Novogradnja u Sarajevu?
- JThomas
#3851 Re: Novogradnja u Sarajevu?
pa jel grad ili svijet? 
-
Excello
#3852 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Cossack wrote:Cuj 3K. Nije mi jasno po kojem osnovu. Lokacija haman identicna Novoj Otoci koja ide za 2100 po m2. Mozda blizina dzamije i danf Miljacke uticu na cijenuExcello wrote:Meni rekose da ce kvadrat biti 3K, ali ja i dalje ne mogu da vjerujem da je ovo istina - cekam zvanicne info (mada je Waves jos gora lokacija, a onako skup). Sto je jos gore, spominju se neki problemi sa vodom - sad ne znam koliko je to ozbiljno.Cossack wrote:Šta je se Butmirovim projektom one zgrade pored bazena Otoka? Kriju ga kao zmija noge.
Isti fazon po kojem kvadrat u Waves zgradama kosta 2400 ili koliko vec ... kvalitet ili "kvalitet", ne znam.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#3853 Re: Novogradnja u Sarajevu?
sta god da je ilidza nije podredjena cijenama sarajevu
sto zbog fakulteta sto zbog stranaca
sto zbog fakulteta sto zbog stranaca
- VladaFBiH
#3854 Re: Novogradnja u Sarajevu?
preciznije: 2.340 - 2.600leo karan wrote:Sollozzo wrote:+1agent_zero wrote:Pa koliko je na kraju cijena za Sarajevo tower?
Vidim da su na stranici objavili saglasnosti i dozvole potrebne za izgradnju, ali ne vidim nikakve naznake za cijene, zvao sam ali kazu nisu im dostupne jos informacije
Od 2350 do 2600, u zavisnosti od orjentacije. Ako iskesiras odmah sve mozes dobiti 10% nize.
- Truba
#3855 Re: Novogradnja u Sarajevu?
sjećam se kad sam s jaranima u pekaru nina navečer čekamo tramavj a nije još 12
izvolite šta ćete
ništa samo razgledam
mi legli...
e tako i ja po ovim temama

izvolite šta ćete
ništa samo razgledam
mi legli...
e tako i ja po ovim temama
- VladaFBiH
#3856 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Black swan wrote:sjećam se kad sam s jaranima u pekaru nina navečer čekamo tramavj a nije još 12
izvolite šta ćete
ništa samo razgledam![]()
![]()
![]()
mi legli...
e tako i ja po ovim temama![]()
![]()
- DoradO
#3857 Re: Novogradnja u Sarajevu?
http://www.akta.ba/bs/Vijest/vijesti/po ... oku-/74133
ne kontam ovo
kad uselim u zgradu MORAM koristit telemach!?

ne kontam ovo
- agent_zero
#3858 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Jesi li ti pročitao šta tu piše uopšte?DoradO wrote:http://www.akta.ba/bs/Vijest/vijesti/po ... oku-/74133
ne kontam ovokad uselim u zgradu MORAM koristit telemach!?
![]()
- DoradO
#3859 Re: Novogradnja u Sarajevu?
ma preletio ovako brzinski na poslu... oprostiteagent_zero wrote:Jesi li ti pročitao šta tu piše uopšte?DoradO wrote:http://www.akta.ba/bs/Vijest/vijesti/po ... oku-/74133
![]()
- agent_zero
#3860 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Svaki stanar treba imati mogućnost da priključi operatera po svojoj želji, a ne da Tibra određuje koji mogu, a koji ne.DoradO wrote:ma preletio ovako brzinski na poslu... oprostiteagent_zero wrote:Jesi li ti pročitao šta tu piše uopšte?DoradO wrote:http://www.akta.ba/bs/Vijest/vijesti/po ... oku-/74133
![]()
nek im je sretno, navijam za lol
![]()
-
MMM1977
#3861 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Imam ponudu za jedan stan na ovoj lokaciji po 1850 km sa pdv, garažno mjesto se posebno plaća. Meni to izgleda poskupo za ovu lokaciju, kvalitet gradnje je dobar, grijanje na struju.

- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#3862 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Preskupo,za moj pojam.
