Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
XOX100

#38501 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by XOX100 »

Ma naravno.
200 huligana i Radoncic mogu zapaliti citavu BiH. :lol:
Rahat patnja funkcionise.
200 huligana mozes naci i u Svicarskoj na ulici kako protestuju.
hizo ramidovic

#38502 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by hizo ramidovic »

Mister Yes wrote:
Tako sam i ja mislio do prije mjesec dana. Ali očigledno se više ne može izdržati rahat patnja:

Image
koje ti prenose imas u glavi...
sa teorije o teritorijalnom razgranicenju i procentima odjednom na proteste i socijalni bunt...nidje veze, nidje smisla...
area51

#38503 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by area51 »

XOX100 wrote:
Mister Yes wrote:
Pa za opstanak na što većoj i što kvalitetnijoj teritoriji naravno. Tada su nam nudili maksimalno 33% a sada imamo realnu šansu za 40-tak posto :izet:
To nije tacno.
Danas realno Bosnjaci mogu poklopiti sve osim kamenjara kod Sirokog Brijega i region oko Banjaluke. A to je nekih 80-90% teritorije.

U ovakome odnosu snaga, Bosnjaci nemaju potrebu za pregovaranjem. Neka vrijeme radi svoje.
Ako "vrijeme bude radilo svoje " moguć je i ovaj scenario:
Image
XOX100

#38504 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by XOX100 »

area51 wrote:
XOX100 wrote:
Mister Yes wrote:
Pa za opstanak na što većoj i što kvalitetnijoj teritoriji naravno. Tada su nam nudili maksimalno 33% a sada imamo realnu šansu za 40-tak posto :izet:
To nije tacno.
Danas realno Bosnjaci mogu poklopiti sve osim kamenjara kod Sirokog Brijega i region oko Banjaluke. A to je nekih 80-90% teritorije.

U ovakome odnosu snaga, Bosnjaci nemaju potrebu za pregovaranjem. Neka vrijeme radi svoje.
Ako "vrijeme bude radilo svoje " moguć je i ovaj scenario:
Image

Ne vidim da je moguce taj scenario za Bosnjake.
Bosnjaci tj, probosanske snage su daleko vojno jace od separatista.
Nikad se vise nece dogoditi 92a.
area51

#38505 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by area51 »

Taj scenario je dobrim dijelom na djelu a kako će se sve završiti...teško da ko zna :roll:
Styling

#38506 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Styling »

