GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
adnansax

#3851 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by adnansax »

Sutra s biroa sve vozace po zanimanju i u gras na voznju.Ima ljudi koji hoce radit za pola te njihove platice od 1500 KM
respo

#3852 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by respo »

18:18

diverzija neki im se forumasi smiju dok se drugi raspituju za informacije
sheilak

#3853 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by sheilak »

pa, ovo sve ludo :-)
Alfons Kauders

#3854 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Alfons Kauders »

adnansax wrote:Sutra s biroa sve vozace po zanimanju i u gras na voznju.Ima ljudi koji hoce radit za pola te njihove platice od 1500 KM
Nista to.

Proglasiti vandredno stanje, uvesti radnu obavezu - ko odbije na sud + otkaz.
Cholina_Lokica

#3855 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Cholina_Lokica »

Ja izasla sa posla u 16:25, dosla na stanicu, nema trole, tad su vec poceli povlaciti vozila, dosla taxijem na Alipasino, usput vidjela samo jednu malu trolu sa Dobrinje da ide :x
O'zone
Globalni moderator

#3856 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by O'zone »

Cholina_Lokica wrote:Ja izasla sa posla u 16:25, dosla na stanicu, nema trole, tad su vec poceli povlaciti vozila, dosla taxijem na Alipasino, usput vidjela samo jednu malu trolu sa Dobrinje da ide :x

Šta se žališ neki nisu ni vidjeli trolu :mrgreen:
Alfons Kauders

#3857 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Alfons Kauders »

O'zone wrote:
Cholina_Lokica wrote:Ja izasla sa posla u 16:25, dosla na stanicu, nema trole, tad su vec poceli povlaciti vozila, dosla taxijem na Alipasino, usput vidjela samo jednu malu trolu sa Dobrinje da ide :x

Treba uputiti protestnu notu ambasadi Srbije u vezi ovoga.
Cholina_Lokica

#3858 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Cholina_Lokica »

O'zone wrote:

Sto jes' jes' :lol:
respo

#3859 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by respo »

18:24
sve veci broj gradjana se prikuplja ispred grasa nezadovoljni sto radnici grasa povlace vozila sa gradskih ulica
kokuz_sa

#3860 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by kokuz_sa »

18:22 Zamjenik predsjednika sindikata komunalne privrede FBiH Adnan Himzanija je naglasio da su radnici GRAS-a imali loša iskustva s Bašićem koji je već obavljao tu funkciju, te da je štrajk odgovor na prekršeni dogovor koji je jučer postignut.

- Taj čovjek je prije dvije godine napravio "Srebrenicu" u GRAS-u i mi nećemo dozvoliti da se to ponovo desi. Problemi radnika Grasa su brojni, ali ako Bašić bude povučen s funkcije direktora za sve ostalo ćemo se dogovoriti, tvrdi Himzanija.

Po njegovim riječima, ovaj potez je provociranje radnika GRAS-a i jedini način koji je preostao da linije GRAS-a budu prodate Centrotransu.

prvo karadzic..sad srebrenicaa :-)
AfterEight

#3861 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by AfterEight »

Smradovi nije ih stid uzimati u usta rijeci Radovan K. i Srebrenica u ovakvom kontekstu. Vjerovatno recituju hvalospjeve i dizu hram svom najboljem, najdrazem i najsposobnijem direktoru i novopecenom akademiku Bimi.

Jadni ovi koji su dosli na celo GRAS-a kao i svi naredni koji ce sjesti za kormilo tog Titanika. Jedini izlaz - stecaj, sve od nule iako to sa ovakvim vladama je samo utopija da ce ista krenuti naprijed.
Pitarrr82

#3862 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Pitarrr82 »

Razmazena bagra :x
last mohicans

#3863 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by last mohicans »

kokuz_sa wrote:18:22 Zamjenik predsjednika sindikata komunalne privrede FBiH Adnan Himzanija je naglasio da su radnici GRAS-a imali loša iskustva s Bašićem koji je već obavljao tu funkciju, te da je štrajk odgovor na prekršeni dogovor koji je jučer postignut.

- Taj čovjek je prije dvije godine napravio "Srebrenicu" u GRAS-u i mi nećemo dozvoliti da se to ponovo desi. Problemi radnika Grasa su brojni, ali ako Bašić bude povučen s funkcije direktora za sve ostalo ćemo se dogovoriti, tvrdi Himzanija.