-
MrShadow
#3863 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Sarajevo Waves - kakve su sanse da bude poplava zbog blizine rijeke? Da li je to podrucje bilo poplavljeno prije 2-3 godine kada smo imali velike poplave ?
Postoje li skole blizu?
hvala
Postoje li skole blizu?
hvala
- Haris.ba
#3864 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Tu je riječno korito poduboko, gdje su "Valovi". Na stogodišnjim vodama se izlijeva nizvodnije. U naselju Sastavci. Taj tu dio gdje su zgrade nije problematičan što se toga tiče.MrShadow wrote:Sarajevo Waves - kakve su sanse da bude poplava zbog blizine rijeke? Da li je to podrucje bilo poplavljeno prije 2-3 godine kada smo imali velike poplave ?
Postoje li skole blizu?
hvala
A, i postoji plan uređenja toga dijela riječne obale Ako šta ne zafrknu - u slijedećih 5 godina.
Nema osnovna škola u naselju. Ima u susjednom naselju. U Pejtonu. Nije to predaleko za osnovce. Ali, trotoar je pomalo uzak. Ima jedna grozna krivina na ulazu u Pejton.
Planirana je da se pravi. Ali, to je vjerovatno projekat 10+ godina.
-
MrShadow
#3865 Re: Novogradnja u Sarajevu?
a kada avion proleti iznad kuce, zgrade, jel se cuje
?
mozda je glupo pitanje, ali ozbiljno razmisljam o kupnji stana u tim zgradama, a s obzirom da imam problema sa snom brinu me avioni
mozda je glupo pitanje, ali ozbiljno razmisljam o kupnji stana u tim zgradama, a s obzirom da imam problema sa snom brinu me avioni
- Hajvan
#3866 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Avioni ne slecu/uzlecu nocu na SJJ.
Kako ce biti za par godina niko ne moze tvrditi s bilo kakvom tacnoscu...
Kako ce biti za par godina niko ne moze tvrditi s bilo kakvom tacnoscu...
-
MrShadow
#3867 Re: Novogradnja u Sarajevu?
to znam, ali pitam raju koja zivi u kucama/zgradama u tom dijelu da li ima buke generalno ?
- Hajvan
#3868 Re: Novogradnja u Sarajevu?
naviknes se toliko da i ne primjecujes..osim kad gosti iz drugog dijela grada dodju ti u posjetu i pocnu se ibretiti na zvuk aviona u nadlijetanju...
- Truba
#3869 Re: Novogradnja u Sarajevu?
po stoti put
naviknes se brzo
vise smeta lift u zgradi
naviknes se brzo
vise smeta lift u zgradi
- Haris.ba
#3870 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Nije Sarajevo Hitrou.
Avion uopće nije problematičan. Otiđi obiđi stan, pogledaj satnicu kada slijeće (tada se više čuje) i uzlijeće.
Ostali su ti odgovorili.
P.S.
Raspitaj se u komšiluku slobodno kako ima je sa smradom sa farme Butmir. Pretpostavljam da kada je nizak vazdušni pritisak i tu zna danfati.
Avion uopće nije problematičan. Otiđi obiđi stan, pogledaj satnicu kada slijeće (tada se više čuje) i uzlijeće.
Ostali su ti odgovorili.
P.S.
Raspitaj se u komšiluku slobodno kako ima je sa smradom sa farme Butmir. Pretpostavljam da kada je nizak vazdušni pritisak i tu zna danfati.
- VladaFBiH
#3871 Re: Novogradnja u Sarajevu?
navikneš se i na lift još bržeBlack swan wrote:po stoti put
naviknes se brzo
vise smeta lift u zgradi
-
breuer
#3872 Re: Novogradnja u Sarajevu?
samo da dobacim da je Sarajevo Waves ispao waooo, daleko je, prilično skupo, al nek se i u ovom poseljačenom gradiću nešto napravilo po evropskom standardu
pa makar to i arapi investirali
a bosanci projektovali
pa makar to i arapi investirali
a bosanci projektovali
- Truba
#3873 Re: Novogradnja u Sarajevu?
da ali je češći i ponekad na metar od sobe gdje spavašVladaFBiH wrote:navikneš se i na lift još bržeBlack swan wrote:po stoti put
naviknes se brzo
vise smeta lift u zgradi
i radi cijelu noć
-
MrShadow
#3874 Re: Novogradnja u Sarajevu?