hizo ramidovic wrote:
Styling wrote:
Vjeruj mi, ne da nisam pala, nego je u meni proradio dert i ifrizluk koji sam u sebi skupljala od '92 na ovamo. Znam jako dobro sta je specijalni rat, ucila sam o tome i upravo to me iritira. Zasto mi ne bismo vodili specijalni rat protiv njih. Zato mi uvijek moramo ici linijom manjeg otpora i gutati sve njihove budalastine i prijetnje podjelom i vrijedjanja. Ja ovu zemlju volim dovoljno da sam bila spremna ostati u ratu ovdje i rizikovati svoj zivot nego se pokupiti i otici, ali nigdje ne pise da mora bas ova Bosna biti u ovim granicama.
nisam mislio dalje citati od ove boldirane recenice, ali sam nastavio samo da se uvjerim da sam bio upravu bio u pravu glede tvoga psiholoskog stanja, mada je ova boldirana recenica najbolji je dokaz tomu.
Styling wrote: I ranije su se granice Bosne pomijerale, zasto ih ne bismo pomjerili i sada i konacno napravili drzavu koja ce krenuti naprijed pa da i tvojoj i mojoj djeci bude bolje. Oni znaju da smo mi pravi bosanci i patriote patoloski vezani za ovu zemlju, zato nam i piju krv.
bosnjaci nemaju rezervnu domovinu kao oni i to im je velika prepreka. jer, da imaju, bosnjake bi se puno lakse privolilo na to sto ti zagovaras. takodjer, svjesni su da su bosnjaci danas neuporedivo jaci i spremniji nego '93, pa im vojna opcija bas i ne odgovara. sa druge strane, bosnjacima (i svim pravim bosancima koji osjecaju ovu zemlju svojom) to je dodatni motiv da se suprotstave nakanama poput tvojih.
Styling wrote: Moramo svoj stav promijeniti za 180 stepeni i u lice im reci da ta njihova prica vise ne pije vode i da cemo sada malo mi preci u ofanzivu i tuci ih njihovim oruzjem.
promjena stava koji ti zagovaras je ustvari ostvarenje ciljeva njihovog propagandnog rata, odnosno naveli su te da sama navodis vodu na njihov mlin i da razmisljas na nacin koji oni zele. dakle, oni tebi prijete podjelom tvoje zemlje a ti njima kao kontraprijetnju kazes kako nece oni vec ces je ti podijeliti. snmijesno. u sustini, tvoja prijetnja je kao kad nimfomanki prijetis da ces je, umjesto 3, 'odraditi' 5 puta.
Styling wrote: Bosnjaci su tradiocionalno narod koji je naucio a trpi, da ga svako handri u mozak kako hoce, da mu kroji sudbinu i uredjuje zivot i svaka promjena kursa bi dosla kao pravo osvjezenje i iznenadjenje. Pokazimo im jednom zube, pa da vidimo kako ce onda oni reagovati.
'pokazivanj zuba' na nacin koji ti predlazes je, ustvari, pokazivanje dupeta i namjestanje u pogodnu pozu da neprijatelj moze lakse penetrirati. koliko je to djelotvorno i svrsishodno, sama zakljuci.
Samo ti sjedi i šuti, ja ću tjerati svoje.
XOX100

#38507 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by XOX100 »

area51 wrote:Taj scenario je dobrim dijelom na djelu a kako će se sve završiti...teško da ko zna :roll:
Koliko znam broj Bosnjaka jos uvijek raste u BiH.
Tako da se zna kako ce zavrsiti ;-)
Resistance is futile.
Basvod

#38508 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Basvod »

Ja sam davno napisao kako smatram da je razdruzivanje, obzirom kakvi smo naopaki, jedino rjesenje. Naravno uz pravedniju podjelu, tipa ako je Bosnjaka 50% njima 50% BiH, Srbima 35%, Hrvatima 15%...i tako koliko koga ima. Uz to traziti finansijsku pomoc od MZ za ljude koji zele preseliti ili zamjeniti imovinu.
Bolje narednih 20 godina dogovarati razdruzivanje i pomjerati se sa mjesta nego jos 20 godina stajati u mjestu i dogovarati SF i slicna nebitna pitanja.
Ali... obzirom kako smo naopaki nema ni od tog nista na vidiku.
hizo ramidovic

#38509 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by hizo ramidovic »

Styling wrote:
ma samo ti, bre, teraj svoje, al' sa onim sto je tvoje.
area51

#38510 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by area51 »

XOX100 wrote:
area51 wrote:Taj scenario je dobrim dijelom na djelu a kako će se sve završiti...teško da ko zna :roll:
Resistance is futile.
Raste ali na 23 % BiH
Styling

#38511 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Styling »

hizo ramidovic wrote:
Styling wrote:
ma samo ti, bre, teraj svoje, al' sa onim sto je tvoje.
E, baš ti hvala, brale, što si mi dozvolio?
Basvod

#38512 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Basvod »

KatarinaKosaca wrote:
hizo ramidovic wrote:a ti pravac u katastar, izvadi zk izvadak na ime svoga babe pa onako u paru krcmite njegovu zemlju kako vam srcu drago.
i drzi sape dalje od onoga sto nije tvoje.
:thumbup: Uvijek najinteligentniji način diskusije, vrhunska ironija i brilijantni postovi. Svaka čast :thumbup: :thumbup:
Pa to i Dodik kaze.
Da ce milion i kusur Srba sa svojom imovinom raditi sta zeli.
Ali ne ide to tako lako...
Hafis

#38513 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hafis »

XOX100 wrote:
Mister Yes wrote:
To nije tacno.