Po njegovim riječima, ovaj potez je provociranje radnika GRAS-a i jedini način koji je preostao da linije GRAS-a budu prodate Centrotransu.

prvo karadzic..sad srebrenicaa :-)
I ja sam se zaprepastio kad sam pročitao ovo za Karadžića, ma to ni najveći mazlum ne bi izjavio. Nemam šta braniti Bašića, a da im je svu familiju pobio ne bi tako izjavljivali. Banda, cijeli grad drže kao taoce. Centrotransu prde novi busevi, a oni prijete i obustavljaju saobraćaj.
Gradski

#3864 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Gradski »

Oni bi da određuju ko će biti direktor ko neće, pa niste vi ti radi i vozi redovno saobraćaj nije posao radnika d vodi brigu o direktorima i ostalom. Pa daj više centrotrans boga vam.
Last edited by Gradski on 11/01/2013 18:34, edited 1 time in total.
julisiz es grant

#3865 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by julisiz es grant »

AfterEight wrote:Smradovi nije ih stid uzimati u usta rijeci Radovan K. i Srebrenica u ovakvom kontekstu. Vjerovatno recituju hvalospjeve i dizu hram svom najboljem, najdrazem i najsposobnijem direktoru i novopecenom akademiku Bimi.

Jadni ovi koji su dosli na celo GRAS-a kao i svi naredni koji ce sjesti za kormilo tog Titanika. Jedini izlaz - stecaj, sve od nule iako to sa ovakvim vladama je samo utopija da ce ista krenuti naprijed.
Kad već spominju Radovana Karadžića, većina njih bi mu trebala spomenik dići.
Svi dobro znamo iz kog razloga.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#3866 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by -LIBERO- »

Vanredna sjednica Vlade KS u toku.

Evo prilike da se rijesi, napokon, gradski prevoz u Sarajevu.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#3867 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Truba »

pa ne mogu da vjerujem šta rade ljudima

vidim ja gužve neke reko pokvario se tramvaj :cry: :cry: :cry:
The Realist

#3868 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by The Realist »

Evo, tvrde da će sigurno biti podignute prijave protiv pokretača štrajka. Čak reče ovaj (premijer, ili šta već): "ili neće biti nas, ili neće biti njih", te da će nekako obezbijediti funkcionisanje saobraćaja.

Vidim da su i mediji protiv GRAS-ovaca ovaj puta. Hajde, riješite više ovo....

PS
Samo me nervira ovo sa Centrotransom, pa ti bi nam kožu ogulili, samo da zarade.
Pitarrr82

#3869 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Pitarrr82 »

-LIBERO- wrote:Vanredna sjednica Vlade KS u toku.

Evo prilike da se rijesi, napokon, gradski prevoz u Sarajevu.
Rijesice se klinac, jedna ruka drugu miluje, dogovore se danas kroz 15 dana opet...
Kinaski

#3870 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Kinaski »

Centrotrans majka
Ponosan

#3871 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Ponosan »

ovi u Grasu nisu normalni,raspustiti bagru napokon,ovo nema smisla,gradjani Sarajeva su taoci bandita i bagre iz GRASA,sramota! ako ce nas par budala svaki put kad nesto nije po njihovoj volji ovako maltretirati onda ne znam stvarno cemu ovo vodi,brukaju i grad i gradjane koji u njemu zive! par pojedinaca preko SBB-a i Radoncica prave anarhiju u gradu,pa dokle vise!??? staviti Gras u stecaj,uvesti konkurenciju i moderan saobracaj i nema tu vise nikakve price,davno je to trebalo uraditi! imaju preko 1500 lezihljebovica,koji nista ne rade a uzimaju ogroman novac od Vlade,tj od gradjana,a mnogi visokoskolovani ljude sjede po biroima,a bagra radi sta hoce....katastrofa!
Alfons Kauders

#3872 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Alfons Kauders »

The Realist wrote:Evo, tvrde da će sigurno biti podignute prijave protiv pokretača štrajka. Čak reče ovaj (premijer, ili šta već): "ili neće biti nas, ili neće biti njih", te da će nekako obezbijediti funkcionisanje saobraćaja.

Vidim da su i mediji protiv GRAS-ovaca ovaj puta. Hajde, riješite više ovo....

PS
Samo me nervira ovo sa Centrotransom, pa ti bi nam kožu ogulili, samo da zarade.
Svaki put kada stupe u strajk ja predlozim sasvim prikladno rjesenje - vanredno stanje, radna obaveza, mobilisati govna. Pa bujrum, nek se onda ne pojave na poslu.
respo

#3873 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by respo »

The Realist wrote:
PS
sta fali centrotransu bolje i oni u ovom trenutku nego da imamo ovakav gras
last mohicans

#3874 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by last mohicans »

Sindikati su izmanipulisani i nasuskani, pa od koga, oni znaju najbolje. Gledaj ti kako su ih sve sazvali za tako kratko vrijeme. A kad je snijeg pao, hefta im je trebala da izadju, narod zvali i studente da im čiste prugu. Stoka jedna.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#3875 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Truba »

kako će se sad ljudi vratiti u trnovo ilijaš dejčiće
koji je njima đavo :cry: :cry: :cry: :cry:
Post Reply