[quote="Haris.ba"]Nije Sarajevo Hitrou.
Ostali su ti odgovorili.
P.S.
Raspitaj se u komšiluku slobodno kako ima je sa smradom sa farme Butmir. Pretpostavljam da kada je nizak vazdušni pritisak i tu zna danfati.[/quote]
Ima li neko da potvrdi ovo ?
Za ove sto kazu da je Sarajevo Vawes daleko i skupo.
1) DALEKO
Od cega ? Centar Ilidze je 800m od Zgrada, apoteka, skole, supermarket sve u krugu, autobuska stanica, 30 m od zgrade. 8 Kilometara su zgrade udaljene od skenderije, centra grada sto je smijesno za Evropske/svjetske pojmove. Velika prednost naselja je sto si na autoputu za manje od 5 minuta sto ti otvara mogucnosti da ides bilo gdje ( Mostar, Tuzla, Zenica, van drzave ) , puno brze nego da krenes recimo sa Pofalica.
2) SKUPO
2,300 Km / m2, ukljucena 2 parking mjesta, garazno i vanjsko.
Za stan od 80 m2 dobije se 16 m2 parking mjesto u garazi + vanjsko parking mjesto.
Ovo kosta 184,000 Km.
Npr 80 m2 u Novoj otoci sa garazom kosta 176,000 Km.
Razlike izmedju ove 2 zgrade za isti stan je 8,000 Km. Razlika u izgledu zgrada, okruzenju, pogledu, kvalitetu izgradnje neuporediva.
Ali eto, nekome je glavni cilj da ima tramvaj pod prozorom i 500 komsija.
Ostali su ti odgovorili.
P.S.
Raspitaj se u komšiluku slobodno kako ima je sa smradom sa farme Butmir. Pretpostavljam da kada je nizak vazdušni pritisak i tu zna danfati.[/quote]
Ima li neko da potvrdi ovo ?
Za ove sto kazu da je Sarajevo Vawes daleko i skupo.
1) DALEKO
Od cega ? Centar Ilidze je 800m od Zgrada, apoteka, skole, supermarket sve u krugu, autobuska stanica, 30 m od zgrade. 8 Kilometara su zgrade udaljene od skenderije, centra grada sto je smijesno za Evropske/svjetske pojmove. Velika prednost naselja je sto si na autoputu za manje od 5 minuta sto ti otvara mogucnosti da ides bilo gdje ( Mostar, Tuzla, Zenica, van drzave ) , puno brze nego da krenes recimo sa Pofalica.
2) SKUPO
2,300 Km / m2, ukljucena 2 parking mjesta, garazno i vanjsko.
Za stan od 80 m2 dobije se 16 m2 parking mjesto u garazi + vanjsko parking mjesto.
Ovo kosta 184,000 Km.
Npr 80 m2 u Novoj otoci sa garazom kosta 176,000 Km.
Razlike izmedju ove 2 zgrade za isti stan je 8,000 Km. Razlika u izgledu zgrada, okruzenju, pogledu, kvalitetu izgradnje neuporediva.
Ali eto, nekome je glavni cilj da ima tramvaj pod prozorom i 500 komsija.
- Haris.ba
#3875 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Ti se haman već odlučio.
Otiđi tamo u komšiluk i reci hoću da kupim stan,danfa li vam farma ljeti kad je nizak ljetni pritisak. Jednostavno.
P.S.
Pripremaju i novu cestu za spoj sa Pejtonom za to naselje u Otesu, a koja ći ići obalom Željeznice, pa skrenuti prema naselju.
Otiđi tamo u komšiluk i reci hoću da kupim stan,danfa li vam farma ljeti kad je nizak ljetni pritisak. Jednostavno.
P.S.
Pripremaju i novu cestu za spoj sa Pejtonom za to naselje u Otesu, a koja ći ići obalom Željeznice, pa skrenuti prema naselju.