Tako je kume. Zasad je mali institucionalni zastoj, ali s dobrom i odmjerenom taktikom rahat patnje, uz zadržavanje postojećeg stanja i kontinuiranom divljom stanogradnjom u Sarajevu, za nekih cca 80-90 godina izbija se na domak ŠB i Banja Luke.....a naprezanje -nula :thumbup:
Ali Kemal

#38514 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Ali Kemal »

Basvod wrote:Ja sam davno napisao kako smatram da je razdruzivanje, obzirom kakvi smo naopaki, jedino rjesenje. Naravno uz pravedniju podjelu, tipa ako je Bosnjaka 50% njima 50% BiH, Srbima 35%, Hrvatima 15%...i tako koliko koga ima.
Jedno Sarajevo vrijedi koliko cijela RS, tako da su procenti manje vazni od kvaliteta teritorije. Mislim da bi treci entitet bio pravedno rjesenje, zemlje ima vise nego sto nam treba. Niti je ko nastanjuje, niti obradjuje, sela su pusta, svi onako zele da se docepaju velikih gradova.
XOX100 wrote:U ovakome odnosu snaga, Bosnjaci nemaju potrebu za pregovaranjem. Neka vrijeme radi svoje.
Kako bolan mozes tako reci da vrijeme radi svoje. Evo vidjeli smo sta je vrijeme uradilo u poslijednjih dvadeset godina, sve gore i gore. Dok je bilo donacija i kredita izgledalo je kao da se desava nesto pozitivno, mejdutim to nije iskoristeno uopste nego je pokradeno.
Pitam ja sada kakve su to patriote SDA, SDP itd koji se busaju u prsa kako vole BiH i kako se bore za Bosnu, koji kradu tu drzavu do besvijesti?
To nisu nikakve patriote nego neprijatelji i drzave i naroda.
Dosli smo u sitaciju da sami biramo lopove koji ce da nas pljackaju.
Hafis wrote:....a naprezanje -nula :thumbup:
:lol:
Last edited by Ali Kemal on 07/03/2014 19:31, edited 1 time in total.
hizo ramidovic

#38515 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by hizo ramidovic »

Basvod wrote: Pa to i Dodik kaze.
pa dodik (kai ostali) moze sa svoje zemlje i imanja raditi sta hoce: moze prodati, pokloniti, iznajmiti, uvakufiti...pa cak i ponijeti sa sobom, ako moze.
i u cemu je problem, sta ti nije jasno?
palermo

#38516 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by palermo »

Mister Yes wrote:
Ma kakvi. Sarajevo distrikt je bio super opcija 95-e. Nažalost nije iskorištena i to je sada gotova stvar. Ovdje se radi o praktično Srednjobosanskom kantonu plus minus par opština.
:
[/quote]

Ček bolan, što dezinformacije širiš, radi se i srednjebosanskom i hercegovačko -neretvanskom kantonu. Dakle, hrvatski kanton (zK i Kanton 10) mješoviti (HNK i SBK) i bošnjački.....eto, ja bih na to pristao. Al nemoj brate da dezinformacije širiš, čuj mješoviti je Srednjobosanski kanton....
Basvod

#38517 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Basvod »

hizo ramidovic wrote:
Basvod wrote: Pa to i Dodik kaze.
pa dodik (kai ostali) moze sa svoje zemlje i imanja raditi sta hoce: moze prodati, pokloniti, iznajmiti, uvakufiti...pa cak i ponijeti sa sobom, ako moze.
i u cemu je problem, sta ti nije jasno?
Nista, sve ok.
XOX100

#38518 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by XOX100 »

area51 wrote:
XOX100 wrote:
Resistance is futile.
Raste ali na 23 % BiH
Raste u 4 najveca grada u BiH osim BL. Raste u industrijski najrazvijenijim dijelovima BiH.
I ja zivim u PC, ali sam registrovan u Federaciji. Lako je preci entitesku liniju. :D
XOX100

#38519 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by XOX100 »

Ali Kemal wrote: Kako bolan mozes tako reci da vrijeme radi svoje. Evo vidjeli smo sta je vrijeme uradilo u poslijednjih dvadeset godina, sve gore i gore. Dok je bilo donacija i kredita izgledalo je kao da se desava nesto pozitivno, mejdutim to nije iskoristeno uopste nego je pokradeno.
Puno toga se pozitivno dogodilo u Federaciji. Samo neto plate su u stalnom rastu od 95e godine. Izvoz je u stalnom rastu. Uvoz se smanjuje. I sve to postigli bez rasprodaje najvaznijih infrastrukturnih dobara.

