna Cudic-ka mora promijeniti misljenje, tj iskazati ga na malo uvijen nacin i Dodik nece moci da izdrzi pritisak iz Nase stranke ?
Locked