Dozer wrote: ↑21/10/2021 13:08
Implementacija 3D security-ja podrazumijeva i novu karticu s tom mogucnoscu. Trenutne kartice, osim ako nisu izdate s krajem prosle godine ili ove godine, nemaju 3D Security mogucnost.
Samim tim, implementacija 3D security sistema nije moguca na starim karticama.
St ose blokada tice, to sam vec ranije pisao. Agencija za banakrstvo je mimo svakog zakona nalozila domacim bankama da blokiraju sve transakcije vezane za crypto valute i online kladionicei igre na srecu na ino portalima.
Izgleda da Raifeisen banka u tome prednjaci, pa su, potpuno besmisleno i idiotski, otisli i korak dalje s blokadama, pa su tako onemogucili i transakcije prema velikom broju online payment procesora (Neteller, Skrill, Banxa, ePayz, itd.).
Ovo je imbecilno jer ti procesori podrzavaju razne online servise, kupoprodaje, itd., cime je RZB svojim klijentima, potpuno nelegalno, onemogucila raspolagane vlastitim sredstvima po slobodnoj volji.
Slao upite, pisao zalbe, ali sve sto sam dobijao su bila neka nesuvisla obrazlozenja, od toga "da ne psotoje blokade", preko "to je do 3D securityja" (a nije) i totalno nebuloznog "da je trgovina crypto valutama zabranjena u BiH" (klocevi nemaju pojma da postoji bh. crypto mjenjacnica bcx.ba), da bi na kraju bilo prilicno bezobrazno "obratite se zakonodavnoj vlasti".
Onda sam trazio da mi dostave te odluke banke, kao i izvod iz zakona u kojem sve to pise, i nikada vise nisam dobio odgovor na to.
Pozalio se i Agenciji za bankarstvo na nepotpun i nezadovoljavajuci odgovor banke, ali ni oni se nikad nisu javili.
Poenta svega ovoga je ta da su vladajuce stranke skontale da zadrze lovu od svega toga sebi, i da kroz to naplacuju PDV na usluge. Naravno, ovo ne postoji tako nigdje na svijetu.