Zauzvrat je PC rasprodala sve sto je valjalo. Neto place im se smanjuju. Isto je sa penzijama.

Rahat patnja funkcionise odlicno za Bosnjake i ostale proBosance..

Ne vidim razlog da Bosnjaci bilo sta mjenjaju, osim ako ne planiraju brzu vojnu akciju. Ali za to realno nema potrebe.
Mister Yes

#38520 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Mister Yes »

palermo wrote: Ček bolan, što dezinformacije širiš, radi se i srednjebosanskom i hercegovačko -neretvanskom kantonu. Dakle, hrvatski kanton (zK i Kanton 10) mješoviti (HNK i SBK) i bošnjački.....eto, ja bih na to pristao. Al nemoj brate da dezinformacije širiš, čuj mješoviti je Srednjobosanski kanton....
Eto nek ti znaš o čemu se radi. Hrvatski kanton bez zapadnog Mostara nema nikakvog smisla. Ti bi pristao da cijeli kanton 10 ide u hrvatski entitet? :roll: Pa važnija je veza sa USK i tamošnjih 300 hiljada Bošnjaka nego cijeli tvoj kamenjar sve sa zmijama.

Vidi, demografija radi svoje. Sve što možemo spasiti u Hercegovini treba spašavati dok još imamo šanse. HNK treba podijeliti po ratnim linijama razdvajanja dok još imamo vremena jer daljim protokom vremena izgubićemo cijelu Hercegovinu. S druge strane u srednjoj Bosni imamo pozitivne trendove i to možemo ostaviti zajedničkim. Treba biti pametan a ne impulsivan. Pokušati iskoristiti njihovu žurbu da dobiju treći i spasiti šta se spasiti da u Hercegovini. Ako uskoro ne ogradimo to dole ode sve u neku stvar. :sad:
biske

#38521 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by biske »

Hafis wrote:
Havatar wrote:
ultima_palabra wrote:Član Predsjedništva, predsjednik jedne stranke i dva vjerska poglavara u Predsjedništvu BiH razgovaraju o relaksaciji odnosa Bošnjaka i Hrvata (mada odnosi između mene i kolegice u kancelariji nisu nimalo problematični :mrgreen: ) i rekonstrukciji Federacije... jel se vama ovo čini nenormalno? :?
U pravu si trebao je da prisustvuje i Zeljko Komsic posto je ipak on clan predsjednistva iz reda hrvatskog naroda.
Tako je kume. Valjda član presjedništva iz reda hrvatskog naroda ipak može bolje poznavati dušu hrvatskog puka u BiH i legitimnije zastupati njegove stavove, nego nekakkv svećenik ili šef nekakve regionalne kamenjarske stranke.
Tako su ga isto naguzili i nisu zvali kod dogovora S-F
prljava laž.

uredno se zahvalio na pozivu.
Aspekt

#38522 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Aspekt »

Ali Kemal wrote:
Basvod wrote:Ja sam davno napisao kako smatram da je razdruzivanje, obzirom kakvi smo naopaki, jedino rjesenje. Naravno uz pravedniju podjelu, tipa ako je Bosnjaka 50% njima 50% BiH, Srbima 35%, Hrvatima 15%...i tako koliko koga ima.
Jedno Sarajevo vrijedi koliko cijela RS, tako da su procenti manje vazni od kvaliteta teritorije.
8) Mislim da bi treci entitet bio pravedno rjesenje
zemlje ima vise nego sto nam treba. Niti je ko nastanjuje, niti obradjuje, sela su pusta, svi onako zele da se docepaju velikih gradova.
XOX100 wrote:U ovakome odnosu snaga, Bosnjaci nemaju potrebu za pregovaranjem. Neka vrijeme radi svoje.
Kako bolan mozes tako reci da vrijeme radi svoje. Evo vidjeli smo sta je vrijeme uradilo u poslijednjih dvadeset godina, sve gore i gore. Dok je bilo donacija i kredita izgledalo je kao da se desava nesto pozitivno, mejdutim to nije iskoristeno uopste nego je pokradeno.
Pitam ja sada kakve su to patriote SDA, SDP itd koji se busaju u prsa kako vole BiH i kako se bore za Bosnu, koji kradu tu drzavu do besvijesti?
To nisu nikakve patriote nego neprijatelji i drzave i naroda.
Dosli smo u sitaciju da sami biramo lopove koji ce da nas pljackaju.
Hafis wrote:....a naprezanje -nula :thumbup:
Kemo zar ti nisi onaj koga zanima samo ekonomija 8-) 8) :evil:
Aspekt

#38523 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Aspekt »

Mister Yes wrote:
palermo wrote: Ček bolan, što dezinformacije širiš, radi se i srednjebosanskom i hercegovačko -neretvanskom kantonu. Dakle, hrvatski kanton (zK i Kanton 10) mješoviti (HNK i SBK) i bošnjački.....eto, ja bih na to pristao. Al nemoj brate da dezinformacije širiš, čuj mješoviti je Srednjobosanski kanton....
Eto nek ti znaš o čemu se radi. Hrvatski kanton bez zapadnog Mostara nema nikakvog smisla. Ti bi pristao da cijeli kanton 10 ide u hrvatski entitet? :roll: Pa važnija je veza sa USK i tamošnjih 300 hiljada Bošnjaka nego cijeli tvoj kamenjar sve sa zmijama.

Vidi, demografija radi svoje. Sve što možemo spasiti u Hercegovini treba spašavati dok još imamo šanse. HNK treba podijeliti po ratnim linijama razdvajanja dok još imamo vremena jer daljim protokom vremena izgubićemo cijelu Hercegovinu. S druge strane u srednjoj Bosni imamo pozitivne trendove i to možemo ostaviti zajedničkim. Treba biti pametan a ne impulsivan. Pokušati iskoristiti njihovu žurbu da dobiju treći i spasiti šta se spasiti da u Hercegovini. Ako uskoro ne ogradimo to dole ode sve u neku stvar. :sad:

Vidi Bosnjaka Jove sto mu se zuri na krstenje :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Jovane ovane trvd je orah Bosnjo , Bosnu nisu uspjeli podijelti i unistiti malo veci qurci od vas .
Aspekt

#38524 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Aspekt »

Styling
Evo jos jedne ,, bosnjakinje ,, kojoj je dosadila cjelovita Bosna :lol: :lol: :lol: :lol: Sumadija te ceka gospojice .Tamo ti familija iz Knina i Drnisa . Bolje i sumadija na vrijeme nego na vrat na nos pa traktor nece da upali , pa baba ostadose opanci , pa ostade puna kanta svinjske masti , pa ostadose cvraci :lol: bolje na vrijeme da sve to poneses inako nam ne treba :twisted: :cry:
The BEN10

#38525 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by The BEN10 »

Mister Yes wrote:Vidi, demografija radi svoje. Sve što možemo spasiti u Hercegovini treba spašavati dok još imamo šanse. HNK treba podijeliti po ratnim linijama razdvajanja dok još imamo vremena jer daljim protokom vremena izgubićemo cijelu Hercegovinu...
Demografija radi svoje, ali u suprotnom smjeru od onog što ti tvrdiš za Hercegovinu. Hrvati dole imaju plus (ako ga uopšte i imaju) zbog iseljavanja sa drugih dijelova BiH. Bošnjaci su polovina u Mostaru, a prve bedeme Jablanicu i Konjic držimo suvereno...
Locked